Inzending Noord-Macedonië in opspraak [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Wat vergezocht toch allemaal weer, pfff.

 2. Dustin schreef:

  Wat een gezeur weer met de nationalisten

 3. Reeds gestemd schreef:

  Alleen al om dit soort toestanden te voorkomen is het zaak vooral niet te stemmen op populistische nationalistische partijen. Stem voor een nieuw leiderschap.

  • Peter schreef:

   Waar iedereen zichzelf mag zijn maar we niemand laten vallen 💚

  • Hans schreef:

   Ik denk dat Will Ferrell dit liedje graag zou hebben opgenomen in The Story of Fire Saga. Hilarisch! En dan ook nog eens een schandaal over de kleuren van de bulgaarse vlag, je verzint het toch niet! Of zou Vasil dan toch een typetje van Barron Cohen zijn?

 4. Matrix schreef:

  Pure Balkan-shit. Wel sneu voor Yasil. Wat ik kan missen als kiespijn op Eurovisie zijn Balkanlanden die elkaar 12 punten geven.

  • Wim1970 schreef:

   Maar dan mag Nederland ook geen 12 punten geven aan omringende landen.

  • Björn Grooten schreef:

   Bij juryvoting valt dat nog wel mee, bij televoting niet. Maar er zijn meer landen die bepaalde buurlanden tijd veel punten geven. Bekendst geval is Griekenland – Cyprus. Staan beide landen in de finale dan weet je al dat al zo goed als zeker beide 24 punten scoren. In de kwestie van Noord-Macedonië, vind dat de omroep slappe knieën heeft. Degene die zich storen hoeven niet naar de videoclip te kijken.

  • Wim1970 schreef:

   12 van de jury, 12 van televoting.

 5. Jellybean schreef:

  Zou wel heel bitter zijn voor Vasil nadat het festival vorig jaar ook al niet door ging. Ook erg vergezocht; dan zou Jeangu b.v. niet loyaal zijn aan Nederland omdat hij zijn Surinaamse roots eert in zijn lied. Complete bullshit natuurlijk maar zo zie je maar weer wat ‘vrijheid’ in sommige landen betekent anno 2021.

  • Frank schreef:

   Ik mis wel een blanke in de clip van Jeangu, wat vreemd is aangezien de meerderheid van het land waar hij voor uitkomt blank is en er tegenwoordig in elk reclamespotje iemand met kleur hoort te zitten.. meten met twee maten?

   • Hans schreef:

    Pfffff wat vermoeiend….

   • @lbert schreef:

    Wat een kul reden

   • robbert-rotterdam schreef:

    Persoonlijk vind ik het liedje van Jeangu niets aan, maar zie niet in waarom er perse een blanke op het podium moet. Er zijn jaren geweest dat er geen enkele donkere voor Nederland op het podium stond, terwijl een behoorlijk deel van de Nederlandse bevolking donker is. Dus dat mag ook wel eens een keertje, wat maak je je druk.

   • Wim1970 schreef:

    @robbert-rotterdam: Toen speelde het allemaal nog niet.

   • Pieter schreef:

    @Robbert-Rotterdam, je hebt het niet goed begrepen. Frank wil helemaal geen blanke in het clipje, hij zegt gewoon dat er tegenwoordig met twee maten en gewichten gemeten wordt. Je mag tegenwoordig niet meer veel. Ik denk dat standupcomedians er binnen vijf jaar niet meer zijn, want je mag nergens meer mee lachen tegenwoordig.

 6. ~ René ~ schreef:

  Of een promotiestunt? Extra aandacht voor het lied, mensen die het lied opzoeken om de Bulgaarse driekleur op te zoeken, extra punten vanuit Bulgarije … je weet het niet?

  • dick schreef:

   Wat een giller. Hoe zit het met de loyaliteit van Jeangu???? Ik vermoed dat dit weer een poging is om aandacht te trekken. Zo niet: dan is het diep zielig, waar maken ze zich druk om, sommige landen lopen heel HEEEEEEEL ver achter.

 7. Marinus schreef:

  Ik word hier zo moe van. Wat een bullshit!!

 8. Beer schreef:

  Dus eigenlijk gebakken lucht. Niet alsof dit iets uit gaat maken voor hun deelname.

 9. RiaNL schreef:

  Wat een gezeur om niks !! Hebben ze niks beters te doen??

 10. Br@m schreef:

  Vreselijk kinderachtig en vergezocht. Hopelijk mag Vasil wel gewoon mee blijven doen in mei.

 11. Joss schreef:

  Zullen we het even over iets anders hebben …. CORONA PANDEMIE bijvoorbeeld ! Stijgende cijfers alom en overal in Europa !
  Hopelijk komt er geen derde golf ….. of we kunnen clipjes kijken in mei !

 12. riccardo schreef:

  Iets met spijkers en laag water als je het mij vraagt. En hoezo een commissie. De clip is vanwege zure types toch al aangepast?

 13. RoBo schreef:

  Misschien gewoon publiciteitsstunt. Als dat geval is gelukt. Als het waar is….kom op.

 14. Rhein schreef:

  Tja, eerst je naam veranderen omdat Griekenland dwars ligt en nu blokkeerd Bulgarije toetreding omdat zij vinden dat Noord-Macedonië volgens hen een Bulgaarse sub-cultuur is en dat ook vast wil leggen. Is Eurovisie wel de juiste plek voor deze discussie? :/

 15. Jane_doe schreef:

  Ik vind het wel mooi dat iedereen meteen roept dat het vergezocht is of een domme reden. Het feit dat tienduizenden mensen de petitie ondertekend hebben, geeft in elk geval aan dat het sommige mensen toch wel degelijk diep zit.
  Pas op met de oordelen over dingen waar we hier in NL/BE niets van meekrijgen….

  • Dustin schreef:

   pas op? dat maken we zelf wel uit….

  • Björn Grooten schreef:

   Nog niet zo lang geleden was er een verschrikkelijk burger oorlog op de Balkan. Als je daar eens in verdiept dan weet je dat daar nog steeds spanningen zijn. Iets kleins kan dan al snel tot onrust leiden.

   • Dustin schreef:

    Men kan zich niet overal in verdiepen, ik heb genoeg aan ‘de Troubles’ hier in Northern Ireland.

 16. Remco van den Berg schreef:

  Ondertussen is er nog niet veel bekend over de Wit-Russische inzending. Zouden die nog meedoen?

  • Wim1970 schreef:

   Het zou me niks verbazen als Wit-Rusland afhaakt. En ik hoop dat het land dan ook nooit meer meedoet.

 17. ~ René ~ schreef:

  Dat hoop ik dus absoluut niet. Het komt het volk van dit soort landen heel goed uit om in aanraking te komen met Westerse landen, daar worden zij beter van en uiteindelijk resulteert dit in een niet te stoppen opstand.

  • Björn Grooten schreef:

   U kijkt met een vrij Europese blik naar Wit-Rusland. In dat land worden dingen gewoon niet getoond en verteld. Daarbij is daar een regime wat gesteund wordt door Rusland. Zolang dit het geval is gaat er niets veranderen. Daarbij kan het omvallen van een totalitair regime leiden tot grote onrust of nog erger een burgeroorlog.