Dou12e Points 2021 [38]: Frankrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

65 reacties

 1. Richard schreef:

  Mooi chanson en hopelijk scoort het over twee weken ook. Vrees beetje voor Kaas-effect

  • Gilles schreef:

   Het lied is veel toegankelijker en ESC-vriendelijker dan S’il fallait le faire in 2009.

   • Björn Grooten schreef:

    Ik vond dat liedje van Patrica Kaas veel interessanter. Dit is toch wel erg Edith Piaf kloon.

 2. Thijn schreef:

  Mijn nummer 1

 3. Dirk Marko schreef:

  Mag wat mij betreft winnen.

 4. Bert schreef:

  Mooi nummer. Nu maar hopen dat de veelal jongeren ook hier op gaan stemmen, want dat verdient dit nummer. Volgend jaar Parijs? Ik hoop het!

 5. Beer schreef:

  Ik gun het Frankrijk ook om te winnen en met dit nummer is die kans hoger dan alle jaren sinds 2001. Allez!

  • Wim1970 schreef:

   In 1990, 1991 en 2002 had Frankrijk sowieso al moeten winnen.

   • Wim1970 schreef:

    Hoewel ik met de overwinning van Israël ook blij was geweest in 1991, maar helaas won dat homofobe gedrocht uit Zweden, vreselijk nummer ook.

   • @lbert schreef:

    Wat een onzin had moeten winnen, het is zoals het is en als je niet wint had je te weinig stemmen, over en uit !

   • Peter schreef:

    Joh, maak je niet druk het is onze zuurpruim Wim1970 maar

   • Björn Grooten schreef:

    Zeker in 2002 hadden ze moeten winnen, maar de televoters kozen een nietszeggend verkleedpartij. De inzending van 2001 vond ik ook erg goed maar klonk niet mooi in het stadion. Een top 5 zit er wel in, maar ik verwacht niet dat dit gaat winnen.

 6. Jang schreef:

  Niet perse mijn favoriet maar ik denk wel dat ze gaat winnen

  • Wim1970 schreef:

   Volgens @lbert moet je niet te weinig punten krijgen om te winnen, want het is is zoals het is, over en uit!

   • Jang schreef:

    Dames! Geen ruzie maken, eurovisie is een feest en gun elkaar een mening.

 7. RobOranjeFinland schreef:

  Mooi lied, Frankrijk zal zeker meedoen om de hoofdprijs, waardige opvolger voor ARCADE.

 8. Tippy2 schreef:

  Dit is de winnaar… Niet zozeer die van mij (na een paar keer horen begon het voilà voilà voilà voilà me al te irriteren) maar als je het slechts 1 x hoort op dé avond komt het wel binnen. Kwalitatief wel een van de betere nummers, al zit er voor mij dit jaar helemaal geen boeiend nummer en dus winnaar bij, 2019 was toch aanzienlijk sterker.Maar we gaan gewoon genieten!

  • Wim1970 schreef:

   Ik heb ook nog geen enkele winnaar gehoord, dus het wordt een spannende avond.

  • riccardo schreef:

   Voor mij zijn er deze editie juist veel meer nummers dan vorige keren die me ook persoonlijk aanspreken. Maar inderdaad zonder dat er een duidelijke winnaar tussen zit. Genieten van de show, dat sowieso.

   • Max Mark schreef:

    Ja, Riccardo, dat heb ik. Ik heb deze editie meer nummers die me aanspreken. En ik vind de diversiteit in nummers en muziek dit jaar erg leuk. Het is allemaal wat meer uitgesproken en vaak goed uitgevoerd ook. Zoals gezegd geen duidelijke favoriet of gedoodverfde winnaar. Het wordt nog spannend over een paar weken!

   • Max Mark schreef:

    moet zijn, eerste zin: dat heb ik ook :-).

   • jellybean schreef:

    +1

  • Rhein schreef:

   Ik heb exact hetzelfde gevoel, al deel ik niet de mening dat dit jaar slechter is.

 9. Max Mark schreef:

  Erg mooi. In mijn persoonlijke top op dit moment mijn numero 4, maar ik denk en hoop dat dit lied gaat winnen. Prima gezongen, een betoverende live uitvoering tijdens de Nationale finale, hele mooie melodie en een prachtige subtiliteit van de strijkers op de achtergrond. Daarbij is Barbara een mooie verschijning en spat ze van het scherm. Ze kan dit lied met verve brengen en verkopen aan Europa. Zet ‘em op, Frankrijk. Het zou zeer verdiend zijn.

 10. riccardo schreef:

  Een slimme inzending en absoluut een kanshebber. Het is niet zo dat ik denk dat hiermee een soort van nieuwe Piaf is opgestaan. Daarvoor mist het dan toch aan intensiteit. De tekst schijnt indrukwekkend te zijn. De clip is mooi. Een indrukwekkende staging ligt in het verschiet. Wordt een hele goede uitslag voor Frankrijk. Winnen hoeft voor mij niet.

