Duncan Laurence ontmoet concurrenten bij Eurovision in Concert

Dit vind je misschien ook leuk...

81 reacties

 1. Ron schreef:

  Leuk !!
  Veel plezier Duncan, je bent voor mij al de winnaar, wat een stem !!
  en wat een persoonlijkheid ben je.

 2. harm stirnberg schreef:

  Wat leuk voor alle mensen die naar EIC gaan. De mogelijke winnaar is dus van de partij. Veel plezier allemaal !!!

 3. Jan B schreef:

  Wat leuk! Ik ben zeker weer van de partij. Was vorig jaar geweldig!

 4. Rick schreef:

  Gelukkig ? nu nog Slovenië, Zweden

 5. Hein schreef:

  Rusland koopt de overwinning…watch it.
  Duncan 2de

  • Ron schreef:

   Hein
   Hoe kom je daar bij?
   Bewijs daar van ?

  • Wim48 schreef:

   Dan zou Rusland elk jaar winnen. Nee, ik geloof niet dat Rusland steekpenningen uitdeelt. Als dat zo zou zijn, dan mag Rusland voor eens en altijd geband worden van het songfestival. Mag van mij sowieso wel.

 6. Hein schreef:

  Heeft Franco toen ook gedaan en vele Oosteuropese juryleden omgekocht.
  Zie ik P.ook wel doen

  • Bas schreef:

   Franco? Oost-Europa? Welke landen deden er in 1969 mee uit Oost-Europa? Kletskoek dus!

   Wat betreft Eurovision in Concert: wat een leuke line-up weer, 2 gastartiesten deze keer en een toplocatie. Zin in!

  • Peter schreef:

   Hein is een beetje in de war, maar ja wat wil je ook als je het ESF van 1968 en 1969 nog kunt herinneren. Tjeetje kom eens met echt bewijs in plaats van te roeptoeteren.

  • Truus schreef:

   Waar heb je zo’n schrik van Hein , jouw eigen aannames? dat gezanik elke keer over Rusland . Je bent het schoolvoorbeeld van een geïndoctrineerde mindcontrolled persoontje door o.a. msm wat hier weer zijn trollende sporen na laat.

 7. Nordman schreef:

  Geweldig :) ik ben er ook bij en heb er veel zin in! Ik hoop dat Duncan de originele versie zingt.

 8. Michael Adam schreef:

  Ik ga ook zeker de kaarten zijn allang besteld! Ik mis wel echt wat landen. Hopelijk worden die komende week bevestigd! Italië, Zweden, IJsland, Rusland, Armenië, Estland, Cyprus.

  • Bas schreef:

   Niet iedere artiest heeft zijn of haar agenda vrij Michael Adam. Iedereen wordt uitgenodigd heb ik begrepen. Buiten dat moet het wel allemaal in de tijd passen van het concert. Het is al heel wat, meer dan 25 deelnemers + gastartiesten.

 9. xxx schreef:

  Heel mooi. Ik hoop dat hij op EiC niet alles van zijn optreden in TA al prijs geeft. Hij moet het mooiste bewaren voor het “moment suprème”.
  Overigens is het vandaag precies 44 jaar geleden dat Nederland (lees Teach In) voor het laast gewonnen heeft. Ik duim dat het in 2020 de voorlaatste keer is dat NL gewonnen heeft.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het lijkt me sowieso niet dat hij in die zaal visueel al de ‘kunstjes’ doet van Tel Aviv. In Amsterdam is het een optreden voor een zaal. In Tel Aviv zullen de camera’s en de regie centraal staan, en de zaal bijzaak.

 10. Ria NL schreef:

  Leuk dat Duncan ook bij E.I.C. is, ik had er al op gehoopt. Ik zou het ook heel leuk vinden als Noord Macedonië, Slovenië, Polen, Armenië en Zweden aan de lijst worden toegevoegd. Al ben ik al heel blij met de aangekondigde landen. Ik wacht met veel genoegen de volgende aanmeldingen af. Ik heb er alvast heel veel zin in.

 11. Hein schreef:

  Truus:.
  Wat heb je dat mooi gezegd

 12. Dirk schreef:

  Off topic:
  https://www.youtube.com/watch?v=maMzySZribw
  Leuke filmpjes van deze Tsjechen op hun YouTube kanaal, maar luister even v.a. 1:05; de punten gaan wéér op een andere manier bekend gemaakt worden! Weet iemand meer?

