Douze Points 2019 [33]: Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

94 reacties

 1. Ron schreef:

  Geweldig nummer en zanger.
  ARCADE en Duncan verdienen het om dit jaar het eurovisie songfestival te winnen.
  Ben al jaren groot fan van het songfestival, maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt.
  Ik wens Duncan en het team heel veel succes in TA en dat Duncan geniet van alle aandacht en
  een geweldige uitvoering geeft van ARCADE, maar heb daar alle vertrouwen in.

 2. wiepie schreef:

  Een van de beste inzendingen – misschien wel de beste inzending – van Nederland die we hebben. Duncan is een geweldige zanger, het lied is ijzersterk….. we hebben goud in handen dit jaar!

 3. Dick schreef:

  Alles is wat mij betreft al gezegd. De beste inzending uit NL sinds jaren en ik denk dat we de winst gaan pakken.

 4. Bessie Turf schreef:

  Twee jaar terug het mooiste ESC lied tot dan toe zien winnen, dit lied van Duncan is eveneens zo’n parel en moet winnen.

 5. Rick schreef:

  Ik ben nog nooit zo trots geweest op een Nederlandse inzending alle lof voor Duncan, Ilse, commissie.
  Het nummer is ijzersterk en staat ook niet voor niets op een bij bookies, verschillende polls.
  Duncan is een geweldige zangers met een spontane sympathieke uitstraling.
  Ik hoop dat alles op zijn plek valt tijdens de repetities en dat we na 44 jaar weer eens winnen!

 6. Timo schreef:

  Ik volg het ESF al jaren, maar nooit was onze eigen Nederlandse inzending eigenlijk mijn persoonlijke favoriet. Dit jaar is dat wel zo en heb ik Duncan op 1 staan in mijn lijst.
  Laten we hopen dat Nederland na zoveel jaren eindelijk weer eens weet te winnen. Veel Nederlandse songfestivalliefhebbers zijn geboren na 1975 en weten simpelweg niet hoe dat voelt: de meeste punten krijgen, de trofee omhoog mogen houden, en dan natuurlijk het volgende ESF mogen organiseren! Het zou heel speciaal zijn en ik denk dat weinig Europeanen ons de winst misgunnen.

  • Wim48 schreef:

   Nederland is nog nooit mijn nummer 1 geweest, ook dit jaar niet.

   • Hans P. schreef:

    Uit de categorie: Een bericht waar niemand op zit te wachten.

   • Peter schreef:

    Verzuurde ouwe nicht, jij bent bij ons geen nummer 1 Wim48, je wordt en bent ontzettend vervelend. Waarschijnlijk gooi straks ook nog je Rusland frustraties eruit. Pffffffffffffff man, wat een sneu leven heb jij

  • Truus schreef:

   Ik heb in het begin van mijn leven als 9 jarige Mouth & McNeal i see a star nog bewust meegemaakt en uiteraard de overwinning van Teach Inn. Nu inmiddels iets meer dan halve eeuw ouder, wil ik DE overwinning nogmaals meemaken. Wat er heel dik in zit. Het enigste wat de mist in kan gaan zijn de zenuwen en/of een valse falsetto noot eventueel foute staging , hoewel ik daar niet echt over twijfel maar toch eerst zien dan geloven. Nederland had vroeger in nationale selecties meerdere keren echt totaal de verkeerde keuze gemaakt en hadden de 2e plaatsen zoveel meer potentie gehad op een top 3 , zelfs overwinning .. Nu MOET het echt gebeuren.

 7. JvE schreef:

  Helemaal objectief ben ik natuurlijk niet, maar vanaf de eerste keer dat ik “Arcade” hoorde, dacht ik WAUW! Voor mij met afstand het beste nummer van deze esf-editie!Gaan het dit jaar dan eindelijk weer’s gebeuren, de winst voor Nederland!? Ik zou het terecht vinden, fingers crossed! 1.Nederland/
  2.Zweden/3.Malta/4.Zwitserland/
  5.Denemarken/6.Rusland/7.Litouwen/
  8.Letland/9.Moldavië/10Albanië/
  11.Noorwegen/12.Armenië/13.Ierland/
  14.Kroatië/15.Roemenië/16.Oostenrijk

 8. Tomm schreef:

  De eerste keer dat ik naar het ESF keek won Teach Inn. Nu voor het eerst na 44 jaar een grote kans op herhaling. Wat heb ik daar lang op gewacht en wat een prachtnummer! Toen ik Arcade voor het eerst hoorde en zag werd ik zo geraakt dat ik een traantje moest laten. Dat is me nog nooit gebeurd bij een nummer, laat staan bij een Songfestivallied. Als de staging de juiste snaar weet te raken is de overwinning in de pocket, daar ben ik van overtuigd. Dank aan alle betrokkenen en voor Duncan heel veel plezier en succes! Voorzichtig met je stem in aanloop naar 16 en 18 mei!

 9. Stephan Dijk schreef:

  Ik hoop dat Nederland niet wint, want dan schuift de TROS die verschrikkelijke galbak Jan Smit naar voren als presentator. Gatverdamme, het idee… Dus Italië eerste, Nederland tweede. Prima nummer van Duncan trouwens, maar niet mijn ding. Hou meer van een uptempo lied met ballen.

  • Hans P. schreef:

   Ik heb ook niets met Jan Smit maar om daarvoor niet te willen winnen…

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk niet dat Jan Smit in dat geval zal worden gevraagd voor de klus. Men zal heus wel beseffen dat men daarvoor iemand moet inhuren die de Engelse taal uitstekend machtig is. Steenkolen-Engels zou immers geen visitekaartje zijn. Ik heb sowieso al een rijtje in mijn hoofd van presentatoren die positiever zouden opvallen en denk dat AVROTROS zich daar zeker van bewust is. Nederland mag dus winnen.

   • Sake schreef:

    LINDA DE MOL!!!

   • Br@m schreef:

    Eva Jinek vind ik een leuke optie; die schijnt jaren in Amerika gewoond te hebben en is de engelse taal dus machtig. Zo lang het maar niet Silvie Meis wordt; dat vind ik een vreselijke domme doos die alleen maar uitblinkt in rijke kerels de kop op hol jagen.

   • Truus schreef:

    Jinnek,, pretentieuze Bitch . laat ze a.u.b. zitten waar ze zit. En die Meis.. doet het beter in gossip bladen. Kom uit de box i.p..v zogenaamde veilige namen

   • Stephan Dijk schreef:

    Geen Linda (te oud en chubby). Geen Eva (te kil). Dus Chantal Janzen maar.

   • RobOranjeFinland schreef:

    Patty Brard! Heeft ooit het SAN REMO festival gepresenteerd !

   • dick schreef:

    Ik zou persoonlijk (als we winnen en mogen organiseren) out of the box gaan met de presentatie. Laat La Bloemen in extravagante outfits de hoofdpresentatie doen. Ze spreekt haar talen, heeft een enorme uitstraling, gevoel voor humor en zelfspot. Zou ik te gek vinden. Laten we indien mogelijk er een feestje van maken en het niet te ernstig op pakken. Leer van die ellenlange vervelende presentatie trios en zelfs kwartetten zoals we die eerder gezien hebben, wat was die presentatie in bijvoorbeeld Oostenrijk een gruwel!. Als Smit zich alsnog op gaat dringen scheep hem dan af met de Greem Room dat kan ik dan nog wel hebben (nee ik ben geen fan van die man).

  • Tomm schreef:

   Uit de categorie DOM

  • Peter schreef:

   Wat een nononsens bericht zeg. Lekker belangrijk

 10. RobOranjeFinland schreef:

  Ook ik heb Teach-in zien winnen in 1975. 44 jaar later is de kans eindelijk groot. Ben heel erg benieuwd naar het totale plaatje op 16 mei.

 11. Lilly schreef:

  Arcade is een opvallend en niet typisch Eurovisie songfestival lied, het zou goed zijn als dit won dit jaar. Het zou meer landen uitnodigen tot originaliteit en diversiteit met name voor de UK zou het goed zijn, zij varen een koers die nergens toe leid al jaren niet…
  Als de staging en cameravoering zo ingericht wordt dat de emotie zeer sterk overgebracht kan worden, kan het weleens werkelijkheid gaan worden.
  Daarnaast hoop ik dat de refreinen aangezet gaan worden door bv backing vocals (iets waar we nog niets over gehoord hebben) waardoor ze nog meer door je ziel snijden.

  • Wim48 schreef:

   Na de carnavaleske inzending van Israël vorig jaar, wint er nu weer een serieus nummer, zo gaat dat vaak.