 11. @lbert schreef:

  Heb hier helemaal niks mee, pas aan het eind komt het wat op gang net als Grow van Jeangu vorig jaar, gaat niet winnen maar zal vast hoog eindigen !

  • RobOranjeFinland schreef:

   Off topic:
   https://youtu.be/L7agnQIGbso

   Hele emotionele recensie over onze bijdrage, morgen zullen er vele meningen zijn, maar als je deze video hebt gezien van Birth of A New Age kan je niet anders dan achter Jeangu gaan staan, ik verheug mij nu al op die 3500 Nederlanders in Ahoy tijdens het optreden van onze bijdrage…..

 12. Inez schreef:

  Hier heb ik niks mee gezaag tot en met altijd die zelfde toon en een Edith piaf kloon van Edith piaf blijf je af dat was een zangeres maar. Dit nee Frankrijk en mensen het is mijn mening

 13. Remco van den Berg schreef:

  Het zou geweldig zijn als dit lied zou winnen omdat dat zou bewijzen dat met een chanson je ook kan winnen (net als Portugal 2017). Het nummer staat op mijn derde plek, na Zwitserland en Litouwen. De stem van de zangeres vind ik niet altijd even prettig. Maar het hoort zeker tot mijn favorieten.

  • Inez schreef:

   Portugal was geweldig maar dit nee dank u

  • Björn Grooten schreef:

   De inzending van Portugal was echt uniek, dit is toch echt een Edith Piaf kloon. De Franse taal is lang niet meer zo populair als dat het 40 jaar geleden was. Sowieso gaat dit in de hitlijsten niet scoren.

 14. Dirk schreef:

  Voorspelbaar en dertien in een dozijn jaren 50 chanson. Ook mij begint het Voilà Voilà Voilà op een gegeven moment behoorlijk de keel uit te hangen. Of dit winnen zal volledig afhangen van hoe het in beeld wordt gebracht, want er zijn (gelukkig) meer kapers op de kust.

 15. Kobe schreef:

  Kwaliteit of niet, ik heb hier helemaal niets mee. Ik vind het een zeurderig nummer die naar het einde toe erg repetitief wordt.

 16. RiaNL schreef:

  Ik vind dit een prachtig lied en Barbara een prima zangeres. Ik zou heel blij zijn met een overwinning. Frankrijk behoort samen met Zwitserland tot mijn grote favorieten dit jaar !!!

 17. Joss schreef:

  Ik vind er niks aan ! Geen winnaar wat mij betreft ! Het veelvuldig voila…voila ….voila begint met haar eentonige stem zeer te irriteren !

 18. Peter schreef:

  Gaat hoog eindigen, maar winnen niet. Na alle repetities te hebben gezien en de avonden zelf kunnen we gaan bepalen en denken wie er gaat winnen. Ik zelf hoop op outsider San Marino

  • Max Mark schreef:

   Ja Peter, zou ik ook heel tof vinden. Geweldig nummer, dat van San Marino. Wat een stunt zou dat zijn. Een dwergstaatje dat alles en iedereen omver blaast. Ik gun het Senhit van harte. Hopen op een prachtstaging en een indrukwekkend live-optreden. Het nummer behoort in ieder geval voor mij tot één van de beste dit jaar.

   • Björn Grooten schreef:

    San Marino kan wel eens de televoting gaan winnen. Persoonlijk verwacht ik Malta als winnaar. Zou ook leuk zijn een land wat nog nooit gewonnen heeft.

 19. MarkusRotterdam schreef:

  Een pareltje! Om ” music first ” te houden moet dit ook gewoon winnen en niet zo ’n gedrocht uit Malta, San Marino, Servie of waar dan ook vandaan. Wel denk ik dat je naar dit lied moet leren luisteren maar ik ben verkocht.

  • Peter schreef:

   “Pareltje” vind ik persoonlijk iets teveel van het goede. In dit genre zijn zo veel mooiere nummers te horen en gemaakt. Zoals zovelen al melden hier, na een tijd gaat het irriteren. Maar dat het hoog eindigt dat is zeker.

  • Henk schreef:

   Nee hoor, San Marino stuurt het beste lied ooit en gaat hoog eindigen. Doe mij maar een lekkere hamburger in plaats van een biefstukje. Het Franse lied verveelt erg snel en is totaal niet vernieuwend.

 20. Henk schreef:

  Echt vernieuwend is het lied natuurlijk niet. Frankrijk heeft de voorbije jaren vaak eigenzinnige bijdrages gehad. Ik had ze in 2018 met Madame Monsieur met Mercy de overwinning zeer gegund. Dit lied verveelt mij heel erg snel dus winnen gaat ze niet. Het kon nog wel eens een tegenvaller gaan worden…..

  • Inez schreef:

   Het is saai en een kopie van Edith piaf dit nummer zou in de jaren 80 van het Eurovision thuis horen maar nu niet

  • Björn Grooten schreef:

   De televoting zal het probleem voor Frankrijk gaan worden waardoor winnen lastig wordt. Ook vanuit Oost-Europa zullen hier niet veel stemmen voor komen. Bij de televoting valt Frankrijk altijd tegen.

