Jeangu Macrooy doet ook in 2021 mee aan uitgesteld songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Goed nieuws voor Jeangu, zijn lied is zo goed, dat verdient het Eurovisie Podium! Op naar Rotterdam 2021!

  • Mike schreef:

   Hij zal toch niet hetzelfde nummer van dit jaar dan doen,dat lijkt me sterk. Was geen fan van dit nummer, dus lijkt mij beter!

 2. Michelle schreef:

  Ik hoop de andere liedjes ook blijven voor volgend jaar.

 3. Wer er schreef:

  Ik neem aan dat het nieuwe nummers moeten worden.

 4. Hein schreef:

  Jeangu heeft toen aangegeven dat hij alleen met dit nummer naar het songfestival wilde.
  Moet er toch een andere artiest gezocht worden.
  Of hij moet zijn standpunt veranderen.

 5. ester schreef:

  nee niet dat klote zeik lied nu graag iets met hoop, humor en energie voor volgend jaar zomer. lekker voor in de auto..strand en op de boot…..

  • Sylleke schreef:

   Heb jij even pech!

  • Benjamin schreef:

   Idd. Dat zeiklied had het niet gered. Bovendien mogen alle nummers die dit jaar gekozen zijn, volgend jaar niet meer meedoen. iedereen zal een nieuw lied moeten kiezen. Godzijdank, want wat een bagger was het dit jaar!

  • Hans schreef:

   Dat zeiklied was prachtig, dus als hij dat volgend jaar weer wil zingen: graag!

 6. riccardo schreef:

  Als het een mix wordt van inzendingen van dit jaar en landen met nieuwe nummers en artiesten vind ik dat ook prima. Leuk dat Jeangu weer meedoet.

  • Leendert Jan schreef:

   Dan graag alleen de beste van dit jaar ;-) maar goed we kunnen alleen maar afwachten.

 7. RiaNL schreef:

  Het zat er aan te komen dat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet door zou gaan. Het is heel begrijpelijk maar wel jammer. Het zou wel zo eerlijk zijn dat alle liedjes en deelnemers die voor dit jaar gekozen zijn automatisch meegaan naar volgend jaar. Maar daar zullen we ongetwijfeld meer van gaan horen.

 8. Paysbart schreef:

  Ik ben blij dat Jeangu in 2021 voor Nederland wil meedoen 😁

 9. @lbert schreef:

  The Mama’s gaan niet mee doen voor Zweden, er kom gewoon een Melodifestivalen 2021 !

  • robbert-rotterdam schreef:

   Is dat bekend gemaakt of jouw persoonlijke aaname?

  • RobOranjeFinland schreef:

   Het klopt, maar ik vind het belachelijk deze beslissing…………jammer voor The Mamas…..

   • Bjorn schreef:

    Christer Bjorkman heeft in geen woord gerept over Melodifestivalen 2021. Hij heeft gezegd dat de mama’s nu niet op het songfestival 2020 in Rotterdam staan. Iemand heeft de vertaling verkeerd overgebracht.

  • Bjorn schreef:

   Dat heeft hij niet gezegd. Hij vind het jammer maar begrijpelijk en dat de mama’s nu niet hun lied ten gehore kunnen brengen. De EBU beslist wat er gebeurd. As zij zeggen dat de liedjes van dit jaar doorgeschoven worden naar volgend jaar hebben de omroepen daar aan te houden of ze moeten zich terug trekken wat geld kost.

 10. Bjorn schreef:

  Het album heb ik al gedownload. Kan ik toch van de liedjes genieten

 11. elbie schreef:

  Ik denk inderdaad dat de nationale omroepen dit moeten beslissen, wel jammer voor diegene die dan afvallen (of niet in sommige gevallen) Formeel lees ik nog nergens dat de regel voor de vroegste release datum officieel is opgerekt, volgens de regels zouden de huidige nummers niet zomaar mee mogen doen in 2021, maar ik neem toch aan dat ze daar een uitzondering voor maken voor omroepen die dat willen

 12. Sake schreef:

  Ik zou zeggen: Zelfde artiesten, zelfde liedjes, wel zo eerlijk

 13. Mike B schreef:

  Nope dezelfde liedjes zijn verboden want die zijn al uitgebracht. Zweden heeft de mama’s al geschrapt.