  • riccardo schreef:

   door je ziel snijden, mooi gezegd

  • robbert-rotterdam schreef:

   Die backings staan op de originele studio-opname, dus verwacht hen ook in Tel Aviv. Ben benieuwd of ze Sarina Voorn meenemen naar Israël (zong mee in DWDD). Een uitstekende zangeres met veel ervaring op zowel voor- als achtergrond. Verder hoor ik ook nog een man op de opname, die sommige lijntjes gewoon met Duncan meezingt, maar dan precies een octaaf lager. Ik weet niet wie dat was in DWDD. Dacht eerst Joe Buck, maar geloof toch dat het een ander was.

   • Truus schreef:

    Reken er maar op dat je Ilse kunt verwachten in de backings. Dat gaat ze nu logischer wijze niet verklappen want anders te veel afleiding van Duncan en aandacht naar haar.

   • Nordman schreef:

    Sarina Voorn is heel goed en heeft al eerder als backing op het ESF gestaan. Kris Rietveld is de andere backing.

   • Hans P. schreef:

    Op de single zijn de achtergrondvocalen van Sophia Schutte, Roufaida Aboutaleb, Sofia Ferri en Wouter Hardy

 12. Timo schreef:

  De media lopen nogal op de zaken vooruit. Hier en daar wordt al gespeculeerd in welke Nederlandse stad het ESF in 2020 gehouden moet worden, en in welke zaal, en wie het dan moet presenteren. Terwijl dat nu niet aan de orde is, want Duncan kan ook gewoon verliezen. En dan is de teleurstelling des te groter.

  • Truus schreef:

   Dit voorbarige is dan ook iets “typisch Hollands”

  • Wim48 schreef:

   Had Denemarken in 2013 niet precies hetzelfde met die truck met een pijl richting Kopenhagen?

 13. Robert schreef:

  Het is eigenlijk gewoon wennen, een Nederlandse inzending van zo’n hoog niveau.
  Maar de hoogste positie?
  Om die te bereiken is er nog een hoop werk aan de winkel, de juiste performance / act is essentieel.

  Anderzijds, als ik kijk naar het niveau van de andere songs die men als kanshebbers beschouwt, hebben we nu toch echt wel een gouden kans.

 14. Louiz schreef:

  Het deelnemersveld is dit jaar best zwak, volgens mij… dus mensen hebben toch een beetje zo’n gevoel van: als we nu niet winnen, zal het ook wel nooit meer gebeuren. Aan de andere kant, als we winnen krijg je weer van die reacties van: jaaa, leuk, maar hij won vooral dankzij een zwakke concurrentie!!
  Ik hoop voor Duncan dat hij een winnaar wordt van het kaliber Katrina & Waves, Loreen, Sobral, en niet in het rijtje komt van Marie N, Dima Bilan, Ell & Niki…

 15. Richard schreef:

  Dankjewel Duncan, Ilse de Lange en Cornald Maas. Voor het schrijven van een van de mooiste ESC liedjes van de laatste jaren, voor het aandragen aan de commissie en voor het blijven geloven in Nederlands succes na de hopeloze jaren 2005-2012.
  Het is nog steeds niet te geloven dat een Nederlandse inzending zo bejubeld wordt. Natuurlijk kan er van alles gebeuren. Cornald zegt het al de dag na de presentatie dat als we tweede of derde worden het al slecht is. Hopelijk gebeurt het niet, maar mocht het zo zijn blijft Arcade een van de mooiste liedjes.
  Duimen dat de staging inderdaad magisch wordt. Geen uitzinnige fans in beeld, geen vlaggen. Een mooie intieme videoclip op de bühne. Veel succes TeamDuncan

 16. Ron schreef:

  Off Topic: wel leuk dat Duncan op 1 staat bij ogae poll

  • Ron schreef:

   https://i2.wp.com/ogaeinternational.org/wp-content/uploads/2019/04/Results-as-at-250419.jpg?ssl=1

   Gewoon prachtig om te zien dat we 1ste staan bij Ogae poll.
   het is wel nek aan nek, maar voor dit moment een mijlpaal voor Nederland

   • Lilly schreef:

    The current Top 3 is as follows:

    Italy – 272 points
    The Netherlands – 271 points
    Switzerland – 268 points

    Duitsland heeft ook gestemd
    12 Switzerland
    10 Nederland
    8 Italie

   • Ron schreef:

    1. Nederland 281 punten
    2. Zwitserland 280 punten
    3. Italie 279 punten

   • Nordman schreef:

    Ik weet niet of ik blij moet zijn met die OGAE poll…ze hebben het vaker mis dan goed, maar het zegt wel iets….meestal stemmen ze voor uptempo liedjes, dus het feit dat een gevoelige ballad zelfs de OGAE-ers kan overtuigen is wel mooi om te zien.

