Duncan Laurence: ‘Het verrast me dat ik zo rustig ben’

Dit vind je misschien ook leuk...

88 reacties

 1. Kenny schreef:

  Nederland is gestegen naar 30% bij de bookmakers :D

 2. RobOranjeFinland schreef:

  Off topic : Groot Compliment voor de Redactie van SongfestivalWeblog, het is echt een feestje om hier iedere keer weer nieuwe berichten te lezen. Wat een jaar gaan we krijgen als Nederland WINT…….de voorpret rond de organisatie, en eindelijk dan eens geen halve finale voor Nederland in 2020……..maar eerst maar eens winnen dan.

 3. Nena schreef:

  Hebben jullie geen zorgen over die vreemde golven?

  • martijn schreef:

   Nee

  • Ed schreef:

   Ja vind het enorm lelijk en totaal niet passen in het “sfeer plaatje” Het lijkt een hartbewakings ECG filmpje en is veel te grafisch. Ik hoop dat het nog steeds uitproberen is, en dat de bol die nu nog verlicht omlaag en omhoog gaat strak uit omhoog en omlaag zal gaan. Als dat ding verlicht omlaag gaat is de verrassing al meteen verdwenen , zeker als je het zal gaan zien in – een totaaltje -. Ik geloof in de jury rehearsal veranavond, en dat alles daar dan uiteinlijk zal gaan zoals het uiteindelijk bedoelt was ! GO TEAMDUCAN !

 4. Celine schreef:

  Die golven zie je waarschijnlijk amper op beeld en anders op de achtergrond. Ik vind het juist mooi

 5. Esmee schreef:

  Die golven lijken een beetje op watergolven. Of op radiogolven. Of het stelt een rollercoaster voor. ‘Kweetniet.

 6. Martin schreef:

  Jullie zeuren over alles

 7. Jan schreef:

  Hier ben ik wel een beetje bang voor: ” Die eerste seconden zijn belangrijk bij het Songfestival om de aandacht te pakken. Dat boeit niet bij Nederland. Het is saai. Ik heb de neiging om even koffie te halen, terwijl het verder dus gewoon een goed nummer is.” Ik sta volledig achter een subtiele staging, maar het moet niet TE saai worden, dat het te lang duurt voordat Duncan bijvoorbeeld in beeld komt. Ik ben heel benieuwd.

  • Peter schreef:

   Bla bla bla bla, elke keer komen hier nieuwe namen even lekker zeiken om te zeiken. Trollen van de bovenste plank.

   • Jan schreef:

    Dus als een beetje twijfels hebt ben je gelijk een trol, kom op zeg, doe normaal! Je mag hier dus duidelijk alleen de lofzang uiten, anders ben je niet welkom.. pfff. Ik heb verder helemaal geen kritiek op Duncan of het nummer, ze hebben hiermee juist goud in handen en je hoopt op het beste resultaat.

   • Peter schreef:

    Jan, je komt hier voor het eerst en meteen negatief, dus ja jij bent een trol net als Lola 4 ever, Tomm etc etc, het hele weekend lopen zeiken en nu hoor je ze niet meer. Tomm voorspelde zelfs dat Zweden Nederland gisteren voorbij zou gaan bij de wedkantoren, niets is minder waar. Misschien ben jij wel Tomm

  • RobOranjeFinland schreef:

   Het duurde ook heel lang eer Ilse & Waylon in beeld kwamen …..

   • Esmee schreef:

    …Om precies te zijn: ook 40 seconden, en toen kwamen ze pas in de buurt, nog geen close up.

  • GerardMartin schreef:

   Ga jij dan maar koffie halen en gelijk effe piesen!

 8. Fger schreef:

  Ik kom uit Duitsland en ga op zaterdag ook in Duitsland het songfestival kijken en op Duncan stemmen. Jullie moeten jullie niet zo druk maken! Nederland gaat winnen en heeft het verdient. Zelfs als de staging niet helemaal perfect is – Netta had ook vorig jaar niet echt een leuke staging en toen Lena voor Duitsland won, was er helemaal geen staging haha. Hij gaat dus niet tweede worden vanwege een lamp of golven in de achtergrond.