  • Beer schreef:

   Uitzonderlijke situatie kan zorgen voor andere regels. Het blijft de 65e editie.

  • Bjorn schreef:

   Zeden heeft nog niks geskipt, ze moeten afwachten wat de EBU beslist. De EBU kan beslissen dat de inzendingen van dit jaar de inzendingen van volgend jaar zijn. Voor de fans zijn de liedjes dan een jaar oud maar voor de meeste kijkers niet. Ik kan me goed voorstellen dat landen als Rusland, Zwitserland, Litouwen, Bulgarije, Duitsland, Malta en IJsland graag dezelfde liedjes willen omdat ze volgens de bookmakers goede papieren hadden. Het zou ook fair zijn tegenover de artiesten en de componisten van de liedjes die anders bij het oud vuil belanden.

   • Leendert Jan schreef:

    Die belanden echt niet bij het oud vuil. Komen gewoon op de albums van de artiesten en op Spotify, dus ze kunnen er gewoon aan verdienen. Het is inderdaad jammer dat ze een geweldig podium dit jaar moeten missen, maar dat is overmacht. Inderdaad jammer voor landen als Zwitserland, Bulgarije en IJsland, maar andere landen zullen misschien juist de kans grijpen (Frankrijk!)

 14. JECH schreef:

  Zelfde artiest, ander nummer, sensitief maar voller en niet zo’n lelijk einde, ja sorry… Ik ben blij met 2021!!! . Jeangu moet gewoon even langs bij de producer van Arcade :-)
  Een nummer dat de televoters die het voor het eerst horen ook in vervoering brengt 🎉 Dus ja…iets commerciëler graag

  • Peter schreef:

   @JECH – even de uitvoering bij DWDD van vanavond bekijken en beluisteren. Ik ben geen fan van het nummer, maar in deze versie grijpt het je direct bij de strot

  • Hans schreef:

   Laat hem alsjeblieft zelf bepalen hoe hij muziek maakt. Wees blij dat we eindelijk niet meer maar commerciële bagger hoeven te luisteren op het songfestival..

 15. Peter schreef:

  Zo, net in DWDD een versie van het nummer waar je U tegen zegt. Als dat zo gebracht zou zijn, een topnummer

  • riccardo schreef:

   Het is waarschijnlijk niet het soort van mooi waarmee je bij Eurovisie scoort, denk ik. Al vind ik het zelf dus prachtig. Maar idd met zoveel gevoel gebracht deze uitgeklede versie. Kansrijker zo of toch inzetten op een revamp met veel meer koor? Het is volgend jaar alweer twee jaar geleden en ik merk nu al dat het ‘vol voor de winst willen gaan’, daarmee belangrijker voor me wordt.

 16. Dirk Marko schreef:

  En wederom een sublieme uitvoering van Grow bij DWDD. En hoe mooi ik dit nummer ook vindt toch hoop ik dat er wel voor gekozen wordt volgend jaar met nieuwe nummers naar Rotterdam te gaan.
  Dit maakt de weg ernaar toe toch leuker en spannender.
  En ondanks dat het begrijpelijk is dat het SF is gecanceld, toch erg jammer want Jeangu had met een mooie staging met Grow heel ver kunnen komen.

 17. Nordman schreef:

  Grow is een groeier, maar het was niet mijn favoriet dit jaar, dus als hij met een ander nummer moet deelnemen, graag.

 18. Henk schreef:

  Ook top voor Spanje: kunnen die ook met een beter lied komen ipv dat prul van nu.

