Alternatieve songfestivalprogrammering bij NPO [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Peter schreef:

  Had wel wat meer verwacht eigenlijk, maar dan volgend jaar maar extra groot uitpakken.

 2. Wim1970 schreef:

  Je kunt alle songfestivals terugkijken op YouTube.

 3. Remco Berg schreef:

  Jawel, je kan weliswaar alle festivals terugzien op YouTube maar niet allemaal in goede kwaliteit en met Nederlands commentaar. Ik vind het dus heel erg leuk dat 1975 opnieuw wordt uitgezonden.

  • Peter schreef:

   +1 Remco. Hoop ook nog op iets met de nummers van dit jaar, zou wel leuk zijn, maar denk dat ze geld niet willen uitgeven nu

  • Beer schreef:

   1975 gaat niet met Nederlands commentaar zijn helaas. Daar bestaan geen banden meer van.

  • Nordman schreef:

   +1 en verder vind ik en herhaling van De Beste Zangers wel erg magertjes. Ik hoop dat de EBU nog met een alternatieve show komt om iig de liedjes van dit jaar te eren.

 4. Albert schreef:

  Even een bandje uit de kelder halen en klaar is het vervangprogramma!

  Natuurlijk, het maakt Corona krijgen iets minder erg, want je mist geen bal op TV!

 5. GerardMartin schreef:

  Dat songfestival van 1975 wil ik nog wel een keer terugzien in goede kwaliteit. Was ook een goed jaar. Met die beste zangers heb ik niet veel…dat is toch dat huilprogramma??

 6. Marinus schreef:

  Ik heb de DVD van 1975 met Nederlandse commentaar. Ooit eens besteld in Duitsland bij Intemedium in Bremen. Zeer grappig om die beelden te zien en hoe toen de punten systeem werkte.

  • Albert schreef:

   Hoe het puntensysteem toen werkte, is zoals het nu nog steeds zou moeten werken. Toen was de puntenverdeling het afsluitend hoogtepunt, waar iedereen op het puntje van zijn stoel zat mee te volgen wie hoeveel aan wie gaf, hoe je eigen land het deed evenals je favorieten.
   Tegenwoordig is het een saaie vertoning met wat slechte clowns dat eindigt in een climax van hoogstens tien seconden. Het lijkt een beetje op de wekelijkse zaterdagavond voorstad sex van koppels die al twintig jaar getrouwd zijn.
   Vlug, Jaap, toe nou, is het Noorwegen of Rusland, en maak Jossie niet wakker!

 7. Hennie schreef:

  Leuk van de herhaling. Vooral voor de mensen die het niet meer gezien hebben. De echte fans kennen het wel van YouTube of hebben zelfs een DVD of videoband.
  MAAR… Het is wel erg zuur dat de 2020 versie dan ‘vergeten’ gaat worden. Ik hoop dat de EBU/AVROTROS nog met een alternatieve show gaat komen. Al is het clipprogramma met serieus commentaar.
  De ‘beste zangers’ is prima, doe dat ook maar in de middag.

  • Peter schreef:

   Waarom niet op de originele uitzenddata en tijdstippen een alternatief festival met clips, alleen Nederlanders kunnen dan stemmen, dan hebben een beetje ons eigen festival. Kiezen wij zelf een winnaar. ESCtoday doet ook zoiets online nu.

 8. GerardMartin schreef:

  Wat is daar omslachtig aan??

  • Peter schreef:

   @GerardMartin, helemaal niets omslachtig aan volgens mij, de 3 avonden worden dan anders ook maar volgestopt met ouwe meuk uit 1970 of ouder

   • Willem schreef:

    Ben benieuwd of er ooit nog een compleet in kleur opname van ESC’70 opduikt.?

   • Peter schreef:

    Ja toen een fantastische winnares. Maar helaas is niet alleen goeds bewaard gebleven uit dat jaar. Hoor nog graag “All kinds of everything”.

   • Wim1970 schreef:

    Dana was in mijn ogen de enige terechte Ierse winnaar.

 9. rob schreef:

  1975 staat in HD kwaliteit op youtube

  • Willem schreef:

   In HD kwaliteit zou mij zeer verbazen, heb je daarvan een link?

  • Willem schreef:

   Ik heb diverse DVD’s van 1975 maar de beste kwaliteit die ik heb is een opname van de ARD met Duits commentaar. En die is echt heel goed maar géén HD.

 10. bjorn schreef:

  De beste zangers sla ik over, zij zingen meestal de “klassiekers” die altijd worden gezongen. De meeste artiesten die aan dat programma mee doen kennen meestal alleen de winnaar of onze inzending terwijl er ook goede inzendingen zijn geweest die niet wonnen.

  • GerardMartin schreef:

   Mee eens!

   • Willem schreef:

    Ik vind het juist leuk om Maribelle en Lenny weer eens te zien/horen…mooie herinneringen aan…ga zeker kijken! Komen wat mij betreft toch nog wat leuke programma’s voorbij in deze beklemmende weken?