 9. Henry schreef:

  Ik noem het gezeur. Die quote van Jan is van een journalist uit het buitenland. Typisch telegraaf

 10. Kenzo schreef:

  Eliot zong niet overtuigend dus heeft zich helaas terecht niet geplaatst voor de finale. En Duncan is goed, zijn nummer ook. Van de jury zullen jullie nog wel veel punten krijgen want kwalitatief is het een goede song, maar de kijkers gaan echt niet in grote getallen op dit nummer stemmen. Dream on neighbours. Jullie leiden echt aan zelfoverschatting. Hoe jullie ook telkens reageren op mensen die jullie positieve mening niet delen, totaal onnodig. De act heeft zoveel gemiste kansen. Die piano is the biggest fail, je voelt 0,0 emotie door de hele setting. Daarnaast voegt het niks toe, hij bespeelt hem niet eens. Die lichtbal was op zich een prima idee, maar je ziet de kabel gewoon hangen. Ja lekkere kwaliteit! En Ilse en Waylon hadden hele goede camera shots, beide wisten de camera’s goed te gebruiken. Dat is de key bij nummers zoals Arcade, en wat ik zo leest, zijn er veel te weinig close up shots. Zonde! Maar goed, de finale zullen jullie wel halen, maar voor de winst had de act echt beter gemoeten. Maar goed, dat mag duidelijk niet gezegd worden.. Jammer, want ik had het vooral Duncan enorm gegund. Sympathieke gast en een groot talent. Mooi dat dit groot podium hem gegund is om zijn talent te kunnen laten zien.

  • Peter schreef:

   De druiven zijn zuur voor België, tja dan ga je het buurland maar afzeiken. De piano voegt wel degelijks iets toe, het geeft het gevoel weer wat Duncan had toen hij Arcade schreef. For the record, geen enkel instrument wordt live bespeelt, dus houdt je redenering meteen al weer op. Close ups hoeven er niet zijn, je moet de totaal sfeer proeven. Of close ups veel hebben geholpen bij Eliot (whahahahahaha) buiten dat hij vals zong, geen sterk nummer, te veel en te vaak dichtbij, waardoor je zijn onhandige bewegingen duidelijk in beeld kreeg.

  • Steve schreef:

   Ooh, een valse, zure Belg.

  • GerardMartin schreef:

   Beetje flauw wel Enzo….

 11. Kim schreef:

  Toch typisch Nederlands om altijd alleen te focussen op het negatieve. Als er van de 10 mensen 9 iets positiefs zegt, maar 1 iets negatiefs, wordt dat laatste groot uitgemeten. Alsof iedereen het opeens slecht vindt.

  Veel blijft een kwestie van smaak. Ik vind het persoonlijk een mooie staging, liever te ‘saai’, dan een overdreven staging wat totaal niet bij dit nummer past. We gaan het morgen zien!

 12. GerardMartin schreef:

  Voor mij is alleen belangrijk of iemand zuiver zingt en een beresterk nummer heeft en dat heeft alleen Duncan. Hij heeft al die poespas écht niet nodig. Slappe hap de rest. Gisteravond was in één woord rampzalig.

  • Peter schreef:

   Helemaal mee eens GerardMartin, allerslechtste halve finale ooit.

 13. Bas schreef:

  Leuk interview!

 14. Vince 2000 and whatever schreef:

  net even mee geluisterd op de livestream van ESCunited, en Duncan deed het prachtig,de lasers zijn terug, en Mat (een van de heren van ESCunited) moest bijna huilen hoe mooi het was, zoooo

  benieuwd voor morgen

  • interstellar1975 schreef:

   Heb ook meegeluisterd. Het klonk fantastisch en er werd enthousiast gereageerd. Matt was idd emotioneel. Duncan is top!!!