 19. Leendert Jan schreef:

  Ik hoop eigenlijk dat er volgend jaar nieuwe nummers komen. Prima om dezelfde artiesten weer uit te nodigen en als ze dat willen een nieuwe kans te geven, maar het zou wel een stuk minder interessant zijn als dezelfde nummers weer zouden worden ingezonden. Hebben we niks meer om over te praten ;-) Ik denk ik dat de “buzz” rondom de nummers in het eigen land niet een jaar lang volgehouden kan worden, zeker als Sanremo, Melfest en Festivali i Kënges gewoon gehouden worden. Van sommige nummers is dat inderdaad heel jammer, maar de artiesten hebben al laten zien waartoe ze in staat zijn (Jeangu, Gjon’s Tears) en kunnen vast wel met weer iets heel moois komen als ze dat willen. En voor iemand als Samanta Tina is het inderdaad heel jammer, na zoveel jaren eindelijk naar het songfestival, maar anderzijds schrijft ze zo’n nummer ook vooral voor haar album en daar heeft zo toch al flinke promotie voor gehad. Denk niet dat ze buiten Letland nou zoveel extra zou hebben verkocht na het songfestival.

  • Bjorn schreef:

   Voor de meeste kijkers maakt het niet uit of het lied al een jaar oud is. Zij kennen meestal alleen hun eigen inzending en horen op de avond van de halve finales of finale pas voor het eerst de liedjes. Het zou voor de artiesten en componisten wel zo eerlijk zijn. Dat landen als Zweden en Italië een eigen festival gebruiken als selectiemiddel kan niet als argument gebruikt worden. Die slaan dan maar een jaar over of het os van te voren al bekend dat de winnaar niet naar het songfestival gaat.

   • Leendert Jan schreef:

    Er is helaas zoveel niet eerlijk, maar er is ook nog zoiets als overmacht. Ik vind het ook niet eerlijk dat sommige projecten waaraan ik hard heb gewerkt niet doorgaan. Voor zzp’ers is het ook niet eerlijk dat ze geen inkomsten hebben. Het lijkt me voor veel artiesten ook niet eerlijk dat ze volgende keer dan niet nieuw werk mogen zingen. Ik vond dat die jongen van wiwibloggs het best aardig zei: ” you don’t wanna sing a stale song”. We kunnen het beste gewoon doorgaan, ik lees al dat meerdere artiesten al met hun werk omroep om de tafel zitten.

 20. Richard schreef:

  Grow is totaal ongeschikt voor het Songfestival, een ander nummer of anders een andere artiest.
  Moet er niet aan denken dat we nog heel jaar met Grow opgescheept zitten.

 21. Toine schreef:

  Volkomen terecht dat Jeangu het mag gaan doen in 2021! Hopelijk met een nieuw nummer.

 22. Maarten schreef:

  Toch raar dat het songfestival niet doorgaat. Dan al dat nieuws over het coronavirus terwijl ik zelf nergens last van heb en om mij heen ook nog niemand. Ik hoop dat het ook zo blijft. Het is er dus wel. We gaan het zien hoe het over paar maanden is. Ik snap wel dat ze het niet kunnen verschuiven naar een paar maanden later want dan weten we nog niet hoe het er dan voorstaat.

  • Wim1970 schreef:

   Ik vind het ook erg overdreven dat het afgelast is. Maar dan moet Formule 1 ook afgelast worden, niet het één wel en het ander niet.

   • Wim1970 schreef:

    Wie weet wat er volgend jaar weer is.

   • Peter schreef:

    Gaat ook niet door de F1 in Zandvoort, Glastonbury in UK gaat niet door. Straks volgen alle festivals. En weer lekker positief ook Wim1970, of er elk jaar wat is om het te annuleren.

   • GerardMartin schreef:

    Overdreven?? Onder welke stoeptegel heb jij de laatste tijd gelegen!!

