Douze Points 2019 [3]: Finland

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Leuk lied, mag naar de finale, maar zal buiten de top 10 vallen…..blijft toch je thuisland he………

 2. Tippy2 schreef:

  Als je kiest voor een bepaald genre moet je daar ook echt in uitschieten anders wordt het moeilijk. Bij dit nummer heb ik niet echt het gevoel dat het een dancenummer is of door een DJ is gecomponeerd. Noch vlees noch vis dus en dat doet dit nummer de das om. Ik vrees geen finale voor Finland en dat vind ik jammer voor Darude. Het was goed geprobeerd.

 3. Alrightguy schreef:

  Ik vrees ook geen finale voor Finland. Het nummer is gewoon niet goed genoeg en de startvolgorde doet het de das om. Hier moet NL lering uit trekken als wij ooit een DJ gaan sturen hoe het niet moet.

 4. Br@m schreef:

  Nummer is niet onaardig maar de presentatie is barslecht. Geen finaleplaats voor Finland. Nr. 27 in mijn top 41.

 5. Jve schreef:

  Wij roepen al jaren dat NL ’s een nummer van een dj moet insturen…prima,maar dan moet dat toch echt veel beter zijn dan deze Finse inzending!! Dit blijft totaal niet bij mij hangen.. 1.Cyprus/2.Montenegro/3.Finland

 6. riccardo schreef:

  Leuke album track. Geen nummer waarmee je heel veel opzien baart. Er zijn soms van dit soort nummers waarbij net die ene zin in het refrein of net dat kleine opbouwtje extra het speciaal kunnen maken. Dat heeft dit nummer niet. Jammer, vind ik, omdat het me in stijl meer aanspreekt dan andere van de op meer traditionele invalshoek geschoeide nummers.

 7. Timo schreef:

  Darude zal niet de eerste en ook niet de laatste dj zijn die ten onder gaat op het ESF.
  Bij deze inzending krijg ik vooral het gevoel dat ik dit al heel vaak gehoord heb, alsof het een hitje is geweest van een of andere dj uit 2002. Het klinkt gedateerd en het refrein (met steeds dat herhalen van “Look away”) is ook niet bepaald sterk. Finland moet met iets originelers komen als ze willen scoren.

 8. Truus schreef:

  Dit genre in deze stijl is en klinkt inmiddels zo stoffig en afgezaagd. Ga dan voor trendsetting zoals Amina(Letland?)deed. Geen Fin(land)ale maar Le fin na de semi

 9. RobbieR schreef:

  Geen opvallend nummer, jammer had beter gekund. Bij mij ergens onderaan.

 10. Sake Boskma schreef:

  Heb zo’n gevoel op de valreep de finale, en daar dan ten onder gaan, onderste regionen.

 11. Michael Adam schreef:

  Darude voor Finland naar het songfestival! Dit is wel mijn muziek, al is het hartstikke gedateerd. Maar dat is nu juist het charme voor mij. Dot doet mij terugdenken aan de late 90s en vroege 00’s toen ik als pubertje MTV en TMF keek op mijn kamer. Het doet me dan ook denken aan de vroegere hoogtijdagen van Tiësto met zijn eerste trance muziek.

  Buiten dat vind ik het tekstueel erg zwak, teveel herhaling en in dit genre muziek zingen over een serieus onderwerp als klimaatverandering doet het voor mij niet.

  Toch luister ik graag naar het lied en we zullen zien wat dit gaat doen!

 12. GerardMartin schreef:

  Ik heb niets met dit nummer…next.

 13. Nordman schreef:

  Dance moet je aan Nederland over laten. Dit is te gemiddeld. Niet slecht maar je wordt er niet door weggeblazen. Ik denk dat dit kantje boord is voor de Finnen, net wel/net niet naar de finale. Bij mij staat het op 26/41

 14. Bandido - Georgia schreef:

  Het optreden is best mooi, maar in dit genre toch al wat ouderwets. En dan mist het ook nog eens een “hook” om echt op te vallen. Het is erg repetitief bovendien en daardoor ondanks de beelden en de energie nog steeds wat flets. De startplaats helpt ook niet echt mee, al zou ik Finland toch wel in de finale willen zien.

 15. edmol schreef:

  Ik ben iedere keer weer vergeten welk nummer dit ook alweer is. Maakt bij mij dus duidelijk geen indruk. Gemiste kans voor Finland denk ik.

 16. Esmee schreef:

  Ik ben niet zo weg van het lied. En te vaak ‘Look away’ horen, doet het voor mij niet. Ik geef het hooguit een 6 van tien. Ook niet sterk genoeg voor de finale.

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Dance heeft door de decennia heen veel ontwikkelingen doorgemaakt. Deze dj heeft helaas met zijn brouwsel jarenlang onder een steen geslapen, zo lijkt het, en zal wellicht totaal verbaasd zijn dat het niet aanslaat. Ik vrees met grote vreze, maar uitschakeling ligt op de loer en ik zou daar niet rouwig om zijn.

 18. Wiepie schreef:

  De titel zegt genoeg….

 19. MarkusRotterdam schreef:

  Aardig nummer, maar geen topper. Finale? Tja wellicht wel.

 20. Leendert Jan schreef:

  Nummer is gewoonweg veel te vlak en saai, en datzelfde geldt voor de stem van de zanger. Dit wordt niks voor Finland.

 21. Bjorn schreef:

  Dit klinkt als een nummer die je in de periode 1999-2005 vaak hoorde. Dus is het gedateerd, maar dat hoeft niet erg te zijn. Het lukte Finland in 2009 ook de finale te halen met een gedateerde eurodance nummer “Lose Control” van Waldo’s People. Ze werden er laatste mee. Dus een finaleplaats zou al een hele prestatie zijn, meer zit er ook niet in.

 22. Placide schreef:

  Op zich geen slecht nummer, maar veels te vlak. Had zeker meer in kunnen zitten.

 23. 020Nick schreef:

  De lovende reacties waren niet van de lucht (althans op mijn Facebook tijdlijn) toen aangekondigd werd dat Darude het zou worden voor Finland. Maar toen de nummers bekend werden kwam voor mij het bewijs dat een grote naam niks zegt als het liedje prut is.
  Na de 24ste look away ben ik ook weg.

 24. Ria NL schreef:

  Ik ben het met de meeste reacties wel eens, ik vind het ook geen slecht lied maar het blijft bij mij niet hangen.

 25. dick schreef:

  Als je maar vaak genoeg dezelfde tekst zingt blijft het misschien wel hangen: NOT. In de jaren 80 / 90 kon dit nog wel maar is nu volledig achterhaald. Kansloos.