Vijf steden leveren bidbook songfestival in

Dit vind je misschien ook leuk...

120 reacties

 1. Joost schreef:

  Voor mij mag het Rotterdam of Maastricht worden dit jaar. Al denk ik zelf dat het naar Rotterdam gaat. Die heeft de beste kaarten in handen qua locatie, hotels etc.

  • Joost schreef:

   Nu ik het allemaal een beetje heb gezien hoe ze de bidbooks presenteren, lijk ik het wat meer aan Maastricht te gunnen. Ze gaan er ook wel echt voor.

   • Wim49 schreef:

    Als het Maastricht wordt, profiteert ook België mee. Die hebben dan wel de lusten, maar niet de lasten. En ik moet steeds mijn naam opnieuw invullen, heel irritant.

 2. RobbieR schreef:

  Raar hoe Utrecht het brengt, gaat wel om Maastricht, Rotterdam en Arnhem denk ik.
  Toch zet ik mijn kaarten op Rotterdam.

 3. RobOranjeFinland schreef:

  Rotterdam 2020 ???????? Music First

 4. PaulvD schreef:

  ik zit me wel eens af te vragen, wat er zou gebeuren als er geen enkele stad een bidbook uitbrengt. Al was het alleen maar om de NPO weer eens met beide benen op de grond terug te brengen.

 5. riccardo schreef:

  Ik hoop dat Utrecht kans maakt. Back to basics in die tent, ik hou er van!

 6. Sanne schreef:

  Ik wens iedere stad succes met de strijd om het Songfestival. Zolang er een sterke, veelzeggende leus wordt bedacht (Looking at you, Rotterdam) maakt het mij niet uit waar het gehouden wordt.

  Laat Eurovision zien dat wij Nederland zijn jongens!

 7. Peter schreef:

  Blijf het wel raar vinden dat steden hier aab mee moeten betalen. EBU zou blij moeten zijn dat een stad het wil organiseren. Laat NPO en EBU het bedrag maar opbrengen . Zij bepalen uiteindelijk alles en de gemeente heeft straks geen inspraak meer.

 8. xxx schreef:

  Ik lees zojuist bij de onderwerpen van het NOS Journaal dat er drie steden in de race zijn voor het Songfestival.
  Wie heeft zich dan teruggetrokken????

 9. Joss schreef:

  MAASTRICHT 2020 !!!

 10. Sake schreef:

  Nogmaals: ROTTERDAM!!! De rest is het echt niet!!

 11. ES schreef:

  MAASTRICHT for sure

 12. tycho schreef:

  Alsjeblieft geen Rotterdam, lelijke stad met enkel de skyline als mooi plaatje.
  Maastricht geeft zoveel mooie beelden van een oeroude stad, met geschreven historie van Europe

  • robbert-rotterdam schreef:

   Of de stad Rotterdam mooi of lelijk is, daar bestaan beslizt verschillende meningen over. Ik heb in de buitenlandse pers hele lovende woorden gelezen (bv New York Times) waarin zelfs aangegeven werd dat Rotterdam ‘the place to be’ was

 13. Ries schreef:

  De slogan uit Brabant is wel grappig: DOUZE DE GROETEN!

 14. Robbie schreef:

  Wat mij betreft valt Utrecht af door de manier waarop ze alles doen. Per fietskoerier een bidboek afgeven? Een tent? Kom op, hier wachten we ruim 40 jaar op! En ze willen geen geld uitgeven, om later heel veel te kunnen verdienen. Alhoewel ik Rotterdam kies heb ik grote bewondering voor het enthousiasme van Maastricht en gun het ze van harte. Moge de beste winnen.

  • Wim49 schreef:

   Volgens mij mag een tent ook helemaal niet. Het moet een overdekte hal zijn.

 15. Liesbeth schreef:

  Wat betreft promotievideo en slogan heeft Maastricht toch echt beter zijn best gedaan dan Rotterdam : spannend wie uiteindelijk gaat winnen.

 16. tim schreef:

  Zo zeg: heb je dat promotiefilmpje van Rotterdam gezien. Hoezo multiculti. Geen een “witte” inwoner te zien in het filmpje. Wat een politiek correct gedoe daar zeg

  • Paula V. schreef:

   Klopt, heb t net bekeken. Maastricht zoveel leuker,mooier filmpje. Rotterdam enkel een stadsbeeld. En inderdaad teveel gericht op hun multiculti “succes”.

