Nederland als 12e in finale; Malta opent met Spanje als afsluiter

Dit vind je misschien ook leuk...

120 reacties

 1. Jan de Taalregelman schreef:

  Ik denk dat Nederland en Australie de halve finales gewonnen hebben. Zetten ze niet meestal de winnaars op de vest mogelijke posities?

 2. Damsco schreef:

  Deze rangorde bevooroordeeld Zweden ALWEER heel erg:

  06. Denemarken: Leonora – Love is forever
  07. San Marino: Serhat – Say Na Na Na
  08. Noord-Macdonië: Tamara Todevska – Proud
  09. Zweden: John Lundvik – Too Late For Love
  10. Slovenië: Zala Kralj and Gašper Šantl – Sebi

  Zweden is omringd door landen die waarschijnlijk bij zowel de jury’s alsmede de televoters weinig tot niet op gaan stemmen, zodat Zweden er erg bovenuit steekt. Maar ja, wat doe je eraan?

  Rusland op een 5e startersplek moet voor hun wel héél erg zuur zijn; het lijkt me onwaarschijnlijk dat Rusland (nog) kans maakt op de eindzege.

  Nederland heeft op zich wel een aardige plek toebedeeld gekregen, denk ik.

  • Hans schreef:

   Onzin dat Zweden alweer wordt bevoordeeld. Hardnekkig verhaal dat niet klopt.

  • Steve schreef:

   Onzin.

  • Jarno schreef:

   Onzin Noord-Macedonië heeft juist een toppositie zo vlak na Serhat.
   En het zou mij persoonlijk niet verbazen dat Tamara gister bij de jury’s bij de beste 5 is geëindigd.

 3. Hein schreef:

  Een goed nummer is een goed nummer
  Duncan 4de!,

 4. Hein schreef:

  Te danken aan de choreo van Ilse
  Het lampje van Ikea…het slaan op het orgeltje en die zgn.horny blik van D.
  Niks puurs meer aan hoe het begon

 5. Melissa schreef:

  Duncan staat nu op 41% procent bij bookmakers. Weet iemand of er ooit een land zo hoog heeft gestaan qua percentage en het verschil met de nummer 2? Australia staat nu op nummer twee.

  Running Order is prima trouwens voor Duncan. Toen hij de eerste helft lootte had ik er even de pest in maar op plek 12 valt het allemaal wel mee. Salvador won ook met startplek 11.

 6. Maarten schreef:

  Ik denk dat het om de winst zal gaan tussen Nederland, Zweden en toch Rusland. Australië zal wel hoog komen. Het oor wil ook wat en dan is het nummer niet super.

  • Tamara schreef:

   Onderschat Zwiterserland en Italie niet want dat zijn ook lekkere liedjes.

   • Jarno schreef:

    Italië valt live ontzettend tegen waardoor ik hun niet meer alleen concurrent zie.

  • Truus schreef:

   Het oor wilt ook wat… desalniettemin konden valszingende deelnemers uit de 1e semi met gemak naar de finale…. sjaaaa het oor wilt ook wat toch of was het meer het oog?

  • ricardo schreef:

   Austalie moet het puur hebben van de act een Disneysprookje,als ik het lied zonder dat beeld op spotify draai is het maar een matig liedje

 7. GerardMartin schreef:

  Duncan gaat Getty “verlossen” let maar op😉

 8. Hein schreef:

  Vergeet Zwitserland niet….maar Zweden 1…Duncan 3

 9. nordman schreef:

  Mooie startplek en lijkt erop dat we de semi hebben gewonnen. Zweden doet het trouwens niet goed op youtube.Veel te Amerikaans misschien? Gospel slaat niet overal aan. Zwitserland en Australie vind i gevaarlijker. Vooral Zwitserland. Ik denk dat het tussen NL en Zwitserland gaat.

  • Bjorn schreef:

   YouTube zegt niet veel. In Nederland wordt in verhouding met andere landen heel veel naar YouTube gekeken terwijl ze in Duitsland dat veel minder doen. Als je kijkt naar de itune top 100 kom je Zweden in 7 landen tegen en Nederland 8 keer. Azerbaijan komt je 11 keer tegen. Australië kom je maar 1 keer tegen en dat is in Nederland. Die gaan het dus minder goed doen bij televoting zoals het de afgelopen twee al het geval is. Ik verwacht niet dat de jury’s dit in de top 5 gaan plaatsen. Noorwegen kom je ook best vaak tegen maar liefst 6 keer en Rusland valt dan weer erg tegen die kom je 5 keer tegen.

