NL nog aan kop bij bookmakers, maar wat zegt dat?

Dit vind je misschien ook leuk...

48 reacties

 1. Frits schreef:

  “Arcade” zou een waardige winnaar zijn, maar het totaalplaatje moet dus kloppen… Nog ff afwachten dus voordat we daar over kunnen oordelen.

 2. Rick schreef:

  Arcade is veruit het beste lied in alle opzichten.
  Ik zou kunnen leven met Soldi omdat Europa dan wel gaat voor kwaliteit.
  Laten we hopen dat Duncan tijdens de repetities laat zien dat hij de winnaar is.

 3. Pietje schreef:

  Fingers crossed voor Duncan. We zijn of komen er hopelijk heel dichtbij dit jaar. En ik zou dat verdiend vinden, tenzij ze de hele staging verprutsen ofzo.

 4. Epower schreef:

  Het wordt er graag bij gehaald door Eurovisiefans, heel vaak hebben de bookmakers het ook niet goed, en wat zeggen die boommakers nou werkelijk?

  Maar heel vaak is er ook een verklaring voor, bij Italië 2017 is er een verkeerde hype onstaan en ‘you are the only one’ werd niet door de jury geaccepteerd. De open jaren zijn inderdaad moeilijk in te schatten, 2014 en 2011 hebben daar prima aangegeven dat de staging een Belangerijk onderdeel is wanneer er niet een uitgesproken favoriet is.

  Het verschil met die keren is dat er dit keer wel een uitgesproken favoriet is en dat is Nederland. We willen het graag temperen om teleurstelling te voorkomen, maar helaas is het daar al te laat voor. Duncan zingt prachtig, hij weet de emotie goed over te brengen, het lied is een van de betere liedjes dit decennium en het lied blijft boeiend, 3 minuten lang.

  Dus er is een ingredient was mist en dat is dat het lied niet goed in veeld gebracht gaat worden. Maar eerlijk gezegd kan daar vrij weinig mis gaan, Duncan en het lied doen al heel veel.

  Dus helaas voor vele zal het dit jaar niet spannend worden. Arcade is een lied wat jury en mensen thuis erg aanspreekt, en er is dit jaar geen statement lied, als mensen denken dat IJsland in de zelfde categorie als ‘rise like a Phoenix’ hoort hebben ze de boodschap van Conchita wurst niet begrepen en het effect niet begrijpen. Ik zal heel raar kijken wanneer we zondag de trophee niet mee naar huis nummer, natuurlijk alles is mogelijk, maar arcade is van wereldklasse en dat zal Europa ook mee eens zijn

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat ‘you’re the only one’ niet door de jury werd geaccepteerd is niet waar. Het werd vijfde of zesde bij de jury’s en dat is een hoge positie. Er wordt nu vaak gedaan alsof de jury een bloedhekel aan het lied had en het totaal heeft afgewezen. Een jury luistert meer met de oren dan de gemiddelde televoter, voor wie visueel spektakel vaak genoeg is om hoog te waarderen.

 5. Wim48 schreef:

  Rusland 2e? Rusland gaat echt niet in de top 10 eindigen.

  • Henk schreef:

   Jawel Wim, Rusland eindigt makkelijk bij de eerste drie in de finale.

   • Wim48 schreef:

    In 2016 had Rusland een geweldig nummer, maar is door de jury van de overwinning afgehouden. Ik snap die hype van Rusland niet dit jaar, vind het echt geen bijzonder nummer. Buiten dat ligt Rusland politiek gezien uitermate gevoelig. Want denk je nu echt dat de jury’s uit Estland, Letland, Litouwen, Georgië en Polen bijv. punten gaan geven aan Rusland? Rusland doet niets anders dan deze landen bedreigen en uitdagen. Verder is het homobeleid intriest daar. Als homo zijnde moet je niet willen dat daar een homo-evenement gaat plaatsvinden, waar homo’s opgepakt worden en prides ineen worden geslagen. Dus nee, ik zal nooit op Rusland stemmen. Vraag me überhaupt af waarom Rusland nog meedoet.

