Succes voor songfestivalinzendingen in hitlijsten [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Maarten schreef:

  Zoals bijna altijd zal geen een radiozender waarschijnlijk liedjes draaien van het songfestival. Daarom zie we die nauwelijks terug in de lijsten. Het songfestival is niet zo populair in Nederland heb ik het idee.

  • Wim1970 schreef:

   De echte fans hebben allang de cd gekocht met alle liedjes. Een enkele keer scoort een songfestivalnummer, zoals Sertab en Loreen.

  • Bas schreef:

   Het songfestival is dus echt wel populair. Dat verklaart dat de liedjes van het songfestival het zo goed doen bij spotify en dat al voor meerdere dagen. Het klopt dat komende weken uit moet wijzen of de radiozenders de liedjes op gaan pakken. De hitlijsten zijn daar voor een groot deel op gebaseerd, omdat cd’s nauwelijks nog worden verkocht en de hitlijst binnen het format van de radiozender moet passen.

   • Maarten schreef:

    Waarom worden de liedjes dan niet op de radio gedraaid? Volgens mij omdat vaak negatief wordt gedaan over het songfestival. Wordt gezegd dat er vaak erg vals wordt gezongen.

   • Peter schreef:

    De radiostations bepalen al jaren de hitlijsten, nummers worden uitentreure door je strot gedauwd. Ik luister selectief radio.

  • Bas schreef:

   Dat is erg achterhaald Maarten. Het is geen 2006 meer..

   De meeste liedjes, zoals die van Italië, Frankrijk, Zwitserland en Oekraïne, zijn uitgesproken en moeten wel passen in het format. Frankrijk is veel te traditioneel voor de popzenders en rockmuziek wordt sowieso weinig gedraaid. Met alleen een paar draaibeurten op NPO Radio 2 en 5 kom je er niet meer hoog in de hitparade, terwijl Spotify en iTunes meer dan eens bewijzen dat het songfestival erg populair is. Zie ook de kijkcijfers van afgelopen zaterdag.

  • Bas schreef:

   Discussie mag altijd hoor, maar zeggen dat het songfestival niet populair is omdat het aantal mensen zouden zeggen dat er vals gezongen wordt is echt geen graadmeter voor populariteit… Veel luisterbeurten op streamingplatforms en de uitverkochte concerten van deelnemers zoals Pravi en Dadi zijn meetbaar en dat zegt dus iets over de populariteit

  • Henk schreef:

   Radiozenders kun je geen waarde meer aan hechten. Ze zijn vreselijk achterhaald!

   • Henk schreef:

    Jij bent hier toch ook populair GerardMartin en jij zingt er gelukkig ook geen toontje lager om ;)

 2. Wim1970 schreef:

  Dat is niet zo moeilijk, ik heb ook alle liedjes op Spotify staan en ik heb ook de cd.

 3. Alex schreef:

  Vroeger scoorden de meeste winnaars of liedjes uit de top 5 grote hits in de top 40 . Tegenwoordig is een top 40 notering geen graadmeter meer. De nummers van Netta, Conchita Wurst Jamala Lordi etc hoorde je nooit op meer op de radio,zelfs Celine Dion haalde destijds de top 40 niet.

 4. HJ schreef:

  Wat maakt het uit of een liedje op de radio wordt gedraaid? Het gaat om streams tegenwoordig. In Apple Music staat een groot aantal liejdes al de hele week in de Top100. ☺️ Ve belangrijker. Sowieso luistert er vrijwel niemand meer radio. Achterhaald.

 5. René schreef:

  Sterker nog.. ook de single ‘Coraline’ van Maneskin komt op 92 nieuw binnen. Ik vind overigens beide andere nummers beter dan hun winnende nummer.

 6. HJ schreef:

  Update: in de dagelijkse Top 100 van Apple Music (de betere variant op Spotify), staan nog steeds heel veel Songfestival-liedjes. 🤤