De (voorlopige) Rotterdamse plannen voor het Eurovisie Songfestival 2020

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Sylvia schreef:

  Dus men wil kaarten beschikbaar stellen voor mensen die het minder breed hebben:
  Maar hoe ga je dat controleren?

 2. Bas schreef:

  @sylvia, dat kan voor mensen met een Rotterdampas. Die krijg je niet zo maar.. goed idee eigenlijk wel en er zijn zo veel shows dus er blijven genoeg kaarten over (incl de dress rehearsal en juryshow)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Klopt niet wat je zegt. Een Rotterdampas is niet een pas voor mensen die het minder breed hebben. Iedereen kan een Rotterdampas aanschaffen voor 60 euro per jaar en mag dan gratis naar alle musea en kan korting krijgen op bioscopen,theater,de bibliotheek, cursussen, uitjes, etc. Heeft niets te maken met de financiële situatie van personen. Wel kunnen mensen die het niet breed hebben een pas voor gereduceerd tarief aanschaffen.

 3. Rick schreef:

  Hoop dat ze kiezen voor aparte green room zodat er 5000 extra zitplaatsen komen.
  Kaarten voor de finale gaan echt wel tussen de 200/400 euro kosten.

 4. riccardo schreef:

  Erg leuk om eens door dat bidbook te scrollen. Aanrader. Begint al wel weer te kriebelen.

 5. Marloes schreef:

  Dus de burgemeester van Tel Aviv gaat de sleutel overhandigen aan de burgemeester van Rotterdam?

 6. Joost schreef:

  Ben benieuwd met wat voor plannen ze allemaal komen. Ben ook benieuwd wie het mag gaat presenteren. Ik hoop zelf dat Eva Jinek het in haar eentje gaat doen. Voor mij is zij echt een professional en ik denk dat zij het goed zal aanpakken. En laat alsjeblieft Jan smit het niet doen…….

  • Peter schreef:

   Alleen is wel een zware klus, samen met Dione Stax, greenroom Koos van Plateringen, alleen al om zijn jarenlange inzet voor het festival.

  • JP schreef:

   Eva Jinek is goed. Toch gaat mijn voorkeur naar Annechien Steenhuizen.

  • Luc Vervoort schreef:

   Moet wel iemand zijn die bijna accentloos Engels spreekt he..en is voor meeste Nederlanders dus wel een probleem..dus Eva maar maar wel niet Amerikaans spreken dan…

   • Peter schreef:

    Heb je de laatste jaren wel eens geluisterd naar de presentatoren? Verreweg van ‘bijna accentloos’ Engels.

   • riccardo schreef:

    Ik heb geen probleem met een natuurlijk en onvermijdelijk accentje dat er vanwege de tongval meestal toch is. Veel verschil tussen Engels of Amerikaans Engels horen mensen uit niet Engelstalige landen doorgaans volgens mij niet. Dat die uitspraak, woordenschat, zins opbouw zelfs bij mensen waar je het van zou verwachten, hallo meneer Rutte, niet altijd een internationale standaard haalt klopt. Gelukkig zijn al die teksten gescript. Een beetje presentatort kan dat. Als het al nodig is.

  • Joss schreef:

   Toch nog Maastricht dan !!!!!!

  • ALL Wei schreef:

   Komt vast allemaal goed hoor!! Toen de Ukraine het festival hostte in 2017, was het land in oorlog en zij hebben het toch mooi voor elkaar gekregen in Kiev!!

  • GerardMartin schreef:

   De omroep kan het best zelf betalen maar houdt de hand zoals altijd angstvallig op de knip. Laat ze eerst maar eens gaan bezuinigen op die torenhoge salarissen die daar uitgedeeld worden en dan kunnen ze het makkelijk betalen uit hun reserves.

 7. Dennis schreef:

  Iedereen mag gewoon reageren met zijn of haar mening…Alles wat je voedt dat groeit….Dus negeren als je het vervelend vindt.

  • Sanne schreef:

   Thanks man, bepaalde reacties hier maken me inderdaad behoorlijk link, maar ik denk dat ik de kracht van het negeren wel heb gevonden.

 8. Björn Grooten schreef:

  Leuk dat de minder bedeelde van Rotterdam nu ook naar het songfestival kunnen, alleen zullen de kosten doorberekend worden en betaald de “gewone” bezoeker dit . Dus zullen de kaarten uiteindelijk erg duur worden. Typisch een links plan.

  • Peter schreef:

   Las ook ergens dat er zo’n 1.000 kaarten beschikbaar zullen zijn voor Nederland, da’s niet heel veel lijkt mij. Als de ‘minderbedeelde’ dan ook nog eens voorrang krijgen, zal het moeilijk worden kaarten te bemachtigen. Maar laten ze eerst maar eens de 15 tot 20 miljoen bij elkaar harken. Zal sponsoring worden, Den Haag doet niet mee.

   • Peter schreef:

    Waarom moet de rest er weer voor opdraaien om de medemens te kunnen laten genieten? Wat er waarschijnlijk gaat gebeuren is dat deze zogenaamde goed bedoelde tickets voor vette prijzen zullen worden doorverkocht. En waarom zou de finale er niet bij zitten? Dat is eigenlijk voor de Nederlandse fan de belangrijkste.

   • xxx schreef:

    Sponsering door het bedrijfsleven kan niet zonder meer. Het heeft dacht ik met EBU afspraken met de vaste Songfestivalsponsor te maken. Hier is op de persconferentie van vrijdag iets over gezegd.
    Men hoopt dat voor het randprogramma in de stad, denk aan de Euroclub enz. wel sponsering gezocht mag worden

  • Dennis schreef:

   Dat zal wel mee vallen omdat er gesproken wordt over een aantal kaarten voor diverse shows en repetities….
   Dus de finale zit er waarschijnlijk geen eens bij….en anders als iedereen 5 euro meer betaald per kaartje en je je medemens ook kan laten genieten van zoiets….Prima toch

 9. Sake schreef:

  En Lenny Kuhr laten optreden met “De Troubadour”!!! Oooh, geweldig, het dak van AHOY eraf!

 10. riccardo schreef:

  Sympathiek idee wel, kaarten voor minima. Hoe selecteer je die mensen en hoe groot is de kans dat die kaarten dan alsnog voor exorbitante bedragen op het internet belanden?
  In Amsterdam komt een groots Songfestival straatfeest. In ieder geval alvast een leuk alternatief om over na te denken voor als het met de entree prijzen überhaupt niet wil gaan lukken.

  • Peter schreef:

   Mee eens, een doorverkoop ben ik ook bang voor. Leuk idee om overal feesten te organiseren mocht men geen kaart kunnen bemachtigen. Heb al vele initiatieven gehoord, nog even en ze krijgen Ahoy niet eens vol.

 11. Werner schreef:

  Nu op zoek naar een kandidaat .of is die er al?

 12. Daan schreef:

  Vind het erg nobel en tof dat ze mensen met een Rotterdam kaart, de wat minder bedeelde, ook kaarten kunnen beloven! Na het schandalige ticketprijs gedoe in Tel Aviv is dat zeker een goed idee. De Hotelprijzen zijn wel waardeloos maar daarvoor raad ik iedereen gewoon MR bnb aan. Zelf ook gebruikt in Stockholm en Lissabon, goedkope gezellige BnBs gerund door Homoseksuelen or allies voor Homos en allies.

  • Peter schreef:

   Die hebben ook al tips gekregen wat te doen met de prijzen in die periode. Als je het geluk überhaupt hebt om kaarten te bemachtigen, ik heb de mazzel niet al te ver te hoeven rijden. Ik overnacht gratis :-)

  • Matje schreef:

   Mocht je wat minder luxe willen is het nog te doen voor 12-17 mei , je moet dan wel net buiten Rotterdam zelf zijn . Tja , hoe persoonlijk men er ook over denkt het blijft een soort van handel drijven. Leuk is het niet om de prijzen zo omhoog te gooien maar denk dat veel buitenlandse fans er niet meer van opkijken.