Dou12e Points 2021 [14]: Azerbeidzjan

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Eddy schreef:

  Er is nagedacht over de rangvolgorde in de halve finales.
  Na de Vlaamse patholoog-anatomen komt Eden Alene, very alive and kicking, terug wat leven in de brouwerij brengen.
  En nadat iedereen in een staat van lethargie is gesukkeld na de psychotherapie van Roxen kan Efendi de boel terug wakker schudden.
  Slim bedacht!
  Azerbeidzjan heeft al jaren volwaardig de plaats van Turkije ingenomen en Efendi kan je zien als een jong zusje van Sertab Erener en Hadise.
  ‘Mata Hari’ (met een knipoog naar Nederland, vermits zij een Nederlandse spion/femme fatale was) is een exotisch muzikaal bommetje dat wel eens heel veel mensen zou kunnen bekoren.
  Er is zeker commentaar op het feit dat het nummer erg copie-paste is van hun (eigen) ‘Cleopatra’ van verleden jaar. De doorsnee songfestivalkijker weet dat niet (meer). Het gros van de kijkers gaat gewoon met een zak chips voor de tv zitten en ondergaat alles. Die hebben geen referenties naar vorige jaren tenzij, in het beste geval, naar lokale inzendingen of ”de klassiekers”.
  Efendi is sexy en heeft power. Mensen zijn gek op oriëntaalse klanken gemixt met een hedendaagse beat. Bovendien hebben ze in Azerbeidzjan geld genoeg om een indrukwekkende staging uit te werken.
  Kortom, het zal wel goed komen voor Efendi alhoewel ik niet denk dat ze gaat winnen.

 2. Henk schreef:

  Prachtig verwoord Eddy! Helemaal mee eens!

 3. Tippy2 schreef:

  Mee eens Eddy, alleen “Mensen zijn gek op oriëntaalse klanken gemixt met een hedendaagse beat”, ik weet niet of dat nog zo is. Ik vind dat te uitgemolken en dus passé. Maar smaken verschillen.

  • Jellybean schreef:

   Mee eens, inmiddels tot in den treure uitgemolken, wat overigens niet wil zeggen dat ieder liedje met die invloeden niet goed zou kunnen zijn. Ik heb met dit nummer gewoon niet zoveel. Ben benieuwd hoe dit live gaat klinken en ik verwacht wel een mooie, visueel sterke act die het liedje goed gaat ondersteunen. Heerlijk toch die variatie aan liedjes dit jaar, zo hoort het ook!

 4. Jang schreef:

  Geweldige inzending, helemaal now and wow

 5. riccardo schreef:

  Het is zo’n beetje om dezelfde redenen dat ik dit met aan 100% grenzende zekerheid de finale zie halen als dat het de winnaar niet gaat zijn. Het leent zich uitstekend voor veel visuele toeters en bellen. Daar hoop ik op. Dat is goed voor het show gehalte van het programma. Muzikaal gezien vind ik hier uitgezonderd het breakje als in Cleopatra persoonlijk niet zo heel veel aan.

 6. RiaNL schreef:

  Ik vind het een waardeloze en slechte kopie van haar inzending van vorig jaar die ik dan wel weer net iets leuker vond. Ik weet dat hele volksstammen hier helemaal weg van zijn, wat natuurlijk op zich prima is, maar van mij hoeft dit niet naar de finale.

  • GerardMartin schreef:

   Helemaal mee eens Ria.

  • Pieter schreef:

   Ik luister de laatste jaren vaak maar één of twee keer naar de liedjes op voorhand. Ik heb Cleopatra dus wellicht maar één keer gehoord en ik weet zelfs nog dat het heel erg lijkt op Mata Hari. Mag dat überhaupt wel? Ik dacht dat plagiaat niet mocht, zelfs niet als het vingerdik is.

   • Wim1970 schreef:

    Maakt niet uit, mits het dezelfde mensen zijn die dit nummer hebben geschreven/gecomponeerd.

