Lissabon live: Tweede geslaagde repetitie Waylon

Dit vind je misschien ook leuk...

140 reacties

 1. dick schreef:

  Ik hou mijn hart vast… geloof er niet meer in als hij de ingeslagen weg blijft volgen…. helaas…

  • Max Mark schreef:

   Ik vernam dat hij dingen ging veranderen. Maar weet niet wat en hoe. Ben heel erg benieuwd!

   • dick schreef:

    Wat hij zegt moet je inmiddels met een kilo zout nemen:-)… “sexy act op het podium”… “alleen op het podium”… laten weten het er maat op houden dat hij compleet zijn eigen weg gaat en zich niks aantrekt van kritiek:-).

  • dick schreef:

   Tja en dat het volgens de blog hier een prima vocalist is en dat dat op valt daar koop je niet zo veel voor… dat vond men ook van Ogene vorig jaar… we krijgen het (uitzondering daargelaten) niet voor elkaar het totaalpakket op het ESF te brengen… dus talent met een goede presentatie… vorig jaar lag het aan het nummer…. nu de act wat mij betreft. Net als het geval was bij Trijntje….

  • Good Riddance schreef:

   Ben zó benieuwd hoe het komt uit te zien. Donderdag weten we het!

 2. Betty Beyond schreef:

  Benieuwd naar de camera beelden. En of het echt zo erg lijkt dan het is…

 3. Johan schreef:

  Waylon blijft zeggen dat we de beelden op tv te zien krijgen, maar jammer genoeg geloof ik er niet meer in, ik vond zowel nummer als persoon Waylon niet veel aan, het is mijn smaak niet van muziek niet

  • Hans schreef:

   Dat hoeft ook niet, Johan. Luister jij maar lekker naar Marcha en Justine. De rest van Europa gaat wat met zijn tijd mee. ;-)

 4. Johan schreef:

  Johan:
  Waylon blijft zeggen dat we de beelden op tv te zien krijgen, maar jammer genoeg geloof ik er niet meer in, ik vond zowel nummer als persoon Waylon niet veel aan, het is mijn smaak niet van muziek niet

  Ik bedoelde de beelden op tv anders zijn

 5. Marie schreef:

  Bij escunited zijn ze optimistisch:)

 6. Nick schreef:

  Via Twitter heb ik de gehele act mee kunnen kijken. Ziet er goed uit, wordt mooi in beeld gebracht. Ik ben echt wel positief!

 7. Kim Sanders schreef:

  ESCDAILY zegt: The visual performance of Waylon has definitely improved. The dancers come across less aggressively, especially because they smile more during their dances. The sharp edges have been removed. Vocals were good as before.

 8. Kim Sanders schreef:

  ESCNATION: The Netherlands

  I still don’t like the song, the routine, or anything made of leopard, but here’s a few things it has going for it:

  Waylon’s voice
  Waylon’s eyes
  The six packs on some of the dancers

 9. Robo schreef:

  Op basis van dit filmpje….beter!! Meer indruk hoe het gaat worden op beeld. Vooral uitbeelden als WAYLON naar ze wijst. Blijft gewaagd….maar ben iets gerustgestelder

 10. Sem schreef:

  Ik vind het er echt geweldig uit zien. Ja, het is anders dan je misschien zou verwachten. Maar waarom zeurt iedereen daar over? Het is natuurlijk typisch als ‘men’ iets niet gewend is, er negatief gedaan wordt. Hier is goed over nagedacht door professionals die verstand van hebben. Het is natuurlijk afwachten hoe het er op beeld uit ziet, maar ik vind dit toffer en ambitieuzer dan ‘gewoon Waylon die met een band op het podium staat’.

  • Hans schreef:

   Helemaal eens. Afwachten tot donderdag en dan oordelen. En vooral niet vergeten dat we Waylon en Ilse dankbaar mogen zijn dat ze vier jaar geleden hun eigen plan trekken, ondanks alle kritiek van de buitenwacht.

