Nog 6 steden in race voor organisatie songfestival [upd 2-7]

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. ed gentenaar schreef:

  zo toen waren er nog 6 en rotterdam als grote kanshebber

 2. GerardMartin schreef:

  Wij in Utrecht houden alles geheim en komen dan op een gegeven moment met een enorme klapper???

 3. Nique schreef:

  Rotterdam mag ook afvallen, de stad met de meeste anti-NPO-politieke-partijen en dus ook kiezers.. NPO, beloon je tegenstanders niet..!!!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Wat een rare reactie. De plannen moeten ter afsluiting nog door de gemeenteraad, en keijgen ze de meerderheid achter zich, dan valt het wel mee mwt de anti-NPO stemminf. Bovendien, pro-NPO zijn, is geen criterium. Zou ook wat zijn in een democratie.

 4. ed gentenaar schreef:

  wij als nederland hebben het niet voor het zeggen de EBU bepalen waar het heen gaat dus gerardmartin Utrecht kan ook afvallen

  • robbert-rotterdam schreef:

   Uiteindelijk wordt besliten aan de hand van de criteria en npo speelt buiten de bidbooks dan een belangeijke rol in het benadrukken van de kwaliteiten van de diverse steden.

  • GerardMartin schreef:

   Tuurlijk kan Utrecht afvallen…net als de rest!

 5. xxx schreef:

  Van mij mag het “Ernem” worden!!!
  Het Gelredome is een grote locatie, d.w.z. dat er veel liefhebbers aan een kaartje kunnen komen. Het podium kan er hoog genoeg gebouwd worden. Hoe sfeervol men het kan maken ligt aan her decor en het camerawerk.

  • Pietje schreef:

   Gelredome is prima ja. Alleen vraag ik me af of arnhem qua logistiek en aantal hotelkamers etc wel geschikt is. Denk het niet eerlijk gezegd. En relatief ver van een vliegveld (schiphol). Maastricht heeft dat probleem ook op zich. Maar daar lijkt me ook die hal gewoon niet geschikt of songfestivalwaardig.

 6. JECH schreef:

  Er is maar 1 optie, MAASTRICHT !!!!!!

  • Joss schreef:

   Goh het zou wat zijn ….. ik woon er vlakbij ttz op 10 minuutjes rijden !!!!!

 7. Pietje schreef:

  @GerardMartin: Heb je al eens gekeken wat de bestemmingen zijn vanaf Maastricht Airport. Lourdes, wat Griekse eilanden, Malta, Alicante en wat Italiaanse steden. En al die delegaties gaan echt geen vliegtuigen afhuren om speciaal op Maastricht te kunnen landen hoor. Nee, dat moet vanaf Schiphol of Dusseldorf/Brussel is zelfs nog dichterbij denk ik (ruim een uur rijden)

  • GerardMartin schreef:

   Dik 200 km moet geen probleem zijn hoor, in sommige grote landen ligt het hoofdvliegveld wel verder weg. En laten we nou eens beginnen dat de omringende landen in een straal van zo’n 600 km de trein eens gaan nemen! Goed voor het milieu en een goed voorbeeld!

 8. riccardo schreef:

  Meh, Utrecht heeft (er) geen geld (voor over), waarschijnlijk geen bidbook dus..

 9. ed gentenaar schreef:

  nee zal gerardmartin wel erg vinden was er vanuit gegaan dat het utrecht zou worden want ze hadden een klapper zijden ze nou die klapper zou wel zijn dat ze geen geld hebben en EBU heeft het laaste woord zij bepalen nadat de bidbooks zijn ingeleverd welke stad het woord

 10. Nordman schreef:

  Mijn top 3:
  1. Rotterdam :) 12 points
  2. Amsterdam 10 points
  3. Arnhem 8 points

  De rest vind ik niet interessant.

 11. Esmee schreef:

  Wat wel een interessante ontwikkeling is, is dat Den Haag na het afvallen zich bereid heeft getoond om Rotterdam te supporten. Zo zouden ze wat evenementen kunnen overnemen, of het aantal uitbreiden, en misschien dragen ze wat in de kosten bij. Qua vliegveld zitten beide steden al in één naam. Rotterdam-The Hague airport. Best wel grappige bijkomstigheid.

 12. GerardMartin schreef:

  Ik had het eigenlijk al vermoed, de gemeente Utrecht geeft liever geld uit aan sportevenementen zoals de Vuelta, Tour de France en complete nieuwe winkelcentra terwijl het vorige er net een kwart eeuw staat! Men heeft in deze stad altijd al megalomane ideeën gehad en dat zal helaas altijd zo blijven! Dan ga ik nu maar voor Amsterdam, stuk gezelliger dan Rotterdam?

 13. RobOranjeFinland schreef:

  Rotterdam are you Ready? YES ! ??????????????????

 14. Liesbeth schreef:

  Rotterdam is ready en de hotelprijzen dus ook. Absurd dat 1 kamer over de €300,- gaat kosten….maar ja dat was te verwachten : dat geld hoeven de “gastvrije” Rotterdammers immers niet zelf te betalen, gewoon lekker de fans die van elders komen uitmelken?

  • RobOranjeFinland schreef:

   De prijzen van de hotelkamers zullen ook in Maastricht, Amsterdam of Den Bosch stijgen als het ESC alsnog naar 1 van die steden gaat. Ik was er zelf bij in Wenen 2015, daar hetzelfde …..

   • GerardMartin schreef:

    In 2014 waren wij in de buurt van Kopenhagen in een keurig huisje aan zee voor een normale prijs…..Denen zijn niet zo…?

  • GerardMartin schreef:

   De mens is slecht…☹️

 15. GerardMartin schreef:

  Terwijl nog helemaal niet bekend is waar het uiteindelijk gehouden zal worden heb ik eens even op booking.com gekeken wat bv 2 nachten van 15 tot 17 mei gaan kosten. In Rotterdam kun je dan in een slaapzaal een bed krijgen voor 165€ tot 1866€ In andere accomodaties. En in het totaal nog maar 19 accomodaties!
  De omgeving lift vrolijk mee maar daar kun je nog wel iets vinden vanaf 200€ tot 720€ voor 2 nachten.
  Ik blijf in ieder geval lekker thuis waar het ook georganiseerd wordt!

 16. ed gentenaar schreef:

  gelijk heb je gerardmartin zou ik ook doen de mensen maken echt misbruik van de kans om ze uit temelken overal is het zo heb je geen vrienden of familie waar je zou kunnen verblijven in een van de steden

 17. ed gentenaar schreef:

  rotterdam wil 15 miljoen euro uitgeven voor songfestival 2020 buiten de kosten die de omroepen moeten ophoesten dus veel geld uit rotterdam

 18. raf schreef:

  wat een klucht