  • Björn Grooten schreef:

   Ik vind hier ook niks aan. Ik hoor liever Cyprus, San Marino, Griekenland en Malta

 7. Beer schreef:

  Als een van de ‘bops’ de finale niet haalt, is het denk ik deze.

 8. Sake schreef:

  Dit genre weten we nu wel een keer. Maar, gek genoeg, zie ik haar wel in de finale verschijnen. Is publiek voor.

 9. MarkusRotterdam schreef:

  Repeterend niemandalletje niveau sex kitten waar er dit jaar al genoeg van is. Iedereen vergeet dit snel.

 10. Paysbart schreef:

  Mijn beeld van deze zangeres is wat gekleurd door de foto die ik van haar zag voor groot bord “ Karabak is Azerbeidzjan …..V voor victory”. Beetje smakeloos want daarom doet Armenië nu niet mee in Rotterdam.
  Komt bij dat ik Cleopatra vorig jaar al verschrikkelijk vond. Deze flauwe kopie mag meteen de prullenbak in.. ik hoop op afstraffing door geen finale….
  Mijn lijst: 1 Litouwen 3 Roemenië 6 België 9 Rusland 12 Cyprus 16 Kroatië 18 Australie 23 Ierland 26 Israël 32 Zweden 34 Slovenië 37 Noorwegen 38 Azerbeidzjan. 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

 11. robbert-rotterdam schreef:

  Ik heb het helemaal gehad met dit soort afgekloven nummertjes. Dat geldt wat mij betreft niet alleen voor Azerbeidzjan, maar ook voor Cyprus en Kroatië. Periode 2001-2009 hoeft van mij niet herhaald te worden. Verzin eens wat nieuws.

 12. Björn Grooten schreef:

  Wanneer komt er eens echt liedje uit Azerbeidzjan? Ze winkelen meestal in Zweden voor een liedje, maar shoppen nu in Nederland. Van mij mag dit in de halve finale blijven hangen.

 13. Michael Adam schreef:

  Het etnische gedreun is echt super catchy wat mij betreft. Ja ja beetje gekopieerd van vorig jaar maar het heeft eigenlijk wel charme. Dat de zangeres zo politiek betrokken is en dat uit op Instagram vind ik niet prettig. Daarentegen probeer ik dit lied los te zien van dat soort taferelen. Het is een heerlijk nummer en mag mij de finale in.

 14. hebbuzz schreef:

  Ze hebben Cleopatra uitgekleed en toen bleek het een hoerige dubbelspion te zijn. Volgend jaar Lelelelelelelelelewinski?

 15. Bandido - Georgia schreef:

  Tot 2:25 minuten vond ik dit vooral een herhaling van zetten, maar dan ineens gaat het toch onverwacht knallen. Nee, niet bijzonder origineel, maar in dit genre (als je dat zo mag noemen), vind ik het toch meer dan okay. En Azerbeidzjan kennende, gaat het er visueel weer spectaculair uitzien. Al met al een zekere finalist en een geduchte kanshebber voor top 10 in de finale.

 16. Remco van den Berg schreef:

  Niets origineels aan dit liedje. Het zal wel goed scoren en prima in beeld worden gebracht en met het achtergrond koor op tape zal de vermoedelijke zwakke zang wel worden gecamoufleerd. Ergens hou ik wel van dit soort liedjes maar eigenlijk vind ik dit gewoon flut.

 17. Br@m schreef:

  Geinig dat uitgesproken Nederlanders deze etnische bijdrage van Azerbeidzjan in elkaar hebben geflanst. Ben benieuwd of dit gaat scoren. Persoonlijk vond ik Cleopatra van vorig jaar een sterker nummer.

 18. Bert schreef:

  Ik vind dit niet slecht. Zou zomaar eens in de top 10 kunnen belanden, zeker als het er visueel er top uitziet!

 19. Placide schreef:

  Een afschuwelijke kopie van het liedje van vorig jaar. Neen, dit hoeft echt niet naar de finale toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *