Nederland pakt de winst in Tel Aviv!

Dit vind je misschien ook leuk...

220 reacties

  1. Dick Elijzen schreef:

    Geweldig wat spannend wie hield rekening met Macadonie ikke niet. Raar dat hij vaak geen punten kreeg mart wat is het mooi ……proost duncan proost mensen het was een mooie 3maanden..

  2. Steve schreef:

    Zooooooooo blij. Nederland is mijn winnaar en Italie mijn nummer twee. Gefelicteerd Duncan!

  3. Bill schreef:

    Zoooo spannend, tot de laatste minuut! Ben zo blij voor hem.

  4. rhein schreef:

    Dit is hoe het stemsysteem werkt. Juries zijn vorig jaar ook zeer vlak geweest en de televoters gaven de doorslag. Met mijn rekenmachine in de aanslag de totale hoeveelheid weggegeven punten berekend. Nederland had bij mij al gewonnen voor Macedonië en Zweden hun punten kregen. Helaas hou ik niet van dit soort ‘winsten’, waarbij geen winst is bij de Juries noch televoters, net zoals Jamala. Kennelijk een Nederlands dingetje, 1969 en 1975 zijn vergelijkbaar, waarschijnlijk omdat wij geen stemvrienden hebben, zeker niet de RTBF (veel 12 punten gewoon geweten voordat ze vielen, bij jullie ook?)

    Maar ik vind het geweldig dat Nederland heeft gewonnen en nu Europa laten zien hoe goed wij een Eurovisie Songfestival kunnen organiseren!

  5. Elbie schreef:

    Ze hielden de puntentelling wel ongelooflijk spannend met opzet natuurlijk. Klein puntje van kritiek daarop is dat als je met een computer zou meerekenen je het bij de laatste twee natuurlijk al weet, want je kunt uitrekenen hoeveel punten nog niet vergeven zijn, dus eigenlijk zouden ze daar meer moeten doen door de laatste twee tegelijkertijd bekend te maken zodat je nog niet weet hoe het verdeelt is, want ik denk dat volgend jaar mensen met rekenmachines klaarzitten om mee te rekenen

    • Paula schreef:

      Haha nou in die spanning pak ik niet mijn rekenmachine erbij hoor lol. Maar het is in principe idd uit te rekenen. Je weet hoeveel punten er maximum per land te vergeven zijn, keer het aantal landen dat stemmen. Dus op zich is je idee wel goed.

    • Gilles schreef:

      Wij doen dit elk jaar sinds het nieuwe systeem. Daardoor wisten we dat NL gewonnen had, net nadat Duncan de televotingpunten kreeg. Er bleven immers maar 151 punten over, te verdelen tussen Zweden en Noord-Macedonië.
      Net ervoor leek het of Italië zou winnen: slechts 412 punten nog!

  6. Oliver schreef:

    Proficiat aan alle Nederlandse songfestival fans. Dik en dik verdiend. Jaren lang kijken. Hopen…gaan we winnen? Alweer hopen. Met de Common Linnets heel dichtbij en NU…

    Yeaaah heerlijk

    Dikke proficiat aan Team Duncan en jullie allemaal!!

  7. JvE schreef:

    Wauw!!!

  8. Timo schreef:

    FANTASTISCH!!

  9. Hein schreef:

    Macedonie wel een mooie stem hoor…terecht punten maar jeetje zag het op 3kwart op de overwinning afgaan…werd hysterisch…
    Wat een spanning…heeeel fijn voor Duncan….Zwitserland niet dus.
    Rusland en Zwitserland zpu ik onterecbt hebben gevonden
    Dat Duncan ook van aantal landen geen punten kreeg had puur te maken met buurt j es of geen punt gunnen ivm concurentie

  10. Polka schreef:

    Woooww!!! Prachtig en ontroerend. Geen woorden…

    • Dirk L schreef:

      Proficiat aan team Duncan!
      Maak er volgend jaar een spetterend feest van Noorderburen!!

  11. Hein schreef:

    Zweden bedoel ik ipv zwitserland
    Beetje borrel op

  12. Hein schreef:

    Moet morgen eerst even veters kopen

  13. interstellar1975 schreef:

    Ik kan gewoon niet geloven dat dit is gebeurd. Wat gun ik het Duncan. Wat een prachtig mens en wat ben ik blij dat het is gelukt.

  14. Peter schreef:

    De vakjury uitslagen waren ronduit gewoon walgelijk. Wat een buurlanden stemmen. Nederland terechte winnaar

    • Dirk Marko schreef:

      +1)

    • Bjorn schreef:

      Dat is bij televoting nog veel erger, maar dat zie je nu niet. Dus jouw conclusie klopt niet. Wit-Ruslandse jury gaf geen punten aan Rusland dat was een grote verrassing normaal altijd 12 punten.

    • GerardMartin schreef:

      Nederland heeft het helemaal op z’n eigen houtje gedaan. Weinig buren punten zoals de gehele Balkan, voormalige Sovjetstaten en het eeeeeeuwige Griekenland/Cyprus 12 puntenspelletje en Scandinavië heeft er ook een handje van. Het viel mij erg tegen wat onze buren Duitsland en België over hadden voor Duncan. De big five zijn zoals ook bijna jaarlijks het geval is weer flink afgestraft met uitzondering van Italië.

      • Gilles schreef:

        Nou nou, we gaven jullie wel 12 televoting punten. Die 6 jurypunten kwamen van een RTBF jury. In Franstalig België is die band met NL veel minder close, die kijken naar het zuiden (Frankrijk/Italië). Een VRT jury had Duncan heus wel de 12 bezorgd, daar ben ik van overtuigd.

      • Jenny schreef:

        Ik vind dit altijd zo hypocriet. Zeuren om Cyprus/Grieken, het voormalige Sovjet-blok en het Scandinavische blok maar dan wel zeuren dat we weinig punten krijgen van België en Duitsland

  15. xxx schreef:

    Uiteindelijk toch gerechtigheid. Proficiat Team Duncan, het is fantastisch!!!

  16. Richard schreef:

    Wat een heerlijk gevoel was het. Tijdens de uitzending had ik het niet meer. Nadat Nederland geweest was duurde het zo lang. En hoe meer landen ik zag hoe meer ik ging twijfelen. Zeker door het gejuich bij Italie en Zwitserland in de zaal. Maar uiteindelijk, en het maakt niet uit hoe, heeft Duncan het gered. Ik vind het voor hem geweldig en een mooi compliment. Zo bescheiden en down to earth dat hij geweest is de hele tijd. Hoe vaak hij niet gezegd heeft: Everything can happen, it’s Eurovision. En gelijk had hij.

  17. Jannie schreef:

    Ik had hoger van de jury verwacht, ik vond dat ze ons best benadeeld hebben. En dan toch zo goed scoren bij de televote wat ik weer niet had verwacht. Wat een spanning! Niet normaal. En wat maakt het uit dat we nergens eerste waren? Het is altijd al geweest wie het beste van beide is. Dus 50 jury en 50 televote. En wij zijn met dat samen gewoon het beste. Een zuurpruim wie daarover klaagt, sorry maar echt. Wees gewoon blij! Dit is het systeen.

    • Richard schreef:

      De jury score van Rusland was echt absurd.

      • GerardMartin schreef:

        Nederland was een te grote concurrent voor Rusland dus het was te verwachten dat daar geen enkel punt vandaan kwam.

  18. Pieter schreef:

    Geweldig!!! Voordat iemand het vergeet, wat was Madonna VERSCHRIKKELIJK. En IJsland mag blij zijn als ze volgend jaar weer mee mogen doen na hun politieke statement aan het eind.. Leuk voor Noord Macedonië dat ze hun beste resultaat in jaren hebben!

    • Bill schreef:

      Hahaha, ja Madonna was echt te slecht, schandalig gewoon. Ze hadden iemand moeten kiezen die wel kan zingen zoals Adele b.v. Had ook geen miljoen gekost.

      • Paul schreef:

        Geen fan waarschijnlijk, nog niet meegekregen dat ze voorlopig (mss wel nooit meer) een live optreden zal doen?

  19. Paula schreef:

    Ik wordt wel moe van dat gehype van Zweden bij de juryleden. Elk jaar maar weer. En ja ze leveren altijd wel goede nummers, maar zo goed? Zo blij dat wij eindelijk eens winnen. En wat is het Duncan gegund, zo down to earth, zo sympathiek.

    • Matje schreef:

      Zweden is the place to be voor songwriters, producers ,eigenlijk alles wat met muziek te maken heeft. Zeg het al jaren , veel “vaklui” in de jury’s hebben er op een of andere manier mee te doen . Zelfs onze eigen Duncan zit regelmatig in Stockholm. In onze jury heb je Starke , ook zij neemt veel op in Zweedse studio’s . Misschien is het wat te ver gezocht van mij maar ik zie geen enkel andere verklaring voor die voorliefde.

  20. Hein schreef:

    Niet leuk Italie op 2
    Vreeeeeselijke macho man…nou ja..macho?
    Ach…je kent dat type wel
    Blij dat Frankrijk niet hoog is geeindigd
    Ene extreme naar het andere extreme
    Zwitserland veeeel hoger ingeschat.
    Zo…
    Ga zo weer even veters kopen voor P.

    • Steve schreef:

      Als je weet waar dat nummer over gaat, zou je wat dimmen met je vooroordelen. Heb je weleens interviews met hem gezien. Gewoon een Hele lieve jongen. Zit helemaal niets machos aan. Zelfs fluide sexualiteit.

  21. Ben schreef:

    Leuk om te lezen al die enthousiaste reakties. Ben ook heel blij met deze overwinning. 44;jaar geleden zat ik als 15 jarige op de bank te kijken.
    Laatste moment vanavond was rete spannend. Maar met de uiteindelijke uitslag kwam voor mij de deceptie.
    Televoting maar 93 punten voor Zweden.
    Klopt het vooroordeel dan toch dat (oost) europa niet stemt voor de gekleurde medemens.
    Krijg er plaatsvervangende schaamte van want gezien het totaalbeeld is 93 punten toch veel en veel te weinig.

    • Jarno schreef:

      Zweden kreeg vorig jaar ook amper punten van het publiek nadat ze een flinke berg punten hadden gekregen van de jury’s dus ik denk/(hoop) dat het er weinig mee te maken te maken heeft.

    • Steve schreef:

      Ik heb het van de week al ergens geschreven. Oost-Europa gaat niet voor gekleurd. Dat is nou eenmaal zo. Ik kom er zeer vaak. Geloof me. Maar ik vond het ook erg ongeloofwaardige, nep-gospel hoor.

      • Gilles schreef:

        Tja, Oostenrijk kreeg vorig jaar ook maar 71 puntjes van de televoters.

  22. Ria NL schreef:

    YES !!!! Hij heeft het gewoon gedaan !! Gefeliciteerd Team Duncan !! Ik ben zo blij voor Duncan !! Hij is de hele tijd zo geweldig geweest en deze overwinning is zo terecht en het is hem van harte gegund !! Ik ben ook heel blij dat Noord Macedonië het zo goed heeft gedaan, Het was mijn nummer 3 !! Ze kunnen met recht heel PROUD op Tamara zijn. !!

  23. Joost schreef:

    Net zoals iedereen, dacht ik dat we de jury wel zouden winnen!! Maar wat een avond!! We hebben het mogen meemaken een Nederlands overwinning!!! Maakt me nu niet uit hoe we hebben gewonnen, maar die eerste plaats kunnen ze niet meer van ons afpakken. Veel plezier allemaal volgend jaar in Nederland!!!!!!

    • Robert schreef:

      Na de jurypunten zag ik het helemáál niet meer zitten. Dacht plek 4 a 5 was prima…

  24. RobbieR schreef:

    Yes zo verdiend. En wat was het emotioneel toen hij nog een keer opmoest.
    Eindelijk weer veel punten bij de televoting, maar Noorwegen nog 1e?

    • Bjorn schreef:

      SAN Marino was bij de televoters 10e geweest. Wat ook opvallend is dat de Griekse jury geen punten geeft aan landen van de EU uitgezonderd natuurlijk Cyprus. Dat was vorig jaar ook zo.

  25. Frank Zweers schreef:

    @Ben dat Zweden veel minder punten kreeg van de televoters , heeft niets met ds gekleurde medemens te maken. Wat een dom vooroordeel. Het liedje leeft bij jonge televoters biet. Veel te gedateerd. Professioneel maar erg saai. Gelikte gospelpop die Gordon & Replay nog in hun repertoire zouden opnemen. Televoters stemmen op puurheid , eigenheid, zoals Duncan en ook IJsland Noorwegen en Denemarken. De vakjury stelde enorm teleur deed meer dan ooit aan buurlandjespolitiek. Gelukkig hebben de televoters echt gestemd. Viva Duncan , Wat een lefgozer !