   • Ron schreef:

    @Nordman
    Wat betreft de poll heb je gelijk hoor en er moeten nog meer landen stemmen, maar het feit dat we nu even op 1 staan is bijzonder.

   • Matje schreef:

    Hahaha , de Russen hebben hun stem ook gegeven. Dat noem je eens tactisch stemmen , en dan maar zeuren dat ze niet geliefd zijn in Europa. Geen van de drie favorieten in hun top tien te bekennen.
    Idd , de ogae stemmers gaan vaak voor de uptempo’s en hebben een voorliefde voor Cliché Eurovisie , vandaar dat het zo mooi is dat Duncan bij de favorieten zit.
    Trouwen , bij de Infe ( tegenpool van ogae) stemmers staat Duncan op grote voorsprong eerste.

 17. Sake schreef:

  Winst, moet!! Zou zeker terecht zijn, is gewoon het allerbeste lied dit jaar, punt uit!

 18. riccardo schreef:

  Ik ben hier nog steeds erg, erg enthousiast over. Je ziet objectief bezien of op smaak bekeken soms logische en ook onbegrijpelijke dingen gebeuren in de uitslagen. Wat er ook gebeurd straks, wat een schitterende inzending it is!

 19. robbert-rotterdam schreef:

  Een van de mooiste Nederlandse inzendingen of misschien wel DE mooiste. Fijn dat het internationaal ook zo gewaardeerd wordt. Ook in Tel Aviv moet Nederland zich kunnen nestelen in de kopgroep. Of hij gaat winnen, dat weet ik niet, er zijn meer kanshebbers en op welke positie Duncan uiteindelijk zal belanden is van meer factoren afhankelijk. Zal de Nederlandse delegatie op het podium en in de huiskamers de impact kunnen creëren, gelijkwaardig aan die van de clip? Zal Nederland in de finale (ik ga ervan uit dat onze inzending de semi overleeft) binnen de startvolgorde daar geplaatst worden waar het optimaal opvalt? En werkt de techniek voortdurend mee? Falende oortjes zijn een ramp en vooral bij een nummer als ‘Arcade’. In Londen moest de professional Duncan eerst behoorlijk pielen met zijn oortje voordat hij zelfverzekerd verder kon. Er zijn zoveel factoren buiten het lied en de kwaliteit van de artiest die uiteindelijk de doorslag geven. Ik hoop op een grote overwinning. Het wordt weer tijd na 44 jaar. En voor het festival ook goed als creativiteit overwint.

 20. Br@m schreef:

  Heel apart en spannend om na zoveel jaren als land eindelijk weer eens in een kansrijke positie te zitten. Het schitterende nummer van Duncan wijkt zo af van de rest dat dit best wel eens beloond zou kunnen worden met een overwinning en voor Nederland mag dat ook wel weer eens na 44 jaar. Hopelijk wordt Arcade mooi in beeld gebracht en zijn er ook geen problemen met oortjes e.d. Kortom, ik wens Duncan een mooie en succesvolle tijd toe in Tel Aviv.

 21. xxx schreef:

  Het wordt sowieso een spannende avond. Ee doe zeker mee in de top-5, waarschijnlijk zelfs in de top-3 en hopelijk voor de winst. In 69, 72, 74, 75 80 (eerste stuk van de telling) en toen heel lang niet meer dit gevorl beleefd, tot we in 2014 weer echt meededen voor de winst.
  Hopelijk klopt de staging , zingt Duncan gied en komt het optreden perfect in beeld. Over 23 dagen weten wat er dan wellicht gebeurt……

  • Hans P. schreef:

   1998, stonden we halverwege de puntentelling ook bovenaan.
   Maar je hebt gelijk hoor, het is heel bijzonder dit.