  • Wim49 schreef:

   Ben helemaal klaar met dat politiek correcte gedoe, en dat geldt ook voor de gay-scene. Alles lijkt om multi-culti te draaien en ik word doodziek van al die regenboogvlaggen op mij Facebook. Het begint allemaal erg geforceerd te worden, het wordt opgedrongen en dat heeft dan weer een averechtse werking.

   • Sylvester schreef:

    Ik geef je hier wel gelijk in. Ik ben zelf extreem ‘open-minded’ en vind dat iedereen gelijk behandeld moet worden.
    DAT GEZEGD HEBBENDE, Ik vind niet dat je iedereen als ‘gelijk’ ziet als een bepaalde groep steeds gepromoot wordt (bijv. regenboogvlaggen op Facebook). Gay is prima, zwart is prima, zolang je niemand ermee pijn doet is alles prima. Maar ga dan ook geen speciale “deze groep”- dingen doen, want zo geef je mij juist het gevoel dat deze mensen anders zijn.

 17. ES schreef:

  Zo zeg: heb je dat promotiefilmpje van Rotterdam gezien. Hoezo multiculti. Geen een “witte” inwoner te zien in het filmpje. Wat een politiek correct gedoe daar zeg.

 18. Mathijs schreef:

  Wat een tegenstellingen tussen de video’s van Rotterdam en Maastricht, New York versus Beieren.

  • Dorian schreef:

   Vind Rotterdam inderdaad teveel stads, worden erg eenzijdige beelden straks in Rotterdam, veel hoogbouw.
   Maastricht heeft varierende beelden te bieden.
   Maastricht voor mij de beste

  • MVE schreef:

   Hebben diegene die Maastricht supporten er ooit aan gedacht dat Nederland hier profeit van moet kregen? En niet Belgie en Duitsland

   Tis duidelijk dat Rotterdam het moet organiseren. Beste locatie, beste stad (van de 5) en de gemeente wilt er al 15 miljoen aan besteden

   • Maastricht 2020 schreef:

    Onzin, alleen om die reden niet in Maastricht te organiseren. Mocht Maastricht gewoon de beste papieren hebben wordt t gewoon Maastricht, hoe kleinzichtig ben je om het om die reden Maastricht niet te gunnen

   • pol schreef:

    Ja, want Rotterdam heeft zo’n gezellige binnenstad waar je buitenlanders kunt vermaken een hele week *sarcasme off*

   • MVE schreef:

    @Maastricht 2020

    Ik gun het Maastricht wel maar België en Duitsland niet. En trouwens, hoe is MECC geschikt als er 13k in 3 verschillende zalen zijn

    Je kan mij wel “kleinzichtig” noemen zonder enige echte reden, maar jijzelf bent gewoon negatief aan het lullen over Rotterdam puur omdat je Maastricht support lol. Kijk eerst even in de spiegel vriend ?

 19. Maastricht 2020 schreef:

  Rotterdam zal qua beelden inderdaad alleen op de skyline kunnen scoren, rest van de stad is bagger.
  Maastricht is zo mooi, zowel de stad als er buiten. En heeft een historische Europese binding. Oprichting van de euro!

  • Pietje schreef:

   Iedere Europese stad heeft per definitie een Europese binding omdat het in Europa ligt. Vind dat zo’n kul argument om een festival te mogen organiseren vanwege de euro en dat verdrag. Het is een SONGfestival geen munten of historisch verdrag jubileumfestijn. En trouwens, de EBU houdt niet van politieke boodschappen. Het gaat puur om de beste locatie met de beste mogelijkheden en het beste plaatje voor een songfestival anno nu.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Die hele Europese nadruk. Omdat er een keertje een verdrag is ondertekend. Dat maakt Maastricht echt niet Europeser dan de rest. En dat de rest bagger is, klopt al helemaal niet. Die mevrouw le Penn uit Maastricht valt wel erg in herhalingen .

 20. Wim Hoog schreef:

  Rotterdam is een vreselijke stad, de locatie van Ahoy kan dan misschien wel perfect zijn, als stad moet je een week lang de mensen kunnen entertainen met leuke feesten in je stad. Zie Rotterdam dat echt niet doen met zijn , kille, steriele “binnenstad”.