   • Ria NL schreef:

    Ik ben het er ook helemaal mee eens !! Ik vind het er prima uitzien en vocaal is er ook niets mis mee. Ik denk dat het prima in orde zal komen.

  • riccardo schreef:

   Ja, dat vind ik ook.

 11. Richard schreef:

  Vocaal gezien is Waylon een van de beste dit jaar. Hij heeft een eigen stemgeluid en kan als hij in de camera kijkt je aandacht vasthouden. Over het lied is ook al genoeg gezegd. Niet mijn stijl, maar dat waren Oekraïne16, Portugal17, Azerbaijan11, Rusland08, Finland06 ook niet.
  We zullen het wel zien. Helaas heeft hij niet het momentum wat hij in 2014 wel had.

 12. Werner schreef:

  Van wat ik nu zie stukken beter.maar nog beter zou zijn als de dansers op het podium blijven en dan om de beurt dat rare dansje doen zoals in het eerste deel .maar zeker beter.succes daar.zal het helaas niet kunnen zien. Zit dan im China

 13. Kees schreef:

  Net ook de officiele beelden gezien, maar jongens dit ziet er retegoed uit hoor! Waylon gaat zeker naar de finale.
  Het is apart maar boeiend, het springt er uit wat mij betreft.

 14. Bart schreef:

  Ik vind het gedans een stuk beter op beeld er overkomen dan ik had verwacht. Wel zijn er naar mijn mening veel shotwisselingen waardoor het onrustig over komt. Maar een finaleplaats moet er nu ik dit gezien heb zeker in zitten.

 15. Brandon schreef:

  Ziet er prima uit. Act klopt gewoon. Gerustgesteld…

 16. waylontroll? schreef:

  Camera beelden gezien, het knalt.
  Mensen moeten niet zo zeiken, met alleen waylon op het podium had je nooit dit effect gehad! Finale plaats zeker

 17. RobbieR schreef:

  Een stuk beter, reacties zijn ook beter gelukkig.
  Het liedje is zo goed, dat verdient echt de finale.

 18. Sannie schreef:

  Net ook de beelden gezien hoe het er op tv uit komt te zien, maar wat een heisa om niks. zeg, het ziet er echt heel goed uit. Complimenten aan Waylon om eens met iets geheel anders te komen en dat ook nog eens heel goed over te brengen op camera. Nederland gaat zeker naar de finale.

 19. Betty Beyond schreef:

  Marika:
  https://www.pscp.tv/w/1gqGvpEkWvkxB

  Hier is die dan

  DANK Marika voor de video !!

  Het ziet er gelukkig minder rampzalig uit dan het in eerste indruk deed vermoeden.
  Tog vind ik dat met deze staging te veel van Waylon word afgeleid.
  Vooral naar het einde toe word het rommelig met camerashots van de crew die de gitaren opvangen en de dansers verspreid all over the place.

  We gaan het zien volgende week donderdag wat het word

 20. Joke schreef:

  Veeeeel beter, DIT, meer interactie met de dansers, en hoe hij naar ze focust, en ze al het ware presenteert ! Blijf nog steeds de trommelaar vreemd vinden je ziet dat hij zodra hij de pauke raakt afremt, en niet doorslaat, daardoor ziet het er heel duf en playbackuit.Dansers geven heel veel energie, maar het laatste stuk gaan ze alle kanten op,voor mijn gevoel wordt het dan te chaotisch mede door het zwart wit kleurgebruik van de dansers heb je de neiging om met de donkere achtergrond degene in zijn witte denim te blijven volgen.Ik hoop nog steeds dat de laatse 30 minuten de dansers wat meer gelijkmatig bewegen, en het eind waar de dansers bijna slow motion achterover vallen meer compacter in beeld gebracht word, want dat ziet er GEWELDIG uit !!! Ik zie nu in dat Waylon met deze act iets op zich zelf staand laat zien, dat is voor de varieteit van ESC een hele grote plus, Is het genoeg mainstream voor de doorsnee Eurovisie kijker voor een top 10, dat denk ik niet. Daar is het net te veel buiten de lintjes voor, maar Waylon heeft mij gewonnen met deze act ! Fine tunen en strik erom ;)

