Shum is de Oekraïense inzending

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. marga schreef:

  vreselijk wat een baggernummer kattengejammer

 2. Joss schreef:

  De zangeres zal om een goede stemconditie moeten beschikken om het achtergrondkoor bij de kunnen benen tijdens dit vreselijk nummer !
  Van het moment toen vorig jaar bekend werd dat de achtergrondstemmen niet meer live moeten gezongen worden wisten we dat er nog meer ‘bagger ‘ op het ESC-podium zou terecht komen !

 3. Kees schreef:

  En toch lukt het Oekraine meestal om een “memorabel” optreden neer te zetten… Ik zie dit naar de finale gaan om daar als middenmoter te eindigen.

 4. Michael Adam schreef:

  Wat een fantastisch progressief lekker nummer is dit! De band heeft sowieso een fantastisch repertoire dus ik kijk er niet van op. Dit is geen standaard Songfestival riedeltje dus er zijn vast veel mensen die dit bagger vinden.

  Ik heb het meteen naar veel mensen doorgestuurd en ik kan je verzekeren dat hier een hele grote markt voor is!

  Shum!!

 5. RiaNL schreef:

  Ik vind het niet om aan te horen. Gelukkig komt er nog een 3 minuten versie van.

 6. Dirk Marko schreef:

  Dit is ook niet mijn smaak, maar het nummer van vorig jaar vond ik nog veel erger.
  Met een goede staging is hier nogwel wat van te maken denk ik.

 7. Ikkie schreef:

  Heerlijk nummer!
  Helaas geen mama appelsap zoals Sambal bei dit keer;)

 8. Gerrit schreef:

  vreselijk wat een baggernummer,

 9. Remco van den Berg schreef:

  Ik vind dit nummer beter dan vorig jaar. De zangstijl die je ook bijvoorbeeld in Bulgarije hoort, vind ik wel mooi. Ook de combinatie van traditionele zang en moderne instrumenten vind ik meestal interessant,. Desalniettemin kan ook dit lied mij niet bekoren. Ik vind het een heel enge (nationalistische) uitstraling hebben (en ik besef dat dit niet op feiten is gebaseerd, enkel een onderbuikgevoel). Al met al ben ik dus niet zo positief.

  • Michael Adam schreef:

   Dit heeft NIETS met nationalisme te maken en eigenlijk is het heel naar dat je hiernaar refereert.

   Het aantal positieve reacties op YouTube dat er nu al is op dit nummer zegt genoeg. Besef je alsjeblieft even dat iedereen al een jaar binnen zit en dit nummer knalt eruit.

   In reactie video’s zie je mensen vrolijk en keihard mee dansen hierop. Hoe mooi is dat?

   Je mag dit niets vinden, maar de band van nationalisme betichten is nergens voor nodig.

   Hopelijk komt er snel een land met een ouderwetse ballad waarop jij los kunt gaan:).

   • Michael Adam schreef:

    ‘ Ook de combinatie van traditionele zang en moderne instrumenten vind ik meestal interessant.’
    Hier dacht ik, wat leuk! Ik raad overigens nog even aan te kijken waar het nummer over gaat, misschien verandert dat je mening:).

   • Sven schreef:

    Waarom is de opmerking van RB nou opeens naar? Ook ik krijg een bijzonder vervelend gevoel van dit nummer. Ik vind het een uitermate onprettige, nare, harde en agressieve uitstraling hebben. De dame zit enorm in mijn allergie.

 10. GerardMartin schreef:

  Je moet er van houden….ik geloof het niet….

 11. riccardo schreef:

  Wat ik er vooral mee heb is dat ik er voor Eurovisie geen brood in zie. Het vocale werkt op m’n lachspieren maar muzikaal trek ik dit wel. De choreo is klaar zie ik. De outfits niks meer aan doen. Progressief deuntje. Leuk.

