Songfestivalorganisatie zet in op scenario B

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Harm schreef:

  Benieuwd of mijn kaartje voor de familie show van de finale nog gebruikt gaat worden, of dat ik pech heb en mis grijp. We blijven duimen.

 2. Rob schreef:

  Wat een teleurstelling voor de stad Rotterdam, er waren zoveel plannen en een waanzinnig mooi versierde stad. Ik kan alleen maar hopen dat Jeangu Macrooy een wereldsong heeft waardoor de winst wederom naar Nederland gaat, en Rotterdam alsnog kan schitteren in 2022. Er ligt een druk op zijn schouders ……

 3. Peter schreef:

  In ieder geval een klein lichtpuntje in deze donkere tijd. In ieder geval alle artiesten live in Rotterdam

  • JanG schreef:

   Dat is nog niet zeker.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Scenario B zou in deze tijd al onverwacht
    mooi zijn. En wie had nu echt verwacht dat het A zou worden? Dan moet je toch echt in een winterslaap vertoefd hebben of in een Netflix-wolk, ver van de dagelijkse actualiteit.

 4. JanG schreef:

  Er zit niets anders op dat Jeangu dit jaar gaat winnen, anders zou het erg sneu zijn voor Rotterdam (en de rest van Nederland).

  • Peter schreef:

   Bereidt je dan maar voor op een teleurstelling, 2022 wordt het niet weer Rotterdam, ik wacht het nummer van Jeangu af, maar ben er bang voor. Ik ga gewoon van het positieve uit en dat het plan B wordt, ieder land live in Rotterdam met een minimaal aan publiek. De stad kan altijd versierd worden er is geen reden om dat niet te doen. Gewoon het van de positieve kant bezien.

  • Dirk Marko schreef:

   Eerst even het lied afwachten?

 5. Kristof schreef:

  Wat er ook gebeurt, het wordt een festival als nooit tevoren. Alleen al daarvoor vind ik het fantastisch dat EBU doorzet. Want we zijn allemaal fan geworden door naar TV te kijken en te supporteren voor ons eigen lied en de liedjes die we fantastisch vinden. Dat zal niet veranderen. Dus: het is back to the roots. Toch nog veel hartjes voor Rotterdam en de Nederlandse fans die al lang hoopten op een festival in hun buurt.
  Een Belgische fan

 6. riccardo schreef:

  Scenario B is voor nu al heel wat. We gaan zien hoe de zaken lopen. Komt vast een goeie show te staan met veel live artiesten. Top.

 7. Beer schreef:

  Jammer van de kaarten. Ik heb nog altijd liever alle kandidaten in Rotterdam zonder publiek, dus ik ben blij dat dit het doel is.

 8. GerardMartin schreef:

  Als ze nu toch door al die veranderingen geld overhouden mogen ze voor mij wel een mooi orkest inhuren om iedereen te begeleiden. Dat zou wel weer eens leuk zijn.

  • Joëlle schreef:

   Geld overhouden? Door geen inkomsten door kaartverkoop lijkt mij dat het eerder richting de min dan de plus gaat.

 9. Joëlle schreef:

  Scenario B met deel publiek en alle artiesten in Ahoy lijkt me nog wel leuk om kaarten voor te kopen als de mogelijkheid er komt. Maar scenario C met publiek in de zaal en alle artiesten vanuit hun eigen studio: brrrr. Ik zie dan geen meerwaarde ervan in om in de zaal te zitten.

 10. Nordman schreef:

  Jammer. Laten we maar gauw opnieuw winnen dan. En ik hoop vooral dat er zoveel mogelijk artiesten aanwezig zullen zijn in Rotterdam. Lijkt me toch een stuk leuker en spannender om naar te kijken dan alleen maar van te voren opgenomen optredens.

 11. Maarten schreef:

  Ik vraag mij wel af waarom het perse in de maand Mei moet plaats vinden? Ze kunnen het toch ook verschruiven naar bijvoorbeeld september wanneer dan waarschijnlijk veel meer mogelijk is.

  • Peter schreef:

   Heb je een goed punt Maarten. Misschien kan de redactie dit voor ons uitzoeken?

   • Gilles schreef:

    Dan zit je al te dicht bij het songfestival van 2022, vermoed ik.

   • Peter schreef:

    Dan vanaf dit jaar gewoon in september houden, waarom niet?

   • Max Mark schreef:

    reactie Sietse Bakker: ,,Het was geen optie, omdat de winnaar dan te weinig tijd krijgt om de editie van 2022 te organiseren. Bovendien werken we met mensen die na mei weer vrij moeten zijn voor andere tv-projecten, zoals de Olympische Spelen. En het zou teveel geld kosten.”

  • Robert schreef:

   Gezien alle onzekerheden met virusmutaties en (geklungel met) vaccinaties mogen we misschien wel blij zijn als het pas in 2022 weer een beetje als vanouds kan

 12. HJ schreef:

  Het zou mijn eerste Eurovisie worden. Had kaarten voor alle shows (rehearsal + live). Echt enorm balen dit.