  • Izapad schreef:

   ik hoop toch niet dat de dansers minstens 30 minuten gelijkmatig bewegen Joke…

 21. Ruud schreef:

  Internationaal is men veel positiever geworden !!

 22. sflover schreef:

  ziet er beter uit dan verwacht. aandachtpunten;

  loaden vd gun/gitaar zou ik in beeld nemen
  meer in camera kijken en sexy lachen
  uithalen breekt zn stem af en toe….genoeg rust nemen maar komt goed!!

 23. sflover schreef:

  toevoeging van het gouden licht en rook is ook een verbetering..

 24. RobFinland schreef:

  Ik neem alles terug: Waylon top gedaan, je act ziet er gelikt uit, buiten alle SongfestivalWetten om! Complimenten!

 25. Joke schreef:

  Mooie clip zo, het is echt finetunen nu, camera zit er soms net te laat bij, scheelt een mooie afgeronde dancemove, en please haal die afstandshots eruit, IK HAAT DIE TOTAALTJES en KLEURVLEKKEN, die helemaal voegen tovoegen !!!!

 26. Singasong schreef:

  Er zijn weliswaar wat verbeteringen aangebracht, alsnog maakt het verder totaal geen indruk op mij. De dansers doen waar ze goed in zjjn maar het ziet er heel erg zenuwachtig zenuwslopend uit en wordt er totaal onrustig van , nog erger het irriteert me.. Ik wil juist genieten van een lied dat heb ik nu dus totaal niet meer. Het lied gaat totaal aan me voorbij waardoor het meer soort PR is geworden voor deze dansstijl. Voor hetzelfde zetten ze er een groep ballroom danskoppels bij die de Tango doen. Hetzelfde als je een groepje inline dansers bij Estonia.neer zet. Het concept is voor mij niet geslaagd. Waylon heeft in feite zelf genoeg charisma van 10 dansers bij elkaar. Zoals ze buiten in Lissabon speelden had zoveel meer impact dat dit. Voor mij een NO NO.

  • Anonimus schreef:

   +100000

   • rdrks schreef:

    wat is er outlaw aan tango als stijl op zich?

   • Singasong schreef:

    Dat Krungin heeft voor mij het effect.zoals men inline dansers bij Estonia’s la forza zou neer planten of Tango dansers bij Waylon. Waylon kan het makkelijk helemaal zelf af maarja ach.hij wilt graag outlaw zijn. Kuch Kuch.

 27. Bjorn schreef:

  Van mij mogen we in de halve finale stranden. Het is nu voor mij duidelijk dat de goede score van de Common Linnets voornamelijk te wijten valt aan Ilse Delange. Waylon doet gewoon waar hij zin in heeft en denkt het beter te weten dan wie dan ook. Het overdreven Amerikaanse accent komt nogal ongeloofwaardig over. Daarom mocht het publiek niet het nummer kiezen. Kijk je naar zijn aantal top 40 hits zijn het er maar 3, waarvan 1 nummer het redelijk gedaan heeft: Wicked Way. Zijn laatste solo top 40 hit dateert uit 2011.

  • Sannie schreef:

   Wat een onzinverhaal Bjorn, De winnaars van 2014, 2016 en 2017 hadden allemaal nog nooit een hit gescoord en toch wonnen ze, Het gaat om je prestatie op de “big night” zelf , niet om je resultaten die je in het verleden hebt behaald.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Je moet een hit op het podium scoren, een hit in de charts mag als bonus

 28. Karin schreef:

  Matje:
  Niks mis mee . Die gaat gewoon door naar de zaterdagshow!

