Nederland nu favoriet bij bookmakers voor winst

Dit vind je misschien ook leuk...

155 reacties

 1. Alviarin schreef:

  Ik heb er goede hoop op dat Nederland wel zal winnen. Hij heeft het live op DWDD goed gebracht. Tenzij hij een Trijntje of Sennekske doet en de uitvoering verprutst, gaat dit echt goed doen. Ik ben al blij dat België en Nederland in aparte semi’s zitten, want beide liedjes hebben dezelfde insteek (ingetogen moderne ballade), maar het lied van Nederland is zoveel krachtiger. Ik vrees voor België dat de mensen eerder voor Nederland zullen kiezen, maar wie weet doen we zoals Duitsland en Oostenrijk vorig jaar, alleen nog twee plaatsjes hoger.

 2. Maurice schreef:

  bijzonder hoe dit werkt he? Een aantal jaar geleden schreven we hier nog met ons allen: we kunnen het ESF nooit meer winnen, ongeacht de kwaliteit van het liedje. Nu staan we bovenaan in de polls…

 3. Rick schreef:

  Griekenland waarom zo laag? ik heb die samen met Italië, Nederland in mijn top 3 staan.
  Effe Armenië afwachten die hebben in het verleden goede nummers afgeleverd.
  Of gaat Malta eindelijk een pareltje afleveren?
  Israël?
  Laten we heerlijk genieten want het duurt nog wel even tot de repetities.

 4. robbert - rotterdam schreef:

  De laatste keer dat Nederland bovenaan bij de bookmakers stond was bij Justine Pelmelay. Ook Maywood stond erg hoog. Beiden maakten de hoge verwachtingen niet waar..

  • RobbieR schreef:

   Stond Linda Wagenmakers ook niet op nr 1) in de polls?

  • Poehpoeh schreef:

   Dat was het pre internet tijdperk, niet meer te vergelijken lijkt me..

   • robbert - rotterdam schreef:

    Hoezo niet? Men baseerde zich toen ook op gedane inzetten. En ja. Men had mindee informatie en tegelijkertijd ook meer. Waar men zich nu vaak op perfecte clips baseert, had men toen beelden van nationale finales waar je de artiesten live zag zingen.

   • Liesbeth schreef:

    Ik zat toen in een van de provinciale jury’s,aansluitend nog op de “VIP’s -afterparty” …onvergetelijke avond. En ja, Linda stond op 1 bij de bookmakers…dacht toen ook echt dat we eindelijk weer eens zouden winnen…helaas Enschede😱 Maar wie weet … dit jaar👍

   • Liesbeth schreef:

    Sorry ik bedoelde dat ze 1 stond in diverse polls!

   • Wim48 schreef:

    En dat ligt aan Enschede? Kwam het niet gewoon door de slechte zang van Linda en door de over-the-top act?

   • OsloDutch schreef:

    Toen was het echt anders. 100% Televoting en Nederland kreeg via loting de derde startplaats toebedeeld. Ik denk Christer Bjørkman Nederland dit jaar geen slechte startplek geeft.

   • Wim48 schreef:

    2 startplek

 5. Johan schreef:

  Ik geloof er wel in dat Nederland hoog kan eindigen, mijn enigste zorg is kan Duncan Laurence de druk wel aan, alles hangt af wat uiteindelijke resultaat in halve en daarna finale gebracht gaat worden🇳🇱🇳🇱🇳🇱👍

  • Matje schreef:

   Ze willen geen 78-79 herhaling , dat is duidelijk. Vreselijke uitspraak heeft die man , wel een mooie stem. Oubollig werk!

   • Alviarin schreef:

    Stel je voor zeg, een herhaling van 78 – 79. En Nederland in 2020 voor de kosten laten opdraaien zoals in 1980. Laat dan Duncan maar winnen voor hetzelfde geld.

   • Wim48 schreef:

    Ik vraag me af of dat nu nog mag om af te zien van organisatie als je wint.