   • Hans P schreef:

    “Want denk je nu echt dat de jury’s uit Estland, Letland, Litouwen, Georgië en Polen bijv. punten gaan geven aan Rusland? ”

    Heel simpel: Ja. Let maar op.

    “Als homo zijnde moet je niet willen dat daar een homo-evenement gaat plaatsvinden”

    1. Het is een muziekevenement
    2. Hoe wil je daar “als homo zijnde” iets tegen doen? Het grootste deel van alle juryleden is hetero (en het grootste deel daarvan is we homo-minded maar wanneer ze liedjes met punten waarderen, dan denken ze daar niet aan)

    Rusland in de top 5, ben ik redelijk zeker van.

  • robbert-rotterdam schreef:

   O ja. Je moet niet vergeten dat er veel naar muziek geluisterd via de ogen. Ik denk dat als Rusland eenmaal een prachtig plaatje tevoorschijn tovert, de kijker er massaal voor gaat. En dan heb ik het nog niet eens over de fans die alle liedjes al kennen en er een mening over gevormd heeft, maar dan heb ik het over de minimaal 80% van de kijkers die pas op de avond zelf kennismaken met alle inzendingen.

 6. Matje schreef:

  Dat Nl erg dicht bij een overwinning zit blijkt ook maar eens aan het aantal streamings wat het heeft. Okay , Italië met kop en schouder erboven maar om eerlijk te zijn , er zijn nu eenmaal veel Italianen over Europa verspreid . Arcade staat als enige en volgens mij ook als eerste Nederlandse inzending bij de 50 best gestreamde liedjes van deze week in UK. Ook nog eens een behoorlijk aantal views op YT en we lopen zowel bij INFE ( eerste) en OGAE polls ( derde) zeer goed mee. Al met al , de voortekenen zijn er. Daarbij geloof ik elk woord wat de betrokkene vertellen over de staging , Magisch !!! Ze hadden ook gelijk dat we een zeer sterke inzending zouden krijgen.

  • Wim48 schreef:

   Dan zou Italië elk jaar in de top 5 moeten eindigen als dat zo is.

   • Hans schreef:

    Het hoge aantal Youtube views dat Italie ieder jaar heeft is om de simpele reden dat De Italiaanse inzending ook de winnaar is van San Remo.. en het San Remo festival is Veeeeeel populairder in Italie dan het ESF. Die hoge aantal views zegt dus eigenlijk niet zo heel veel..

   • Matje schreef:

    Italië is nu net het land dat vaak door slechte staging wel goed maar niet naar het kwaliteit van het lied scoort. Het oog wil ook wat

  • Dirk Marko schreef:

   +1)

 7. RobbieR schreef:

  Het gaat zeker spannend worden tussen Nederland, Italië, Zweden, Zwitserland en misschien Rusland.
  Ik geloof dat Azerbeidzjan, Malta of een ander land ook nog mee kan dingen voor een top 5.

  In ieder geval voorpret is leuk, nog 4 weken.

  Maar minder dan 3 weken de repetities dat gaat straks veel zeggen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat gaat bijna ALLES zeggen, want dat is het moment dat alles bij elkaar komt in een totaalplaatje.

 8. xxx schreef:

  Het valt me op (voor wat het waard is) dat Rusland in de OGAE poll nauwelijks meedoet….

 9. Nordman schreef:

  Ik geniet als fan volop van de favorietenrol. Dat is in geen jaren gebeurd en natuurlijk hoop ik dat we ook gaan winnen. Arcade geeft me winner-vibes en als het live ook klopt, dan gaan we sowieso in de top 3 eindigen. Toch heb ik ergens vrees dat er tijdens de repetities een land zal opstaan dat in eens ook gaat meedoen voor een podiumplaats. Daarnaast houd ik zelf rekening met een Zwitserse winst. Als je ziet hoe vaak dat lied bovenaan staat in lijstjes… die Lucca gaat er live echt wel een feestje van maken! IK weet zeker dat de kijkers hiervan onder de indruk gaan zijn. Het zou me niet verbazen als hij de televote winnaar is dit jaar. Ik zou het zelf erg zuur vinden als Zwitserland van ons wint,maar anything can happen op het ESF…het beste lied wint namelijk niet altijd. Enige wat de Zwitsers tegen hebben is dat het nogal in het Fuego straatje past en vaak zie je dat het jaar erop iets totaal anders wint. Waar Arcade ook gaat eindigen, ik hoop dat NL, de fans en media trots op Duncan blijven. Verras ons aub met de staging! Snoer de monden van de negatievelingen ;)