 21. Joss schreef:

  Het zal Maastricht worden ! EBU zal hiervoor kiezen !
  Vergelijkbare situatie in 2013: Zweden wint in 2012 dankzij Loreen en EBU kiest voor MALMÖ helemaal beneden in Zweden vlak tegen Denemarken aan !
  De kaarten liggen nu nog mooier …. twee buurlanden in onmiddellijke omgeving ! Super toch ! Internationaal goud waard !
  Dat hierboven iemand durft te schrijven dat alleen Nederland uit het organiseren mag ‘profeit’ halen vind ik je reinste discriminatie !!

  • Dirk Marko schreef:

   Profijt

  • Pietje schreef:

   Alleen al vanwege die compleet misplaatste arrogantie hoop ik dat het Maastricht dus niet wordt he. Zo’n hekel aan. Als ik in die commissie zat die dat moest bepalen had Maastricht alleen daardoor al een punt aftrek. Wat een stel chauvinistische schreeuwers zeg.

   • Wim Hoog schreef:

    Die mensen zijn gewoon enthousiast, wat is daar mis mee. Is toch geen arrogantie.

  • MVE schreef:

   Zweden koos voor Malmo puur omdat Stockholm niet beschikbaar was

  • MVE schreef:

   Als jij een evenement organiseerd wil je toch ook niet de opbrengsten naar iemand anders gaat toch?

   Rot toch lekker op met je “discriminatie” ?

   • tim schreef:

    Rotterdam is net zo arrogant bezig als Maastricht hoor….mag hopen dat Arnhem dan wint. Mooie stad, iets wat we van Rotterdam niet kunnen zeggen. Wat een gore troep daar.

 22. Pietje schreef:

  @wim hoog: niks mis met enthousiasme en het vertrouwen van de mensen die hier roepen dat het ze het graag in hun stad willen is ook niks mis mee. Maar die uitspraken van de burgemeester en de organisatoren daar van het gaat gebeuren en het komt zeker naar maastricht en de rest mag alleen nog maar hopen.. Gatverdamme. Dan krijg je van mij alvast wat minpunten.

  • yolanthe schreef:

   Gelukkig zit jij niet in de commissie dan. Lekker onpartijdig ben je

   • Pietje schreef:

    Nee daarom yolanthe. Maar in die commisse zitten uiteindelijk ook maar mensen natuurlijk he. Zo zou ik bij een sollicitatie gesprek ook niet per definitie de persoon met de grootste bek of het grootste ego aannemen maar degene met de beste kwaliteiten voor die functie. Laat dat geschreeuw maar achterwege en laat het gewoon gaan om de inhoud zou ik zeggen, ook in dit geval

  • Peter schreef:

   Pietje is Rotterdammer natuurlijk en daar komt hoogmoed voor de val. Maastricht pakt dit prima aan en wees blij dat ze enthousiast ziin, bij Aboutaleb heb ik eerder het gevoel dat het een moetje is, toraal niet geloofwaardig. Maastricht 2020

   • Pietje schreef:

    Nee ben geen Rotterdammer en kom ook niet uit de randstad. Qua afstand zou mtricht gunstiger zijn voor mij zelfs. Maar daar gaat het me niet om.

 23. Dorian schreef:

  Promofilm van Maastricht is in een woord PRACHTIG
  Echt Eurovisie !

 24. riccardo schreef:

  Ik hoop dat we niet gaan doen alsof we een keurig opgeprikt verantwoord cultuur feestje gaan geven. Met rode lopers bij allerlei antieke pandjes op pittoreske locaties. Gewoon een vet feest geven, niet zo netjes en gaan! Waar dan ook. De filmpjes zijn boring.

 25. Dennis schreef:

  Ik lees alleen maar strijd tussen Rotterdam en Maastricht… Zou toch leuk zijn als Arnhem er mee weg loopt..
  Deze heeft mijn voorkeur en ook Rotterdam. Maastricht echt een hele leuke stad maar vindt het gewoon niet centraal gelegen…Laat iedere Nederlander die wil de kans krijgen om er heen te gaan…Als je in Groningen, Zeeland of Den Helder woont rij je niet even op een neer voor een halve finale in Maastricht..Dan ben je dus aan een peperduur hotel verbonden….Arnhem is vanuit meerdere plekken in Nederland het beste te bereiken…

  • tim schreef:

   Arnhem of Maastricht. Geen Rotterdam svp, vreselijk lelijke stad

  • Peter schreef:

   Het is niet alleen voor de Nederlander en alles is gemakkelijk bereikbaar in ons land. Niet zeuren, gewoon Maastricht 2020

  • Raimond schreef:

   Als echte songfestival liefhebber ga je echt overal naartoe! maakt niet uit waar! Dat vind ik nu ook beetje storend, iedereen wil plotseling naar het songfestival gaan! Of het nou Rotterdam, Maastricht of Arnhem wordt, het is allemaal relatief dichtbij…we zijn maar een kikkerlandje hoor!! Zorg voor de leukste locatie, voorzieningen en beste bidbook en het zal een groot feest worden!! Ik ben er vrijwel elk jaar bij in welk land dan ook ;) Klagen dat is wat Nederland heel goed kan!!