   • Matje schreef:

    Nederland stond naast Italië en Zwitserland al voor het ESF begon al in meerdere laafden in de iTunes 100 en mensen dl-en geen twee keer hetzelfde lied . Je krijgt dus een vertekend beeld. Als het erop aan komt telt Spotify als de grootste graadmeter . Daar zie je hoe populair een lied is . Helaas geeft esctracker niet echt een heel goede registratie want als je kijkt op de sites van spotify , Apple en iTunes zie je dat niet alles geregistreerd word en loopt esctracker ook nog achter. Al met al , NL scoort het best , tot nu toe , maar geen enkel land is een uitschieter. Inmiddels staat NL bij de odds op 43% en Australië op 12%. Ongelofelijk!

 10. Br@m schreef:

  Het optreden van Australië tijdens de jury rehearsel van de eerste halve finale van een andere kant bekeken: https://youtu.be/NGxo3bhHwlI Je moet geen hoogtevrees hebben….

 11. RobbieR schreef:

  Wat een heerlijk optreden van Duncan, ik heb het alweer 4 keer gezien.

 12. Ben (NL) schreef:

  Ik ook RobbieR :-) echt heel erg goed. Dit wordt een onvergetelijke finale :-)

 13. Alrightguy schreef:

  De laatst mogelijke startpositie voor NL. Nummer 13 had niet gekund anders zouden er twee ballads na elkaar komen. Ik heb er nu alle vertrouwen in dat we gaan winnen zaterdag. Het kan niet anders met zo´n performance. Heel Europa houdt van Nederland, het was het hele songfestivalseizoen te merken en het gaat zich nu uitbetalen in een vijfde overwinning voor Nederland. Ik heb de champagne alvast koud gezet. Super trots op onze nieuwe “wereldster” Duncan Laurence!

  • interstellar1975 schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens. Alle vertrouwen in Duncan. Supertrots!!!

 14. Bjorn schreef:

  De top5 bij televoting kan zaterdag als volgt zijn op basis itune top 100 in een aantal landen die stemmen. De top 3 ligt dichtbij elkaar.
  1. Azerbaijan
  2. Zweden
  3. Nederland
  4. Zwitserland
  5. Noorwegen

  Rusland zou 6e worden, Italië 7e, Australië 8e

  Bij de vakjury verwacht ik dat het tussen Nederland en Zweden zal gaan.

  Duitsland gaat laatste worden. Het Verenigd Koninkrijk loopt wederom een kater op en zal bij de laatste 6 eindigen.

 15. RobOranjeFinland schreef:

  Ik ga NIET trollen…….maar ik zie Nederland & Team Duncan nog niet meteen de winst pakken………dat hij door ging was te verwachten, het nummer is echt goed, maar ik mis net dat ene wat van de buis spat……tuurlijk keek ik kritisch……het slaan op de piano was niet te zien door het felle tegenlicht……en juist dat slaan moet de emotie weergeven………ik weet zeker dat Ilse trots is maar ook deze kritiek deelt…….alles moet perfect zijn Zaterdagavond………..zo perfect ……..dat dat beloond wordt met de winst………..en dan breekt het komende festival jaar pas echt los in Nederland, met de gekte rond de organisatie…….ik zou ADELE alvast vastleggen voor de Pauze Act…….

  • RobOranjeFinland schreef:

   P.s Nederland staat in het schema bij ESCTRACKER bovenaan……..Azerbeidzjan tweede ( opvallend geen notering in zijn eigen land)

  • Bjorn schreef:

   Dat met het tegenlicht heeft met de regie te maken en die is dit jaar slecht. Maat wij zijn niet het enige land waarbij de regie steken laat vallen.

  • Bjorn schreef:

   Waarom zouden we Adèle uitnodigen, laat onze dj’s optreden. Zij zijn ook gewoon wereldsterren en Adèle hebben we daar echt niet voor nodig dat is geen show.

