Twee steden blijven over in songfestivalrace [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  ROTTERDAM 🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱 MUSIC FIRST

  • Sanne schreef:

   Was hun slogan niet “Rotterdam for Real”? (Zeg alsjeblieft dat ik het fout heb)

   • MVE schreef:

    Maastricht had “Come Closer” terwijl ze in een uithoek zitten. Den Bosch had er 1 die alleen Nederlanders begrijpen.

    Het zijn niet de offciele ESC slogans (gelukkig)

 2. xxx schreef:

  Volgens de Maastrichtse dekegatie voldoen ze aan alle eisen. Zoals eerder gezchreven kon de zak geld die de gaststad meebrengt wel eens de foorslag gaan geven.

 3. Beer schreef:

  Music first wordt het gelukkig ook niet wegens politieke lading.

  Laatste wat we moeten hebben is Trump taal op het songfestival

 4. Nordman schreef:

  Rotterdam is één van die twee overgebleven steden, kan niet anders :). De andere is gok ik toch Maastricht.

 5. Sylvia schreef:

  Arnhem:
  Heeft met de Gelredome veruit de grootste zaal, da’s wel een voordeel.
  Den Bosch:
  Wat heeft het meer speciaals te bieden dan een “Brabants” gevoel?
  Maastricht:
  De MECC is helemaal niet zo’n goede zaal, het is (te) laag en heeft geen tribunes.
  Rotterdam:
  Heeft genoeg voorzieningen, en ligt centraal in Nederland.
  Utrecht:
  Het ESF in een tent, dat wordt door de EBU weggelachen.

  • xxx schreef:

   Maastricht ligt niet centraal en toch komen de Rieu fans van over de hele wereld rr voor zijn concerten. Zo zal het ook zijn met het Songfestival. Mocht het de Limburgse hoofdstad worden komen ook alle luefhebbers zonder mouwen naar Maadtricht. Nederland is maar een “postzegel” op de globe
   Alle steden zijn goed bereikbaar.

   • xxx schreef:

    Ik hoop nog steeds op Arnhem, alhoewel ik geen enkel probleem heb met de andete kandidaatsteden. Ik hoop alleen aan kaartjes te kunnen komen. Een uur meer of minder reizen is voor zo’n evenement toch bijzaak.
    R’dam was woensdag kennelijk niet echt overtuigend. Zou het uiteindelijk gaan tussn Maastricht en Arnhem?

  • robbert-,rotterdam schreef:

   De zaal in Maastricht is 12 cm te laag en het Limburgse comité heeft al te horen gekregen van de omroep dat dit geen probleem zal zijn. In het voordeel van Rotterdam spreekt daarentegen dat Ahoy groot genoeg is om met gemak alle pers te kunnen bergen en dan ook nog extra ruimte over te houden voor kleedkamers voor de meer dan 40 delegaties. Voor Arnhem en ook Maastricht kan dit moeilijker zijn. Zelf vind ik het ook een nadeel dat hotelgasten over de provincie verspreid gaan worden in het geval van Maastricht of zelfs naar België of Duitsland moeten uitwijken.In het geval van Rotterdam blijven ze in de stad of hooguit in het nabije Delft of den Haag. Dat is toch een stuk praktischer.Maar het blijft een spannende strijd omdat we het budget van Maastricht nog niet kennen. Een grote zak geld uit Maastricht kan de kansen vergaand beïnvloeden.

   • Sylvia schreef:

    Voor de meeste Nederlandse fans zou Maastricht een tegenvaller zijn:
    Terwijl de andere steden wel min of meer bereikbaar zijn vanuit het midden van het land, is bij Maadtricht voor de meesten aan een hotelovernachting niet te ontkomen:
    Ik spreek nu al mensen die er graag een keer bij willen zijn maar die gaan balen als het Maastricht wordt

   • RonnnDJ schreef:

    De zaal is 12 centimeter te laag als je meet vanuit de vloer tot de nok van het dak. De spanten in de dakcontstructie maken de vrije hoogte echter een stuk beperkter. In dat geval hou je maar zo’n 12 meter over. Het is onmogelijk om het licht en geluid hoger in te hangen dan de onderkant van de spanten. Aan de onderkant van de spanten ga je namelijk je trussen hangen. In de trussen komt vervolgens weer de apparatuur te hangen. Wat overblijft is een effectieve zaalhoogte van nog geen 12 meter. In Ahoy heb je ongeveer het dubbele. Dat lijkt mij een uitgemaakte zaak.

