Italië van start met Sanremo-festival

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Br@m schreef:

  Ik ga het allemaal volgen. Ik ben een groot liefhebber van het Italiaanse lied en van dit festival. Het zal wel wennen zijn om daar een lege zaal te zien te meer daar het publiek altijd erg meeleefde.

  • Dirk Marko schreef:

   Datwordt mij net even teveel, ik hoor graag de hoogtepunten van de avond van je Br@m.

   • Br@m schreef:

    Ik ga niet 5 avonden van begin tot einde volgen hoor. Ik wil de eerste 2 avonden liefst alle 26 nummers horen en vermoedelijk sla ik dan 2 avonden over om op de finaleavond (zaterdag) weer te kijken na de finale van Wie is de mol (want dat is ook een favoriet programma van me). Dat wordt desalniettemin een hele zit want vaak duurt de finaleavond van Sanremo tot ong. 01.30 uur ‘s nachts. Ga er maar aanstaan….

 2. RiaNL schreef:

  Ik ga het ook allemaal volgen. Ik ben ook dol op Italiaanse muziek en kan niet wachten om alle liedjes die San Remo 2021 ons te bieden heeft te horen. Het is inderdaad vreemd om dit te zien zonder publiek in de zaal. Maar de muziek zal er niet minder om zijn. denk ik. We gaan het meemaken, ik verheug me er op.

 3. Gerrit schreef:

  Mooie liedjes jammer dat er weinig mooi kunnen zingen.

 4. GerardMartin schreef:

  Ik zag een heel klein stukje van die Loredana, en dat was meer dan genoeg. Dat was geen zingen meer maar een visvrouw die haar waar staat te verkopen in een hal. Verschrikkelijk zeg.

 5. J. schreef:

  Benieuwd, vorig jaar was de inzending van Italië mijn favoriet voor de overwinning

 6. Gerrit schreef:

  J. Was ook niet zo moeilijk om te raden

 7. Jang schreef:

  Annalisa naar Rotterdam (hoop ik).

 8. Br@m schreef:

  De uitslag van de eerste avond:
  1. Annalisa
  2. Noemi
  3. Fasma
  4. Francesca Michielin & Fedez
  5. Francesco Renga
  6. Arisa
  7. Maneskin
  8. Max Gazzè
  9. Colapesce & Dimartino
  10. Coma_Cose
  11. Madame
  12. Ghemon
  13. Aiello
  Wat valt hier verder nog over te zeggen, de eerste 6 in de eindrangschikking waren redelijk tot goed; de rest was slecht tot zeer slecht. Annalisa was een klasse apart en die zou zeker niet misstaan op het ESF. Gastoptredens waren er o.a. van Diodato en Loredana Berté. Ook traden er 4 deelnemers aan in de Nuovo Proposte (nieuwelingen categorie). Vandaag de 2e helft van beide categorieën. De optredens zie ik morgen wel op het you tube kanaal van het festival want de show van gisteravond duurde maar liefst 5 uur en was pas rond 01.30 uur afgelopen. En voor de echte liefhebber, de 2CD met alle 34 nummers van dit jaar verschijnt as. vrijdag in Italië.

 9. Max Mark schreef:

  Genoeg om uit te kiezen voor de Italianen. Zitten geweldige nummers tussen. Stuur Irama en je zit gebakken. Maar ook de nummers van Ermal Meta, Malika Ayane en Annalisa vind ik goed.

  Ach en die Orietta Berti, wat een geweldige stem en een onmiskenbaar Italiaans nummer.

 10. Br@m schreef:

  Het wordt een strijd tussen de winnares van de eerste avond, Annalisa, en de winnaar van de tweede avond, Ermal Meta. Hun nummers springen kwalitatief echt boven de rest uit. Aan het eind van de tweede avond werd een top 26 doorgegeven en dit is de top 10 daarvan:
  1. Ermal Meta
  2. Annalisa
  3. Irama
  4. Malika Ayane
  5. Noemi
  6, Fasma
  7. Francesca Michielin & Fedez
  8. Lo Stato Sociale
  9. Willie Peyote
  10. Francesco Renga

 11. RiaNL schreef:

  Inderdaad, ik vind ook de liedjes van Annalisa en Ermal Meta de mooiste. Van mij mag 1 van hen winnen en naar Rotterdam komen. Ik heb een lichte voorkeur voor Ermal Meta.