Eurovisie Songfestival 2020 niet naar Amsterdam

Dit vind je misschien ook leuk...

69 reacties

 1. Br@m schreef:

  Dit had ik wel verwacht; het wordt dus Rotterdam.

 2. Ron schreef:

  Tja je hoort Femke Halsema nog zeggen bij Eurovisie in Concert volgend jaar Amsterdam !!
  Jammer dat ze dit niet kan waarmaken.

 3. Br@m schreef:

  Femke Halsema – veel beloven maar niks nakomen. Tijdens Eurovision In Concert heette ze iedereen nog welkom om volgend jaar in Amsterdam het ESF mee te vieren. Waar blijft ze dan nu??? Waardeloos gebakken luchttyp.

  • Geurtje Smulders schreef:

   Lijkt me toch dat Femke noch de Ziggo, noch de RAI of Arena kan bevelen en een feesttent heb je ook niet zomaar. Als straks de Ahoy ook geen tijd heeft, heeft ook Rotterdam een probleem. Wat gebeurt er trouwens als het geen enkele stad lukt?

   • robbert-rotterdam schreef:

    Voor Ahoy hebben ze de agenda al eerder voor vele weken vrijgemaakt. Dus de Rotterdammers hebben veel meer vooruitgekeken en hebben het enthousiasme en de bereidwilligheid die bij Amsterdam ontbreekt. Ik zou niet de schuld bij Halsema alleen willen leggen. Ben benieuwd naar de verschillende bidbooks. Zie Utrecht er geen een inleveren vanwege het gebrek aan bereidheid om geld in het evenement te steken. Geldredome lijkt me te groot. Den Bosch, Maastricht en Rotterdam zijn superenthousiast. Rotterdam zou de stad zijn waar hotels xompact bij elkaar liggen , terwijl ze bij de andere twee locaties verspreid over de provincie liggen(nadeel). Maar een goede zak geld doet wonderen Dus ben toch benieuwd naar het budget van de drie. Dat kan de beslissende factor zijn om de EBU over de streep te trekken.

  • Hans schreef:

   Gebakken luchttyp reactie, Bram….
   Zij gaat niet over het cancellen van al die geplande concerten in de Ziggodome.
   En Rotterdam of Maastricht was sowieso een betere keus – Amsterdam kent iedereen nou wel.

  • Esmee schreef:

   @Bram, Het was al te merken toen ze er achteraan riep dat het wat haar betrof geen strijd zou worden tussen Amsterdam en Rotterdam. Met andere woorden: ‘wel leuk, maar ze zaten er nou ook weer niet zó om te springen’. Dan weet je al dat de motivatie om het te doen niet 110 procent was. (En dan hoeven ze het wat mij betreft niet te krijgen ook).

 4. Pietje schreef:

  Rotterdam lijkt me de enige echt serieuze optie die over is nu. En Ahoy was al het meest geschikte complex.

 5. Ben schreef:

  Gewoon een schande dat onze hoofdstad NIETS kan. Ze zijn de hele stad zo negatief aan het verkopen dat ze hun eigen ‘arrogante’ ramen aan het ingooien zijn. Ze smijten met geld voor allerlei dubieuze projekten maar voor een geweldig feest waarbij we Nederland en onze hoofdstad kunnen promoten als nooit tevoren schiet men af! Ik ben boos heel boos…ik walg van dit Amsterdam en dit Amsterdams bestuur.

  • xxx schreef:

   Niet getreurd, het festival komt gewoon naar ons land hoor…………
   Ernem, Oeteldonk en Mestreech zijn prima gaststeden en zien het Songfestival graag komen. De hele gekozen stad zal in festivalsfeer zijn. Een groot feest.

  • riccardo schreef:

   Nee inderdaad echt nooit een feestje in het Amsterdamse ?

 6. Martijn schreef:

  Jaaaaaa het azijngezeik is weer begonnen!!!!

 7. Br@m schreef:

  Wat ook mee zou kunnen spelen is het feit dat de Formule 1 races in de eerste helft van mei volgend jaar worden gehouden in Zandvoort. Hier schijnen 200.000 mensen op af te komen en dat zijn er heel veel en als je dan daarnaast in diezelfde periode ook nog een ESF wil organiseren dan wordt het in die hoek van Nederland wel erg druk.

 8. Leendert Jan schreef:

  Alsof het de schuld van Halsema is, kom op zeg…

  • Esmee schreef:

   Halsema was van begin af aan maar ‘gematigd enthousiast’. Dat speelt echt een grote rol hoor, als de burgemeester van een stad al zo is ingesteld.

 9. RobOranjeRotterdam schreef:

  Yes ! Yes ! R o t t e r d a m 2020 ??????????????????????????

