Loting songfestival: de pottenindeling

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Tim schreef:

  Laten we hopen dat dit jaar de kwaliteit wat beter verdeeld is over de halve finale en dat je niet 1 halve finale hebt met allemaal sterke landen en 1 met minder goede kwaliteit

  • Peter schreef:

   Tja maar dat kun je nu niet weten wat een zwakke en wat een sterke halve finale zal worden

   • Tim schreef:

    dat is waar maar je hebt wel landen die over het algemeen beter presteren dan andere landen en als die dan allemaal bij elkaar komen

   • Martijn schreef:

    Er zijn vorig jaar in de 2e halve finale liedjes gesneuveld die wel doorgegaan waren als ze in de 1e halve finale zaten.

   • Peter schreef:

    Dat is achteraf een koe in zijn kont kijken. Koffiedik kijken, etc etc etc. Het maakt niet uit in welke halve finale je terecht komt en op welke plaats, het maakt in de finale niet uit wat je startplaats is, het maakt niet uit dat je rechtstreeks in de finale staat. Het gaat alleen om het nummer en als dat goed is ga je door.

   • Martijn schreef:

    Jij snapt het niet helemaal, lees mijn reactie nog eens door. Ik heb het niet over goede liedjes, ik heb het over liedjes die de finale hadden kunnen halen. In de 1e halve finale zijn nummers doorgegaan die in de de 2e halve finale gesneuveld zouden zijn, Griekenland bijv. Dan kun jij wel roepen dat goede liedjes doorgaan, maar daar was in de 1e semi totaal geen sprake van.

   • Peter schreef:

    Tja Martijn, wat bedoel je nu eigenlijk? Hoezo liedjes uit de 1e die in de 2e gesneuveld zouden zijn? Heb je een glazen bol?

 2. Pe schreef:

  Oh zo heerlijk om daar 1x niet bij te zitten…ik geniet er nu al van😬😬

 3. Pe schreef:

  De Big5 en Nederland…..hoe heerlijk klinkt dat toch😉😉😉😉

 4. Marc schreef:

  wanneer krijgt het gastland (NL zelf) dmv loting zijn plaats in de finale toegewezen? Dacht dat dit altijd gelijktijdig was met de loting van beide halve finales…iemand die dit weet?

  • Richard schreef:

   Volgens mij inderdaad tijdens deze loting dat Nederland zijn plaats in de finale loot. Dat was vorig jaar wel het geval met Israel als ik het me goed herinner.

   • Marc schreef:

    Vreemd dat dit niet vermeld wordt toch? Als thuisland wil je toch ook een mooie plek om de titel te verdedigen.

   • Richard schreef:

    Kan ook zijn dat de startplek voor Nederland begin maart geloot wordt tijdens de meeting van head of delegations

   • Max Mark schreef:

    Nee dat is in maart. Was vorig jaar in Israël ook zo. Nu alleen halve finale loting.

   • Martijn schreef:

    Eigenlijk zou het gastland standaard de 2e startpositie moeten krijgen. Of het land dat nummer 1 staat bij de bookmakers.

 5. Pietje schreef:

  Toch wel leuk om een keer te kijken zonder spanning en vooral te letten op hoe chantal, edsilia en helaas Jantje (in hopelijk goed genoeg Engels) het gaan doen. Of gaan ze voor NL al een startplek loten? Nee da’s pas later geloof ik?

 6. Ryan de palm schreef:

  ik hoop dat Nederland dit jaar weer gaat over winnen dat wij eerste zal worden in de finale . En niet al weer wij gaan verliezen.

  • rob schreef:

   Goed Nederlands schrijven blijft lastig …….

   • Nordman schreef:

    Wat is dit voor belachelijke reactie? Je weet helemaal niet wat de reden is waarom iemand op deze manier typt/schrijft. @Ryan de palm. Ga vooral door met posten. Voor mij is in ieder geval duidelijk wat je wil zeggen. Ik zou het ook leuk vinden als we weer winnen, waarom ook niet :)

   • SW schreef:

    Wat een nare opmerking zeg!

   • robbert-rotterdam schreef:

    Bah. Rotreactie. Misschien is ze wel een buitenlandse die ontzettend haar best doet om haar Nederlands onder de knie te krijgen en de moed heeft om in het openbaar te oefenen. Dan verdient ze het niet om zo afgekat te worden.

 7. Pe schreef:

  Nederland krijgt zijn startpositie pas te horen…zodra we weten in welke helft de andere big 5 zich loten…dus rond half maart als inzendingen bekend zijn….

 8. Pe schreef:

  Thnx Bas👍👍🤲

 9. robbert-rotterdam schreef:

  Nog interessanter dan de resultaten van de loting zelf vind ik de manier waarop de 3 zich zullen presenteren. Ben erg benieuwd.