Barbara Pravi voor Frankrijk naar Rotterdam met ‘Voilà’

Dit vind je misschien ook leuk...

48 reacties

 1. René schreef:

  Ik was erg onder de indruk van Julliette, maar kan hier ook mee leven. Wel ruim het best in beeld gebracht en het meest professioneel.

 2. Peter schreef:

  Niet echt vernieuwend, middenmoter in mei

 3. Dirk Marko schreef:

  Juliette had mijn voorkeur, maar Voila van Barbara gaat het ook goed doen,mijn inschatting top 10 in mei.

 4. robbert-rotterdam schreef:

  Zo blij dat zij het werd. Ik vind dit een prachtig liedje, doorleefd gebracht en erg verfrissend tussen al die overbodige danseresjes bij de concurrentie.

  • Celine schreef:

   Verfrissend? de ouwbolligheid straalt er vanaf.. Schaamteloze Edith Piaf Copycat, nee dit gaat hem niet worden….

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik vind het verfrissend en heb uitgelegd waarom. Ik zie het aantal dansers/dan
    seresjes weer toenemen, waarmee de lage kwaliteit van liedjes toegedekt wordt. Dan vind ik het idd erg verfrissend als iemand weer met een echt lied de hukskamers binnenkomt, zeker als de tekst ook bovengemiddeld goed is. Music first.

   • Pieter schreef:

    Het is het Eurovisiesongfestival, niet het Eurovisie-innovatiefestival, er staat nergens geschreven dat je ies moet brengen wat niet bekend in de oren mag klinken. Muziek van vroeger is beter als die van nu dus hoe meer oubollige liedjes, hoe beter

 5. Br@m schreef:

  Mooi winnend chanson met een hoog Edith Piaf gehalte. Hopelijk gaat dit in mei ook goed scoren want dat verdient Barbara Pravi gewoon.

  • Bas schreef:

   Beste keuze die de Frankrijk kon maken. Doet me denken aan een mix van Liesbeth List/ Wende Sneijders en Patricia Kaas. Gaat zeker veel punten opleveren bij de jury’s.

  • Esmee schreef:

   En een Aznavour-invloed, hoor ik ook. Ik vind het leuk dat er weer zo’n liedje bij is!

 6. Gerrit schreef:

  Heel mooi top 10 voor Frankrijk.

 7. Jan de Taalregelman schreef:

  Wanneer dit wint, wint de muziek.

 8. 020Nick schreef:

  Geweldig! Als dit een voorbode is voor wat ons nog komen gaat, word het een geweldig Eurovisie jaar! En wat een upgrade na Tom Leeb vorig jaar

 9. Pietje schreef:

  Geweldig toch dit. Een echte meeslepende Franse chanson en subliem in beeld gebracht ook. Kreeg een beetje kippenvel op het laatst

 10. RiaNL schreef:

  Geweldig !! Ik ben heel blij met Barbara Pravi. Zij was al mijn favoriet. Juliette was mijn nummer 2. Op naar een dubbele overwinning voor Frankrijk na de overwinning van Frankrijk op het Junior ESF waarvan Barbara ook 1 van de componisten was van J ‘Imagine.

 11. bjorn schreef:

  Dit gaat het niet worden voor Frankrijk. Bij de vakjury misschien top 10 maar bij de televoters gaat dit echt niet scoren. Ik heb hier echt helemaal niks mee. Het nummer waar Patricia Kaas meeging dat vond ik mooi en dat deed het ook niet echt geweldig met een achtste plaats. Deze inzending is daar een slapaftreksel van.

  • Wim1970 schreef:

   Vaak denk ik bij Frankrijk; dit gaat goed scoren en elke keer eindigt Frankrijk weer in de 2e helft van het scorebord.

 12. Inez schreef:

  ?? Zaagnummer eerste klas sorry niet mijn ding

 13. dick schreef:

  uitstekende inzending van de fransen. Wat mij betreft mag dit heel hoog eindigen. Ik vrees echter dat dit zo’n typische song is die door de juries flink gewaardeerd wordt maar wat door de televoters niet begrepen gaat worden omdat het terug grijpt op de chanson cultuur van vroeger. Verdiend een hoge klassering.

 14. Rick schreef:

  Het is een mooi nummer maar ik hou van Liesbetth List Edith Piaf,Aznavour.
  Ik denk dat het te belegen is voor jongeren, televoters.
  Wil je het festival winnen dat moet je beiden kunnen behagen en niet alleen de juryleden.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Je gaat er erg van uit dat dit geen televote potentie heeft, vooral bij jongeren. Toch won dit gisteren ook de televoting, dus? Sobral won in 2017 ook ruimschoots de televoting, ondanks de vermeende ouderwetse sound. Ik denk dat dit aanspreekt, omdat dit authentiek, integer en echt is. Als de concurrentie in mei net zoals gisteren met overdaad aan dansers komt, valt de eenvoud en puurheid des te meer op. Music first, toch?

   • Wim1970 schreef:

    De laatste winnaar was al een eenvoudig nummer, ik vermoed zomaar dat dit jaar weer een uptempo nummer gaat winnen.

   • dick schreef:

    Je hebt ook helemaal gelijk hoor: bij het ESF doet het televotende publiek toch wat het wil en als iets aanspreekt dan gaat men er voor. Als iets overtuigend en met gevoel gebracht wordt maakt het kans.

 15. Jang schreef:

  Kan niet zo goed tegen die jonge meiskes die doen alsof ze een zwaar leven hebben gehad, over dramatisch.