    • Bjorn schreef:

      Daarom stemde de televoters San Marino naar de 10e plaats. En burenstemmen heb je veel meer bij televoting alleen zie je dat op tv niet. Wij kregen geen 12 punten van België of Duitsland en zelfs Wit-Rusland gaf geen punten aan Rusland dus hoezo burenstemmende vakjury’s

      • Sebastian schreef:

        We hebben WEL 12 punten van België gekregen bij de televoting. Hun 10 punten waren trouwens voor de andere buren, Frankrijk.

    • Paul schreef:

      Jij kent de cultuur in deze landen? Ben heeft helemaal gelijk, hij komt daar regelmatig en ook ik ken de cultuur van deze landen. Dat je zegt dat het een DOM vooroordeel is slaat nergens op.

  26. Frank Zweers schreef:

    Biet moet natuurlijk niet zijn.

  27. Carla schreef:

    Wat een avond! Heb zitten schreeuwen hier.
    Buiten dat het een prachtig liedje is, heeft Duncan ook een enorme gunfactor. Wat een leuke vent!
    Helemaal blij, en tot volgend jaar! (ergens in Nederland).

  28. Hein schreef:

    Heel fijn dat hij niet op die piano sloeg….
    Goed geluisterd naar mij Duncan…is niet van jou maar van Ilse..
    Echt giga sjachie dat hij ook van aantal landen geen punt kreeg….buurtjes…concurentie??
    Bah.
    Kerel(nou ja meid)…gun het je echt maar niet verwacht
    Zag je 3 of 4 eindigen

    • Bjorn schreef:

      Wat ben jij zuur zeg bah!

    • Peter schreef:

      Hij sloeg wel op de piano, alleen dat viel haast niet te zien door de overbelichting. Maar ja Hein is Hein, zuurpruim

  29. RobOranjeFinland schreef:

    TROTS, welkom in Rotterdam 2020

  30. Vince 2000 and whatever schreef:

    GEFELICITEERD IEDEREEN!!! Nu licht schor van het juichen en schreeuwen van blijdschap. Man wat was dit spannend. En wat mooi om te zien hoe echt en oprecht Duncan zichzelf is. Zo verdient! Nu lekker slapen.

  31. Alrightguy schreef:

    Wat een feest en zo verdiend! Ik kan het nog steeds niet bevatten. Ik slaap de hele nacht niet meer. Wat een adrenaline. We hebben hem!

  32. Polka schreef:

    1 keigoed Nederland
    2 IJsland graag diskwalificatie wegens tonen Palestijnse vlag
    3 Madonna ga aub met pensioen

    • Wim48 schreef:

      Punt 2: zou niet meer dan terecht zijn. De eerstvolgende 3 jaar uitsluiting van IJsland

      • Wim48 schreef:

        Reken er maar op dat deze actie nog een staartje krijgt

      • Elbie schreef:

        Om nu een heel land te straffen voor de actie van een paar idioten vind ik wat ver gaan, maar schrappen uit de officiële uitslag van dit jaar en een grote geldboete voor artiest en omroep zou wel op zijn plaats zijn, maar uitsluiting gaat in mijn optiek te ver.

  33. HJ schreef:

    Van harte gefeliciteerd allemaal!!! ??
    Wat een feest!!! Geweldig!!!
    Nu aan kaarten zien te komen voor volgend jaar!
    Enneuh… @AvroTros: hoe kan ik als vrijwilliger deelnemen?

  34. MarkusRotterdam schreef:

    HA HA San Marino 10e geworden bij de televote, net achter Zweden!!