  • Karina schreef:

   Wij zijn soms echt veel te kritisch en zien dingen die mensen in andere landen helemaal niet zien. Dat zal voor alle landen gelden denk ik. In Australië zeggen ze misschien wel dat Kate niet helemaal goed aan die paal beweegt of zo en dat valt verder ook niemand op. Als er echt iets belangrijks mis was met Duncan`s liedje of de act, zou hij echt niet al maanden bovenaan staan in de odds en alleen maar gestegen zijn sinds de repetities. Dan zou er al lang gezegd zijn, ja leuk nummer, gave clip maar live is het niks en het tegendeel is gebeurd.
   Ik dacht alleen gisteravond toen die lichtbol naar beneden kwam dat ie op de grond zou zakken, haha. Hij kwam een beetje snel naar beneden.

 16. Truus schreef:

  Sandwiched tussen Cyprus en Griekenland. Ik vond het optreden gister goed, eigenlijk gewoon voldoende. Niet overwhelming meer . Hein zei het ook .. het komt mij te gekunsteld over en mis de puurheid. Das de reden dat er voor mij geen kippenvel moment meer was. De magie is er niet meer.. en heeft ook te maken met de wijze waarop het begin nu wordt gezongen t/m my mind is like a foreignland. Die overgang naar het kwetsbare is weg, wat ik al tig keer hier herhaald heb. Ieder geval makkelijk gaat de overwinning niet zomaar worden. Kantje boord, net wel of net niet maar zeer zeker niet met overmacht.

  • Bjorn schreef:

   Als je het over geknutseld heb is dat Rusland en Zwitserland. Maar het gaat erg spannend worden. Winnen zou te gek zijn, maar een top 3 plaats is wel het minimale wat ik verwacht.

   • Truus schreef:

    Die liedjes vragen juist om show.. ik praat over gekunstelde puurheid en zoiets kun je niet “stagen” ..Het wordt geen monsterzege in geval van winst. Gewoon realistisch blijven zoals Duncan zelf zegt.. beide voetjes op de grond houden..

   • Truus schreef:

    Geknutseld is nèt wat anders btw dan gekunsteld (te bedacht)

  • harm stirnberg schreef:

   Truus ik zou niet meer kijken als ik jou was. Wees toch een keer trots op Duncan i.p.v. op alle slakken zout te leggen. Geniet er toch gewoon van!!!!!

   • Inez schreef:

    Goed gezegd ze willen liever show hoor

   • interstellar1975 schreef:

    Mee eens!

   • Dirk Marko schreef:

    +1) gaat het een x goed zitten er nog mensen te zeuren.
    Wat een slecht leven zullen die hebben.😀

   • Truus schreef:

    Ik geniet zonder roze bril op. Reality bites voor velen zodra er meningen zijn van anderen die realistisch en objectief kunnen blijven zonder roze bril en zeer gegronde kritiek geven. Ik wil ook dat Duncan wint, ik zie wat anderen niet willen zien of niet willen weten , anders plopt hun zeepbel .. .. Ajax trauma ofzo ? Ieder geval het wordt zeer kiele kiele een geen winst met overmacht ..zo blijft het ook heerlijk spannend . what’s your prob ?

  • Hans schreef:

   Misschien moet jij leuk gaan samenwonen met Hein… jullie hebben dezelfde mening… voor buitenlanders is de magie er. Of wij nu winnen of niet ik ben trots op Duncan en Team Duncan. Groet

 17. Joëlle schreef:

  Ik begin hem een beetje te knijpen voor Australië. Helemaal nu ze als 25e mogen optreden. Hopelijk is de televote nog steeds Australië moe, zoals vorig jaar. Duimen.

  • Bjorn schreef:

   Voor Australië hoef je niet bang te zijn, die eindigen niet zo hoog bij televoting. De eerste halve finale was zo slecht dat dit juist opviel, maar niet door het nummer.

 18. Richard schreef:

  Ik ben trots op hoe Duncan gezongen heeft. En ja, hij kijkt in de camera. Als hij het niet gedaan had hadden we weer gezeurd dat hij niet in de camera kijkt. Laten we blij zijn dat we weer de finale bereikt hebben. Voor de vijfde keer in zes jaar. We hebben voor het eerst meegedaan in de top van OGAE en staan nog vanaf 9 maart op 1 bij de bookmakers. Duncan zelf heeft altijd met beide benen op de grond gestaan en heeft heel professioneel zijn deelname benaderd. Alles is tot in de puntjes voorbereid. We zullen zien waar het zaterdag toe leidt.
  Ik had in ieder geval wel tranen in de ogen bij het opstijgen van de bal. Succes Duncan!!!

 19. JECH schreef:

  Ik zie alleen Zwitserland en Australië als grote concurrent, zeker gezien hun startpositie, maar daar doe je niets aan. Voor loting in de eerste helft heeft hij de best mogelijke startpositie, 12 makkelijk te inhouden, douze points.
  Optreden was goed en mooi, de bal kost eerder punten dan dat hij deze zal opleveren, ik vind het er knullig uitzien, desalniettemin het gaat spannend worden zaterdag :-)

 20. jos schreef:

  ik vond het optreden ook niet zo goed van Duncan , was te weinig in beeld en belichting vond ik niet altijd goed , denk dat hij net in de top 5 komt , winnen denk ik niet . maar misschien sleutelen ze nog aan de repetitie vandaag .

 21. Dick schreef:

  Ik ga mij toch maar met enige verbazing mengen in de “discussie” over vermeende gekunstelde (Of geknutselde) bijdrages: sommige inzendingen vragen gewoon om dergelijke ontwikkelingen maar dat kan ook enorm tegen je gaan werken. Als NL al als gekunsteld (of whatever) gaat zien dan is er iets goed mis met je perceptie. Hoe puur kan je het hebben: een zanger alleen op het podium achter een toetsenbord. Als een (pak em beet) een Elton John zoiets zou doen met een ballade dan vinden we dat geweldig. De regie bij NL is niet optimaal maar dat is bij meer landen het geval. Bovendien denk ik dat de gemiddelde kijker al die video trucjes inmiddels wel kent. Bovendien kan het rechttoe rechtaan zonder weinig opsmuk wel degelijk werken en dat doet het bij Duncan wat mij betreft ook. NL brengt het ESC weer terug naar waar het eigenlijk in essentie om draait: een goede SONG.

  • riccardo schreef:

   Klopt. Waar Duncan komt met een integere muzikale performance hebben de grootste concurrenten veel meer een instant act. Wat ik gisteravond heb gezien was oprecht, mooi en prachtig maar mist voor een argeloze kijker zonder voorkennis puur op visueel in de uitvoering dat kleine beetje instant, nog net. Budget en regie kunnen een rol spelen, hoeft niet. Ook de concurrentie is niet perfect. Het kan de valkuil zijn.

   • Truus schreef:

    Er zullen nog steeds heel veel kijkers zijn die de liedjes en de acts voor het eerst zien en horen zonder enige previews van videos of andere optredens. Op die groep zal Arcade niet die impact gaan hebben . Wellichvgaan ze dan wel de kwaliteit herkennen. En als je ziet wat er uit de 1e semi is doorgegaan … hmmm ..

  • Truus schreef:

   Lang verhaal kort verhaal.. het wordt kiele kiele niks meer niks mimder, een zege met overmacht zal het iig niet worden en dat maakt het tenminste extra spannend.

   • Henry schreef:

    Ga de was doen Truus

   • Hans schreef:

    Truus verandert na zaterdag haar naam en trollt rustig door

   • ans schreef:

    Ik lees hier alle reacties en weet dat Truus geen troll is. Ze houdt ons met beide benen
    op de grond al vind ik dat niet leuk om te lezen. Hoop zo dat we winnen……hopelijk heb je ongelijk Truus.

   • Hans schreef:

    ja, wie zal het zeggen. Je hebt gelijk dat het goed is realistisch te blijven, maar zekerheid dat het kiele kiele wordt heb jij ook niet….toch?

 22. PeterV schreef:

  Volgens escdaily.com zou KAN en EBU Duncan helpen voor een startpositie als hij in de 1e helft zou komen….we hebben het dan over 11, 12 of 13….

 23. Steve schreef:

  Naast Nederland werd ik vooral gepakt door de optredens van Zwitserland en Malta. Ik was underwhelmed door Zweden en Rusland. Rusland vooral komt niet over en hij zong niet altijd even zuiver. Zweden vind ik eigenlijk een soort nep-gospel. Ik kijk erg uit naar zaterdag. Bij de Common Linnets zat ik in een vliegtuig en heb ik de douze points niet meegekregen. Zaterdag hopelijk wel. Ik hoop dat Duncan er vocaal nig wat sterker in zit a.s. zaterdag.