 12. ~René ~ schreef:

  Vond hun lied vorig jaar al fraai en dit lelfs nog fraaier. Het kabbelende van vorig jaar heeft plaats gemaakt voor een stuwender geheel. Meer opzwepend.
  Wat vorig jaar echter enorm tegenviel was het live optreden. Zowel haar zang als haar voorkomen was erg hard en bijna onsympathiek, dat brak me zo op dat de hele inzending een stuk naar beneden kelderde in mijn ranking.

 13. NilsB schreef:

  Zeker geen fan hiervan. De dame heeft voor mij wel bewezen te kunnen zingen. In het Engels klinkt ze een stuk aangenamer. Snap dat ze voor folk gaan, maar ben bang dat Oekraine de finale (net) gaat missen

 14. René schreef:

  Ik had het nummer al een paar dagen geleden gehoord, toen was het gepresenteerd als hun nieuwe single. Toen dacht ik direct: ‘waarom sturen ze dit niet?’ Beetje onzinnig om nu een single uit te brengen die vervolgens niet het ESF-lied is.
  Ik vond hun nummer vorig jaar afschuwelijk, dit nummer geniaal! Dit gaat heel, heel hoog eindigen, mits het live goed is en sympathiek overkomt.

 15. Kristof schreef:

  Wat is dit een verslavend nummer. Zalige videoclip ook

 16. hitzound schreef:

  Geweldig, dit! Helemaal van nu. Direct op mijn playlist.

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Als je 1 minuut hebt gehoord, heb je alles gehoord. Lang leve de poging om eens met iets anders te komen, maar dat maakt dit voor mij nog geen prettig nummer. Valt voor mij onder de categorie Portugal 2019: quasi-arty, maar toch net niet. Slechts poging tot.

 18. Jang schreef:

  Klasse! Finale-waardig. Mijn nummer 1 (tot nu toe)

 19. Beer schreef:

  Heel heel erg goed. Onsongfestivalachtig, meer Eurosonicachtig. Had het nooit gehaald in een nationale finale, daarom goed dat het intern het heeft gehaald. Mag van mij hoog gaan eindigen.

 20. JanG schreef:

  Wat een geweldige inzending!

 21. Jarno schreef:

  Pff jammer! Ik vond de inzending van vorig jaar al niets maar in vergelijking hiermee was dat een pareltje…

 22. Nynke schreef:

  Het lijkt wel een op hol geslagen computer, heeft 0,0 met muziek te maken brrrrr!

 23. Tippy2 schreef:

  Ik vind het intrigerend al ben ik blij dat het wordt teruggebracht naar 3 minuten. Niet slecht en finale is zeker haalbaar.

 24. Esmee schreef:

  Ik vind het wel apart. En het zegt iets over het heden.

 25. bjorn schreef:

  Welkom in Oost-Europa. Dit soort muziek is daar populair. 2 jaar geleden stuurde Polen al een nummer in die genre. Die inzending vond ik irritant, maar hiervan wordt ik gewoon vrolijk. Oekraïne kan zomaar in de finale belanden tot grote verbazing van sommige hier.

 26. dick schreef:

  Afwijkende inzending wat bij een aantal buurlanden best wat punten gaat krijgen maar ik denk dat het overgrote deel van de juries maar vooral de televoters dit niet aan kunnen. Persoonlijk ben ik niet vies van etnische muzieksoorten maar dit vind ik werkelijk niet om aan te horen.

 27. Marieus schreef:

  Mooie alternatieve popsong. Supertof dat dergelijke nummers het songfestival ‘halen’. Ik ben fan.

 28. GERARD schreef:

  Beste gekozen nummer tot nu toe :)

 29. Remy schreef:

  Heerlijk! Het knalt nu al regelmatig uit mijn boxen hier!

 30. Placide schreef:

  Apart en origineel nummer dat zeker. Je houdt ervan of niet. Benieuwd hoe dit live uit de verf zal gaan komen.