  Zeker weten!!!

 29. Jeroen schreef:

  Dit valt op!
  Origineel, dijk van een stem en prima act!!
  Staat als een huis en wat een gezeik allemaal..!
  Het zegt denk ik heel veel over de personen die duidelijk opheffen maken over iets wat ze niet gewend zijn en alleen voor zeker gaan. Dertien in dozijn gehalte bridge etc etc.
  Natuurlijk hoop ik dat we naar finale gaan!!
  Afwachten in dit media circus van Songfestival. Ik ben er bij donderdag!!!

  GO Netherlands!!!!!!!!

 30. Kim Sanders, schreef:

  ESCXTRA:
  The latest artist to rehearse for the second time is Waylon for The Netherlands. We have just watched their latest run through of Outlaw in ‘Em live on screen and here is our initial reaction.
  Staging

  The staging for the Netherlands is the exact same as in the first rehearsal…yes, the bizarre dancing has been kept in the performance. As a reminder:

  Waylon is joined by four dancers on a podium. He is standing a bit higher than the others. Waylon is only standing on his higher podium with his guitar and sings while his dancers dance around him. Later one dancer does backflips on the catwalk. In the beginning, his dancers are “playing” guitars and one on the drums, before they drop off the podium.

  Camera shots in this performance: 53
  Vocals

  Waylon’s vocals are undeniably perfect for this and the backing vocals work well with the lead singer.
  Costume

  Waylon and his backing dancers’ outfits are the exact same as they were in the first rehearsal – Waylon has kept the cheetah print jacket.
  To qualify or not to qualify?

  We have taken a flash poll from around the ESCXTRA table here in the press centre and 8 out of 9 of us say…
  YES!

 31. QJ schreef:

  Wat een afgang, vooral als die ene “danser” zijn broek tijdens het stuipen “krompen” op moet trekken.

 32. Leo schreef:

  Vocaal super! Over de act is zeer goed nagedacht en ziet er op beeld flitsend uit! Van mij mogen alle verweg shots er nog uit gehaald worden, dat wel. Of het gaat scoren is afhankelijk wie de telefoon pakken om te stemmen. Maar meer kun je er niet aan doen, well done Waylon, je kunt trots zijn, vind ik!

  • Joke schreef:

   Leo, precies die totaaltjes mogen er een heleboel uitgehaald worden, en ik hoop bij de bridge, als de muziek still valt en de dansers om hem heen staan meer en beter in beeld gebracht worden, hun bewegingen zijn daar synchroon op de muziek en beat dat ziet er TE GEK uit, helaas valt dat veel minder op.Deze stukjes en het introduceren van de dansers vind ik zeer zeer sterk ! Ook de twee keer van links bewegen achter elkaar in het begin is wat slordig maar zal er nog wel uit gehaald worden.De ingredienten zijn er, het is nu aan de regie om een goede beeldmix te maken.Komt goed, vind het echt heel goed, ook de styling staat, en de kleuren gold en amber blauw onstage vind ik prachtig.Het contrast met Moldavie, kan haast niet groter zijn, en dat zal voor beide inzendingen een voordeel kunnen worden.Zie Nederland en Moldavie met hun enorm leuke komische act beide doorgaan nu, zeker nu Australie erg matig gezongen en overkomt.Gaan leuke dagen worden !!!

 33. Will Geerts schreef:

  Die zwarte dansers zijn gewoon zo gefrustreerd door Waylon’s fake accent en irritant nummer dat ze zo beginnen te “krumpen”. Neen, dit is gewoon slecht en vooral heel erg fake allemaal.

  • Ron schreef:

   Daar hebben we ons stikjaloerse Belgje weer met zijn Olland/Belgie syndroom.. Kon je deze keer niks beters verzinnen? Nee? Ga dan maar weer lekker patatjes bakken, Daaaaagggg.

