Douze Points 2019 [39]: Frankrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

60 reacties

 1. Yens schreef:

  Ik vind dit dus gewoon best een lekker nummer en mag van mij in de top 10 komen. Ik verwacht echter een lagere klassering.

 2. Leendert Jan schreef:

  Dit nummer doet mij niet zoveel. Het klinkt nogal vlakjes en Bilal heeft een vrij saaie stem. Ik verwacht er niet zoveel van.

 3. MarkusRotterdam schreef:

  Gekozen vanwege geaardheid en boodschap. Nummer is ruk. Keihard laatste plaats wat mij betreft.

  • Stephan Dijk schreef:

   Markus, je haalt de woorden (állemaal) uit mijn mond. Idd ruk.

   • Wim48 schreef:

    Ik begin travestiet-moe en boodscahp-moe te worden, dus alleen daarom zal ik dit nummer negeren. Ik verwacht bottom 5.

  • Eduard schreef:

   de laatste plaats ia al voor Duitsland mijn jongen.

 4. Edmol schreef:

  Het is niet slecht maar doet me ook weinig. Zal laag eindigen is mijn inschatting.

 5. JECH schreef:

  Ik vind dit zwakjes. .Als hij live net zo vals zingt als bij de Franse preselectie wordt dit helemaal niks. Het nummer kan me ook niet boeien, beetje gezanik en verre van origineel. Plekje bij de laatste 5 maar eigenlijk niet finale waardig (net als Duitsland).

 6. Kenny schreef:

  Nul points!

 7. Br@m schreef:

  Ik vind dit wel een aardig nummer; het stoort me in ieder geval niet. Als ik me niet vergis dan gaat Bilal op het ESF met een nieuwe versie komen van Roi. Pas bij de repetities gaan we horen hoe dat gaat klinken. Snap alleen niet waarom Bilal niet met zijn echte (donkere) haar optreedt want dat staat 10x leuker dan die blonde pruiken.

 8. Timo schreef:

  Best een goed liedje dit. Ik vind dat Frankrijk de laatste jaren goed bezig is, hoewel ze nog wel een extra stap moeten zetten om kans te maken op een zege. Net als wij wachten de Fransen inmiddels ook al meer dan 40 jaar op een nieuwe overwinning (wat eigenlijk ongelofelijk is voor een land als Frankrijk!).

  Deze inzending van Bilal zal waarschijnlijk ook niet winnen, maar als dit live goed gebracht wordt, dan kan het misschien rond de 10de plaats eindigen.

 9. Bloemetjesjurk schreef:

  Vreselijk nummer en slecht gezongen. Frankrijk had met Seemone en Tous les deux goud in handen. Maar ja ze kiezen voor dit gedrocht. Succes Frankrijk.

  • Jarno schreef:

   Je haalt me de woorden uit de mond!
   Alleen vind ik het iets te ver gaan om dit een vreselijk nummer te noemen want opzich is het wel prima.

 10. Sake schreef:

  Prima liedje. Goed gezongen, dan verwacht ik een mooie positie, linker rijtje!

 11. RobbieR schreef:

  Seemone had moeten winnen.
  Nummer is niet slecht, maar een vlak ESF liedje. Als het nog goed gezongen werd, had het liedje nog opgelikt kunnen worden. Maar Bilial zingt niet zuiver.
  Maar wie weet verrast hij ons volgende week tijdens de repetities.

 12. Michael Adam schreef:

  Ik moet toegeven dat dit lied me nog niet verveelt na al die weken. Het is natuurlijk een van de eerst gekozen nummers. Het is geen winnaar maar het is gewoon heel catchy en ik luister het dus graag:).

 13. GerardMartin schreef:

  Mooi van hem dat hij een “statement” neer wil zetten maar dan wel met een beter lied aub. Dit vind ik niks en net als Spanjaarden moeten Fransen geen Engels willen zingen. Hij kan zo een rol in “Allo Allo”. Live vind ik hem ook niet best overkomen dus samen met Duitsland, Spanje en VK gaan zij strijden voor de laatste plaatsen,

  • Wim48 schreef:

   Ik ben helemaal klaar met die statements op het songfestival, om die reden heeft Oostenrijk in 2014 gewonnen en Nederland van de overwinning afgehouden.