  • Kees schreef:

   dat klinkt heeeeeel hoopvol!

   • Michael schreef:

    Het publiek ging uit zijn dak. Het klap momentje. Volgens mij deed de hele zaal mee. Zo mooi om te zien. Wij mogen erg trots zijn dat dit Nederland is ❤

 15. Kim schreef:

  Zelfs oikotimes is redelijk positief. Hij heeft het zo te zien gewoon goed gedaan. Hij valt duidelijk op door de simpelheid. Alle focus op Duncan.

  THE NETHERLANDS ??
  Time for the big favourite according to the betting odds. The press area is completely quite during this performance. The stage presentation is the piano, the lasers and the lamp. The song is focused on Duncan’s voice which sound exquisite no doubt. Dark and blue colours and the lamp comes down from the sealing. in terms of vocal performance this one is excellent.

 16. Richard schreef:

  https://mobile.twitter.com/euroPxl/status/1128758855159242752 Er is 1 minuut gelekt met de bal mmmmm ik weet het niet lelijk ding ;)

  • Michael schreef:

   Geweldig juist! Super mooi

  • Hans schreef:

   Alleen lovende reacties over dit optreden Richard, niemand praat over een “lelijk ding”, zal het niet aan jou liggen dan??

   • interstellar1975 schreef:

    Helemaal mee eens Hans. Bij de bookies ook weer alles in het groen. Duncan en team hebben het voor elkaar ?

  • Kees schreef:

   Dat je de kabels ziet is niet het mooiste aanzicht, maar verder vind ik het er nog prima uitzien als ik eerlijk ben. En na al het vuurwerk op het podium, letterlijk, valt het rustige op. De reacties zijn over het algemeen positief. Voor de jury’s telt voornamelijk de zang en het nummer en dat zit bij Duncan natuurlijk sowieso wel goed.

 17. Ed schreef:

  He BAH wat een lelijk ding ! Dit is niet het bengaalse vuur, of de kleurzweem waar ik op gehoopt had hoop dat dit echt beter wordt want ik kan de LED’jes tellen, er zit zelfs een breuk in ….
  Vind er ook erg erg veel afstandsshots in zitten …. en het slaap op de piano vind ik ook niet erg sterk in beeld gebracht …. ik wil daar juist graag bovenop zitten !

 18. Michael schreef:

  Zure reacties bah bah. Ik geniet in ieder geval van Nederland jaar. Het beste wat we ooit hebben ingezonden

 19. Richard schreef:

  Ja dit word hem niet en die breuk idd in de lamp… WAT ERG!!!! Ook het catrolletje in beeld aan uiteinde van bol. En ook wat een afstandshots :(

  • Hans schreef:

   Zuur, zuurder ZUURST.

  • interstellar1975 schreef:

   Wat een negativiteit, zo jammer. Ik geloof er in, je zult morgen zien dat het prachtig is. Probeer wat positiever te zijn dan kun je ook meer van alles genieten. Trots op Duncan!

 20. 020Nick schreef:

  Oh ik voelde hem wel hoor bij t twitter filmpje. Mooi en Duncan kijkt je vol in de camera, ogen wijd open. Dat was bij douwe bob wel anders!

 21. Damsco schreef:

  Hier ook nog een klein fragmentje dat in de recap te zien zal zijn: https://twitter.com/stanrdrigx/status/1128759871401340931

  Misschien is er nog tijd voor een paar extra close-up shots? Ook dat slaan op de piano kan misschien beter achterwege blijven, maar ik moet zeggen dat het me redelijk meevalt (op basis van de korte fragmenten die ik gezien heb).