 23. johan schreef:

  ik vind het ook heel spijtig dat het songfestival 2020 in rotterdam niet meer door gaat . NU had Nederland eens gewonnen en mochten zijn na 40 jaar nog eens een songfestival organiseren en nu krijgen ze dat over hun heen en mogen ze niet heel erg voor Nederland En rotterdam . Hoop dat ze het in 2021 wel mogen organiseren met alles erop en eraan ook dat is volgens mij niet zeker. Dat virus dooft misschien nog wel eens uit maar wie zegt dat tegen volgend jaar mei dat virus niet terug gekeerd is zolang ze geen medicatie daar tegen gevonden hebben. Ik heb gelezen dat dit 18 maanden duurt vooraleer ze er medicatie tegen gevonden zouden hebben.
  wat mij wel zorgen maakt is over de gekozen kandidaten en liedjes voor 2020 wat daar mij gaat gebeuren. Enkel voorbeelden . Het is al niet zeker dat hooverfhonic voor Belgie er zal staan want in 2021 is het aan de walen om een inzending te sturen als zij zeggen het is onze beurt hebben wij een andere kandidaat. Maar als ze terug mogen gaan wordt het een ander lied . Spanje en Nederland hebben al een akkoord over dezelfde kandidaat maar of met ander nummer gaat zijn weten ze nog niet. Over Bulgarije die konden dit jaar mee doen door een sponsor en die sponsor trekt zich al terug dus mogelijk volgend jaar geen Bulgarije meer op het songfestival. De Noorse kandidaat ging ook samen zitten met de Noorse Tv over hoe het verder moet. De zweedse mamas met move gaan we al niet meer zien en horen op het songfestival er komt een nieuwe melodifestivalen in 2021 als ze willen kunnen ze daar natuurlijk wel terug aan mee doen. Worden nog spannende momenten voor de fans mijn favorieten waren zwitserland en Noorwegen vind spijtig dat zij volgend jaar niet meer mogen deel nemen ik hoop sowies dezelfde arties maar wss gaat het toch een ander liedje zijn want ik als fan heb deze liedjes al grijs gedraaid en dan is er voor mij volgend jaar ook niks meer aan. Ben benieuwd of ze deze 41 inzendingen allemaal op een cd gaan laten uitkomen dit jaar. En of nederland in Rotterdam met het zelfde logo gaat afkomen OPEN UP. We zullen de komende maanden wel meer nieuws er over krijgen. Ben ook benieuwd of ze een nieuwe lottrekking moeten houden voor de indeling van de halve finales. Nu zaten wij eens in het 2 de deel .

  • Beer schreef:

   Alle implicaties van dit scenario zijn gewoon niet leuk. En met de crisis die gaat komen zie ik het aantal landen dat meedoet slinken naar 36.

 24. Hans schreef:

  Een idee, ieder land doet volgend jaar mee met 2 liedjes, het liedje van dit jaar en een nieuw lied al dan niet van dezelfde artiest…Er komt dan een winnaar 2020 en een winnaar 2021. Het land wat in beide competities het hoogst scoort die doet de organisatie van 2022. Dan hebben wij volgend jaar 6 avonden songfestival…. Wel zo eerlijk en iedereen dezelfde behandeling.

  • Peter schreef:

   Leuk idee, wel een beetje veel van het goede lijkt mij. 6 avonden? 3 is al veel.

  • RobbieR schreef:

   Leuk idee, maar wel een hele organisatie.
   Ik ben blij dat Jeangu nog gaat volgend jaar. Ik vind Grow het beste liedje van de 41 inzendingen. Of hij gaat met dit lied of ander liedje, maakt mij niet uit.
   Live komt Jeangu het best uit de verf.

  • GerardMartin schreef:

   6 Avonden? Dat trekken velen niet hoor!

 25. Marinus schreef:

  Net twee nieuwe boeken over het Eurovisie Songfestival bestelt. Je moet toch wat doen nu je thuis zit.

 26. GerardMartin schreef:

  Ik hoop in ‘21 op nieuwe liedjes met de opmerking dat het eenieder vrij staat met z’n huidige lied voor het voetlicht te komen.

 27. dick schreef:

  Fijn dat AVROTROS vrijwel direct besloten heeft om Jeangu te selecteren voor 2021 hebben we die selectie-discussie in ieder geval gehad:-). Als hij met zijn team weer zo’n mooi eigenzinnig nummer kan maken vind ik het prima maar ik vind het ook ontzettend jammer dat we er nooit achter zullen komen hoe mooi Grow op het podium uitgevoerd had kunnen worden:-(.