 24. Matje schreef:

  https://kworb.net/ww/
  Dit zegt genoeg denk ik en dat is van gisteren . Ben benieuwd naar vandaag

 25. riccardo schreef:

  Ik kom niet verder dan dat we het zouden kunnen winnen. Dat heeft veel meer te maken met dat er een paar landen zijn die op onderdelen van de act sterke dingen doen waarvan je vermoedt dat het aanslaat dan dat er iets mis met die van ons zou zijn. Dat Australië zeer gunstig geloot heeft en Zwitserland er gister ineens uit knalde helpt voor de gemoedsrust ook zeker niet mee.
  Als er zoiets bestaat als muzikale Eurovisie gerechtigheid dan winnen we. Met gemak. We weten allemaal dat het bij het Songfestival ook wel eens anders gaat.

 26. Robinson schreef:

  Ik vrees toch het meest voor Azerbeidzjan, ik denk dat dat Duncan’s grootste concurrent wordt..

 27. S@g@ schreef:

  Alhoewel ik het optreden van Duncan ijzersterk vond, heb ik toch het gevoel dat het niet zó gemakkelijk gaat worden zoals de bookmakers ons willen laten geloven…

 28. Dennis schreef:

  Gravity stond hoger in die iTunes lijst.
  Luca Hänni kwam ook binnen.

  Wat doen Suzan en Freek daar eigenlijk zo hoog in 😀

 29. Rick schreef:

  Duncan was werkelijk fantastisch!!!
  We hebben in ieder geval de winnaar vanavond gezien 🤩🤩🤩
  Zweden, Azerbeidzjan, Malta top!!
  Macedonië was ik geen fan van maar wat tilt die vrouw het naar een hoog niveau.
  Armenië echt zo sneu had een plek moet hebben.

 30. ricardo schreef:

  snap niet dat Zweden zo hoog staat een middelmatig gospeldeuntje,dat zo naar de EO jongerendag kan worden gestuurd

 31. JECH schreef:

  Duncan op 44%, Zweden wordt alleen in NL zo gehyped, is m.i. geen concurrent

 32. Max Mark schreef:

  Wordt een strijd tussen NL en Aus. En outsider Zwi.
  NL en ook Zwe worden de grote winnaars bij de jury. Zwi of Aus winnaar televote.
  Dus heeft eerste semi dik gewonnen denk ik, maar gaat bij de jury ondersneeuwen. Er zijn vanuit de tweede halve finale zoveel beteren.
  Voorzichtige voorspelling: NL 1 bij jury, 3 bij televote. Maar door grote aantal jurypunten winst.

  NL was gisteren echt verreweg de beste. Zo ontzettend tof! Enorm veel zin in morgen!

  • Truus schreef:

   Nederland was redelijk een voldoende . Azerbeizjan >oersterk

   • Richard schreef:

    Dacht ook dat Azerbeidzjan sterk was. Wordt wel heel erg ondersteund door de backing.
    De Hype van Zweden begrijp ik niet. Als we van iemand zouden verliezen dan maar van Zwitserland.
    En al die zeurders over de staging. Kijk eens net zo kritisch naar Zweden en Rusland. Daar ging ook genoeg mis.

   • riccardo schreef:

    Ik vond Nederland erg goed. Om te winnen heb je meestal een overall HEEL erg goed nodig. We zijn t.o.v. alle anderen denk ik wel meer compleet. Kansen in eigen hand houden, en dan nog loop je kans op averij vanwege landen met meer instant Eurovisie of geliktere plaatjes.
    Ik vond Azerbeidzjan juist een beetje tegenvallen en Zwitserland nu weer sterker. Die zitten elkaar een beetje in de weg.

   • Max Mark schreef:

    Ik vond Azerbeizjan juist wat tegenvallen. Prachtige staging, goede stem. Dat wel. Maar die man heeft geen wow-factor, vond het erg ééndimensionaal. En hij kan niet bewegen; steeds dezelfde beweging met z’n arm. Daarbij vind ik het nummer wat repetitief aan het einde.
    Het gaat het vast goed doen, maar geen top 3.

 33. Martijn schreef:

  Ik maak me het meeste zorgen om Zwitserland. Doet het erg goed in downloads/streams.

 34. Dennis schreef:

  Ik maak me ook het meeste zorgen om Zwitserland Azerbeidzjan en Australië …………..

  Toch denk ik dat Australië het goed gaat doen bij de vakjury en niet zozeer bij de televotes. Die laten Australië meestal links liggen en het nummer is niet heel goed……… Vond Jessica zelfs beter afgelopen jaar. Zwitserland en Azerbeidzjan gaan het heel goed doen bij de televoting maar hoe staan de jury’s hier tegenover? Arcade vind ik gewoon het beste nummer en zou toch met gemak eerste moeten worden bij de televoting.

  • Albert schreef:

   ik denk juist andersom bij Australie de disneyprookjesact zal het goeddoen bij televoters,maar vanwege het magere lied niet hoog bij vakjuries

 35. Lilly schreef:

  Prognose:
  1. Netherlands
  2. Australia
  3. Azerbaijan
  4. Sweden
  5. Switzerland
  6. Iceland
  7. Russia
  8. Serbia
  9. Italy

  Wat denken jullie?
  10. Spain

  • Peter 39 schreef:

   1. Nederland
   2. Zwitserland
   3.azerbaijan
   4. Australië
   5. Zweden
   6. Italië
   7. Rusland
   8. Tsjechië
   9. Malta
   10. IJsland

  • Max Mark schreef:

   1. Nederland
   2. Australië
   3. Zweden
   4. Zwitserland
   5. Azerbeizjan
   6. Iceland
   7. Rusland
   8. Slovenië
   9. Italië
   10. Malta

 36. edgentenaar schreef:

  ik denk dat nederland de jury wint en bij de televoting 2de of 3de wordt maar bij de jury al zo n grote voor sprong heeft dat hij dat kan hebben

 37. edgentenaar schreef:

  men voorspeld dat nederland tussen de 700 en 900 punten totaal gaat halen

  • Richard schreef:

   Wie is men?

  • Max Mark schreef:

   900? Dat lijkt me wel heel sterk. Dan moet je bijna alle punten halen. Dat gaat echt niet zo zijn hoor. Portugal had bij zowel jury als televote monsterscores en zat in de 700+.
   Zo groot zal de overwinning echt niet zijn. Als we winnen dan ergens hoog in de 500 gok ik.

  • Hans P. schreef:

   Het maximaal haalbare is 960 dit jaar. Dan is 900 wel érg hoog.
   Het hoogste gemiddelde ooit (in het 12-punten systeem) staat op naam van Brotherhood of Man (1976): 9,64. Als Duncan dat evenaart dan komt hij op 771 punten uit. Maar dat is moeilijk aangezien er in 1976 maar 18 jury’s waren en nu 82. Hoe meer getallen een gemiddelde bepalen, hoe groter de kans dat het afroomt.

   Als Duncan hetzelfde gemiddelde haalt als Salvador Sobral, dan eindigt hij op 739; bij hetzelfde gemiddelde als Netta stokt de teller al op 504. Ik vermoed dat de winnaar (als dat Duncan al wordt, iets met een huid en een beer!) tussen de 500 en 700 punten zal halen.

 38. Marinus schreef:

  Zojuist de remix gehoord van Peanda door Darude. Grappig dat twee landen niet door zijn. Maar dat een DJ er een remix van maakt wat zeer goed klinkt.

 39. edgentenaar schreef:

  nederland op 46% nu

 40. Nordman schreef:

  Het gaat NL of Zwitserland worden. Ik ben trots op Duncan. Het team heeft zich keihard ingezet en dit wordt hopelijk beloond met winst!

 41. Sven schreef:

  en alweer naar 46%! Als het vanavond en morgenavond net zo in beeld wordt gebracht als eergisteren (ik vond die opname nog mooier dan die van gisteren) dan ga ik er toch echt in geloven… wat ontzettend leuk dat “we” zo goed gaan dit jaar. Kijkt een stuk leuker dan vorig jaar!

 42. edgentenaar schreef:

  ik zie dat het verschil gisteren tussen de nummer 10 en 11 1 punt is en dat 7 landen zowel bij de jury als telvoting juust zaten

 43. Vince 2000 and whatever schreef:

  Lees net dat er maar 1 punt verschil zat tussen de nr 10 en 11 van gisteravond…

  • Max Mark schreef:

   Wow. Dat is close.
   Zal Armenië wel 11e zijn geworden?
   En Albanië 10.