  35. Nordman schreef:

    gefeliciteerd Duncan, je was geweldig. Wat een aanwinst ben jij voor niet alleen Nederland, maar voor heel de wereld. Eindelijk, eindelijk!!! Ik wil iedereen feliciteren. Wij fans hebben hier zo lang op gewacht en het was het waard. Ilse bedankt, zonder jou geen Duncan! Geef die vrouw een lintje, zet haar in de selectie commissie. Topvrouw!! Ik gun het Cornald ook zo, die jarenlang heeft moeten knokken voor dit festival in Nederland. Ik heb zitten huilen van blijdschap. Ik kan het nog niet geloven dat dit echt is. WOW WOW WOW

  36. GerardMartin schreef:

    Ik bedank Duncan en z’n hele team voor deze prachtige prestatie. Jammer dat wij in Utrecht geen accommodatie hebben om het te organiseren maar waar het ook is volgend jaar het wordt vast fantastisch! Maastricht lijkt me leuk trouwens…..

  37. Elbie schreef:

    Als je de complete uitslag bekijkt heeft Nederland van ALLE andere landen punten gekregen, en ook van alle landen bij de televote, de jury’s hebben het dus eigenlijk naar beneden gehaald, gelukkig is dat niet gelukt en is de overwinning binnen.
    https://eurovisionworld.com/eurovision/2019

    • Esmee schreef:

      Dat Nederland van o.a. Italië en Rusland van hun juries 0 punten heeft gekregen vind ik op zijn zachts gezegd vreemd. Daar is het nummer immers veel te goed voor. Het is maar goed dat dat ons niet van de overwinning heeft afgehouden, want anders zou ik toch aan een beetje corruptie van die kant hebben gedacht.

      • SW schreef:

        Rusland had ik wel aardig ingecalculeerd, net als de 0 punten van bv. Griekenland en Azerbeidzjan. Maar de 0 punten van Italië, Polen en dat ene lullige puntje uit Hongarije; daar schrok ik wel van!

  38. dick schreef:

    Goede zang en song overwint gelukkig terecht ALLES en ALTIJD! Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens de juries met enige verbazing de uitslagen zat te volgen, wat waren daar weer opvallende uitslagen bij. Noorwegen werd door de televoters omarmd (en ergens snap ik dat nog ook). Terechte afstraffing voor Tjechie bij diezelfde televoters. Wat is mij verder opgevallen: een gedurfde actie van IJsland met die Palestijnse vlag, VRESELIJK camerawerk af en toe (bijvoorbeeld een camerman in beeld en een trap bij dat arme Estland), maar bovenal een wereldster die definitief van haar troon flikkerde. Tenenkrommende valse performance van Madonna die eigenhandig Like A Prayer om zeep hielp. Ik ga vandaag de uitzending nog een keer kijken met het Nederlandse commentaar (eens kijken of de heren nu wel in vorm zijn).

    • Wim48 schreef:

      Politieke statements horen niet op songfestivalpodium.

    • Timo schreef:

      De IJslandse omroep heeft zich al ingedekt door te zeggen dat ze ‘niets wisten’ van de Palestijnse vlaggen. Die zijn bang voor een sanctie denk ik.

    • Elbie schreef:

      Vooral niet vergeten om het commentaar van Jan Smit na het optreden van Madonna te luisteren. Ik ben geen van hem maar dat was wel een van de sterkste commentaren van de avond, zelfs de vrt heeft het op haar website geplaatst.

      • Richard schreef:

        Ik vind het commentaar van Jan Smit eigenlijk altijd lekker eerlijk. Beter dan die ingestudeerde grapjes van Peter Vandeveire

  39. Lies schreef:

    Duncan ,van dikke proficiat, eerlijk verdient,heel goed gedaan,de eenvoud, maar de kracht die er achter zit,en dan heel even goede kopsstem gebruikt,nogmaals proficiat

  40. Bart schreef:

    Proficiat Duncan, het was zo verdiend.
    Ik vind dat we Ilse ook mogen bedanken allemaal. Die vrouw heeft zich zo enorm ingezet en meegewerkt aan deze overwinning!

    Fantastisch, wie had dit gedacht een aantal jaar geleden..

    Als Madonna fan kan ik alleen maar zeggen zo jammer, ze drong zich al zo op tijdens het green room moment. Ik kreeg plaatsvervangende schaamte wat was dit slecht…

  41. Tim schreef:

    Gefeliciteerd Buren!! Was ondanks de favorietenrol toch zeer spannend. Italië kwam gisteravond in eens heel erg opzetten…maar niet genoeg om Duncan te verslaan. Veel plezier in het organiseer enthusiasme en vooral vergeet aub nooit meer dat het Belgische publiek (samen met het Roemeense) het enige is dat Nederland 12 punten gaf! Aan al degenen hier die België zo vaak belachelijk maakten….