 6. Matje schreef:

  Malta ; https://www.youtube.com/watch?v=tdyQ-ebzFgk
  Persoonlijk vind ik het maar zozo.

 7. Dennis schreef:

  Zelf word ik erg enthousiast van het feit dat we nu eerste staan bij de bookmakers. Echt fantastisch! Hierdoor heb ik ook de neiging om alle nieuwtjes / YouTube reacties te bekijken.
  Oftewel ik zit er helemaal in.
  Heb nu al zin in half mei.
  Weet iemand of en waar er in het land leuke songfestivalfeestjes op de 18e mei zijn?
  Lijkt me erg cool om juist dit jaar te gaan kijken met mede songfestival fanaten 😀.

  Ben benieuwd

 8. Wop schreef:

  Tja de bookies, in de afgelopen 5 jaar hebben ze het 2 x goed gehad (15,18) en 3 x fout (14,16,17)

  Maar er is een rode lijn te bekennen en die rode lijn pakt goed voor ons uit. In de jaren dat de bookmakers het niet goed hadden gingen ze uit van de populaeiteit, maar niet van de emotionele waarde die een nummer mee nam.

  Ik bedoel, 14 was armenie die een slecht optreden gaf, maar won wurst die een verhaal vertelde.

  In 16 was het Rusland die de polls domineerde maar was het een verhaal met emotionele lading dat won.

  En in 17 was het een vrolijk poplied wat bij de bookies hoog stond, maar was het een man met een ziekte die overwon.

  Al die keren was het verhaal, de emotie en de kracht die de Bookies deed overtreffen. Duncan heeft het verhaal, het nummer en de emotie.

  De enige die het nu nog voor Nederland kan verknallen is Nederland zelf. Want aracde is een parel, is niveau wat je maar zelden mee maakt op het songestival. Sterker nog in afgelopen 10 jaar is het maar 1 keer voor gekomen. Een nummer wat je raakt, wat emotie heeft en wat sympathy op wekt.

  Nederland, maak je klaar voor een miljoenen uitgave, want arcade is een uniek moment in het songfestival leven en daardoor alleen zal het al zorgen voor een uniek moment.

 9. Bombarie schreef:

  https://youtu.be/AJSD9MzMzes
  Russische jongen die op Arcade reageert. Niets van te verstaan natuurlijk, maar de beelden spreken voor zich. Emoties hebben geen taal nodig. Dat geldt voor zowel voor deze reactie als voor Duncans prachtige ballad. Matt van ESCunited zegt over het lied: If you don’t have any emotional reaction to it, than you are dead inside. En zo is het. Dat betekent ook dat je het mag haten. Maar dat zegt niets over de kwaliteit van het lied. Want de kwaliteit spat ervan af. Ook al is het begin van de live uitvoering in DWDD niet helemaal wat het moet zijn (te wijten aan een microfoon die niet helemaal z’n werk doet en de begrijpelijke zenuwen omdat het nou eenmaal de eerste openbare opvoering was) daarna gaat het los en bewijst het ook zonder de stuwende beat van de studioversie volledig zijn werk te doen. De magie zit in de authenticiteit van Duncan die volledig opgaat in de emotie van zijn song. En dat gaat Europa zien, horen en vooral voelen.

  • Lilly schreef:

   Het valt mij ook op dat als het raakt, dat hij ook gelijk hard binnenkomt bij de mensen, een Americaanse huilde echt na het beluisterden van Arcade.

 10. Wim48 schreef:

  Nu Nederland favoriet is voor de overwinning en de plek van Rusland (?) heeft overgenomen, doet Nederland er verstandig aan om juist niet op de grootste concurrent (?) te stemmen. Voor je weet geef je de winst uit handen. Nog een reden om niet op Rusland te stemmen.

 11. XXX schreef:

  Onze Duncan staat in een Poll (wie wordt de winnaar in 2019) op ESCxtra slechts 5e!!!

 12. Tippy2 schreef:

  Bijna 2 miljoen views binnen 6 dagen!

 13. inez schreef:

  wanneer wordt de startvolgorde van de twee halve finales bekend gemaakt