  • Maikel schreef:

   En als je dan in Maastricht woont? Dan moet je dus wel 2 uur rijden als het in Rotterdam is? Kom op zeg, wij moeten meestal zolang rijden willen we ergens komen. Een internationaal feestje buiten de randstad is ook eens leuk. #TeamMaastricht

   • Wim49 schreef:

    Hier Oost-Groningen, ben ruim 3 uur onderweg naar Maastricht, als het niet 3 en een half uur is.

   • Wim49 schreef:

    350km, volgens de ANWB routeplanner. Kan wel kloppen.

   • Juuul schreef:

    @Maikel Als je in Rotterdam woont en naar Maastricht moet moet je dan toch ook twee uur reizen? daarnaast duurt het voor de meeste Nederlanders sowieso langer om naar Maastricht dan naar Rotterdam te rijden

 26. Frank schreef:

  Ga voor Maastricht, drukt de kosten voor ons daar er vele campings rondom Maastricht zijn

 27. Ben schreef:

  Douze de groeten

 28. Nils B schreef:

  Go Arnhem en Den Bosch!

 29. Hennie schreef:

  Geen Utrecht. Fiets, tent en geen bijdrage. Hoe serieus nemen ze het eigenlijk. Gemiste kans wat mij betreft.

 30. JECH schreef:

  Zoals ik al eerder zei: De muziekstad van Nederland : MAASTRICHT !!!!

 31. Beer schreef:

  Van mij mag het gaan tussen Rotterdam en Arnhem. Ik verwacht wegens de agressie van de Rotterdamse campagne dat zij het gaan worden. Arnhem heeft wat mij betreft de meest iconische locatie.

  Maastricht heeft echt alleen het sentiment mee. Daar moet je het niet om willen. Nu we het echt mogen doen, mag het ook goed.

  • JECH schreef:

   Welk sentiment? Maastricht heeft gewoon een uitstekend bid book en een prachtige en vriendelijke uitstraling, Dat is belangrijk. Kille steden zoals Rotterdam zijn niks bijzonders.

   • tim schreef:

    Gezellige, kille binnenstad van Rotterdam inderdaad, nee doe dan maar Maastricht.

 32. great escape schreef:

  Als je die filmpjes van Rotterdam en Maastricht na elkaar bekijkt zie je de warmte en gezelligheid van Maastricht wel beter ja! Geen Rotterdam svp

  • arnhem svp schreef:

   Drie dagen naar beelden van hoge torenflats kijken in Rotterdam, nee dank je wel.

 33. GerardMartin schreef:

  Mijn Utrecht gaat het niet worden en dan dus liever Maastricht. Ik vind Rotterdam reuze aardig met al die nieuwe architectuur maar het mist een gezellige binnenstad.

 34. Escpower schreef:

  Tot nu toe brengt het Eurovisie nog niet echt harmonie binnen de landsgrenzen, jeetje wat een agressie haha.

  Hoe dan ook je hebt voordelen en nadelen aan beide bidbook.

  Rotterdam is niet echt een mooie stad ze hebben weinig mooie plekjes en zullen waarschijnlijk ook niet echt mooie beelden kunnen leveren.

  Maastricht ligt de dicht bij de Duitse en Belgische grens aan en tever van de rest van Nederland. Ik heb niet helemaal het idee dat het een Nederlands festival wordt met kreten als, wij zijn zo Europa. Ik wil Nederland zien tijdens het festival want wij hebben gewonnen.

  Arnhem heeft een goeie locatie, aardige stad en ligt in het mooiste gebied van Nederland, maar is iets te nietszeggend als stad vergeleken met Maastricht en Rotterdam.