 14. Ria NL schreef:

  Ik had ook liever Seemone met “Tous les deux” zien winnen. Ik vind “Roi ” helemaal niks. Inderdaad ziet Bilal er zonder pruik veel leuker uit.

 15. Rick schreef:

  Wat een reacties ?
  Ik ook geen fan van het nummer maar live was hij best oké in Londen.
  Verwacht wel een top 15 met

 16. Toine schreef:

  Studioversie klinkt prima, maar live zakt ie door de mand. Ik denk géén top 10!

 17. Pietje schreef:

  Nummer vind ik op zich niet verkeerd, maar die travo trans be proud boodschap ligt er weer iets te dik bovenop. Het is ook typisch iets wat ze heel nodig naar het Eurovisie willen sturen. En aub een andere pruik ofzo. Vind dit zo’n eng creepy space model. En blond :( Dat past ook niet bij zijn gezicht. Doe iets lekker wild met veel krullen ofzo.

 18. Nordman schreef:

  Middelmatige lied. Helemaal niets bijzonder aan. Bilal vind ik ook geen goede zanger. Hij moet het vooral hebben van ‘zijn verhaal’ maar alleen daarmee wint hij. 30/41

 19. Placide schreef:

  Opvallende verschijning die Bilal Hassani. Het lied is niet veel soeps en dat half engels half frans zingen is en blijft gewoon vreselijk. Sommige landen leren het nooit. Wanneer gaat Frankrijk nou weer eens een keer voor de winst zoals in het verre verleden? Dat gaat met dit lied in ieder geval dus echt weer niet gebeuren.

 20. riccardo schreef:

  Voor op een groot internationaal podium vind ik dit in alle opzichten niet goed genoeg. Het is gewoon ook niet zo’n leuk typje? De boodschap, tja, ik versta er niks van, komt maar nauwelijks over.

 21. Bandido - Georgia schreef:

  Het gaat wel opvallen in Tel Aviv, maar ik vind dit geen geweldige bijdrage. Het nummer is niet bijzonder, maar de zang is zeer zwak. En als je niet kunt zingen heb je wat mij betreft op een songfestival niks te zoeken.

 22. Daan schreef:

  Het had gewoon Tous les deux moeten worden, of The DivaZ.. Bilal was mijn minst favoriete in de franse NF en was nou ook niet behoorlijk zuiver daarin. Hij mist de charme van Conchita en hoopt daar toch een beetje op in te spelen vrees ik.

 23. Br@m schreef:

  Iemand die wel kan zingen, Sergey Lazarev live met Scream: https://youtu.be/QweNxnr6QAM

  • GerardMartin schreef:

   Zingen kan ‘ie wel maar wat een vervelend lied. Ook geen winnaar.

 24. robbert-rotterdam schreef:

  Ja, ook ik heb het wel gehad met die statements, vooral als de uitvoerende artiest vals zingt en zich met de verschrikkelijkste pruiken lelijk maakt. Ook vind ik die constante wisseling van talen in dit lied super-irritant en totaal onnodig. Mag van mij onderaan eindigen, maar denk dat dit 15-20 wordt.

 25. Truus schreef:

  Buh buh.. Doorsnee zeurderig liedje, meer Reine dan Roi

 26. Inez schreef:

  Mag laatste worden ik vind het zo slecht

 27. Janneke schreef:

  Even off topic: ik was net bij het concert van Duncan in het Zonnehuis, en het was er geweldig! Hij heeft echt repertoir met een heel groot potentie, prachtig! ? en hij heeft naast Arcade ook het liedje wat wij kennen als ‘I miss you’ ezongen!

  • Janneke schreef:

   Gezongen :)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Leuk om te horen. Hoe werd Arcade trouwens daar gebracht? Acoustisch, met/zonder koor?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ah, ik heb het al gevonden: https://www.youtube.com/watch?v=dvUPjAtcAlU
   Met koor dus en met muzikanten achter zich, o.a. strijkers.