  • Will Geerts schreef:

   Ik had er ergens anders ook iets van gelezen. Daar dacht men aan een soort superfinale, misschien dat de laatste 3 of 4 op het podium worden geroepen en hun stemmen visueler worden voorgesteld ofzo… Ik denk niet dat het echt iets radicaal anders zal zijn, het nieuwe systeem is er nog niet zo lang uiteindelijk.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Kunnen ze niet even een paar jaar hetzelfde doen in plaats van meteen op een nieuwe formule over te stappen?
   Hopelijk wordt Europa niet opgeroepen om bij de bekendmaking van de 4 hoogstscorende landen opnieuw te stemmen. Zou goed zijn voor de omroepkassen, maar voor mij is het goed zoals het nu is.

 13. Hein schreef:

  Stond met grote koppen in de krant toen:
  Franco berooft cliff richard in 1968 van de overwinning.
  Tja..lees maar even alvorens een uitspraak te doen

  • Peter schreef:

   Hein, stond niet toen in de krant maar in 2008 naar aanleiding van een Spaanse documentaire. Verder ook nog in 2Doc een documentaire hierover. Echter, nergens op gebaseerd en dus zeer twijfelachtig.

 14. Werner schreef:

  Zou gek zijn als hij er niet boj zou zijn

 15. RobOranjeFinland schreef:

  Dit weekend gaat Duncan’s video de 4 miljoen views behalen, goed hoor! ??????????

  • SW schreef:

   Ik denk zelf dat dat net niet gaat gebeuren. Die enorme groei op youtube zal nu tot de repetities en liveshows in Tel Aviv wel uitblijven, maar 3,7 miljoen is alsnog een prachtig resultaat.

   • Steve schreef:

    Slecht ingeschat. De vier miljoen voorbij. Vijf gaat hij zo ook wel haken.

 16. Richard schreef:

  Fijn dat hij erbij is in Amsterdam. Eigenlijk maakt het me niet uit welke versie hij zingt (akoestisch of de ingestuurde versie). Ik ben trots op hoe hij is. Bescheiden, maar ook gefocust. Hij laat denk ik niets aan het toeval over. Go Duncan

 17. Janneke schreef:

  Wie van jullie is er op 1 mei ook bij in het Zonnehuis voor Duncan’s concert? ?
  Ik kan echt niet wachten tot het Songfestival! Als Nederland wint dan kunnen we volgend jaar gewoon allemaal Live in Ahoy erbij zijn, dat zou toch geweldig zijn!

 18. robbert-rotterdam schreef:

  Het is uit tactisch oogpunt de vraag of het slim is dat Duncan aan dit evenement mee doet, maar voor de Nederlandse fans ter plekke is het natuurlijk geweldig.

  • Paysbart schreef:

   Ik vind eigenlijk dat de Nederlandse deelnemer elk jaar bij esc ic moet zijn om als gastheer (Of vrouw wanneer van toepassing) de collega artiesten uit het buitenland kan verwelkomen in ons land…..

 19. Matje schreef:

  Wat de odds betreft heeft het EIC de laatste jaren tot geen invloed gehad . De preview shows in diverse landen alleen bij de kantoren in die landen waar ze uitgezonden worden . De grootste verschuivingen zijn meestal na de semis en al wat tijdens de repetities . Dus dat Duncan aanwezig is in Amsterdam heeft geen invloed op de odds. Wat we wel elk jaar zijn zijn de reacties van de fans op internet die , wat dus echt niet te vergelijken is , elk optreden afbranden of ophemelen. EIC is gewoon een erg leuk evenement waar artiesten elkaar ontmoeten en ook vriendschappen ontstaan.

 20. Lilly schreef:

  https://m.youtube.com/watch?v=6BnTu7f7l4g

  Bekende youtuber benaderd en is een geldbedrag geboden om een zeer positive for review te plaatsen voor een bepaald land!