 16. Tippy2 schreef:

  Ik vond Juliette het sterkst. Na een paar keer luisteren begint voila me op mijn zenuwen te werken. Het kan alle kanten op met dit nummer in mei.

  • Inez schreef:

   Echt he zaagnummer altijd zingt ze voilla en niks anders ja Frankrijk middenmoot hoor in mei Edith piaf kloon weet je Edith piaf dat was nog eens een zangeres maar dit niet hoor Frankrijk blijf gewoon van Edith piaf af dat was muziek eerste klas

 17. Jeroen-R’dam schreef:

  Tot het laatst getwijfeld tussen Juliette en Barbara. Ik vind het een prima keuze en hoop dat Frankrijk hoge ogen zal gaan scoren.

 18. ~René ~ schreef:

  Mooi

 19. riccardo schreef:

  Zijn mensen nu zo enthousiast vanwege de keus voor het genre of omdat het nummer echt zo’n grote impact maakt? Zelf voel ik het iets minder. Slecht vind ik het ook zeker niet maar een hele hoge uitslag hoor ik hier niet in. Bovenaan de middenmoot of zo.
  Het plaatje, zoals gisteravond, is top.

  • Esmee schreef:

   Voor mij is het de keuze voor het genre, dat ze kan zingen en de dramatische manier waarop het wordt gebracht. Het nummer zelf maakt wat minder indruk.

 20. Liesbeth schreef:

  Vind het een mooi Frans chanson, maar ik verwacht dat Europa dit jaar eerder zal kiezen voor iets luchtigs en vrolijker, aangezien we allemaal meer dan genoeg hebben van het ingetogen en drama hebben we ook genoeg gehad. Daarom denk ik niet dat dit lied dit jaar hoog zal gaan eindigen.

 21. Marc schreef:

  Geen mooie inzending van Frankrijk, dit, vind dat ze geen aangename stem heeft, en het lied is zo niet verrassend of vernieuwend. Ben dòl op franse chansons, maar vind dit echt niet mooi!

 22. marga schreef:

  saai en oudbollige inzending gaap gaap middenmoter

 23. Joss schreef:

  Het Edith Piaf gehalte is zo hoog dat ik het niet zo mooi vind ! Dit nummer zou helemaal verloren gaan in een gevuld Ahoy !
  Vermits enige vorm van publiek uit den boze gaat zijn in mei kan een intiem optreden in Ahoy of videoclipfestival dit nummer naar de linkerhelft van het scorebord brengen. Top tien lijkt mij onwaarschijnlijk !

 24. HJ schreef:

  Stuk voor stuk afschuwelijk. Dit was het best. Frankrijk wil overduidelijk niet winnen. Schande dat dit meteen in de finale staat.

 25. Beer schreef:

  Uitzonderlijk mooi en van mij mag deze keuze beloond worden.

 26. Maarten schreef:

  Ik denk niet dat Frankrijk hier mee zal gaan winnen. Het is zeker niet slecht. Heb hier gewoon geen winnaars gevoel bij. Het zal leuk zijn als frankrijk weer een keer in de top 10 eindigd. Mijn verwachting is wel dat dit het beter zal gaan doen als Nederland. Na vorig jaar heb ik niet zohoge vrewachtingen van hem. Weet niet eens hoe het nummer gaat en was het al snel vergeten.

 27. GerardMartin schreef:

  Heel niet onaardig alhoewel ik het wel een beetje rommelig vind eindigen en ik ben ook niet écht weg van haar stem. Middenmoter voor mij.

 28. GERARD schreef:

  Zonder alle andere inzendingen te horen hebben we hier al de winnaar !!

 29. Marieus schreef:

  Vreselijk oubollige inzending, copycat van Edith Piaf. Een jonge meid die de ellende bezingt. Ik vind het nergens op slaan. De Franse voorronde was verder niet sterk maar er zaten leukere nummers tussen. Dit eindigt wsl sowieso niet hoog. Ook niet bij de vakjury’s. Die prikken zo langzamerhand ook wel door een obligaat (Frans) deuntje heen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat bij jou als eerste Edith Piaf opkomt zegt meer over jou dan over de Franse inzending. Waarschijnlijk ken jij nauwelijks andere Franse artiesten? Barbara is geen Piaf-naäper maar een exponent van de Franse muziek zoals deze al decennia bestaat, met een rustig piano begin, en aanzwellend arrangement naarmate het nummer vordert. Is niet exclusief Piaf, maar vooral Frans. Ik ben hier wel blij mee als ik de nationale voorrondes zie : veel onnodige dansers die vaak juist de kracht uit nummers halen in plaats iets toe te voegen. Hier staat een zangeres met haar nummer centraal en ook tekst is overtuigend.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ze bezingt helemaal niet de ellende. Hoe kom je erbij?

 30. edith schreef:

  draak van een lied gewoon doorzappen niks aan

 31. Placide schreef:

  Neen, hoezeer ik het de fransen ook gun om weer eens het ESF te winnen, gaat het dit toch echt niet worden vrees ik.

 32. Stephan Dijk schreef:

  Modern is het natuurlijk niet, maar in muzikaal opzicht 1000 maal beter dan alle andere Songfestival bijdragen bij elkaar. Enorme uitstraling, daadkrachtig en overtuigend geïnterpreteerd. Verdient een hoge plaats, maar van de televoters zal ze het niet moeten hebben. Dus een 8e of 10e plaats ongeveer…?