  • Richard schreef:

   De lasers in de zaal is wel goed gedaan ?, maar die breuk in lamp sorry maar dat kan echt niet! Je mag hoorn dat donderdag net die bal goed draait ;)

 22. Sandra schreef:

  This is by far the best rehearsal so far, dat is een veel terugkomende reactie over Nederland. Ja we hebben allemaal wel wat te klagen, dit kon beter, dat. Maar laten we eens stoppen met zeuren en eens trots zijn. Het grote geheel ziet er gewoon goed uit. Duncan is een topper, geeft wederom een steengoed optreden. Bij elke act/land kan ik wel details opnoemen wat niet best is. Het geheel is gewoon top, mooi intiem gehouden, geen vuurwerk etc wat er niet bij past. Goed gedaan Duncan!

 23. Ed schreef:

  Mensen laat elkaar in hun waarde, ik ben totaal enthousiast, maar iemand mag toch zetten dat de lamp enorm lelijk is, en dat dit als de enige “gimmick” NU nog te wensen overlaat.
  Ben enorm blij dat de blauwe lasers weer trug zijn aan het einde, maar ik denk echt als ze de bulb wat hoger p[aatsen en wat meer opendraaien die ledjes niet meer zien, en die zweeem gaat ontstaan waar Ilse over sprak nu is het gewoon een LED bol met zo op het ooj ongeveer plus minus 100 ledjes in beeld ;)

  Maar vocaal heerlijk en spot on, mooi ingetogen begonnen en op het eind vol erin, alles bij de escunited live op de cam gezien, wat een feest !! Bu ff naar Mahmood luisteren !

  Veel plezier allemaal morgen, en bring that SWEEEEEM in, dan ben helemaal tevreden !!! Ok die kabel mag ook nog iets minder zichtbaar worden @ HAHA sorry hoor, met deze geweldige inzending DE MOOISTE hoop ik gewoon echt dat ALLES helemaal spik en span is !

  • Esmee schreef:

   Ik vind het helemaal niet erg dat het touwtje van de lamp zichtbaar is. En als ik ook nog een stekkerdoos op de grond had zien liggen om prik op die lamp te zetten, had ik helemaal gelachen. Zo ziet immers (niet zelden) een arme studentenzoldertje eruit! :-)

   Maar even serieus: niets zit mij dwars. Zolang hij maar zingt en in beeld komt. Hoera!

  • Escpower schreef:

   Die lasers zijn nooit uit geweest hoor, het verbaasd me hoeveel er mis gaat door communicatie tussen tel Aviv enNederland. Ook wel logisch want alles wat we zien zijn fmpjes van mensen of verslaggevers zoals Aran of Stefan Raatgever. Maar vooral daar loopt het stuk, wil de eerste nog proberen om juiste informatie te geven is de ander alleen maar bezig om te bashen (waarschijnlijk zit vorig jaar hem nog dwars) en vervelende hypes te creëren, jammer.

   Ach het zal er wel bij horen en zonder de ballengate zou er ook vast minder aandacht zijn geweest.

 24. Matje schreef:

  Een minuut versie van de tv beelden. wOw!!!!
  http://twitter.com/euroPxl/status/1128758855159242752

 25. Muppet schreef:

  Zo mooi dat stukje op twitter, ik heb er alle vertrouwen in

 26. Beer schreef:

  Men wíl gewoon kunnen klagen. Laat men toch genieten.

 27. CF schreef:

  OMG hele performance online, volg deze FB groep! Het is werkelijk waar magisch!!
  https://www.facebook.com/groups/eurovision.romania/?ref=share

  • Richard schreef:

   Omg Omg, wat goed!!! Ok dit is mooi!!! :)

  • Gerben schreef:

   Wauw!!!!!! Wat mooi in beeld gebracht!!!! Echt onder de indruk…. Bedankf voor de link! Wat een gezeur om niets. Dit is echt helemaal af. Dit gaat winnen!!!!

 28. Rick schreef:

  Heel mooi bookies hebben alle vertrouwen!!
  Logisch het is by far het beste nummer wat we de afgelopen jaren hebben gehoord.

 29. Kim schreef:

  Is het perfect? Nee. Is het goed, jazeker! Ik heb er alle vertrouwen in. Zeker voor morgen, eerst de focus daarop. Over het algemeen lees ik goede berichten over Nederland.

 30. Een kritische noot schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=oyOrWCedJ0s

  Woooooow! Dit is echt heel goed hoor! Ik ben echt onder de indruk. Mij raakt het weer opnieuw… Ik heb er alle vertrouwen in dat dit het winnende nummer is!

 31. Jeroen schreef:

  Waanzinnige repetitie maar als ik toch iets mag zeggen is het jammer dat je de kabel ziet waar de lamp/lichtbol aan hangt en kan me voorstellen dat het woord Ikea valt. Als het op tv goed in beeld
  wordt gebracht zoals Ilse vertelde tijdens een interview moet het werken!!
  Gooooo Duncan

  • Mvaneijk97 schreef:

   Niemand laat daarop bij het 1ste keer kijken. Alleen mensen die zoeken naar fouten

   • Truus schreef:

    Je hoeft ze ook niet te zoeken als het te zien is. Desalniettemin het zag er verder goed uit . En vocaal on point

 32. Nordman schreef:

  Ziet er mooi uit op beeld. En wat zingt hij ge-wel-dig! WOW . Die lamp ziet er van dichtbij niet mooi uit, maar als ze de focus op Duncan hebben en niet zo op de lamp dan vervaagt het en zie je de kleine ledstrips ook niet zo duidelijk. Dat piano-slaan werkt voor mij wel. Ik voel de emotie. Ik ben benieuwd wat de kijker hier morgen van gaat vinden. Ik hoop natuurlijk dat we winnen, maar ik ben bang zaterdag teleurgesteld te worden. Fingers crossed. Duncan verdient de zege echt,

  • Truus schreef:

   Ik ben er ook nog helemaal niet van overtuigd dat zaterdag de overwinning binnen gehaald wordt. Mahmood bijv. kreeg gister zo te horen veel sterkere en langere reactie vanuit de zaal en ikzelf kreeg ook Yesss dit is Vet en lekker.

 33. 020Nick schreef:

  Voor t eerst deze week staan we wel op 1 in de press poll..

  https://escxtra.com/2019/05/15/eurovision-daily-press-poll-2019-jury-show-for-semi-final-2/

 34. Esmee schreef:

  Ned 31 %
  Zweden 13
  Austr 8

 35. GerardMartin schreef:

  Helemaal af dit optreden van Duncan en het staat als een huis! By far de allerbeste van dit jaar en na hem dan nog 38 mislukkingen?

 36. GerardMartin schreef:

  (want stiekem vind ik Noorwegen en Denemarken ook een beetje leuk)

 37. JECH schreef:

  Ziet er prachtig uit, alleen die lamp van zo dichtbij vind ik niet mooi, maar verder alle lof!

 38. Peter schreef:

  En ja hoor weer gestegen bij de wedkantoren, nu op 31%, waar gaat dit heen?

 39. RobORANJEfinland schreef:

  Klaar voor een aantal waanzinnige Oranje Dagen! Oranje slingers, oranje bloemen, de Oranje Duncan Tompouce, De Hollandse Driekleur wappert en zondag naar Schiphol!

 40. Johan schreef:

  Duncan presenteerd zich fantastisch, mede ook door zijn goede team. ik wens Duncan vanavond heel veel suc6 en toi toi toi

 41. Carla schreef:

  Een oranje Duncan tompouce heb ik nog niet gezien, wel Duncan donuts ?

  Maar het ziet er top uit. Zelfs nog weer verder gestegen in de odds.
  Heerlijk!

 42. harm stirnberg schreef:

  33% gaat het dan echt gebeuren dit jaar.

 43. RobOranjeFinland schreef:

  Wat een droomscenario! I have a Dream , zo begon Glennis Grace in 2005, nou ik heb ook een droom: zondag duizenden fans op Schiphol!