Wat is het beste songfestivallied uit Nederland?

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Kenny schreef:

  De troubadour en Hemel en Aarde vind ik persoonlijk de beste. ;)

 2. RobbieR schreef:

  Hemel en aarde, Vrede, Birds, net als toen, Amsterdam, Calm after the storm

 3. Wim48 schreef:

  Alles heeft ritme

 4. Harry schreef:

  Ding a dong van Teach-in

 5. robbert-rotterdam schreef:

  Er zijn meerdere goede inzendingen geweest, maar ik kies voor ‘Birds’. In de eerste plaats deed de emotie in het nummer me veel en bovendien zal deze inzending de geschiedenis ingaan als het grote keerpunt in de Nederlandse songfestivalgeschiedenis van de 21e eeuw. Langzaam groeide het besef dat typische songfestivalliedjes niet bestaan. Goed is goed, of het nu ballad , uptempo of wat dan ook is.

 6. Tippy2 schreef:

  Ik kies ook voor Birds, mijn nummer 1, gevolgd door 2 Calm after the storm, 3 Ik hou van jou, 4 de Troubadour en 5 Amsterdam.
  Slechtste nummer ooit: jij en ik , never alone en your heart belongs to me

 7. Ria NL schreef:

  Ik ga ook voor “Birds” Maar “Ik hou van jou ” en “Calm after the storm kan ik ook wel waarderen.

 8. Rob Finland schreef:

  De Mallemolen , mijn persoonlijke favoriet uit 1977 (!).

 9. Br@m schreef:

  Ik kon niet kiezen; dan maar een top 5:

  1. Maribelle – Ik hou van jou
  2. Glennis Grace – My impossible dream
  3. Mouth & MacNeal – I see a star
  4. Maggy MacNeal – Amsterdam
  5. Maywood – Ik wil alles met je delen

 10. Robert schreef:

  Uit meer dan zestig jaar het beste Songfestivallied uit Nederland kiezen?
  Onbegonnen werk, op Eurovisiegebied verandert alles zo snel, eigenlijk is elk decennium anders dan het voorgaande.

  Maar uitgaande van de Eurovisiejaren die ikzelf bewust heb meegemaakt (vanaf 1983) kies ik voor Calm after the storm:
  Niet alleen de song maar ook zeker de uitvoering was van een hoog niveau dat on-Nederlands en onovertroffen genoemd kan worden.

 11. Dick schreef:

  Mijn top 5 dan maar, maar dan wel zoals het live gebracht werd (want dat verschilde nogal eens met de single/cdversie):
  1. Edsilia Rombley- Hemel en Aarde
  2. Common Linnets- Calm After The Storm
  3. Maggie Macneal- Amsterdam
  4. Marcha- Rechtop in de Wind
  5. Rutch Jaccott- Vrede
  Persoonlijk vond ik tijdens de nationale finale Maywood geweldig maar dat nummer werd totaal verkracht tijdens het ESF. Hetzelfde geldt voor Justine Pelmelay waarbij het orkest heel anders klonk en natuurlijk die laatste uithaal verschrikkelijk was. Birds wordt wat mij betreft enorm overschat.

 12. Peter schreef:

  Ik heb niet echt een favoriet nummer uit de gehele geschiedenis van het Songfestival. Elk tijdperk heeft zijn eigen krachtige nummers en minder goede, verkeerde keuzes en overgewaardeerde nummers en smaken verschillen (gelukkig).

 13. Remco van den Berg schreef:

  Misschien mis ik iets en kijk ik niet goed maar zowel gisteren als vandaag is er niet een lied gepresenteerd om 9.00 uur zoals het artikel beschrijft….. Plannen toch gewijzigd?

 14. Werner schreef:

  Waterman.

  • dick schreef:

   Typische jaren 70 song die ik steeds beter ben gaan vinden….. en was die lead zangeres niet later voor België als Stella 4e met Si tu aimes ma musique?

 15. GerardMartin schreef:

  Te veel om op te noemen….

 16. Joost schreef:

  Wijs me de weg

 17. ferry martens. schreef:

  Een speeldoos van Pieter Goemans voor Annie Palmen uit 1963. Wel geen punt gescoord maar het liedje zat goed in de sfeer van de tijd. Ook Katinka uit 1962 van de Spelbrekers heeft de tijd overleefd. Het lelijkste lied vind ik Top of the world . Gelukkig in het Engels werd het Iets beter. De 3jj verschrikkelijk.