Duncan Laurence op de London Eurovision Party

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Tomm schreef:

  Goed optreden weer in een zeer rumoerige zaal. Valt me op dat Duncan wat meer beweegt, zijn gevoelens onderstreept met arm/ handgebaren. Dat is meer zoals het in TA gaat worden vermoed ik. Ziet er goed uit :-)

 2. wiepie schreef:

  krijg weer kippenvel en tranen in mijn ogen…….. prachtig!!

 3. Lilly schreef:

  Dit was niet zijn beste optreden. Hoorde dat hij niet stemvast was, en hij maakt een nerveuze indruk. Die armgebaren leiden erg af…
  Dit nummer moet het van de impact hebben, en die voelde ik bij dit optreden niet.

  • Truus schreef:

   Mee eens .. timing was echt niet goed. Vooral in het begin is nog steeds die subtiele fragiliteit en verandering van de emotie van zijn stem, zoals in de studioversie, niet terug te horen. Dat is wat het juist bijzonder maakt. Kan men van alles aanvoeren vanwege slecht geluid etc. in zo’n rumoerige cafélocatie. Op het esc podium wil ik in zijn zang de detail in het verschil van emotie en subtiliteit wel terughoren, en dan exact zoals de studioversie want daar zit het geheim in. En dat heb ik nog geen enkele keer ook niet in de akoestische versies terug gehoord

   • riccardo schreef:

    Een beetje mee eens maar het is niet zo dat ik van die oprechte emotie live helemaal niets terug hoor. Wat je wel merkt is dat de ambiance van zo’n zaal met zich meebrengt dat het weer andere aspecten uit het nummer zijn die de boventoon gaan voeren dan de kleine subtiliteiten.

  • robbert - rotterdam schreef:

   Impact wordt bepaald door geluid en beeld. Hier is natuurlijk geen keuze van regie, maar een cameraatje registreert alles. Dus niet te vergelijken met Tel Aviv dadelijk. Ik zou me op basis van dit optreden geen zorgen maken. Hoop wel dat het team ervoor kiest om het geluid van de zaal uit te zetten. Uiterste sereniteit moet nagestreefd worden.

   • Lilly schreef:

    https://youtu.be/mavCvc6I3Xs
    Video van escKaz is van veel betere geluidskwaliteit, en dan geef ik toe dat het minder erg was dan dat ik aanvankelijk dacht!

   • Ron schreef:

    @Lilly
    Het was gewoon heel goed hoor, maar je mag natuurlijk je eigen mening hebben.
    Duncan stond gewoon te stralen en daarom omarmen zoveel mensen ARCADE.
    Duncan is puur en zichzelf en daar hou ik van.

 4. Tippy2 schreef:

  Lilly dat zie ik anders, ik dacht even dat hij midden in een kroeg stond, ja ga dan maar een een serieus ingetogen lied zingen. Ik hoor alleen in het begin een kleine misser maar verder prima gezongen in deze omstandigheden. Denk dat elke artiest daar last van had, heb je naar Soldi geluisterd? Ik vond het een prima optreden.

 5. Werner schreef:

  Erg mooi.volgens mij in het begin wat lsst vsn zijn oortjes

 6. Jeroen schreef:

  Optreden was prima en goed!
  Het blijft een geweldig lied!
  Hij heeft zijn in-ears bijgesteld en lied is zuiver gezongen. De zaal is elk jaar een groot café met een minder goede akoestiek . Daarbij heel veel rumoer, herrie etc.. Duncan kreeg de zaal mee en in Israël zal het moeten gaan gebeuren!

 7. Beer schreef:

  Hij moet het helemaal op z’n Duncans doen. En als die ‘vervelende’ handgebaren dat is, dan moet dat vooral zo gebeuren.

 8. Rick schreef:

  Prima optreden een van de betere gisteravond
  zaal zong luidkeels mee.
  Zweden, Nederland, Italië veruit het beste van de avond.
  Het is ook niet makkelijk om zo’n nummer in een kroeg te moeten zingen,met alle rumoer.
  Ik blijf het onbeschoft vinden dat mensen tijdens een optreden lopen lullen.

 9. Hans P. schreef:

  Tja, als je er iets op wilt aanmerken dan is er altijd wel wat te vinden natuurlijk.
  Op buitenlandse fora wordt Duncan’s optreden gewoon het beste van de avond genoemd. Garandeert niks maar is wel een feit (check b.v. de poll op WiWibloggs).

  • Tomm schreef:

   +1

  • Hans P schreef:

   P. S. En bij de bookies is Duncan ook weer verder uitgelopen. Nogmaals, het zegt niks, behalve dan dat zijn optreden in Londen aanleiding was voor gokkers om meer op Nederland in te zetten dan op Zwitserland en Rusland.