  • Jarno schreef:

   Ik vrees dat de Slovenen na de repetities enorm omhoog zullen gaan als kanshebbers.
   Dat lied heeft dezelfde potentie als wat CATS in 2014 had.
   Verder denk ik dat de Kroaten het ook nog wel eens verrassend goed zouden kunnen gaan.

  • Sake schreef:

   Mooi gezegd!!

 10. SW schreef:

  Ik vind de favorietenrol nu ook erg leuk, nog nooit meegemaakt; de afgelopen jaren stond Nederland nu (midden-april) altijd in de middenmoot, nooit op 1.

  Staging voor Arcade gaat cruciaal worden, maar dat geldt voor meer liedjes. Vocaal weten we dat Duncan het in ieder geval kan, dat heeft hij in Amsterdam wel laten zien.

  Ik zou ook nog kunnen leven met Italië of Zweden als winnaar, dat vind ik erg goede liedjes. Ik zit echter niet echt te wachten op nogmaals een ESF in Zweden. Ik vrees een beetje voor IJsland, zou zomaar eens gevaarlijk hoog kunnen komen…

  • robbert-rotterdam schreef:

   IJsland zie ik bij televoting hoog komen, omdat het een love-hate inzending is, maar ik denk dat het te weinig steun krijgt bij de jury’s om werkelijk in de top-3 mee te draaien. Er zal er altijd wel eentje in elke jury zijn die niet onder de indruk is van de IJslandse vocalen en dan mis je al de boot voor een toppositie in een jury van vijf

 11. Yens schreef:

  De winnaar is altijd verdient want die krijgt op de avond zelf de meeste stemmen.

  Of dit het beste lied is of niet maakt niet zoveel uit voor mij.

  De meeste kijkers horen het lied voor de eerste keer en daarom is het erg belangrijk of een lied direct zorgt voor een gevoel.

  Het Zwitsers lied is hier goed ook, maar ook NL maar dan op een heel andere manier. Zwitserland zorgt voor feest en NL voor ontroering.

  Italië waar ik zelf erg fan van ben, verwacht ik juist minder van. Het is een nummer dat niet meteen een gevoel op brengt.

 12. Ria NL schreef:

  Ik hoop dat Duncan gaat winnen. Israel stond vorig jaar ook vanaf het moment dat het liedje bekend werd bovenaan en heeft haar favorietenrol waar kunnen maken. Ik hoop dat het dit jaar ook met Duncan gaat gebeuren, alleen al omdat zijn liedje wat mij betreft veel beter is. Dat de gedoodverfde favoriet niet altijd wint is natuurlijk ook waar, maar laat het nu dit jaar wel gebeuren…

 13. Sandertje schreef:

  Het verschil in percentage is dit jaar natuurlijk best wel groot.
  Was dit in voorgaande jaren ook zo groot?

  Ik denk zelf alleen dat Italie roet in het eten zou kunnen gooien.

  • Wim48 schreef:

   Het nadeel van Italië is, dat het land het lied maar 1 keer ten gehore kan brengen. En Nederland wordt 2 keer gehoord, misschien 3 keer :-P

 14. Matje schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=N271htf0RQk
  Eurovoix heeft gestemd ( 35 jury’s uit verschillende landen ) en de stemmen van kijkers gecombineerd . Ongeveer hetzelfde het systeem dat het ESF ook heeft.

 15. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind het nummer geweldig en alleen daarom al zou een hoge klassering verdiend zijn. En dat zeg ik over NL inzendingen eigenlijk nooit. Wat mij zorgen baart is het optreden zelf. Ik hoorde hem ergens zeggen dat het om het liedje draait, en niet om hoe het eruit ziet. Maar dat is natuurlijk maar ten dele waar: het is uiteindelijk wel het EuroVISIE songfestival. Het totaalplaatje is waar het om draait. Met een gelikt en strak optreden is alles mogelijk. Maar met een herhaling van zoiets als de 3JS in 2011 gaan Zweden of Rusland aan de haal met de overwinning.

