Wat zingt Duncan Laurence op het songfestival?

Dit vind je misschien ook leuk...

151 reacties

 1. Esmee schreef:

  Die jongen die komt er wel!

  Ik ben heel benieuwd naar zijn inzending voor het esf. Ik vind dat hij al mooie liedjes heeft gemaakt.

 2. HJ schreef:

  Helaas een zeer zwakke stem als je hem in eerdere filmpjes hoort. Hopelijk is zijn stemgeluid gegroeid in de tussentijd.

  • robbert - rotterdam schreef:

   Zwakke stem? Dat herken ik niet. Ik zou het meer omschrijven als een lenige, flexibele stem met groot bereik. In de hoogte maakt hij veel gebruik van kopstem. Die is altijd dunner dan stem in de laagte. Bedoel je dat soms?

  • Jan Greeve schreef:

   Misschien heb je zwakke speakertjes, of zwak gehoor… verder mag je vinden wat je wilt.

 3. Gert schreef:

  Ik heb “Arcade” net geluisterd. Ik vind het prachtig. Een soort van melodie gevormd om een echo. Maar vooral een uitermate simpele piano-melodie die echt om Duncan Laurence heen gecomponeerd is. De zanger in kwestie is dus uitermate sterk. Hij heeft een Salvador Sobral-achtig charisma en X-Factor, die ook dankzij zijn eigen vocalen magisch versterkt worden. En dat zal opvallen in Tel Aviv. Wat een fantastisch bereik heeft hij ook. Loepzuiver en de hoge falcetto-noten haalt hij er zonder problemen uit. Een beetje de West-Europese Salvador Sobral meets John Legend en Sam Smith zeg maar.

  Dit is ook een lied dat in studio-versie niet zo heel veel doet met mensen (fans), maar on stage helemaal tot leven komt. Ik adviseer Duncan om de gehele 3 minuten achter de piano te blijven zitten. Voeg daaraan toe de assistentie van Ilse de Lange, en eventueel Ilse zelf die vanaf 2 minuten naast Duncan komt zitten meezingen (a la Adrian, Norsk Melodi Grand Prix). Nu nog even subliem camerawerk en (zwart-witte) LED-Visuals kiezen, en je hebt weer een soort van magie waar ook Nederland 2014 van profiteerde.

  Ook naast Cyprus en Rusland zou Nederland in positieve zin kunnen opvallen. Maar goed, nog even twee nachtjes slapen. Whatever it may be, ‘I Miss You’, ‘Close To The Heart’ of het erg mooie verstilde ‘Arcade’, of iets heel anders, Duncan Laurence zal als artiest voor magie zorgen.

 4. Peter schreef:

  Denk gewoon in De Wereld draait Door

 5. Jan Greeve schreef:

  Nog 1 nachtje slapen….

 6. RobFinland schreef:

  Avro Tros, kom op met info. Locatie, tijdstip……..

 7. Kenny schreef:

  Morgen is het zover! :)

  • RobbieR schreef:

   Is al een aantal keren genoemd.

   Je ziet nu op zijn instagram dat hij omhoog kijkt, geven weer een clue.
   Videofragment? Kijkt hij omhoog naar de titel van zijn lied?
   Wij zien het morgen wel.

 8. riccardo schreef:

  Een mooi minimalistisch silhouet in een spot light. Zo hadden sommige hier het eerder ook graag gezien.
  Morgen de onthulling van een titel met deel 3 van deze serie op Instagramm?

  • Nordman schreef:

   Ja, ik hoop dat het lied en de act ook minimalistisch wordt (net als bij TCL destijds). Ik verwacht dat andere landen (denk aan Azerbeidzjan, Armenie, Rusland o.a.) wat meer gaan uitpakken en wij dus hopelijk juist nog meer opvallen. Maar goed, eerst maar het lied afwachten, want daar begint het mee. En ik denk ook dat we morgen de titel zien op de foto. Laten we hopen dat het voor ons lans in één keer goed is dit jaar ipv een matig lied of matige of rare stagings/dansers.

   • riccardo schreef:

    Hoop ik ook op, dat minimalistische. Vooral Rusland zal wel weer enorm uit gaan pakken met zo’n op Eurovisie bedacht nummer, dat kunnen ze wel. Het contrast kan wat mij betreft daarom niet groot genoeg zijn.

  • Tom schreef:

   Aan de foto te zien wordt het minimalistisch, mooi dus

 9. Edmond Steens schreef:

  Arcade staat nog wel op youtube: https://youtu.be/yB1_7FUK0Pw

  • Lilly schreef:

   Dit is hem dus toch!!!
   Mij hoor je niet klagen hoor, ben dik tevreden:))

  • Kenny schreef:

   Laten we hopen dat dit hwt nummer niet is. Ik hoop op een goed uptempo liedje en geen slappe hap. ;)