Eurovisie Songfestival 2020 ‘voorlopig op 16 mei’

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Rotterdam is de beste optie voor het 65e Eurovisie Songfestival……..??????????????

 2. Jane_doe schreef:

  Sorry, maar wat voor titel is dit? Dit is het plan vanuit Rotterdam. Er zijn nog 7 andere steden die het festival willen organiseren en door dit soort berichtgevingen hoop ik alleen maar meer dat het niet in de Randstad gaat zijn..

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk dat het een heel goede titel is. De data 12, 14 en 16 zullen voor elke stad gelden. Dus wat dat betreft al een tipje van de sluier opgelicht. Ook leuk om te weten wat de plannen zijn van Rotterdam indien voor deze stad gekozen wordt. Maassilo idd erg goede locatie en Eurovillage aan de Binnenrotte of Willemsplein, heel tof. Ik begrijp niet waar je je druk over maakt, Jane_doe. Ik ben erg nieuwsgierig ook naar de plannen, incl. locaties van de andere steden/regio. Ik begrijp dus dat je niet geïnformeerd wilt worden als welke van de steden ook met hun plannen op de proppen komen….

  • Adrianus schreef:

   Er zijn maar twee geschikte zalen in Nederland qua grootte, hoogte en bezoekersaantallen. Dat die twee zalen in de Randstad staan is nou eenmaal zo. Daar kun je als niet Randstedeling moeilijk over doen, maar het blijft wel een feit.
   Iedere stad mag zich kandidaat stellen, daar gaat het niet om. Maar uiteindelijk kiezen de EBU en AVROTROS/NPO/NOS voor de beste zaal en niet voor een stad buiten de Randstad alleen maar omdat die ‘het meer zou verdienen en nu ook eens aan de beurt is’.

   • GerardMartin schreef:

    En welke zalen bedoel je dan?

   • Peter schreef:

    Het Ziggodome bedoelt hij natuurlijk, het is namelijk Adrianus de Portier

   • Adrianus schreef:

    @GerardMartin: Ik doel op de twee zalen die in Nederland al jaren of zelfs al decennia grote concerten van grote nationale en internationale artiesten organiseren, en dat als hun belangrijkste taak hebben en die daar ook volledig op zijn ingesteld. Dat kan iedereen zelf wel invullen, lijkt me.

 3. Gerrit schreef:

  Let maar op Rotterdam wordt het.

 4. Kenny schreef:

  Ik zeg Amsterdam of Rotterdam.

 5. Sanne schreef:

  “Een feest van iedereen, voor iedereen” is dat niet een beetje een cliché, standaard en makkelijk credo?

 6. Rick schreef:

  Als Groninger hoop ik op de een na leukste stad van het land….. ROTTERDAM!

 7. Esmee schreef:

  Wat me meer zorgen baart is de volgende zin: ” Winnaar Duncan Laurence en Madonna worden als ambassadeurs van Rotterdam gezien”. Dat kan toch niet waar zijn? Ik dacht dat Madonna niet meer zo goed zong in Tel Aviv. Bovendien: waarom twee jaar achter elkaar dezelfde artiest voor de pauze-act uitnodigen?

 8. GerardMartin schreef:

  Utrecht, het hart van Nederland?

 9. Peter schreef:

  Rotterdam, Utrecht of Maastricht. Met 1 van deze 3 steden zal ik blij zijn. Amsterdam valt bij voorbaat af.

 10. Marinus schreef:

  Ik hoop ook als Groninger dat het in Rotterdam is volgend jaar. Onderkomen is namelijk reeds geregeld :-)

 11. Sake schreef:

  Rotterdam!! Ahoy heeft alles op Songfestivalgebied!

 12. Pietje schreef:

  Ik denk en hoop ook op Rotterdam. Of misschien toch Amsterdam. De rest maakt weinig kans denk ik. In Maastricht zijn ze me ook iets te gretig vind ik. Andre Rieu is ook al van stal gehaald. Laten we hopen dat hij niet met zijn kitsch orkest verhoempapade eurovisie en klassieke klassiekers gaat brengen. Moet er niet aan denken

  • Peter schreef:

   Een kitschorkest wat wereldwijd meer bezoekers trekt dan wie dan ook zou zeker niet misstaan op het Eurovisiepodium, alles beter dan de gehypte Madonna van dit jaar.

  • xxx schreef:

   @Pietje: Als je het Songfestival een warm hart toedraagt zul je toch ook verschillende muziekstijlen weten te waarderen, al zul je zeker voorkeuren hebben. Toch vind ik het vreemd dat je dan ienand die over de hele wereld heel succesvol is met zijn orkest, zo wegzet.
   Overigens denk ik dat men in Maastricht denkt dat ze zich extra moeten bewijzen t.o.v. steden als A’dam en R’dam, die velen hier meer vanzelfsprekend vinden.

   • Pietje schreef:

    Hoezo vreemd? Ik heb er gewoon totaal niks mee. Maar hulde voor de man die zoveel succes heeft en mijn oma zoveel plezier heeft bezorgd. En jij mag er ook lekker van genieten hoor, net als zoveel anderen waar dan ook.

  • GerardMartin schreef:

   Bah wat neerbuigend ben jij zeg?

   • Pietje schreef:

    Neerbuigend mwah. Te kritisch? Ik geef alleen aan dat ik er niks mee heb. Dat vind hij vast niet erg

 13. ed gentenaar schreef:

  jan smit is nog niet gevraagt om het te presenteren en deelnemmen wil hij ook niet hij zegt we staan wel in de finale maar 2 keer winnen is klein
  maar er zijn toch wel landen die dat geflikt hebben luxemburg 1972 en 73 spanje 68 en 69 en ierland zelfs 3 keer in 92.93.94 en toen weer 96 en israel 78.79

  amsterdam zit ook beetje met het songfestival krijgt het niet op tijd door de gemeenteraad zeggen

  • Maarten schreef:

   Dat was wel in de tijd dat er veel minder landen mee mochten doen. Ben blij toe dat Jan Smit niet wil. De kans dat hij al door een halve finale komt is klein. Zie zijn genre.

 14. Liesbeth schreef:

  Off Töpic: volgende week zondag is Duncan te gast bij ZDF Fernsehgarten??

 15. Kenny schreef:

  Leeuwarden en Den Haag hebben zich allebei teruggetrokken.

 16. johan schreef:

  hoop dat nederland alle landen mag ontvangen zodat geen enkel land zich terug trekt en dat bulgarije en oekraine terug komen dan staat de teller op 43 landen.
  Oekraine gaat terug komen maar bulgarije verwacht ik niet terug die vinden het te duur.
  Hopen dat ijsland niet gediskwalificeerd wordt omdat de groep die palestijnse vlaggen toonde.
  iedereen moet gewoon naar nederland afreizen.

 17. ed schreef:

  Wees nou svp eens een keer empatisch , slim en handig als organisatie en nodig die Lior Suchard die ook in Israel meedeed met de presentatie uit voor deze Nederlandse presentatie .. Het kan een enorme boost geven aan het image van Nederland ( ook in de usa waar ze het nu ook willen gaan organiseren ) ..