  Maar goed alles bij elkaar kies je een stad omdat er een goeie venue zit. En als je daar naar kijkt, het aantal hotels en de bereikbaarheid kun je eigenlijk alleen maar concluderen dat het festival in ahoy gaat gebeuren, het heeft ervaring met dit soort events en heeft de grootste goeie zaal.

  Dus persoonlijk ga ik voor Rotterdam, maar dat haalt het natuurlijk op geen enkel vlak met Amsterdams en de ziggo dome. Dat het het natuuelijk uiteindelijk moeten zijn.

 35. Escpower schreef:

  Wat ik alleen niet begrijp is dat mensen continu zeggen dat Rotterdam geen mooie beelden oplevert. Maar alsof de stad enige invloed heeft pp het uitzenden van beelden.

  De productie bepaalt wat in beeld komt, het wordt een Nederlands evenement in een stad die voldoende aandacht krijgt.

 36. Nordman for real schreef:

  Ik hoop dat Rotterdam wint. Promofilmpje vind ik modern en die urban vibe spreekt me erg aan. Filmpje van Maastricht vind ik nogal belegen. Met Rotterdam kan er echt een heel tof ESF worden opgezet volgend jaar, daar geloof ik wel in. Trek die uban lijn gerust door. Hup Rotterdam!

 37. Esmee schreef:

  Als Utrecht geen garantiestelling heeft, vrees ik dat voor hun het feest niet zal plaatsvinden.
  Ik ben wel geamuseerd door die fietskoerier die ze met het bidboek op pad hebben gestuurd; dat stráált gewoon uit: ‘Ons bin zunig, want geld is er nie!’. (Maar dan op z’n Utrechts natuurlijk). :-)))
  Maar het zou zomaar kunnen zijn, dat men in Hilversum zó onder de indruk is van de getoonde zuinigheid van Utrecht, – en dan die tent- dat men spontaan voor Utrecht kiest omdat die sowieso geen geld over de balk gaan gooien en het allemaal dus wel eens heel goedkoop zou kunnen uitpakken. ( Dus ook voor de NPO…)

  Verder vind ik het erg leuk dat er promotiefilmpjes zijn gemaakt. Die van Rotterdam komt echter wat onsamenhangend op me over en ik vind het niet het meest aantrekkelijke filmpje van de drie die hierboven te zien zijn. Ik had toch wel andere shots van Rotterdam verwacht. Flitsend natuurlijk, dat wel, maar vooral indrukwekkend. En dat zag ik er van dit filmpje niet vanaf.
  Maar wie weet is dat alleen mijn smaak.

  Het filmpje van Maastricht vind ik het leukst, het gezelligst en het mooist. Eerlijk is eerlijk.
  Ook daarbij ga ik uit van mijn persoonlijke smaak.

  Het promotiefilmpje van ‘s-Hertogenbosch vind ik het minst aansprekend.
  Maar ze hebben wel hun best gedaan.

 38. RobOranjeFinland schreef:

  De Realiteit is het volgende : ik was bij de Finale in 2015, Wenen . Kwamen vrijdag middag aan in hartje Wenen. Hotel, duur, wandel wat, eet wat, zie wat ESC vlaggen . Volgende dag , zelfde , rond 18.00 uur richting de Hal. 6 uur later klaar . Brak , na 5 uur staan. Zondag morgen terug naar huis. Ervaring : leuk! Wat ik wil zeggen , de gemiddelde bezoeker is Kort in de stad. Het gaat toch echt om de Hal. En daar scoort Rotterdam. De gemiddelde tv kijker kijkt niet bewust naar de beelden van de Erasmusbrug etc. Ik herinner mij niet veel meer van de Tel Aviv beelden. Vond sommige acts in de zaal leuk , bv oud winnaars die elkaars lied zongen . Ik wil daar mee zeggen , het spektakel in de zaal is het belangrijkste of zoals Duncan zegt : Music First!

 39. Ed gentenaar schreef:

  Film van Maastricht is echt oude Trutte gedoe laat daar andre met zijn Straus muziek maar optreden geen songfestival
  het gaat toch om de hal verder ziet men niets van de stad Rotterdam is de beste stad en men heeft echt eurovision gevoel jesc 2007 was super

 40. NilsB schreef:

  Sommige reacties hier zijn echt te krom voor woorden.

  Rotterdam moet het nie worden omdat die stad geen mooie beelden kan leveren. De stad bepaalt niet welke beelden worden uitgezonden, maar de omroep. We hebben toch ook niet alleen beelden van Tel Aviv gezien. Dus dit argument zullen ze niet naar kijken.