 22. Michael Adam schreef:

  Nog nooit had ik Nederland op nummer 1 staan maar dit jaar dus wel. Ik ben absolute fan van Duncan geworden en ik ga 1 mei naar zijn concert. Arcade vind ik echt een masterpiece en is wat mij betreft een van de mooiste nummers uit de songfestival geschiedenis. Het zou een zeer terechte winnaar zijn en laat aan het Nederlandse, Europese en mondiale publiek zien dat een echt liedje kan winnen. Het is echte emotie, niet gefabriceerd, een puur en heeeel echt nummer. Ik ben mega benieuwd naar de staging maar het wordt hoe dan ook een belachelijk spannende avond. Go Duncan!!!!

  • Ron schreef:

   @MichaelAdam.
   Wat heb je dat mooi verwoord.
   De eerste keer dat ik ARCADE hoorde bij de DWDD werd ik er emotioneel van.
   De dag daarna met de akoestische uitvoering ook.
   Duncan brengt het zo mooi en puur.
   Op 6 april in de Afas was ik er ook bij en heb tranen met tuiten gejankt tijdens de uitvoering van ARCADE zo mooi en wat een geweldig persoon is Duncan.
   en zoals Michael ook al zei het wordt een belachelijk spannende avond.

 23. GerardMartin schreef:

  Als Conchita haar statement een jaartje eerder of later kenbaar had gemaakt had Nederland natuurlijk in 2014 gewonnen. Ook ik heb Teach-Inn in 1975 de eindoverwinning zien behalen maar ook Lenny Kuhr in 1969 en al was dat gedeeld, de vreugde was er niet minder om. Dit jaar is het eindelijk weer eens mogelijk om het festival naar Nederland te halen want Duncan steekt met kop en schouders boven de middelmatigheid van dit jaar, en vele jaren trouwens, uit!

  • Raaf schreef:

   Hoe oud ben jij? 568 of zo…

   • GerardMartin schreef:

    Moeite met leeftijd Raaf? Spaar maar vast wat pillen op voor je toekomst dan!?

   • Mijnheer de Uil schreef:

    GM mag dan ouder zijn dan jij Raaf, hij is in ieder geval een stuk intelligenter dan jij…domme opmerking zeg, blond zeker?

 24. Nordman schreef:

  Ik vind het moeilijk om nog objectief te blijven, maar wat ben ik trots op onze inzending. Als eerst kudo’s voor Avrotros dat ze niet voor een naam kiezen, maar voor een lied! We mogen Ilse dankbaar zijn dat zij de moeite nam om dit nummer voor te leggen aan de commissie. Van de presentatie tot aan de interviews en optredens die Duncan heeft gegeven, ze lijken heel bewust te zijn van wat ze willen bereiken. Het oogt zeer professioneel. Duncan komt ook ontzettend likeable over in interviews. Zijn stem is live net zo goed als op plaat, echt geweldig. Vooraf had ik I Miss You willen horen op het ESF, maar met Arcade heeft Duncan me de mond gesnoerd. Wat een perfecte plaat! Er is zo goed over nagedacht. Van het begin tot eind, alles lijkt te kloppen. Mooi opgebouwd, een beetje een alternatief geluid maar toch heel herkenbaar voor een groot publiek. Het kan niet anders dan dat de kijkers hier ook voor gaan (na jaren een jury-inzending te hebben gestuurd). Ik denk echt dat we gaan winnen mensen. Arcade is van zichzelf zo sterk dat een top staging niet eens nodig is. Wel moet het in balans zijn natuurlijk, maar daar heb ik met dit team veel vertrouwen in.

  • GerardMartin schreef:

   Ik denk dat je gelijk krijgt….

   • Matje schreef:

    De jaren van ‘als we maar de finale halen ‘zijn voorbij.! Duncan gaat dat zeker lukken en mocht er niet weer een Alpenland roet in het eten gooien dan mag ik ook mijn derde overwinning al kijkend meemaken.

 25. Ria NL schreef:

  Mijn absolute nummer 1 dit jaar !! Net als de meesten hier ben ook ik vanaf het allereerste moment dat het liedje bekend werd gemaakt diep onder de indruk van onze geweldige inzending “Arcade”. Ik draai hem helemaal grijs en kan er niet genoeg van krijgen. Ik vind het een meesterwerk en uitstekend gezongen door Duncan. Ik denk ook dat het totaalplaatje straks in Tel Aviv ook helemaal af zal zijn. Het zou geweldig zijn als Nederland na 44 jaar weer een overwinning zou binnenhalen, het zou zo dik verdiend zijn. Duncan heel veel plezier en succes toegewenst in Tel Aviv.