  • Matje schreef:

   Schande ! Tja , zo zit het voortaan in elkaar . Welk land het is valt te raden , je hoeft eigenlijk alleen maar bij een van de meest bekende Eurovisie Chanels te kijken om er achter te komen. Ook een ander land ( of hetzelfde) is op het moment op YouTube bezig met een campagne , zij hebben reclame Blocks met niet een gedeelte van het lied maar het gehele lied . De gehele gedachte achter Eurovisie word hierdoor bedoezeld . Als je het gewoon niet kan winnen met je lied dan lazer op !

  • Patje schreef:

   Hij heeft t filmpje alweer verwijderd…

  • Jarno schreef:

   Na alles wat die clowns van wiwibloggs hebben gedaan tijdens de Roemeense NF vertouw ik ze nu zeker voor geen stuiver.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Als dat alles is. De gemiddelde kijker gaat heus niet al die YT-filmpjes af. Het zou pas verontrustend zijn als juryleden benaderd worden om tegen een bepaald geldbedrag land x op de eersre plaats te zetten en een grote favoriet, land y, op een kansloze positie. Een zo’n positieve review heeft weinig impact.

   • Matje schreef:

    Het kan een onderdeel van meer activiteit van desbetreffend land zijn . Mocht het Maltazijn dan verklaard dat ook de sprongen die het maakt in positieve zin bij de odds en de opmerkelijke hits die de video in korte tijd kreeg . Dit land heeft in het verleden wel meer dubieuze handelingen verricht om beter resultaat te krijgen. .In hoeverre dit werkelijk invloed heeft op een goed eindresultaat raag ik me af,

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik denk weinig invloed op het resultaat. En als het aantal views is toegenomen, dan verbaast het me niet. Het nummer is ook sterker dan de voorgangers uit dit land.

   • Wim48 schreef:

    Heeft geen invloed, in ieder geval niet in positieve zin.

 21. Tom schreef:

  Een paar landen zijn daartoe in staat en als je laatste staat in de polls heeft dat weinig zin. Rusland kan qua reputatie en normen en waarden daar makkelijk voor opteren, een land als Cyprus dat vorig jaar tweede werd en zo graag wil winnen zie ik daar ook nog voor in staat. Maar ik vermoed toch dat Rusland hierachter zit.

  • Matje schreef:

   Als je filmpje bekijkt dan blijkt het dus te gaan over een land in de tweede semi en volgens mij ook in de tweede helft . Tja , groot land in het oosten , klein land net buiten Europa of een klein land in zuid Europa . Deze hebben al een reputatie dus zie ze deze praktijken te gebruiken.

  • Jarno schreef:

   Ik vermoed Roemenië gezien alle dubieuze praktijken tijdens hun NF met die 2 clowns van wiwibloggs die van te voren negatief hadden gereageerd op “On a Sunday” en vervolgens toen bekend werd dat ze in de jury zouden zitten waren ze plotseling lyrisch over het nummer.
   Wat de Roemeense NF ook vreemd maakte was de stemverhouding 90% jury om 10% televote.

  • Wim48 schreef:

   Rusland is niet vies van dit soort dingen, dat is toch algemeen bekend?

 22. Lilly schreef:

  Escunited reageert erop
  https://m.youtube.com/watch?v=JDv2-U7GESc

 23. Gijs schreef:

  Hehe eindelijk, de songfestivalREL 2019! Creatief en schaamteloos!

 24. Rick schreef:

  Malta zou me niks verbazen doen ze elk jaar zieltjes winnen.

 25. Will Geerts schreef:

  Jadadde, Hatari komt ook. Verandert de situatie wel. *kijkt nu ook voor tickets*

 26. Joëlle schreef:

  Nu Duncan ook komt, wil ik eigenlijk ook wel kijken of ik het concert kan combineren met mijn wedstrijd. Weet iemand of je na 20:00 nog binnen kan komen? En is er nog een soort van voorprogramma (wat je dan mist) of wordt na een kwartier babbelen ofzo de eerste artiest aangekondigd?

 27. Maarten schreef:

  Dit wordt al weer het 16e jaar dat het eurovisie songfestival een halve finale heeft. Daarom ben ik benieuwd wat jullie top 10 is van Nederlandse inzendingen in deze periode. Stemmen kan via onderstaande link: https://scorewiz.eu/rsvp/254561/z2wqA.

  Ik heb nu ook een scoreboard gemaakt voor mijn verwachte finale van het songfestival met stemming van de jury en televoting. Zie de volgende link: https://scorewiz.eu/scoreboard/view/254297/eurovision-2019-grand-final.