 16. MarkusRotterdam schreef:

  Laten we inderdaad nog maar even genieten van de favorietenrol, is ook wel eens leuk. Aan de andere kant moet je ook nuchter blijven, wat er al gezegd wordt, wat is het waard? Zou wel leuk zijn als we volgend jaar een thuiswedstrijd kunnen spelen!!!
  Ik snap alleen de euforie van het Italiaanse lied niet. Dat vind ik zo’n draak van een nummer. Zeurderig gezongen, er is niks positiefs aan, bleh. En volgens de bookmakers vallen gelukkig ook Frankrijk en Portugal buiten de top 10. Die drie liedjes vind ik samen met Armenie, Georgie en Letland de ergste van dit jaar.

 17. Dick schreef:

  Leuk hoor al die polls en uitslagen op fansites maar daar trek ik me al jaren weinig van aan. Wat ik persoonlijk belangrijker vind is dat we sinds tijden een inzending te pakken hebben waarbij alles op zijn plek valt. Het gros van de televoters zal op de avonden zelf de liedjes voor de eerste keer horen en ik kan me bijna niet voorstellen dat Duncan geen stemmen gaat trekken. De juries zullen het nummer sowieso gaan waarderen. Ik verwacht een mooie ondersteunenende staging, Duncan en zijn team weten heel goed wat ze willen en met een beetje medewerking van de israelische regie komt dat denk ik ook wel goed. Persoonlijk ben ik trots op deze bijdrage en spreek ik hierbij mijn waardering uit voor deze gedurfde selectie van avrotros, mag ook wel eens gezegd worden. Je gaat je bijna afvragen waarom het zo lang heeft moeten duren dat ze daar het licht zagen haha. Ik zie verder alleen Zwitserland en Rusland als favorieten voor de top 3 maar we kunnen pas na de semies echt oordelen.

 18. riccardo schreef:

  Ik verbaas me voornamelijk over het grote verschil met de rest. Weet nog niet zeker hoe realistisch dat is. Vertrouwen heb ik wel maar het blijft afwachten.

 19. Richard schreef:

  Het is onwerkelijk om als Nederland zo een positie te hebben. Misschien dat we dat sinds Edsilia en Linda Wagemakers niet meer gehad hebben.
  Duncan doet het steeds goed in zijn live uitvoeringen, is erg bescheiden en down to earth in interviews. En ik heb er vertrouwen in dat ze de staging goed voorbereid hebben. Alles ademt professionaliteit uit. De presentatie van Duncan, de videoclip, de akoestische versies, de optredens in Amsterdam en Londen. Als hij niet wint zal het natuurlijk even tegenvallen, maar hij heeft denk ik een Eurovisie evergreen afgeleverd. En dat is iets om trots op te zijn.

  • Bjorn schreef:

   No goodbyes was eigenlijk erg cheap en kwam door de circus act dat het zo hoog stond bij de bookmakers. De live uitvoering was niet best, geschreeuw en vals gezongen. Een 13 plaats was ook niet meer dan terecht. Overigens stond het VK toen 3e bij de bookmakers en werd 16e.

 20. Sake schreef:

  Het juiste liedje, op het juiste moment! Winst, moet!

 21. GerardMartin schreef:

  Nederland is veruit de beste, gevolgd door Italië. Rusland snap ik niet wat mensen daar mee hebben, jaar na jaar is Rusland favoriet maar ze brouwen er niks van. Ook dit jaar is het prullenbakwerk vind ik.

 22. Maarten schreef:

  Ik ben wel benieuwd welke land(en) van de top 10 dit moment uiteindelijk niet zo hoog zullen eindigen. Elk jaar is er minstens een land uit de top 10 die niet ver komt. Bij de ogae poll zitten ze er nog vaker naast.

 23. Bjorn schreef:

  Een top 5 verwacht ik wel maar de winst zal aan onze neus voorbij gaan verwacht ik. De televoting zal ons gaan nekken.