 10. Escpower schreef:

  Reacties zijn weer typisch Nederlands, een paar foutjes, paniek en het moet perfect.

  Dit nummer hoeft niet 100% perfect uitgevoerd te worden er mogen een maar krasjes op z’n stem zitten. Het gaat om de emotie.

 11. Ron schreef:

  Duncan zingt en beweegt puur op emotie en dat is alle keren weer anders, maar ik vind het prachtig.
  In London zong het publiek vanaf het begin mee en Duncan zei wow.
  Daarom ben ik fan van Duncan omdat hij zijn emoties laat zien en gewoon muziek maakt die je raakt.

 12. Dick schreef:

  Het geluid is zeker niet optimaal maar hij slaat zich er met vlag en wimpel doorheen. Het is nogal een opgave om een dergelijk nummer neer te zetten in zo’n rumoerige omgeving. Ik maak mij totaal geen zorgen en zie een fantastisch eindresultaat tegemoet in tel Aviv. Als dit niet gaat winnen dan weet ik het ook niet meer….. of het optreden moet volledig om zeep geholpen worden…

 13. Ria NL schreef:

  Ik vond het optreden van Duncan geweldig in Londen. Vooral de derde video vind ik erg mooi waarop te zien is dat het publiek het lied helemaal meezingt. Wat is “Arcade” toch een prachtig lied !! Ik krijg er maar geen genoeg van !!

 14. Michael schreef:

  Hij was gewoon overrompeld dat de hele zaal mee zong, dat gaf hem juist die kik om net dat beetje extra te geven. Vond het heel erg goed hoor, vergeet niet en check het filmpje nog eens dat hij problemen had met zijn in ears… dan een gillende zaal en er zo mee om gaan. Echt goed gedaan!

 15. Maarten schreef:

  Het zal spannend gaan worden wie er uiteindelijk met de winst van doorgaat op 18 mei. Ben best bang voor Italië, ook al vind ik dat geen winnend nummer. Ik denk er meer landen zijn die al sneller voor Italië zullen gaan, maar dat is dan meer algemeen. Het belangrijkste is het totaal plaatje.

  • Nog. schreef:

   Idd ik denk dat Italië gaat winnen…is toegankelijker. Ben er bang voor..

   • Matje schreef:

    Het wat agressieve karakter wat in het lied zit en de zanger met zijn mimiek ook uitdraagt kan de televoters weerhouden om het leuk te vinden. Persoonlijk vind ik Italië naast Nederland het meest waardig om winnaar te zijn maar vermoed dat Zwitserland wel eens die derde kan zijn die met het bot er van door gaat .

   • xxx schreef:

    Denk ook dat Italië de grootste concurent voor Nederland gaat worden, met Zwitserland in mindere mate.
    Deze drie landen staan bv ook in de top-3 van de OGAE-poll.
    Wat daar verder opvalt is dat Rusland niet echt een rol van betekenis speelt.
    De gunfactor voor welke van de heren zou ook wel eens een rol mee kunnen gaan spelen. Gelukkig komt Duncan heel sympathiek en authentiek over…..
    Over een maand zullen we het allemaal gaan beleven.

 16. Hein schreef:

  1 ding niet doen op het songfestival Duncan:.het zelf meeklappen!!
  Haalt het hele emotionele weg.
  Als de zaal wil meeklappen prima….maar er niet om vragen Duncan

  • robbert-rotterdam schreef:

   Mee eens. Als we willen dat de zaal meeklapt, moeten we Dries Roelvink of Wolter Kroes sturen en niet een muzikaal talent als Duncan. Overigens denk ik dat de sfeer heeft bepaald dat hij het initiatief nam om te gaan klappen en dat hij zich in Tel Aviv daar niet toe laat verleiden, want hij doet daarmee die hele serene sfeer teniet.
   Graag in Tel Aviv alle geluiden uit de zaal uitzetten, inclusief alle uit- de-maat- geklap.

 17. Matje schreef:

  Weet niet of deze hier al neer gezet is maar dit is een hele mooie van Duncan zijn optreden in Londen.
  https://www.youtube.com/watch?v=Cuy_0WnStgo

 18. jos schreef:

  volkomen mee eens , duncan niet meeklappen , hopelijk leest hij deze reacties ook hier . verder wel mooi om te zien hoe iedereen meezingt .

 19. ron schreef:

  Geloof niet dat Duncan gaat meeklappen, de focus is de muziek en als je het optreden bekijk van de CL
  snap je wat hij daar mee bedoeld.
  Super in beeld met focus op de muziek