Zweden toe aan tweede voorronde Melodifestivalen [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. René schreef:

  Beter dan de eerste twee voorrondes. Van de stukjes die ik heb gehoord, vind ik Dotter ruim het best. Laat Zweden haar nu alsjeblieft wél sturen. Patrik en Anton ook ok.

 2. Bas schreef:

  Als Nederland een liedje in de stijl van Eva en Ewa in de voorselectie had zitten dan was het land te klein geweest denk ik… dit zou kunnen verrassen (AC), maar duidelijk is dat Anton Ewald en Dotter naar de finale gaan: Patrik herkansing.

 3. Tippy2 schreef:

  Eva en Ewa is echt tenenkrommend…

 4. Joss schreef:

  Anton Ewald en Patrick Jean naar finale ! Frida en Julia naar herkansing ….. Dotter vind ik helemaal niks !

 5. Br@m schreef:

  Deze voorronde is iets beter dan de eerste maar ik kan van geen enkel nummer echt enthousiast worden. Ik geloof dat ik Frida Green nog de beste vind.

  • Davidovich schreef:

   1. Anton Ewald – “New Religion”. Gelikt nummer met een gouden tintje. Aardig gebracht maar het zingen in het hoge ging wat minder.

 6. Björn Grooten schreef:

  Anton Ewald zingt behoorlijk vals, wel een goed nummer

 7. Davidovich schreef:

  2. Julia Alfrida – “Rich”. Nummer boeit me niet echt maar redelijk gebracht. Het klinkt als een ander lied maar weet naam niet.

 8. Davidovich schreef:

  3. WAHL feat. SAMI – “90-talet”. Zweedse rap met een jaren 80 look en geluid. Leuk voor de afwisseling en thuispubliek.

 9. Davidovich schreef:

  4. Frida Green – “The Silence”. Beetje voorspelbare ballad heeft goede opbouw maar erg cliché qua tekst. De hoge nootjes waren hier ook wat minder mooi.

 10. Davidovich schreef:

  5. Eva Rydberg & Ewa Roos – “Rena rama ding dong”. Dansa schlager door 2 oudere dames. De diversiteit is leuk maar dat is het dan ook.

 11. Davidovich schreef:

  6. Patrik Jean – “Tears Run Dry”. Roze gekleurde inzending klinkt als typisch Zweeds midtempo inzending. Maar hoog ging beter maar einde een beetje abrupt.

 12. Joss schreef:

  We zitten halverwege in Zweden …. na 14 nummers ‘ HET ‘ nummer voor Rotterdam nog niet gehoord ! We hebben hoop …. nog 14 te gaan !

 13. Davidovich schreef:

  7. Dotter – “Little Tot”. Nogal donker maar energiek nummer is goed in beeld gebracht. Qua lied aardig maar raakt niet echt.

  1 en 7 naar finale. 3 en 6 naar AC denk ik

 14. Davidovich schreef:

  Jongeren kiezen de finale en ouderen de AC keuze lijkt het.

  Anton brak tijdens de reprise en kon even niet zingen.

  • Gerard schreef:

   Brak? Vond het eigenlijk best onprofessioneel.

  • Björn Grooten schreef:

   Maar nu hoorde je duidelijk het effect dat de overige stemmen niet live zijn. Het refrein hoeft hij niet eens te mee te zingen omdat zijn zang ook op tape staat. Daarom vind ik dat alle stemmen live moeten zijn.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Als het goed is, zou je dat in Rotterdam niet zo kunnen terughoren. De afspraak is dat stemmen niet gedubd worden, maw je mag dan niet over je eigen stem heen zingen. Maar de Zweden zullen wel wat vinden om deze regel te ontwijken. Hij haalt ook helemaal de hoge noten niet, dat was echt krijsen.

  • Beer schreef:

   Dotter gaat duidelijk meedoen voor de winst. Goede zaak!

 15. Rick schreef:

  de dansers waren het hoogtepunt van de avond…. niets bijzonders

 16. Björn Grooten schreef:

  De tweede ronde was beduidend beter dan de eerste. De twee liedjes die direct naar de finale zijn gegaan, zouden de finale in Rotterdam met gemak halen, maar het zijn geen liedjes waarmee je wint.

 17. Tippy2 schreef:

  Ik vond het teleurstellend, zelfde Zweedse crap al zowaar gezien, begint me te irriteren…

  • robbert-rotterdam schreef:

   Vind ik ook wel. De Zweden blijven nogal hangen in wat ze al 10 jaar doen. En zolang ze de top halen, zal dat wel zo blijven, ondanks tegenvallende televotingcijfers de laatste jaren.

   • Björn Grooten schreef:

    Het is een luxe wat Zweden heeft, toch zijn de liedjes die Zweden stuurt niet altijd hetzelfde. Wat wel een probleem is dat meerdere landen bij Zweedse componisten shoppen, hier krijg je wel meer van hetzelfde oo het festival. Ik denk dat Zweden ook niet zit te wachten om elk jaar te winnen. Ze hebben pas 1 keer de finale niet behaald.

   • Gilles schreef:

    Hopelijk verandert het volgend jaar als CB er eindelijk de brui aan geeft.

 18. Tippy2 schreef:

  zowaar=zovaak

 19. RiaNL schreef:

  Ik was niet onder de indruk. Heel veel hebben we al erg vaak gehoord.

 20. Jang schreef:

  Dit was allemaal niks, ik hou ook niet van die klap-band (een lege zaal, is een lege zaal)

 21. Beer schreef:

  Ik vind het jammer wanneer de klacht weer komt dat ‘het allemaal veel van hetzelfde is’. Dat is popmuziek. Er gebeurt normaal gesproken weinig vernieuwends. Om daarover verbaasd de toen is bijzonder.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat is niet waar. Popmuziek kent vele vormen en kan wel degelijk divers zijn. Of vind je dat wat we in mf zien het hele spectrum van de popmuziek afdekt? Ik zie daar altijd maar een klein deel, vertegenwoordigd door steeds dezelfde schrijvers/componisten. Dat vind ik best wel jammer, want Zweden heeft veel meer te bieden dan steeds dezelfde componisten en artiesten. Het lijkt wel of SVT een 10 jarig contract heeft met steeds dezefden.

 22. Hebbuzz schreef:

  Anton Ewald. Om je kapot te schamen zo onprofessioneel. Ook SVT moet zich schamen met zo overduidelijk de vocalen op band te hebben dat je nauwelijks verschil hoort als Anton zit te grienen ipv zingen. Ewald mag van mij laatste worden in de finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *