Finale Zweden op 7 maart

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. xxx schreef:

  De Zweedse finale is meestal de laatste, vlak voor de deadline. Vaak is het een weekend later dan in 2020. Zou het festival dan eerder zijn dan half mei? Zou SVT ober embargo al meer weten over de datum.
  Ik neem aan dat de datum ook vrijdag naar buiten gebracht wordt.

  • Peter schreef:

   Het festival zal niet eerder zijn dan half mei, aangezien je in Nederland rekening moet houden met de 4/5 mei viering, volgend jaar 75 jaar geleden dat WOII eindigde. Ga nou maar gewoon uit van 16 mei of 23 mei

 2. Peter schreef:

  Ik reken eerder op 23 mei eigenlijk, een week eerder zou betekenen dat de repetities gaan samenvallen met de 4/5 viering, denk dat dit niet goed gaat vallen in Nederland.

  • Marloes schreef:

   Alles hoeft niet te draaien om 4/5 mei, andere landen hebben daar toch geen boodschap aan?

   • Peter schreef:

    Als het festival op een datum wordt gehouden wanneer er een herdenkings- of feestdag in Israël is, dan houdt de organisatie daar wel degelijk rekening mee. En een beetje meer respect mag je ook wel tonen. 4 en 5 mei zijn nu eenmaal belangrijke data in Nederland en zeker volgend jaar. Tevens zullen er overal in het land festivals gehouden worden, waaronder in Rotterdam, dus ook nog eens een beveiligingsdingetje.

   • xxx schreef:

    Hier heeft Peter wel een punt, volgens mij.

 3. xxx schreef:

  Wellicht heb ik een verkeerd verband gelegd en is de Friends Arena half maart niet beschikbaar.
  Ik hoop dat ze in elk geval niet met een standaard Zweeds productienummer naar Nederland kimen.