  • xxx schreef:

   Het is nog geen gelopen race broeder …….
   Die het laatst juicht, juicht het langst!

 10. Leendert Jan schreef:

  Maar een beetje verrast ben ik wel. In de Ziggo of de Arena geloofde ik niet, maar dat zelfs de RAI de ruimte helemaal niet heeft? Dat had me nog wel een geschikte locatie geleken, en ook wel mooi, 50 jaar later.

  • Peter schreef:

   Amsterdam wil er gewoon gee geld aan uitgeven, dat doen ze liever om de stad naar de kl*te te helpen

 11. Leendert Jan schreef:

  Netta heeft er wel twee keer naast gezeten hè. In 2018 riep ze “see you next year in Jerusalem!” En dit jaar “we’re going to Amsterdam!”

 12. Peter schreef:

  Tja dat krijg je met een burgermeester die alleen maar liegt. Ik heb direct gezegd dat het Amsterdam niet zo worden. Die stad kan zoveel gay people niet meer aan.

  • Hans schreef:

   Azijn…….je lijkt zure Hein wel!

   • Peter schreef:

    Niks heen azijn, keiharde waarheid. De stad Amsterdam krijgt wat het verdiend, niks. Volgend jaar de laatste Sail, de laatste Uitmarkt en laatste Pride. Amsterdam gaat naar de verdoemenis. Zo blij dat ik als geboren en getogen Amsterdammer er weg ben. Een dorp uit de 19e eeuw, meer is het niet, je ruikt nog net dr strontkar niet. Go Rotterdam of Maastricht.

  • Wim49 schreef:

   Je bent de laatste tijd aardig aan het verzuren, Peter. Weet je wie ik volgende maand van Schiphol ga halen? Zoli Adok van Hongarije ’09, die knapperd in die spannende groene broek. Hij komt naar Amsterdam ivm Gay-pride. Gaaf, niet? ;-)

   • Peter schreef:

    Wie???? Totaal vergeten, zoals vele deelnemers. Maar goed jij hebt hele dromen natuurijk, ook iets Grieks toch?Verzuren, nee hoor, ben blij dat het Amsterdam niet wordt. Wim49, jaren gedacht dat 48 je geboortejaar is, nu ineens 49, ksn nooit je leeftijd zijn.

  • Johan schreef:

   Dus er komen alleen maar gays naar het ESC ?

 13. Sake schreef:

  Rotterdam, kat in’t bakkie!

  • xxx schreef:

   Het is nog geen gelopen race broeder …….
   Die het laatst juicht, juicht het langst!

 14. riccardo schreef:

  Wat jammer, geen Amsterdam. Dat idee van die tenten a la Lowlands, had ik zelf ook al een keer aangegeven, had me wel wat geleken ergens bij NDSM of IJburg? Arnhem/Nijmegen, Denbosch/Breda, Rotterdam/Denhaag of Maastricht dus.

 15. JECH schreef:

  het ESF hoort naar de meest muzikale stad van het land te gaan en dat is: MAASTRICHT, no doubt ?

 16. Peter schreef:

  Het kan ook zomaar dat geen enkele stad aan de voorwaarden voldoet en dat het naar een ander land gaat. Het zou me niets verbazen eigenlijk. Hoog van de toren blazen kunnen we, omzetten in daden al jaren niet meer. Diel triest dat een hoofdstad dit niet organiseren wil.

 17. ed gentenaar schreef:

  arena is denk ik dan al bezig voortebereiden voor de ek voetbal 2020 die daar gespeelt wordt

 18. Joss schreef:

  Het zal nu echt gaan tss MAASTRICHT en ROTTERDAM !

 19. ed gentenaar schreef:

  en het zal ROTTERDAM wel worden zijn al verzekert van 1 miljoen euro van zuid holland

 20. Esmee schreef:

  Wow! Ik denk dat Femke het in Maastricht ook wel leuk vindt! Hihi! Ze zijn daar sowieso veel enthousiaster over het binnenhalen van het songfestival dan in Amsterdam, en het scheelt natuurlijk ook bakken met geld!

 21. Norman schreef:

  Natuurlijk wordt het Rotterdam, daar heb ik geen moment aan getwijfeld. Die stad is gewoon aan de beurt en ik verheug me er op.

 22. Br@m schreef:

  Geplukt van mediacourant.nl; ik kan me onderstaand bericht nog goed herinneren.

  3 maanden geleden in het nieuws:

  “We zouden het songfestival dolgraag huisvesten”, zegt Ziggo Dome-directeur Danny Damman in de krant. “In alle eerlijkheid, ik heb de songfestivalperiode al in potlood in de agenda gezet.” Er zijn nog geen concerten gepland in de Ziggo Dome, maar er zijn wel opties genomen. “Als het nodig is, zal ik artiesten vragen of er een andere datum mogelijk is.”