  • Kenny schreef:

   Ik heb net gestemd ;)

  • Janneke schreef:

   Wie wint er?

  • Peter schreef:

   Waar is dit op gebaseerd? Dit scorebord en puntentelling verschilt namelijk niet van ESCNation, zelfde lay-out, etc. etc. etc.

   • Maarten schreef:

    Ik heb een scoreboard van escnation gemaakt. Heb zelf ingevuld hoe ik denk dat er ongeveer gestemd wordt. Zal best wel niet kloppen straks met de werkelijkheid.

 28. Kenny schreef:

  En hier kan iedereen de uitslag zien hoe mensen gestemd hebben op hun top 10 van ESC2019.

  https://scorewiz.eu/scoreboard/view/253419/eurovision-song-contest-2019

 29. RogEsc schreef:

  Ik dacht dat Malta ook bevestigd was?!?! Hoop dat Cyprus ook nog komt

 30. Peter 39 schreef:

  Ja Cyprus moet echt daarbij zijn ben zo benieuwd hoe dat live klinkt. Cyprus is mijn nummer 2 na duncan natuurlijk

 31. Hein schreef:

  Wat zei ik ook alweer:…rusland koopt de overwinning.
  Watch it…..Tis Rusland…..told you!!!
  En……het lukt ook.
  Arme Nederland…weer 2de. Eerst een baardvrouw nu omkoping

  • Truus schreef:

   Hoeveel heb jij je laten betalen om als trol te dienen voor jouw overlords

  • Peter schreef:

   Als dat zo zou zijn Hein, dan kan de EBU maar 1 ding doen en dat is per direct Rusland diskwalificeren.

   • Wim48 schreef:

    Ik mag hopen dat de EBU hier bovenop zit, hopen dat de EBU op de hoogte is van eventuele omkoping.

 32. Dirk Marko schreef:

  Eens.

 33. RobOranjeFinland schreef:

  De video heeft nu meer dan 4 miljoen views…….

 34. Ron schreef:

  Kijk al jaren op songfestival weblog met veel plezier.
  Ik vind dat iedereen een mening mag hebben, maar de laatste tijd zakt het niveau naar een dieptepunt.
  Het is gewoon verschrikkelijk hoe sommige hier reageren met hun reactie.
  Hoop de de redactie van songfestival weblog hier snel wat aan gaat doen, want deze site moet leuk en gezellig
  zijn en vooral nu Duncan voor Nederland er zo goed voor staat.
  Dus vraag ik iedereen om elkaar te respecteren !!

 35. Wim48 schreef:

  Ik zie het hele songfestival niet doorgaan dit jaar, met al die raketten over en weer.

 36. Fred schreef:

  Super dat Duncan voor Nederland gaat en iedereens hart raakt en kippenvel geeft als hij zingt. Super en Europa is er ook erg blij mee. Ik hou alle reacties in de gaten en er zitten extreem goede leuke reacties tussen. Dit soort berichten heb ik bij allen winnende landen ook elke keer gezien. Het gaat een prachtige Songfestival worden dit jaar. Laten we met zijn alen trots zijn en vertrouwen hebben in Duncan.

 37. Hein schreef:

  Je hebt gelijk Ron…..respect voor ieders mening.
  Niet gelijk met een oordeel klaar staan.
  Hebben we een keer de kans om te winnen.
  Wordt het hele gebeuren afgelast i.v.m de veiligheid.
  Is een gevoel hoor….geen feit

 38. Ron schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=PL6bHs2NHgA

  Duncan vaan te gast Radio 2 live met Arcade

 39. Ron schreef:

  vandaag bedoelde ik

 40. Lilly schreef:

  Las net dat Duncan ook naar London gaat!
  “Duncan’s been confirmed for the London Eurovision Party, he will be the first ever Dutch act to perform at the event!“

 41. Matje schreef:

  Wat zou het toch geweldig zijn als Lenny eindelijk weer eens iets met het Eurovisie zou doen behalve er over te praten. Haar op het podium te zien bi EIC lijkt me erg mooi en zeker na die 50 jaar jubileum. Nummer dat zowel gezien kan worden als meezinger en ook ook weer als diepgaand.

 42. Starkoo schreef:

  Zo ik ben er zaterdag bij!