 26. Marinus schreef:

  Tja, wat kan je nog zeggen. Gewoon dat we volgend jaar ergens in Nederland bij elkaar komen om het Songfestival te vieren. Want Nederland wint dit jaar anders zoek ik een nieuwe hobby. Wat dit kan toch gewoon niet verkeerd gaan. In alle lijst en polls op plek nummer 1. See you in Tel Aviv Duncan.

 27. Dirk Marko schreef:

  Alles is hierboven al gezegd, en bij de positieve meningen sluit ik mij graag aan.
  Wat een fantastisch songfestival jaar tot dusver.
  Hoe de uitslag ook zal zijn, ik blijf trots op deze mooie inzending van Duncan.
  Maar hoop stiekem wel op de kers op de taart 18 mei. Want dat maakt dat het ook volgend jaar iig een bijzonder jaar wordt.
  Toi, toi, toi Duncan. Fingers crosser.

 28. Inez schreef:

  Mijn winnaar en mijn favoriet

 29. RobbieR schreef:

  Alle lof nu voor de comissie. Eerst het lied. Zet deze formule voort.
  Super mooi nummer, goede zanger, symphatiek, voortekenen dat Nederland misschien kan winnen. Het is eng, maar het kan.
  Nu nog een goede staging en liveperfomance straks in Tel Aviv, Komop Duncan.

 30. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind het een hele mooie inzending, maar ook ik ben nog lang niet zeker van de zege. Ik denk dat met name Zweden en Zwitserland, en ook Rusland net iets toegankelijker zijn. Die nummers gaan erin als koek, terwijl ik NL vooral na een paar luisterbeurten steeds beter begon te vinden. En dan is er natuurlijk nog de staging, en dat gaat het verschil maken. Ik hoorde Duncan ergens zeggen dat het om het liedje draait, maar dat is natuurlijk maar ten dele het geval. Het is het EuroVISIE songfestival en het totaalplaatje moet straks staan als een huis. En als dat straks van het scherm afspat is echt alles mogelijk, maar als het op een tweede “Trijntje” uitloopt qua optreden, mogen we blij zijn als we de finale uberhaupt halen. Ik ben zeer benieuwd!

  • RobbieR schreef:

   Als ik hem en Ilse moet geloven wordt er zeker aandacht gegeven aan de staging en totaalplaatje.

  • GerardMartin schreef:

   Ik vind dat Rusland, Zweden en Zwitserland nog niet in de verste schaduw van Nederland kunnen staan.

 31. Pietje schreef:

  Gewoon het beste lied dit jaar. En ja, dat had ik ook gevonden als Arcade de bijdrage van een ander land was.

 32. edmol schreef:

  Alles is al gezegd hierboven : beste Nederlandse nummer ooit op ESF en verdient te winnen.

 33. xxx schreef:

  Met alles hierboven wel eens.
  Nu maar hopen dat in TA alles goed blijft gaan. Dat is echter geen vanzelfsprekendheid…..

  Ik herinner me Alla Puchacheva in 1997 met Prima Donna een van de favorieten. Het lied werd kapot gerepeteerd tijdens de repetities en iedereen had Prima Donna op een gegeven moment wel gehoord. Het bloedde min of meer allemaal dood ……..

  • GerardMartin schreef:

   Jammer, haar vond ik de beste Russische deelneemster ooit. Wat er na haar kwam kon mij in ieder geval niet boeien.

 34. ~ René ~ schreef:

  Alla Puchacheva was geweldig en live zelfs nog beter dan de studioversie.
  Ze werd uiteindelijk 15e van de wat mij betreft ‘Alle 15 Goed’-serie, jammer alleen dat IJsland niet toegevoegd was aan ‘Alle 16 Goed’.

 35. Alrightguy schreef:

  Hup Duncan, veel plezier in Tel Aviv. Wat heb je ons nu al een mooi songfestival jaar bezorgd. Ik slurp elk beetje nieuws over je op. Je hebt er in ieder geval een fan bij. Ik hoop je snel een keer in concert te zien en je album te kopen. Nederland heeft er een artiest bij.
  The Netherlands douze points. Wat gaan we dat vaak horen op 18 mei!!

