Frankrijk wint 18e Junior Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. dick schreef:

  Als dit zo doorgaat sterft dit juniorevent een snelle dood. Steeds minder landen doen mee. Gerenomeerde landen haken af of hebben überhaupt geen interesse en het niveau is bedenkelijk. Veel over the top geforceerde vrolijkheid… vals zingen… nee ik ben geen fan van het Junior festival.

  • Beer schreef:

   Alle landen die dit jaar niet meededen, deden dit wegens COVID. Alle landen hebben nog interesse en komen volgend jaar waarschijnlijk terug. We hebben net edities van 19-20 deelnemende landen gehad. Het is alles behalve dood.

   Je mag het niet leuk vinden. Daar ga ik het verder niet over hebben.

   • dick schreef:

    Met alle respect als je landen als Wales e.d. mee gaat tellen tja…. los van het covid verhaal vind ik doorgaans 18 max 19 landen van het potentieel van meer dan 45 aangesloten landen op zijn zachtst gezegd mager. Verder denk ik dat de Zweedse invloed te groot aan het worden is. Het gebruik maken van technische hulpmiddelen om vals zingen te bedekken met de mantel der liefde vind ik 3 x niks.ik hou mijn hart vast voor het grote festival waarbij de backing op tape mogen. Het gaat steeds meer op melodifestivalen lijken…

  • robbert-rotterdam schreef:

   Vals zingen ontbrak er juist aan. Vele video’s waren zo gemanipuleerd richting studiogeluid dat niemand vals zong. Waarschijnlijk de invloed van die nieuwe Zweed die de productie belangrijker vindt dan . Desnoods wordt de zang eroverheen gedubd/of vervangen voor studiogeluid als het maar goed klinkt. ‘De kijkers merken het toch niet’.

  • Bjorn schreef:

   Je bent wel een beetje zuur in je reactie. Ze mochten al blij zijn dat het door kon gaan. Dat er zo weinig landen met deden had natuurlijk met Corona te maken. Je vind het raar dat een land als Wales meedoet, maar dat San Marino meedoet vind je niet raar? Als alle landen die aangesloten zijn bij de EBU mee zouden doen dan zijn er meer dan 50 landen waaronder Marokko, Tunesië en Libanon. Persoonlijk heb ik ook niet zo veel met de junior songfestival, maar het is ook voor ander doelgroep gemaakt. Het leuk dat kinderen zo hun ervaring kunnen opdoen en soms zien we ze ook weer een paar jaar later terug bij de volwassen versie. Nederland is wel mooi vierde geworden!

   • dick schreef:

    Ik vindt het idd raar dat “landen”als Wales (toch echt Groot Brittannie) ook meegeteld worden. Nog even en dan gaat krijgen we zelfstandige inzendingen uit Wallonie, Vlaanderen, Friesland, Baskenland, Schotland enz enz. En zuur dat valt wel mee, ik beperk me tot de feiten: het JSF heeft nooit die bekendheid en de deelnemersaantallen gekregen die je zou mogen verwachten los van de kijkcijfers (maar dat zal dan wel aan het tijdstip van uitzenden liggen en de doelgroep).

 2. johan schreef:

  de puntentelling van de jury was niet te volgen
  Eerst kwam de 12 punten op het bord en dan pas de rest van de punten.
  Je wist nooit wie de lage punten kreeg dat was echt niet te volgen.
  Hoop maar niet dat ze dat zo op het grote festival gaan doen want dat trok allemaal op niks.
  De nieuwe baas moet blijkbaar nog veel leren.

  • PuppetOnAString schreef:

   Als je even nadenkt voordat je wat typt had je miscchien geweten waarom de 12p eerst werden genoend. Met 12 landen betekent dat bij elke jury score 1 land 0 punten krijgt. Ze zeggen de 12 express als eerst zodat de kinderen niet te enthousoiast worden als ze bij de laatste 2 staan om punten te krijgen. Het is dan 12 of 0. Volgend jaar komen vele landen weer terug en is het weer als vanouds maar misschien is het beter voor jou om niet meer te kijken aangezien je zo negatief aan het doen bent over een evenement voor kinderen 🙄😂

   • robbert-rotterdam schreef:

    Wat druk jij je lomp uit, zeg. Je vergeet ook maar voor het gemak dat de boel erg onoverzichtelijk was. Ze geven de 12 en het beeld draaide gelijk weg. Misschien kun je je voortaan wat vriendeijker naar anderen toe uitdrukken.

   • Peter schreef:

    nou de lontjes zijn weer keer en de teentjes lang, pfffft. Je mag hier ook niets meer zeggen van de kwaliteitspolitie. Wordt vervelend elke keer weer dat sommigen hier denken de baas te kunnen spelen.

   • Peter schreef:

    Keer = kort

 3. Wim1970 schreef:

  Leuk voor Frankrijk en Spanje; van deze resultaten kunnen ze op het grote mensen-songfestival alleen maar dromen. Zijn ze toch nog ergens succesvol.