   Ik gok uitslag gisteren:
   1 NL
   2 Zwitserland
   3 Zweden
   4 Azerbeijan
   5 Rusland
   6 Malta
   7 Macedonie
   8 Noorwegen
   9 Denemarken
   10 Albanie

   Dan zal de jury wel Armenië, Litouwen en Oostenrijk in hun top 10 hebben gehad.

   • remco schreef:

    Tijdens het eerste liedje van Armenie veranderde de zaal in tien seconden van bomvol volk, naar compleet leeg, en weer terug vol. En dat terwijl de zangeres gewoon doorzong.???????

 44. edgentenaar schreef:

  rusland gezakt naar plaats 6 en 5%

 45. riccardo schreef:

  Rusland komt niet uit de verf. Overdaad schaadt en die bliksems word je niet echt bang van. Lelijk.

 46. Peter schreef:

  Nederland op 46 %. Zuurpruimen als Truus (alias Hein) gaan we vanaf vandaag gewoon negeren. Optreden Duncan was gewoon puur en ontzettend goed. Kwetsbaar en echt. Ook Zweden had last van de slechte regie alsmede andere landen. Tot nu toe een van de slechtste festivals ooit.

  • Truus schreef:

   Peterbeterallesweter ga je feiten eerst na ipv je eigen aannames invullen, fantast < vraag bij de redactie of Hein ook Truus is . Kom dan pas met feiten..

 47. Wiepie schreef:

  We gaan genieten morgenavond…. trots zijn op ‘onze’ Duncan….

  Top 3 moet zeker lukken…. ik hoop op winst… duimen maar!!

 48. Hein schreef:

  @peter de r.:
  Dat heeft niks met zuurpruimen te maken maar met smaak…ook al had hij 80%..het pure (en geen zure) bij Duncan is er af…tot op de linkerduim ingestudeerd.
  Het nummer blijft geweldig!
  Peter…koop snel wat veters en gebruik ze goed

  • marga schreef:

   Hein doe je de groeten aan Truus stuur die maar naar huus !!!!!!!

   • Truus schreef:

    Marga ga jij op die lange paal zitten draaien van Australie het zal je goed doen..

 49. Fons schreef:

  Ik denk dat er 6 favorieten zijn voor de overwinning. De beste songs komen van Nederland en Zwitserland. De beste acts komen van Australië en Rusland. En Italië en Australië doen zeker ook mee. Een niet onbelangrijk element is de diaspora- en buurlanden stemmen. En daar zijn Rusland en Zweden kampioen in. Rekening houdend met al deze elementen zie ik Rusland winnen. Matige song maar fantastische zanger en act. De vorige Russische winnaar had trouwens ook maar een matige song. Voor de tweede plaats zal het volgens mij gaan tussen Zwitserland en Australië. En voor de plaatsen 4 tot 6 tussen Nederland, Zweden en Italië. Nederland heeft de minste act en daardoor verliest het veel van zijn waw-effect die je met de clip wel had. Voor de overige top 10 plaatsen zal het gaan tussen Azerbeidjan, Noorwegen, Cyprus en Frankrijk.

  • Maarten schreef:

   Ik ben het niet met je eens. Nu is er een jury die stemt en in het jaar dat Rusland heeft gewonnen niet. Dat maakt al een verschil. Ik denk zelf dat het het gaat Tussen Nederland, Zweden en toch Zwitserland. Italië is bij mij gezakt. Heb op youtube het hele optreden gezien van Italië en ik vind persoonlijk het heel rommelig overkomen en dat verpest het optreden en zal denk ik punten kosten. Over de top 10 moet ik nog nadenken.

  • Dirk Marko schreef:

   Leuk waw effect. Als je niet kunt spellen , kun je zeker niet voorspellen😀

 50. Dirk Marko schreef:

  +1) gaat het een x goed zitten er nog mensen te zeuren.
  Wat een slecht leven zullen die hebben.😀

  • xxx schreef:

   Ik denk dat ze gewoon bang zijn dat we niet winnen…. en ze denken als ze zelf aan het stuur hadden gezeten dat dat niet gebeurd zou zijn………….

   Maar als je zo vaak één liedje repeteert kun je gewoon niet steeds wow…. zijn.
   Het optreden van Duncan was gisteravond wel degelijk puur en recht uit zijn hart.