   • John schreef:

    Ja, zulke opmerkingen zijn pas écht in de geest van de Eurovisiegedachte!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Heb je nu nog steeds geen psychologische hulp gezocht voor al je frustraties? Doen, hoor!

  • Loetje schreef:

   Lol. Tja, als coach van TVOH had ie toch beter moeten weten.

 34. Johan schreef:

  Bjorn:
  Van mij mogen we in de halve finale stranden. Het is nu voor mij duidelijk dat de goede score van de Common Linnets voornamelijk te wijten valt aan Ilse Delange. Waylon doet gewoon waar hij zin in heeft en denkt het beter te weten dan wie dan ook. Het overdreven Amerikaanse accent komt nogal ongeloofwaardig over. Daarom mocht het publiek niet het nummer kiezen. Kijk je naar zijn aantal top 40 hits zijn het er maar 3, waarvan 1 nummer het redelijk gedaan heeft: Wicked Way. Zijn laatste solo top 40 hit dateert uit 2011.

  Mooi verwoord ik had het niet beter kunnen zeggen

 35. wo schreef:

  Dit is natuurlijk kwaliteit bovenste plank..

  Dansers zijn van hoog niveau (even terug komend op de ‘paukenist” hij slaat wel echt helemaal door alleen de pauken weerkaatsen weer terug)
  Waylong is goed, en het optreden straalt de juiste energie uit. Echt er zijn wel een paar camera foutjes die opgelost moeten worden. Zo is het tweede couplet zeer slecht in beeld gebracht

 36. Luuk schreef:

  Prima act! Alleen dat inzoomen en uitzoomen mag Pannekoek achterwege laten. Gaat op basis van vocalen zeker door.

  Marika:
  https://www.pscp.tv/w/1gqGvpEkWvkxB

  Hier is die dan

 37. Kenny schreef:

  Ik hoop dat de danspasjes nog aangepast worden. Voor de rest ziet het er inderdaad nu veel beter uit. De grote finale zit er wel in voor Waylon. ;)

 38. wiepie schreef:

  Ziet er beter uit dan de eerst repetitie…. zo zie je maar weer, nooit te snel oordelen! Zang was perfect! Dansers kwamen goed over!

 39. riccardo schreef:

  Het is gewoon een über coole act. Geen gezellige country Waylon zit broeierig op kruk, dat niet. Het moet even indalen.
  Love or hate, is goed toch?

 40. Eve schreef:

  Ik vind het eigenlijk wel leuk.. minder erg dan ik vreesde na de eerste reacties.

 41. patatje schreef:

  het ziet er niet uit, dansers maken van die rare spastische bewegingen die totaal niet bij het nummer passen. te amerikaans ook. ik zie dit niet aanslaan net zoals belgie trouwens, beide niet door naar de finale

 42. Joke schreef:

  En die rook erbij …… WOW ! SMOKIN !! Nooit verwacht dat ik zo enthousiast kon worden door extra rook aan een act te voegen.Kleine details maar bijn deze act totaak passend en kloppend !!!! De dansers ertussen, vind het TOP! Ben HELEMAAL OM ;)

 43. Marckies schreef:

  Een singer songwriter alleen op het podium met gitaar, klein en subtiel….dat kennen ee onderhand wel…als je je hier in wil onderscheiden moet je het aanpakken zoals Waylon…slimme zet

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat hangt ervan af wat de anderen doen. Er zijn in deze semi veel beweeglijke acts, dus in deze semi zou iemand op een kruk heel erg kunnen opvallen.

 44. Jan schreef:

  Super act! Ik weet niet waar iedereen het over heeft… Alle vertrouwen in een fantastisch optreden en de finale in handbereik!!!!