   • xxx schreef:

    Maastricht heet al optie op 3000 kamers IN Maastricht zelf. Daarbij zijn er veel kamers in Valkenburg en de rest van Zuid-Limburg voor bezoekende liefhebbers.
    De hoogte van het MECC is geen probleem voor de shows van André Rieu.
    Het Mecc heeft ruimte genieg voor pers en kleedkamers, zo heb ik in mei al in een TV reportage gezien. Enkel de greenroom in de hal erbij wordt lastig, omdat dat teveel bezoekersplastsen zou vragen. Huer heeft men keenelijk ook genoeg ruimte voor om dit elders in het complex te realisere. Zo was het in Tel Aviv ook, en als kijker merk je daar niets van.
    Laten we gewoon afwachten.
    Ik vermoed dat Maastricht de grootste financiele bijdrage wil doen. Ze zijn in elk geval niet geschrokken van de 15 miljoen die R’dam wil bijdragen. Als ze dat nu bekend maken gaan de conculega steden wellicht op zoek naar nieuwe bijdragen uit andere bronnen.
    Mij lijkt het tactiek om de kasrten voorlopig voor de borst te houden. Dat mag toch….

   • MVE schreef:

    Mensen die echt denken dat MECC 20k capaciteit heeft moet zich realiseren dat deze 20k over 3 ruimtes is. De grootste zaal is voor ong 10k.

    Er zijn geen tribunes das dat kost ook extra geld. We willen toch geen Tel Aviv Expo 2.0?

    Liever Arnhem en Rotterdam dan die echte venues hebben

  • GerardMartin schreef:

   Allemaal lariekoek

 6. GerardMartin schreef:

  “Money first” is een betere slogan! Het wordt dus Rotterdam of Maastricht. Ik hoop Maastricht, heb wel zin in een paar dagen Zuid Limburg. Mooier en leuker dan die drukke Randstad.

  • Johan van Putten schreef:

   Dat is nog niet met zekerheid te zeggen zolang we niet weten welke 3 steden eraf zijn gevallen, het is dus speculeren……

 7. Ed gentenaar schreef:

  wat doet Maastricht toch geheimzinnig over de bijdragen die men moet mee nemen kunje zien dat ze niet tevertrouwen zijn voelen zich beter dan de rest van het land

  • JECH schreef:

   Eigenlijk is deze reactie te dom om op te reageren maar ik kan het toch niet laten. Wat een, laat ik het vriendelijk zeggen, “dubieuze” opmerkingen. Laat jij, Ed, even weten wat jij op je bankrekening hebt staan? Kan ik gelijk zien of je interessant bent..en hoezo niet te vertrouwen? Pff. Wat een conclusies van een Belg die zich er sowieso niet mee te bemoeien heeft lijkt me.

 8. Johan van Putten schreef:

  Waarom niet gelijk zeggen welke 2 steden erover zijn gebleven, erg kinderachtig. Nu krijg je alleen speculatie’s. Ik ga nog steeds voor Arnhem

 9. Kenny schreef:

  Rotterdam: music first ;)

 10. Joss schreef:

  MAASTRICHT 2020 !!!!!
  Kan toch niet anders … ik woon op tien minuten van MECC !!!

 11. GerardMartin schreef:

  Utrecht was qua ligging natuurlijk de beste optie geweest, centraal in Nederland dus voor iedereen te behappen. Helaas geven die klojo’s hier het geld liever uit aan megalomane stadsprojecten dus dat Utrechtse bidbook ligt al lang bij het oud papier!

 12. Pietje schreef:

  Bij die 2 overgebleven steden zit zeker Rotterdam. En ik denk Maastricht, maar ik hoop Arnhem. Vind het Gelredome toch iets geschikter dan het MECC. Mja Maastricht zwaait gewoon even met die limietloze creditcard van hun en de NPO zal wel happen denk ik.

 13. Esmee schreef:

  Drie keer raden wie er op 21 juli een concert van André Rieu gaan bekijken.
  De NPO.
  Zou dat een voorteken zijn?

 14. RobOranjeFinland schreef:

  Het voelt niet als een Nederlands Feestje als het Songfestival in Maastricht wordt gehouden, met name de Belgen, Duitsers en de Limburgers zullen hier profijt van hebben. Kom maar op met jullie Feedback……….