   • robbert-rotterdam schreef:

    En met Sarina Voorn in de linker bovenhoek.

   • Nordman schreef:

    en Kris Rietveld. Beide zagen we eerder bij DWDD, dus ga er maar vanuit dat ze beide meegaan naar Tel Aviv.

   • Toine schreef:

    Fantastisch gezongen! Heb weer tranen in m’n ogen…

  • RobbieR schreef:

   Ik zag wat filmpjes, hij is echt goed.

  • Nordman schreef:

   Wat leuk dat je erbij was! Ik heb op youtube een aantal nieuwe nummers gehoord en kan maar 1 ding zeggen: ik moet dat album hebben! Het ESF mag blij zijn dat ze zo’n opkomende artiest als Duncan op het podium hebben. Hij zou de perfecte winnaar zijn, dus laat het maar gebeuren!!

   • Michael Adam schreef:

    Ik was er ook bij en letterlijk elk nummer was fantastisch!!! Buiten dat heeft hij zoveel charisma, bespeelt zn publiek met humor en DE stem natuurlijk…. WoW WoW WoW

 28. Dick schreef:

  Geforceerd statement wat muzikaal te wensen over laat. The Big 5 bakken er dit jaar met uitzondering van het aardige Italië, weinig van. Het wordt tijd dat er IETS van een selectie criteria gaat plaats vinden voor die landen.

  • GerardMartin schreef:

   Gewoon allemaal naar de halve finale en alle landen kunnen wel meebetalen met allemaal hetzelfde bedrag. Het kan wel een tandje minder als het de spuigaten uitloopt.

 29. Lilly schreef:

  I miss you
  Concert zonnehuis Amsterdam
  https://youtu.be/BiOvq3iiT4Y

  • Paysbart schreef:

   Ik heb in het Songfesrivalweblog interview gelezen dat “I miss you” anders heet, namelijk ‘Wake up love” !

 30. Hein schreef:

  Geen slechte stem en nummer maar ik moet kotsen van dat uiterlijk
  Wel gehad dat transgender..homo…biseksueel…flikker..manofvrouw….alles moet maar kunnen gebeuren.
  Jeetje doe die pruik van je kop en doe gewoon.
  Je stem is goed…het nummer redelijk…moet je nu weer een conchita…o.i.d.neerzetten.
  Sneu….0 points

  • Alrightguy schreef:

   Wat een verschrikkelijke reactie… we worden weer steeds toleranter in 2019…. niet iets om als Nederlander trots op te zijn. Laten we deze site leuk en gezellig houden met respect voor alle artiesten. Het songfestival is een mengelmoes van alle kleuren en standen, anno 2019 is dat niet iets meer wat vanzelfsprekend is.

 31. Wim48 schreef:

  Geen fijn nummer.

 32. Eddy schreef:

  Een politiek gekleurd statement gecreëerd door dezelfde mensen (het duo Madame Monsieur) die verleden jaar een stelling poneerden om nog meer immigranten binnen te halen in Europa. De tekst van ‘Mercy’ liet geen twijfel over hun relatie met het Frankrijk van Macron. Bilal is precies wat het ‘Elysée’ wil: een moslim met attitude die bovendien ook nog eens (een poging doet om) de gaycommunity naar zijn hand te zetten. Bovendien heeft die Bilal de massamoorden van 13 november 2015 vanuit zijn antisemitisch standpunt op zijn ‘vlog’ goedgepraat. Het argument dat hij toen ‘maar’ 16 jaar was en niet wist wat de impact van zijn woorden waren, gaat niet op. Als iedereen plots de mening toegedaan is dat een 16-jarig, aan het syndroom van Asperger, leidend meisje in aanmerking komt voor de Nobelprijs voor de vrede, dan weet een relnicht van dezelfde leeftijd ook wat hij zegt. Altijd die dubbele moraal als om het Joden gaat komt zo ondertussen aan neus, keel en oren uit! 0 punten.

 33. GerardMartin schreef:

  Hij was/is een beetje dom zou Maxima zeggen…

  • Wim48 schreef:

   En hij ziet er ook nog eens eng en uitgemergeld uit. Is ie ziek ofzo?