 21. Br@m schreef:

  Schitterende bijdrage van Frankrijk. Dit wordt zeker top 3 en mogelijk een overwinning. Barbara heeft een prima uitstraling die helemaal bij Voila past. Bij de nationale finale maakte ze al veel indruk op me en toen viel me de gelijkenis met Edith Piaf al op. Vakjury’s gaan het lied zeker omarmen maar afwachten of televoters dit ook kunnen waarderen.
  En natuurlijk voor de liefhebber van lijstjes hier weer mijn persoonlijke top 39: 1. Malta; 2. Servië; 3. San Marino; 4. Zwitserland; 5. Frankrijk; 6. Cyprus; 7. Noorwegen; 8. Zweden; 9. Griekenland; 10. Ierland; 11. Bulgarije;12. Polen; 13. Noord-Macedonië; 14. Litouwen; 15. Verenigd Koninkrijk; 16. Spanje; 17. Azerbeidzjan; 18. Oostenrijk; 19. Estland; 20. Portugal; 21. Israël; 22. Roemenië; 23. België; 24. Albanië; 25. Moldavië; 26. Slovenië; 27. Denemarken; 29. Rusland; 30. IJsland; 31. Kroatië; 32. Duitsland; 33. Letland; 34. Tsjechië; 35. Finland; 36. Oekraïne; 37. Australië; 38. Georgië; 39. Italië.

 22. Sake schreef:

  Vive La France. Mijn nummer.1!!! Parijs 2021!!

 23. jellybean schreef:

  Zeer mooi, pakkend chanson in de geest van Piaf en een goede zangeres die het geheel met passie vertolkt.
  Dat dit gaat scoren staat vast maar of het genoeg is om te winnen? Moeilijk te voorspellen wat de televote stemmen gaan doen. We zullen het gaan zien; volgens mij gaat het héél spannend worden!

 24. Richard schreef:

  Ik moet nog zien of de televoters hier massaal voor gaan stemmen tijdens de finale.
  Hoop eerlijk gezegd van niet.

  • Björn Grooten schreef:

   Die gaan hier niet massaal voor vallen. Daardoor gaat het erg spannend worden.

 25. GerardMartin schreef:

  Een van de weinige nummers die, wat mijn smaak betreft, met muziek te maken heeft. En zo zijn er nog een paar dit jaar. Het overgrote deel vind ik goedkoop in elkaar gefabriceerd computergeluiden met krijsende en blèrende stemmen, hoe harder hoe slechter. Music first zei Duncan in 2019 en daar is dit nummer een voorbeeld van. Van mij mag ze winnen.

 26. Tumtum schreef:

  Van mij mag ze ook winnen, maar vind Zwitserland mooier. Vind het liedje op een gegeven moment wat saai worden.

 27. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit heel erg mooi, en zeer smaakvol gebracht. Prima zangeres ook en ze weet een prachtige sfeer neer te zetten. Ik hoop op een mooie notering, en dat zou wat mij betreft terecht zijn. Ik zie dit zomaar de meeste punten bij de vakjuries halen, maar wat de televoters gaan doen is voor mij een groot vraagteken. Hoe dan ook, ik persoonlijk zou er prima mee kunnen leven als dit zou winnen.

 28. Marcel schreef:

  Een van mijn top favorieten. Verdiend om te winnen en hoe Malta het ook heel leuk doet, hoop ik toch stiekem dat Frankrijk gaat winnen. Maar ik kan er ook meeleven als Zwitserland, mijn tweede top favoriet met de winst er vandoor gaat,
  VOILÁ!

 29. Maarten schreef:

  Dit is zeker het beste nummer dat Frankrijk in jaren heeft gestuurd. Vraag mij wel af of het mee gaat doen voor de winst. Denk zeker top 10.

 30. Michael Adam schreef:

  Dit is natuurlijk prachtig en zou kunnen winnen.

 31. dick schreef:

  Van meet af aan mijn favoriet. Gaat hoog eindigen (en wat mij betreft winnen). Waar ik alleen mijn twijfels over heb is de steun vanuit de televoters. Juries zullen het wel omarmen denk ik.

 32. Björn Grooten schreef:

  Ouderwetse Edith Piaf kloon. Het zou zo in de musical van Edith Piaf passen. Dit is echt meer voor de oudere generatie. Wil Frankrijk winnen dan moeten ze de jury voting ruimschoots winnen. De televoting gaat dit niet winnen en daarbij is Franstalig niet echt een populaire taal meer. Het Portugal effect heeft dit niet, dat was echt uniek ook was dat niet mijn smaak. Dit is toch erg Edith Piaf en dat vond ik ook al niet te pruimen.

 33. Placide schreef:

  Voor Frankrijk zou het mooi zijn als ze eindelijk weer eens een keer met de overwinning er van door zouden gaan en dat verdienen ze dit jaar zeker. Toch gaat dat niet gebeuren vrees ik, want de televoting gaat hier niet op stemmen. Die stemmen liever op die herkenbare, nietszeggende huppeldeuntjes en dat is jammer.