  • Liesbeth schreef:

   Je bedoelt zeker “Hollands-feestje” .Maastricht en Limburg weten echt wel hoe er gefeest moet worden. Dat dit voor jou als Hollander moeilijk is voor te stellen is duidelijk. Als ik je eerdere post lees over je esc. ervaring in Wenen b.v. dan snap ik dat feesten niet in je bloed zit. Maar geen zorgen : in Limburg weten we ook wat gastvrijheid betekent en als het circus in Maastricht zou komen zal iedereen daarvan kunnen genieten!

   • riccardo schreef:

    Iedereen past niet. Dat is nou net het probleem, o.a.
    Je bedoelt zeker.. is een aanname en denk je nou echt dat “Hollanders” Maastricht niet kennen?

 15. Wim49 schreef:

  Niet Maastricht graag. Net zoals RobOranjeFinland al zei, dat het niet als een Nederlands feestje voelt als het in Maastricht wordt gehouden. Arnhem of Rotterdam zou mooi zijn, hoef ik ook geen duur hotel te nemen, maar kan ik gewoon bij pa en ma logeren.

  • Peter schreef:

   Dus alleen eigen belang weer voor jou Wim49. Maastricht is Nederland, dus punt uit. Is gewoon Nederlands feestje.

 16. xx schreef:

  De opmerking van Rob is heel kwalijk. Jij denkt dat ze in Limburg niet het gevoel hadden dat “we” het songfestival gewonnen hebben in mei? Je probeert een deel van het land buitenspel te zetten. Gewoon kwalijk!!!
  Alles binnen onze landsgrens is Nederland en hoort erbij. Elke geschikte locatie in Nederland kan en mag het worden. Jij bent er kennelijk voor om het festival in Holland plaats te laten vinden. Als je in je bericht Nederlands voor Hollands verruild …
  Dan gaat het nog tussen R’dam en Utrecht.
  Laat het Arnhem maar worden…meeste plek voor de liehebbers…..

 17. riccardo schreef:

  Er is niks mis met Maastricht. Of (zuid)- Limburg. Een heel erg mooi stukje Nederland. Een aanrader. De discussie ‘hoort niet bij…’ hoor ik hier, geboren en getogen, in de volgens vele uber drukke, arrogante en alles opeisende Randstad niet. Op het niveau van top voorzieningen met betrekking tot het organiseren van een ESF wordt het hem volgens mij dan weer niet. Te klein en te weinig van wat er zoal nodig is. Maastricht verdient zeker wel een hele mooie postcard. Al was het maar voor de inzet en motivatie. Goede PR is ook niet mis.

 18. ed gentenaar schreef:

  wat lult de burgemeester van Maastricht toch hier is het verdrag van Maastricht getekend nou en het songfestival is geen eu songfestival er doen meer landen mee die niet in de eu zitten dan wel en na 31 okt zelfs een van de bic 5 is dan uit de eu en maar geen inkijk laten zien wat ze willen betalen andere kunnen toch niet meer geld geven omdat de bidbooks zijn in geleverd en daar gaan de omroepen vanuit en de zaal is telaag en kunnen maar 5.000 mensen in

  • Peter schreef:

   Mijnheer Gentenaar: u wordt nu wel heel erg vermoeiend. U mag weer mee pas weer meepraten wanneer uw eigen land weer eens wint.

  • Wim49 schreef:

   ed gentenaar: Doe wat aan je spelling, gebruik punten, komma’s en hoofdletters. Het is zo niet te lezen.

 19. GerardMartin schreef:

  Ik kan Ed af en toe niet helemaal volgen…🤔

 20. Ed gentenaar schreef:

  nou ik ben nederlander en heet ed gentenaar

 21. Ed gentenaar schreef:

  dus mijn land heeft dit jaar gewonen heer peter

  • Wim49 schreef:

   NPO positief over songfestivallocatie Maastricht, met die foto van Sietse Bakker.

 22. xxx schreef:

  Degenen die twijfelen of Maastricht geschikt is raad ik aan het artikel ‘Van outsider tot een van de favorieten’ in De Volkskrant (toch een krant die kritisch is en niveau heeft) van 14 juli te lezen. De link vind je in de twitterberichten
  door op deze site verder nasr benden te scrollen.

 23. Robbie schreef:

  Vandaag wordt toch naar buiten gebracht welke twee steden in de race zijn?