Documentaire ‘Lenny Kuhr: 50 jaar Troubadour’ zondag te zien op NPO1

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Gerard Martin schreef:

  Wat leuk, ik ga zeker kijken. Sympathieke vrouw?

 2. Matje schreef:

  Geweldige winnaar , een van Nederlands mooiste inzendingen. Ga zeker kijken .

 3. xxx schreef:

  De Troubadour is een prachtig tiidloos lied. Mooie tekst en passende molodie en arrangement. Terecht vorig jaar verkozen tot het mooiste Nederlandstalige Songfestivallied.
  Lenny gefeliciteerd met een prachtige carrière die nu al meer dan 50 jaar duurd.

 4. Roel schreef:

  Benieuwd naar haar verhaal…

 5. Ben schreef:

  Tja ik kan me de winst van Leny in 1969 nog herinneren toen door de Franse jury ineens van 10 op 18 punten kwam te staan en ze het scorebord lange tijd alleen aanvoerde. Op het eind waren er 4 winnaars Frankrijk, Nederland, Groot Britanië en het gastland Spanje. De verwarring bij de organisatie was groot met 4 winnaars.
  Was prachtig om te zien en ik besef dat ik al heel wat jaartjes meeloop in de Eorovisie familie. Nu, nog net zo fanatiek als 50 jaar geleden, toen ik by the way 14 jaar was.

  • Wim48 schreef:

   Aaah, dan ben jij dus de zoon van Ria :-)

   • Ria NL schreef:

    Dat kan niet , anders zou mijn zoon ouder zijn als ik, en daarbij ik heb geen zoon.

  • Hans P. schreef:

   Bijzonder, hoe de tijd de herinneringen doet vervagen.
   Ik had het anders in gedachte en ben dus maar even terug gaan kijken. Uiteindelijk ging het niet zoals jij beschreef, Ben, maar ook niet zoals ik in gedachte had.

   Nederland ging door de Franse jury van 12 naar 18 en kwam daardoor, met nog 2 jury’s te gaan, voor het eerst op de eerste plaats terecht. Portugal gaf in de beurt daarop 2 punten aan Spanje en Frankrijk die toen beiden ook op 18 terecht kwamen. Verenigd Koninkrijk kreeg 1 punt uit Portugal en kwam op 17. Finland, de laatste jury, gaf het VK 1 punt en toen waren er 4 winnaars.

   En ja, de “paniek” was groot. Vooral bij de arme presentatrice…

 6. Johnny schreef:

  Wat leuk om te lezen Ben dat jij ook al zo lang alles volgt. Ik heb in 1970 Dana zien winnen en sindsdien ook bijna elk jaar gezien. Behalve 1977 toen keken mijn ouders ergens anders naar. Was toen 15 jaar. Ben nu nog steeds gek op de muziek van Dulce pontes .1991 . 1 van mijn favoriete songfestival inzendingen.

 7. Johan schreef:

  Net gekeken naar 50 jaar troubadour, erg leuk om te zien haar carrière met haar ups and downs, ze is een vrouw die precies weet wat ze wilt…..

 8. xxx schreef:

  …..en vooral ook wat ze niet wil!!!
  Mooie documentaire over een ware troubadour.