 45. robbert-rotterdam schreef:

  Er zijn duidelijk een paar grote plussen te vinden:
  – Waylon’s grote podiumpersoonlijkheid. Hiermee verslaat hij bijna elke andere kandidaat
  – Waylon’s uitmuntende vocalen
  – De dansers zijn wel heel erg goed in wat ze doen, erg professioneel
  – Het is wel eens mooi als het festival eens een schok krijgt toegediend, omdat het behoorlijk vastgeroest lijkt in voorspelbaarheid (Zweedse leenproducties, toch nog te veel naar het programma toeschrijven en de staging hierop aanpassen). Waylon blijft origineel en misschien is de schok die hij geeft maar een heel klein speldenprikje, maar hopelijk inspireert dit toekomstige deelnemers ook tot gewaagdere stappen.
  Dan nog een paar verbeterpunten/minpunten, zoals ik ze ervaar:
  – Ik denk dat het tempo van de camerashotwisselingen iets omlaag mag om nóg effectiever de huiskamers binnen te komen. Bijvoorbeeld vind ik de focus op Waylon’s mooie en karakteristieke kop over het algemeen te vluchtig. Door dit huidige camera- en regiewerk word je heel knap de act ingezogen waardoor je niet de tijd krijgt om het saai te vinden, maar ook weinig tijd krijgt om echt te genieten.
  – Een risico van de Nederlandse inzending, vind ik, dat de kijker (zowel tv-kijker als jury’s) in 3 minuten tijd twee hobbels moet nemen. In de eerste plaats het genre van het lied. Wij zijn er inmiddels al een paar maanden aan gewend, maar een kijker kan met die plotselinge confrontatie vinden dat dit niet binnen Eurovisie hoort en het op grond daarvan afwijzen. In de tweede plaats kunnen de kijkers nog steeds uitgesteld gaan ervaren wat wij dinsdag over ons heen kregen. Een dergelijke dans bij een countryliedje? Wtf! Wij hebben er een paar dagen aan kunnen wennen, maar de kijker krijgt het allemaal in één keer op zijn bord. Hoe zal dat in het huidige, conservatieve Europa uitpakken?
  Hoewel ik zelf nu al vrede heb met de uitwerking (wat ze doen, doen ze goed!) gok ik er toch op dat Nederland de finale niet gaat halen. Heb een weddenschap met een vriend afgesloten en krijg een koffie met een heerlijk Portugees gebakje als Nederland zich niet kwalificeert. De doorslag geeft, dat ik denk dat Europa wel de eerstgenoemde hobbel kan nemen, maar niet in combinatie met de tweede. En over twintig jaar snapt niemand in Europa dat dit zich niet gekwalificeerd heeft.
  Enne….natuurlijk hoop ik dat ik ongelijk krijg…

 46. Tippy2 schreef:

  Ik vind het een gewaagde en eigenzinnige bijdrage, bijzonder voor het ESF. Maakt mij niet uit welke plaats Waylon haalt, voor mij heeft zijn professionaliteit al gewonnen! Toppie, geniet ervan Waylon!

 47. Nordman schreef:

  Helaas lijkt mijn reactie niet door te komen. Ik ben in ieder geval positiever. Ze hebben de act wat aangepast, zodat het niet in één keer té in your face is. Ook op buitenlandse forum is men helemaal niet zo negatief. De mensen die het niks vonden, vinden het alleen maar slechter en de mensen die het lied altijd al goed vonden, vinden dat nog steeds wel. Duim omhoog voor het team dat ze bezig zijn geweest om de act te perfectioneren. Nog steeds niet mijn keuze, maar dat is niet interessant. Waylon klinkt ook te gek, alsof je een cd hebt opstaan.

 48. Br@m schreef:

  Wat ik van vandaag hoorde en zag was beter dan van de eerste repetitie en voor de rest wacht ik rustig af hoe het donderdag gaat. Hopelijk finale.

 49. Esmee schreef:

  Het ziet er een stuk beter uit. Ik begin het te snappen. Het nummer blijft lekker!