  Utrecht: levert op een fietskoerier dus nemen het niet serieus. Weer zo´n drogreden. Als de NPO uberhaupt kijkt naar hoe het bidbook wordt ingeleverd (nee; doen ze niet) dan kijken ze ook naar de gedachte waarom. Utrecht heeft een fietskoerier gestuurd omdat het volgens henzelf volledig inzet op duurzaamheid.

  Wat dat betreft heeft Utrecht wel een sterk bid, maar het gebrek aan financien zal Utrecht de das om doen.

  De NPO/EBU zal enkel gaan kijken naar de inhoud (lees; waar valt het qua plaatje/geld het beste in elkaar) en op basis daarvan wordt de keus gebaseerd. Daarnaast liggen in de Randstad en Brabant genoeg steden nabij elkaar waardoor hotelbedden geen probleem zal zijn.

  Het grootste voordeel van Rotterdam, Utrecht (Den Bosch en Arnhem in mindere mate) is de ligging ten opzichte van het hoofdkantoor en dus de werknemers van de NPO. Voor deze mensen hoeft er dan wellicht geen slaapplaats voorzien te worden, maar kunnen gewoon 6 weken lang thuis blijven. Lijkt mij dat dit ook meespeelt. Voor Maastricht zal er ook voor het grotere gedeelte van de productiemedewerkers een slaapplek moeten worden voorzien.

  Maastricht heeft als je bovenstaande punten bekijkt, als grootste nadeel naast dat de zaal niet hoog genoeg is, dus wel degelijk de ligging. Dit zal in het bidbook goed opgelost moeten zijn.

  • Wim49 schreef:

   Ik vraag me af of Maastricht genoeg accommodatie heeft om iedereen die wil komen onderdak te bieden. Een vriend van mij zei dat Valkenburg veel hotels heeft, maar ik denk dat mensen toch het liefst op loopafstand zitten van de hal.

   • NilsB schreef:

    Ik vraag me inderdaad ook af of Maastricht aan het gevraagde (beschikbare) aantal komt met een fatsoenlijke verbinding naar de locatie. Denk daarbij wel dat je graag de inkomsten uit deze toeristen in eigen land moet houden en neit uit moet gaan van omliggende buurlanden BE en DE. Zou zonde zijn en heeft niets met discriminatie te maken (vermeld dit enkel omdat ik anders dit argument over mij heen ga krijgen ;) ).

   • xxx schreef:

    Even off topic:
    Is jullie bekend hoeveel Nederlanders over de grens gaan tanken en er ook boodschappen doen. Vooral drogisterij artikelen zijn in Duitsland erg veel goedkoper.
    Heb het dus niet over geld voor Nederland mislopen. Het meeste wordt toch in de organiserende stad uitgegeven.
    Als je alleen een of meer generales, semi’s of de fibale bezoekt hoef je echt niet op loopafstand te zitten. Dat zitten zelfs de delegaties en journalisten vrijwel nooit.
    Ze verblijvenbhet liefst in het (oude) centrum, terwij zo’n hal in een buitenwijk ligt. Net als de Ziggo t.o.v. A’dam centrum.

  • riccardo schreef:

   Ben het eens voor wat betreft Utrecht, dat zou een sterk bid kunnen zijn in algemene zin en op het gebied van een duurzame en verantwoorde organisatie. Stel dat, dan biedt dat mogelijkheden om het hele festival eens met een andere insteek te benaderen. Voor de afwisseling in beleving en met een soort van allure waar anno 2020 bij een internationaal publiek veel waardering en goodwill mee gekweekt kan worden. Moet je als stad ook wel echt willen en kunnen natuurlijk. Onderscheidend en origineel vind ik het wel. Ergens anders kan ook.

  • JECH schreef:

   De zaal in Maastricht is 10 cm lager, denk dat het bod daar niet op afketst ?

   • MVE schreef:

    De zalen zelf beschikken ook niet over de eis van de capaciteit

   • Xxx schreef:

    Volgens de indieners van het bidbook van M’tricht wel… ????
    Waar blijf je over zeuren….
    Doe maar Arnhem: meer capaciteit dan alle abderen en ook zeker hoog genoeg.