 36. Leendert Jan schreef:

  Een prachtige inzending van Nederland; een nummer waar échte emotie uitspreekt, emotie die mij raakt, die volgens mij heel veel mensen raakt. Muziek is volledig van deze tijd, prachtig opgebouwd, alles klopt. Duncan is een geweldige zanger en heel sympathiek. Grote vraag blijft hoe dit op het podium eruit gaat zien, maar dit moet hoe dan ook mee gaan doen voor de hoofdprijs… en ik kan me niet heugen dat ik dat ooit eerder heb gedacht van Nederland!

 37. Aadrianus schreef:

  Wat Arcade zo bijzonder maakt, is dat het niet geschreven is voor het songfestival. Het heeft een eigen bestaansrecht en dat is te horen. En wat goed van de selectiecommissie om dat ook meteen te herkennen en dit lied te selecteren. In bijna alle polls is Arcade favoriet, complimenten komen vanuit alle hoeken van Europa. Duncan is een hele likebable jongen, die zich geweldig authentiek weet te presenteren met wie hij ook te maken heeft. Die staging komt helemaal goed, Ilse houdt zowel Duncan als Hans P scherp. En AvroTros zit erbovenop. Een gewonnen zaak is zoiets nooit, maar alles wijst de goed kant op. En mocht het toch op een tweede of derde plaats uitlopen, dan hoef Duncan en Nederland zich nergens voor te schamen. En alsjeblieft, laten we dan niet meteen gaan jammeren dat we het nu nooit meer gaan winnen. Laten we als Nederland gewoon het nieuwe Zweden worden en jaar na jaar kwaliteit afleveren waar Europa u tegen zegt. De commissie heeft inmiddels het goede recept gevonden en er loopt genoeg (onbekend) talent rond dat net als Duncan iets moois en origineels kan maken . Maar man, wat zal het mooi zijn als Duncan wint. Niet alleen voor Nederland, maar ook voor het ESF. Dat wederom bevestigd wordt dat kwaliteit echt een kans krijgt om er met de winst vandoor te gaan.

 38. Hein schreef:

  Toon de complete clip op een groot scherm met hemzelf als schaduw op de achtergrond.
  Af en toe met het refrein de clip op de achtergrond met zijn gezicht ..GROOT en daarna weer de clip .
  Eindigen met zijn lieve koppie close up en paar dikke tranen.
  Kan wel janken!!!!

 39. Tomm schreef:

  Nee, eindigen op scherm in foetus houding, gaan is het compleet!

 40. Tomm schreef:

  gaan=dan

 41. Placide schreef:

  Of je nou hollander bent of niet, dit is gewoon het beste en mooiste liedje dit jaar op het ESF. Dit moet gewoon gaan winnen. Wel benieuwd hoe het er op het podium uit zal gaan zien. De enige concurrent van Duncan is Sergey Lazarov van Rusland die ook een prachtig nummer heeft en alles uit de kast gaat halen om te winnen.

 42. Hein schreef:

  Oooooh Tomm..nog mooier

 43. Dalidaaf schreef:

  Prachtige reactie die voor zichzelf spreekt
  https://youtu.be/edHuyTY4U_M

 44. Maurice schreef:

  Ook Alesia Michelle plaatst Nederland op haar nummer 1:
  https://youtu.be/1xCL6fkSP9E

 45. Ron schreef:

  Duncan heeft de Eurovision INFE poll 2019 gewonen.
  Trots op onze inzending. Weet dat het maar een poll is maar,
  hij heeft het wel voor elkaar gekregen.
  2018 kreeg Waylon 1 punt en 2017 geen punten voor Og3ne.
  Netta met Toy had vorig jaar 199 punten

  The Netherlands – 201 points
  Switzerland – 157 points
  Italy – 133 points
  Russia – 102 points
  Cyprus – 90 points
  Iceland – 58 points
  Sweden – 58 points
  Spain – 51 points
  Malta – 49 points
  France – 47 points

 46. Ron schreef:

  Zo trots op Duncan. ARCADE heeft de harten gestolen van mensen.
  https://pbs.twimg.com/media/D5QZhQ7XkAUslHH.jpg:large

 47. Thommy schreef:

  Presentatoren 2020?; Chantal Janzen!(Komt van RTL maar ze is qua humor in staat een show neer te zetten net als Zweden).. Daarnaast zou Karin bloemen het ook goed doen met een leuk filmpje over Nederland..
  Interval; Armin, Andre Rieu, toppers met een medley en nog 1 keer ding-a-dong.