  Ze maken er in Amsterdam wel een echte soap van.

  • Peter schreef:

   Kkopt helemaal zelfs in een tv interview werd dit zo benoemd. Met andere woorden: Amsterdam (GL) wil er geen geld aan uitgeven. Halsema mag de boze stiefmoeder spelen, een rol die haar makkelijk afgaat, een natuurtalent.

   • Hans schreef:

    Hoe toch eens op met je valse praatjes, noch Halsema noch de gemeenteraad kan zo eventjes de hele agenda van de Ziggodome leegmaken. Gaan ze niet over en bovendien weten ze dst et toch goede alternatieven zijn in andere steden.
    Denk na voordat je weer eens iemand onder vuur neemt met je domme praatjes.

   • Xxx schreef:

    @Hans: Lees dan ook ff het berivht van Armand onder dat van jou. Die bewering heb ik zelf ook op TV gezie al voordat NL had gewonnen. Deze uitsprakwn stroken niet met wat gezegd werd toen A’dam zich terug trok.

  • Amand schreef:

   Dit bericht ligt me ook nog vers in het geheugen! Ik ging er eigenlijk vanuit dat het songfestival daar zou gaan plaatsvinden. Waarschijnlijk puur een geldkwestie, 6-8 weken geen inkomsten van grote artiesten tegenover 1 week kaartverkoop in die periode van het songfestival, tja dat kost nou eenmaal veel geld ;-)

 23. Joost schreef:

  Ik hoop nu op Rotterdam of Maastricht. Hoop niet dat het Arnhem en de Gelredome wordt. Ach en misschien Den bosch zou wel leuk zijn voor een brabander.

 24. Dick schreef:

  Persoonlijk zeg ik Maastricht, das weer es wat anders…. maar eigenlijk maakt het mij niet veel uit waar het plaats vindt als het maar 1 groot feest wordt.

 25. Nordman schreef:

  Ik, als niet-randstedeling, hoop nog steeds op Rotterdam. Een stad die wat mij betreft veel te bieden heeft! Ahoy heeft al tig grote (inter)nationale evenementen gehost. Mocht het niet Rotterdam worden, dan hoop ik op Arnhem. Maastricht is het ook heus gegund, maar vind het qua ligging niet het meest ideale. We gaan het wel zien. Het wordt iig een heel leuk jaar :)

 26. xxx schreef:

  Duncan was gisteravond bij Pauw heel terughoudend om een voorkeur voor een gaststad uit te spreken. Hij noende Rotterdam dit keer niet.

 27. Marco schreef:

  Hoewel ik vermoed dat het uiteindelijk Rotterdam zal worden, zou ik het stiekem toch ook wel leuk vinden als het in Arnhem zou zijn, in samenwerking met Nijmegen. Immers, de Eurovisiemars waarmee het festival altijd opent is de prelude van het Te Deum van Charpentier, ook wel bekend als het Nijmeegs Te Deum. Het werd gecomponeerd in 1678 ter gelegenheid van de Vrede van Nijmegen. Dus als het ESF naar het Gelredome komt, dan komt het eigenlijk gewoon thuis :-)

 28. Kenny schreef:

  Nu het geen Amsterdam wordt ga ik volledig voor Rotterdam ;)

  • Wim49 schreef:

   Ik voor Arnhem. Als ik in Arnhem woonde zou ik een kamer verhuren in mijn huis, als ik een kamer over zou hebben.

 29. Peter schreef:

  EBU is er al uit, het wordt Maastricht

 30. Pietje schreef:

  Ik begin me wel echt te ergeren aan de drammerigheid en arrogantie van Maastricht zeg. Eerst dat interview met de burgemeester in het AD waarin ze verklaart dat het al zo goed als binnen is (hoogmoed komt voor de val?), en nu dat artikel in het AD dat het eigenlijk al beslist is?! Wat een rare gang van zaken zeg. Waarom laat je steden dure bidbooks opstellen als er eigenlijk een duidelijke voorkeur is. Hopelijk komen mensen na het zien en bezoeken van de venues nog tot een echt objectief oordeel. Dus bepalen wat de meest geschikte venue en stad is voor een songfestival. En niet wie het hardst roept of welke stad het meest Europees is.

  • Peter schreef:

   Laten we het feestvieren in Rotterdam niet vergeten bij het terugtrekken van Amsterdam.

   • Wim49 schreef:

    Alleen dat is al een overwinning voor Rotterdam; Amsterdam die de handdoek in de ring gooit :-P Buiten dat vind ik het allemaal een enorm gedoe; je hoeft als land helemaal niet blij te zijn om het songfestival te winnen.

   • Peter schreef:

    Over azijn zeiken gesproken en zuur zijn Wim49. Jaren roepen we, waaronder jij, dat we weer eens moeten winnen, dan gebeurt dat, weer niet goed. Wat doe jij hier nog Wim, denkbeeldige vriendjes zoeken?

   • Wim49 schreef:

    Ik ben wel blij dat we gewonnen hebben, ik hoef in ieder geval niet het songfestival te organiseren. Maar als land zijnde, hoef je er helemaal niet happig op te zijn, al die rompslomp er omheen.

   • Peter schreef:

    Niet dramatiseren, geen rompslomp. Nederland kan dit makkelijk an.

   • Wimpie en Peterke schreef:

    Weet ik wel, maar het blijft rompslomp.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Niet alles wat in de pers verschijnt is waar. Je weet toch dat om de oplagecijfers te verhogen sommige media graag het sensatiepaardje berijden? En wat betreft die burgemeester van Maastricht: een beetje bluf hoort er gewoon bij in de concurrentiestrijd. Ik kan me er niet druk om maken.

   • Pietje schreef:

    Een beetje bluf vind ik het niet. Eerder een beetje arrogant, of een beetje veel eigenlijk. Het is wat anders als ze zouden zeggen dat ze zelf het beste plan hebben en goede hoop hebben dat ze het worden. Maar ze doen net alsof de buit eigenlijk al binnen is. Ik krijg daar een naar gevoel bij

 31. Wim49 schreef:

  Las ik net. Ik ben van 1970 trouwens.

 32. robbert-rotterdam schreef:

  Joepie. De Rotterdamse gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met de organisatie van her festival in Rotterdam. De meeste partijen schaarden zich achter het voorstel. De SP en GL niet, maar die vormen een minderheid. Het budget dat Rotterdam gaat inzetten is 15 miljoen euro. Het Rotterdamse bidbook gaat naar Hilversum. Dat was natuurlijk maar even afwachten. Ben benieuwd met wat voor plannen en bijdragen Maastricht gaat komen. In elk geval is de akoestiek in Ahoy veel beter dan in het Maastrichtse congrescentrum. Niet onbelangrijk voor een muziekfestival.

  • xxx schreef:

   Hoe weet jij dat van die akoestiek?
   Het blijft overigens gewoon een TV productie. Dat het geluid op TV goef overkomt is echt belangrijk. Dat andere is mooi meegenomen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat weet ik omdat bij de constructie van Ahoy speciaal is nagedacht over het geschikt maken voor muziekproducties. Dat weet iedereen, daar hoef je geen expert voor te zijn en dat hoorden we gisteren ook bevestigd worden door Gerard Joling die regelmatig overal optreedt en de akoestiek in Ahoy roemde. En natuurlijk is het geluid een belangrijke factor. De bezoekers komen niet voor niets van heinde en ver en leggen niet voor niets honderden euro’s neer.
    Ik ben overigens ook benieuwd hoe Maastricht de eis van 10.000 bezoekers denkt te halen. Muren weghalen tussen de verschillende ruimtes?

   • xxx schreef:

    @robbert:
    Ik kan niet onder je bericht antwoorden, vandaar hier….
    André Rieu geeft concerten in het MECC, niet voir een TV registratur. Dat zou hij niet doen als de akiestiek daar niet goed zou zijn. Naar deze concerten komen bezoeker van over de hele werekd.

   • xxx schreef:

    Het Mecc zo kees ik, heeft plek voor 13.000 songfestivalbezoekers. Dit zal in het bidbook verantwoord zijn. Waarom dit dan ter discussie stellen.

    Zelf ben ik nog steeds voor Arnhem, omdat daar zoveel mogelijk liefhebbers de kans krijgen erbij te zijn.

    Ik krijg echter het idee dat hier op dit weblog veel mensen teleurgesteld zijn indien Maastricht uit de bus komt. Mensen die stad ligt OOK in Nederland. Als ze hrt beste bidbook hebben EN het meeste geld inbrengen kunnen ze het echt worden.
    Die techniek vanuit Hilversum inrijden is echt geen probleem.

 33. Luuk schreef:

  Maastricht zou qua land niet zo’n slimme keuze zijn. veel fans die vliegen dan waarschijnlijk naar een vliegveld buiten de landgrenzen en slapen in Luik/Aken bijvoorbeeld. En ik moet er niet aan denken dat ze André Rieu ofzo invliegen voor de interval. Misschien ben ik als voormalig Limburger nu een beetje ‘zoër’, maar mij lijkt Rotterdam de enige haalbare en goede optie.

 34. xxx schreef:

  André Rieu, of je er van houdt of niet, kan wel voor extra kijkers wereldwijd zorgen. Ook een andere gastsrad dan Maastricht.Overigens hoeft hij in Nederland niet ingevlogen te worden