  • robbert-,rotterdam schreef:

   Ik kan me heel erg in je verhaal vinden. Eindelijk weer eens iemand met een vrij rationele benadering. Daar zijn er weinig van.
   Er gaat echt niet gekozen worden op promo-filmpjes of vermeende schoonheid ,,-lelijkheid van een stad, maar puur op het beantwoorden aan de criteria en de daadkracht die een stad uitstraalt. Ook op de infrastructuur en de practische ligging. Er is geen duidelijke winnaar, al willen sommigen dit hier maar al te graag suggereren. Wat maar niet duidelijk wordt, is de capaciteit van de Maastrichtse hal. Hoeveel is deze precies te laag? En aangezien het complex meerdere hallen telt, hoe groot is de grootste? Dat vind ik dus inhoudelijk van belang, terwijl niemand dit hier in de discussie betrekt.

  • Peter schreef:

   Nou NilsB over kromme reacties gesproken: de ligging van het hoofdkantoor, en dat Maastricht dan buiten de boot zou kunnen vallen. Nou Maastricht – Hilversum is gewoon dagelijks te rijden hoor. Over onzinnige argumenten gesproken

   • NilsB schreef:

    Het is inderdaad dagelijks te rijden. 2 uur heen en 2 uur terug, 6 weken lang, over de A2, zonder file. Met de dagelijkse files rond Utrecht, Eindhoven doe je over een enkeltje gerust 3 uur. Lijkt me echt ideaal.

    Daarnaast als je mijn reactie goed leest zeg ik niet dat dit een nadeel voor Maastricht is, maar wel een voordeel voor de andere steden. Die liggen qua ligging gewoon gunstiger. Dat is nu eenmaal een feit.

 41. Mike schreef:

  Maastricht it is! Beautiful city! Rotterdam, Ahoy is too old and party area next to main hall is nope…dressing rooms are terrible, prison vibe.

 42. robbert-,rotterdam schreef:

  Sorry, weer een argument dat geen hout snijdt. Ahoy te oud? Nog niet zo lang geleden totaal opgeknapt, ziet er als nieuw uit. Ze zijn zelfs nu bezig het een en ander bij te bouwen.

  • xxx schreef:

   Die worden hier idd helaas te veel gegeven zonder dat men hetcergens echt op baseert.

  • NilsB schreef:

   Is hetzelfde als men hier nog steeds denkt dat de Rotterdamse binnenstad lelijk is en er nog uitziet zoals 20 jaar geleden.

   Mensen halen hier zelf maar argumenten naar boven die werkelijk waar geen hout snijden.

 43. Esmee schreef:

  Het vervoer tussen hotels en de hal in Maastricht zal geen probleem zijn. Tijdens een groot evenement worden de nodige hotels in de hele regio betrokken en dan hebben die hotels zelf pendelbussen voor het vervoer heen en weer. Geen probleem. Dus reken maar uit wat een half uurtje rijden aan hotelplaatsen oplevert.

 44. Rotterdam loves Rotterdam schreef:

  “Rotterdam for Real’, Meen je deze?
  Hoe zelfzuchtig kan een stad wel niet zijn om zijn eigen naam in de slogan te zetten?!
  Hey 010, Eurovision 2020 moet om NEDERLAND draaien, niet on Rotterdam.

 45. ES schreef:

  Er is erg veel commentaar gekomen op de promo van Rotterdam…zoals iemand hier al eerder aan gaf is er in de raad van Rotterdam idd vragen gesteld over het “donkere” gehalte aan personen in t filmpje. Te weinig blanken. Was ik t na het zien van de promo wel een héél klein beetje mee eens. Erg multiculti correct
  Op Telegraaf staat ook een artikel hierover.

  • Esmee schreef:

   Wel een knappe kerel hoor hé, die in het begin van het Rotterdamse filmpje in dat museum op een bankje zit! Potjandorrie! (Ja die donkere bedoel ik). Knappe vent.

 46. RAD schreef:

  ARNHEM 2020

 47. Rick schreef:

  Iedereen heeft het over Rotterdam, Maastricht ? maar ik denk dat Arnhem fantastische papieren heeft.
  Prachtige omgeving, hotels, campings met een goede locatie gelderdome!

 48. ed gentenaar schreef:

  er zijn nog 2 steden over 3 al afgevallen volgende week horen we wie is af gevallen

 49. ed gentenaar schreef:

  ik vermoed Rotterdam en Arnhem over zijn

 50. Peter schreef:

  Zou zomaar eens tussen Arnhem en Maastricht kunnen gaan