    • Michael schreef:

      Ik vond het zo onverdiend voor België. Zelfs gisteren kon ik er wel 10 opnoemen die slechter waren dan België.

    • Jarno schreef:

      Grappig dat we de laatste jaren zoveel punten vanuit Roemenië ontvangen

  42. Tim schreef:

    Gefeliciteerd Buren!! Was ondanks de favorietenrol toch zeer spannend. Italië kwam gisteravond in eens heel erg opzetten…maar niet genoeg om Duncan te verslaan. Veel plezier in het organiseer enthusiasme en vooral vergeet aub nooit meer dat het Belgische publiek

  43. Wim48 schreef:

    IJsland zou voor minimaal 3 jaar gediskwalificeerd moeten worden ivm maken politiek statement op Eurovisie podium. Ik vond het zeer shockerend. Ik hoop dat de EBU dit niet over z’n kant laat gaan ???

  44. Johan schreef:

    Historisch 18 mei 2019, proficiat Duncan Laurence en #teamduncan wat een fantastische prestatie, geniet ervan top?????

  45. Wim48 schreef:

    Wij mogen blij zijn dat Italië maar 1 keer heeft gezongen, want het verschil is echt maar 27 punten. Wie weet wat er gebeurd was als Italië ook in de halve finale had moeten aantreden ? Een nummer 2 keer horen is echt een voordeel.

  46. Tim schreef:

    Gefeliciteerd Buren!! Was ondanks de favorietenrol toch zeer spannend. Italië kwam gisteravond in eens heel erg opzetten…maar niet genoeg om Duncan te verslaan. Veel plezier in het organiseer enthusiasme en vooral vergeet aub nooit meer dat het Belgische publiek (samen met het Roemeense) het enige was dat Duncan 12 punten gaf…Deze is voor degenen die de Belgen altijd hier belachelijk maakten…who said we don’t like the Dutch?

  47. Karina schreef:

    Grappig moment toen Cyprus de jury vote bekend maakte. De beste man zei: ” our 12 points go to”…. en je hoort de hele zaal GREEEEEEEECE roepen. Grappig maar ook triest. Zo jammer dat ze altijd maar op elkaar stemmen, ongeacht het liedje. Ik ben eigenlijk blij dat wij dat niet doen met onze buren en zij niet met ons. Wel zo eerlijk.
    Die puntentelling is wel slecht voor je hart, jeetje zeg wat een spanning. En dat Zweden maar 93 punten kreeg.. wow, het gezicht van John Lundvik sprak boekdelen, arme jongen. Ik was wel heel blij voor Noorwegen, zo verdiend. Het publiek ging steeds uit hun dak bij dat nummer en het zijn ook gewoon leuke mensen. Ik gun het leuke mensen altijd net even meer, dus is het Duncan ook zo ontzettend gegund! Geweldige avond was het.

  48. Lieve schreef:

    YES ik ben zijn grootste fan

  49. Timo schreef:

    Wat een bloedstollende avond was dit! Tijdens de eerste helft van de show dacht ik: we gaan winnen! Maar na Italië en Zwitserland was ik er ineens niet meer zo zeker van. De jurypunten vielen me erg tegen, omdat ik echt verwacht had dat wij daar met overmacht zouden winnen. Macedonië gunde ik het succes wel, maar de hoge punten voor dat goedkope riedeltje van Zweden begreep ik niet. Gelukkig werden beide afgestraft in de televoting!

    Volgend jaar mogen we rechtstreeks naar de finale, ook wel eens fijn! (Hoewel gastlanden de laatste jaren erg slecht scoren… hopelijk overkomt ons dit niet in 2020).

  50. riccardo schreef:

    Ge-wel-dig ! Ik ben sinds de deelname van Anouk het ESF gaan volgen met het gevoel van het zit er aan te komen. En eindelijk daar is ‘ie dan, WINST! Wauw, niet te geloven hoe leuk dit is en hoe spannend het was. (Jury) puntjes om over na te denken maar nu nog even niet. Eerst nagenieten. Gefeliciteerd allemaal! 2020 NEDERLAND