Douze Points 2019 [34]: Noord-Macedonië

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Yens schreef:

  Het zal niet mijn stem krijgen, maar graag naar de finale.

 2. Francesca schreef:

  Mooi nummer en goede stem. Mag van mij zo naar de finale!

 3. wiepie schreef:

  oersaai…. slaapverwekkend…..

 4. Br@m schreef:

  Ik was in het verleden nooit zo enthousiast over de Macedonische inzendingen maar deze is zeer goed te pruimen. Mooie ballade en een goeie stem; voeg daarbij de gunstige loting en een finaleplaats moet dit jaar mogelijk zijn. Nr. 17 in mijn top 41.

 5. Stephan Dijk schreef:

  Oubollig, maar niet onaangenaam. Strand natuurlijk in de halve finale.

 6. Jarno schreef:

  Ik gun het dit land ontzettend om weer eens naar de finale te gaan.
  Ze hadden de afgelopen jaren geen slechte liedjes die in mijn persoonlijke top allemaal die finale hadden gehaald.
  Zoals 2016 de terugkeer van Kaliopi vond ik prachtig net als 2017 en vorig jaar waren ze 1 van mijn favorieten alleen hebben ze het toen echt verknalt met staging.

  • Deen schreef:

   Maar één keer de finale gehaald in 11 jaar tijd is wel heel erg. Het verbaast me dat het land nog meedoet.

 7. riccardo schreef:

  Maakt muzikaal te weinig indruk voor een finaleplaats denk ik. Stoffig.

 8. Nordman schreef:

  Goede zangeres met een mooie boodschap, maar ik vind het lied heel deprimerend klinken. Verschrikkelijk. Echter denk ik wel dat Noord Macedonië goede kans maakt op een finaleplek, maar voor mij hoeft het dus niet 41/41

 9. Sake schreef:

  Dit repertoire kennen we nou wel zo’n beetje. Een nee dus!

 10. GerardMartin schreef:

  Niet mijn ding, volgende.

 11. Tomm schreef:

  Het is geen oorwurm, wil er in ieder geval bij mij niet in, ik gun het ze wel maar vermoedelijk geen finale..

 12. Ria NL schreef:

  Ik vind deze bijdrage van Noord Macedonië erg mooi en behoort samen met Nederland en Albanië tot mijn top 3. Tamara is een geweldige zangeres die het live ook goed weet waar te maken. Dus JA !! Wat mij betreft heel graag naar de finale.

 13. Michael Adam schreef:

  Ik weet het nog niet helemaal met deze inzending. Ze zingt erg goed en het is absoluut geen slecht nummer met mooie instrumenten. Maar het is niet de beste ballad van het jaar. De videoclip leidt erg af, puur luisteren gaat me een stuk beter af. Middenmoot.

 14. Placide schreef:

  Goede zangeres dat zonder meer, maar het nummer kan mij niet echt boeien. Een plek in de finale verdient ze wel.

 15. edmol schreef:

  Het nummer vind ik beduidend slechter dan de erg goede zangeres. Ze had iets beters verdiend maar ik hoop toch dat ze de finale haalt.

 16. MarkusRotterdam schreef:

  Nee dit kan me ook niet echt boeien

 17. Rick schreef:

  Leuke zangeres met een nummer wat je zo weer vergeten bent.
  Ik denk dat de EBU ze een beetje wilden helpen met goede startplek,maar alsnog zie ik het stranden.

 18. Hein schreef:

  Nou.. .praaaaaachtig.
  Tja hoe kunnen smaken verschillen
  Top 5(voor mij)

 19. robbert-rotterdam schreef:

  Soms heb je wel eens dat alleen een stem je al raakt omdat er een bepaalde natuurlijke emotie in zit. Dat is bij Duncan het geval , maar ik heb ik dat ook bij Tamara. Het lied vind ik mooi en het arrangement komt heel verzorgd over en kent een wonderschone opbouw.
  De clip daarentegen vind ik eigenlijk heel irritant, al die rare hoofden en zo. Die leiden alleen maar af. Maar de clip heeft niets met het live optreden van doen en als Tamara daar alleen staat met mooie belichting, en Noord-Macedonië zich niet laat verleiden tot weer eens een veel te drukke act met iemand die om Tamara heen zwermt met ritmisch gymnastiek lint of dergelijk irrelevant gedoe, dan maakt ze toch een kans om in de finale te raken. Ik zou hier zeker voor kunnen stemmen, want het is momenteel mijn nummer 3 van deze semi.

 20. RobbieR schreef:

  Liedje vind ik bijna saai, haar stem haalt het liedje wat op. Ik vind haar zeker de beste zangeres van deze ESF.

 21. Leendert Jan schreef:

  Ik kan dit nummer wel waarderen. Het is een beetje standaard dramaballad, maar de stem van Tamara is wel erg goed en geeft het geheel wat extra’s. Van mij mag Macedonië best weer een keer naar de finale, als ze tenminste niet dezelfde kledingadviseur heeft als EyeCue vorig jaar.

 22. JvE schreef:

  Mooie ballad, goeie zangeres. Ik vind dit lied “echter” en met meer gevoel gezongen dan de powerballad van Rusland… 1.Nederland /
  2.Zweden/3.Malta/4.Zwitserland/
  5.N-Macedonië/6.Denemarken/7.Rusland/
  8.Litouwen/9.Letland710.Moldavië/
  11.Albanië/12.Noorwegen/13.Armenië/
  14.Ierland/15.Kroatië/16.Roemenië/
  17.Oostenrijk

 23. Truus schreef:

  Goede zang , dit lied in deze stijl voor mij te ouderwets, in de 1e halve finale had ze betere kansen, in de 2e gaat ze het niet redden.

 24. dick schreef:

  Goedbedoelde ouderwetse inzending. Zou pak em beet 20 jaar terug gescoord hebben, nu misschien net aan naar de finale. Het kwaliteitsverschil tussen beider halve finales is overigens enorm. De tweede halve finale is vele malen sterker.