DDD: ‘Gente Di Mare’ in 1987 laatste bij Nederlandse jury songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. dick schreef:

  tja het geeft de willekeur van de smaak van de juries maar weer eens aan.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, het geeft de smaak van volksjury’s aan. Je moet ook geen muziek door het klootjesvolk laten beoordelen.

 2. Remco van den Berg schreef:

  Ik was in 1990 in de jury. Ik geef toe, meerder juryleden waren tamelijk cynisch en ongeïnteresseerd. Het goede is echter dat je tweemaal alle liedjes hoort en ziet (in de middag de generale repetitie en in de avond de finale) en tijdens diner werd de geluidsband met liedjes als achtergrond gespeeld. Zo heb je in ieder geval tweemaal alle liedjes gehoord en gezien en nog een keer alles onbewust. Dat is meer dan de meeste televoters die op feestjes aangeschoten de helft horen en voor de makkelijkste keuze gaan waar de anderen ook voor kiezen (peer pressure). Een jury van +/- 20 leden met mensen die van het festival houden (en dat zijn niet enkel fans), lijkt mij goed.

  • George DC schreef:

   Leuk te horen dat jij in 1990 in de jury zat. Die ongeinteresseerdheid en cynisme is misschien wel tot uiting gekomen in de jurering. Ik vind de Nederlandse punten van 1990 één van de slechtste met 3 punten voor Turkije, 4 aan Israël en het absolute dieptepunt 5 aan die draak van een Griekse inzending ?

 3. Henk schreef:

  Deze juryleden zouden zich diep moeten schamen om Italië op de laatste plaats te zetten dan heb je stro… in je oren!

 4. Hebbuzz schreef:

  De punten van Portugal ontbreken nog.
  24,23 of 22. Ik kan het ws wel uitrekenen maar ik ben nu even te lui.

 5. Hebbuzz schreef:

  Ik weet dat ik het destijds ook niet kon waarderen. De heren waren niet netjes gekleed en zongen schor. Als keurig klein maar goed gereformeerd opgevoed jongetje was dat heel ver m’n bed. Tegenwoordig zie ik de schoonheid van het lied en de vocale chemie in een ander perspectief. Vind nog altijd dat ze zich beter hadden mogen kleden en kappen, maar het lied in de lange versie is mooi. De drie minuten versie een beetje vreemd maar dat is bij bijna alle Italiaanse nummers het geval. Reden ook mede waarom Gabbani vijfde werd en niet eerste. Gente die mare is een Songfestival klassieker geworden. Het liedje van Wind wat ik destijds als kind geweldig vond, en nu niet zo bijzonder meer, hoor je nooit meer….. Smaken verschillen niet alleen per persoon maar ook per moment

  Ik vond destijds Denemarken geweldig. Maar toen ik laatst de hele jaargang keek, was het mijn nummer 16. Israël vond ik toen belachelijk en stom, maar nu juist leuk en grappig.

 6. Pietje schreef:

  Slechte smaak van die jury ;) Als ik er in had gezeten kreeg Italië zeker 5 punten van mij. Ierland 4 of 5 en Duitsland helaas maar 2 of 3. Ook Zwitserland zo hoog is me een raadsel (een 1 waard)

 7. GerardMartin schreef:

  Wel grappig om te horen hoe die Luuk Appelmond zit te zeuren en venijnige opmerkingen maakt dat buurland Nederland geen enkel punt aan België geeft. Hij vergat gemakshalve maar even dat Nederland ook geen enkel punt van België kreeg!

 8. Bloemetjesjurk schreef:

  Zwitserland met dat vreselijke Moite Moite 4e? bizar gewoon! Wat een slechte smaak. En was Ralph Inbar destijds zo anti Duitsland dat hij gewoon niet de 10 punten wilde geven aan ze?

 9. Wim1970 schreef:

  Verkeerde winnaar!

 10. 020Nick schreef:

  Finland een derde plaats toekennen vind ik dan wel getuigen van goede smaak!

 11. inez schreef:

  me”en je dat nu talie laats bij de nederlandse jury die hebben geen kennis van muziek he

  • Carlos Martínez Sánchez schreef:

   De 11 leden van de Nederlandse jury die verdeeld over drie rijen in de filmzaal van het Mediapark zaten waren als volgt: Ruud van den Bosch (24-jarige onderhoudsmonteur uit Rotterdam), Rixt Hilverda (26-jarige beeldend kunstenaar uit Hilversum), Chantal Keijzer (25-jarige directiesecretaresse bij een cosmecticabedrijf uit Amsterdam), Mylène Höhle (24-jarige grafisch vormgeefster uit Amersfoort), Fred Jonker (35-jarige hoofdkassier bij Albert Heijn uit Zaandam), Simone Albers (23-jarige verkoopster in een juwelierzak uit Oosterhout), John van Suijlekom (31-jarige ambtenaar bij Defensie uit Oosterhout), Ton Snijders (44-jarige hostess op beurzen en huisvrouw uit Eemnes), Arend van de Werf (34-jarige produktiemedewerker bij Philips uit Eemnes), René Pauli (20-jarige student proces-techniek op de MTS uit Eemnes) en Ditta de Vroed (33-jarige huisvrouw uit Zwijndrecht).
   Voorzitter en woordvoerder was Ralph Inbar, secretaris was Kees Verzijden en notaris mr. Louis Davina uit Hilversum.