21u: Finale Eurovisie Songfestival vanuit Ahoy

Dit vind je misschien ook leuk...

79 reacties

 1. rob schreef:

  Portugal douze points. Op naar Lissabon 2022

 2. Jang schreef:

  Leuk dat Italië gaat winnen!

  • Maarten schreef:

   Ik hoop van niet. We hebben ook juries. Die zouden de instrumenten op het podium weg moeten denken en kunnen zien dat er dan weinig van over blijft. We zullen zien wie wint.

  • Robinson schreef:

   Zeker leuk!

  • Jellybean schreef:

   Grote kans op Jang, ik vind Italië ook echt kicken. Eurovisie is wel weer eens toe aan een rocknummer als winnaar. Gaat het zeker heel goed doen bij de televoters ( top 3) en misschien ook wel verassend goed bij de jury’s.

 3. Ben schreef:

  À.U.B. geen Italië vindt het een verschrikkelijk nummer. Dan liever het rocknummer van Finland. Maar ik ga voor de winst van Malta!

 4. Tippy2 schreef:

  Portugal mag van mij winnen, 2e Oekraïne, 3 Malta

 5. JvE schreef:

  Malta!!! Ik gun het ze ook, nog nooit eerder gewonnen en ik vind het een lekker nummer, Destiny een goeie zangeres

  • Gilles schreef:

   Dat van die gunfactor heb ik nooit begrepen… Malta is gewoon té desperate om te winnen en dat heeft een averechts effect.

   • Wim1970 schreef:

    Van die gunfactor begrijp ik ook niets. Je gaat toch niet op een land stemmen omdat je het de overwinning gunt omdat ze nog nooit gewonnen hebben?

 6. Wim1970 schreef:

  Ik denk dat Litouwen de grootste verrassing van de avond gaat worden.

 7. RiaNL schreef:

  Ik hoop op Frankrijk, Zwitserland of Malta. Maar ook Noorwegen en Portugal vind ik geweldig !!! Ik ben benieuwd !!

 8. Sandert schreef:

  Ik stem vanavond op Rusland, maar blijkbaar wordt zij niet als een serieuze kanshebber gezien.

  • Max Mark schreef:

   Maar is wel echt geweldig gedaan. Gaat zeker top 10 eindigen. Staat als een huis. En zal breed aanspreken, denk ik. Staat in mijn persoonlijke top ook erg hoog!

  • Marieke schreef:

   Ik stem ook op Rusland ❤️ geweldig nummer!! Zo blij dat ik het dinsdag live heb mogen horen en zien natuurlijk.

 9. Albert schreef:

  wie weet waar ik de scoreformulieren kan downloaden

 10. riccardo schreef:

  Ik heb Arcade nog maar weer eens een paar keer beluisterd. Dat heb ik eigenlijk met geen van de favorieten van dit jaar. Leuke, mooie of goeie nummers, absoluut, maar geen van allen op repeat of blijvertjes.
  Portugal en Oekraïne doen het meeste voor me. Veel kijk en luister plezier vanavond, allemaal!

  • Richard schreef:

   Inderdaad dit jaar niet echt een lied dat er van te voren met kop en schouders boven uit steekt.

 11. Jellybean schreef:

  Alles ligt nog zo dicht bij elkaar; kan werkelijk nog alle kanten uitgaan. Hoop niet dat Oekraïne wint; daar vind ik echt niets aan. Met een pilletje op is dit natuurlijk wel a hell of a ride om het zo te zeggen maar nee,niet mijn ding. Ik ga stemmen op mijn favoriet van het eerste uur Noorwegen en ik kan me ook goed vinden met een overwinning voor Italië, Frankrijk, Portugal, Zwitserland o.a.
  Ik wens iedereen een fantastische avond toe, geniet ervan, morgen is het allemaal weer voorbij. ( wil ik nog even niet aan denken?)

  • Max Mark schreef:

   Ja het gaat echt spannend worden. Ben zo benieuwd! Het kan zomaar eens een surprise winnaar kunnen worden. Oekraïne hoeft van mij ook niet; ik vind het wel briljant gestaged. Één grote trip…in een videoclip. Maar liever niet, voor mij geen geslaagde winnaar.

   Ik duim voor Noorwegen. Ook voor TIX kan het nog alle kanten op. Ik tip Frankrijk of Malta. Persoonlijk hoop ik op hoge scores voor Frankrijk, Portugal, Rusland en San Marino. Ja en Nederland natuurlijk! Ik blijf het een heel fijn muzikaal nummer vinden en de staging tilt het omhoog en vertelt een prachtig verhaal.

   Inderdaad nog niet aan morgen denken. Dat wordt echt een zwart gat! ? Eerst nog even genieten van vanavond. Een geweldige afwisseling in liedjes en een perfecte line up. Ik kijk ook echt uit naar de vlaggenparade met de mix van Venus.

   Jellybean -en natuurlijk ook de anderen hier-, een hele fijne avond gewenst! Lekker trots voelen over wat we als Nederland deze week hebben neergezet!

 12. Tippy2 schreef:

  Net negatief getest dus ik ben erbij vanavond! Heel veel plezier allemaal!

 13. Alrightguy schreef:

  Na vier dagen in Ahoy te hebben vertoefd is het na vanavond gedaan met de pret. Wat kunnen we nu al terugkijken op een geweldig Songfestivalseizoen in Nederlandse handen. Ik denk dat weinig landen dit zo hadden kunnen organiseren als Nederland in deze moeilijke tijd.
  Qua liedjes vind ik het een zeer middelmatig jaar. Er zit geen hoogvlieger bij zoals Arcade, Soldi of Euphoria wat wel grote hits zijn geworden. Ik denk niet dat ik na vandaag nog veel liedjes zal terug luisteren. Ik snap dat veel landen zin in een feestje hadden dit jaar maar 5 ballads in een veld van 26 is erg karig. Dat komt de diversiteit niet ten goede en dus blijkbaar ook niet de kwaliteit.
  Dat gezegd hebbende was het een feest om erbij te zijn. Wat was het een feestje in de zaal met Oekraïne , Finland en Azerbeidzjan. De dames van Servië gingen helemaal los op het nummer van Finland in de greenroom, headbangen met die lange haren, heerlijk om te zien.
  Iedereen veel kijkplezier en denk erom: de beste wint altijd!

  • Robinson schreef:

   Soldi een hoogvlieger? Waardeloos nummer, één van de slechtste songfestival nummers ooit vind ik, Italië heeft toch veel betere nummers gestuurd in het verleden. En dat het een grote hit is geworden, zoals bijv. Euphoria is niet waar, misschien in een paar landen wel, maar in Nederland heeft het niet eens de top 40 gehaald en in België kwam het slechts tot 50 in de Top 50 en in de UK niet hoger dan 73 van de 75

 14. 020Nick schreef:

  Ik vind dit jaar juist een ontzettend divers jaar! De uptempo song van Israel is absoluut niet te vergelijken met Oekraïne bijvoorbeeld. Nederland, Frankrijk, Portugal, Rusland, België.. allen een in zijn soort.
  Ik geniet met volle teugen! Vanavond k. Dr zaal nog meer!

  • Wim1970 schreef:

   Het is volgens mij nog nooit zo divers geweest.

  • Jellybean schreef:

   Ik vind het ook een heel divers jaar met over het algemeen vele goede liedjes! Nu op radio 2 de internationale Eurovisie top 50, kom ik nog meer in de stemming?

   • Max Mark schreef:

    Ja geweldig! Hartstikke leuke lijst. Helemaal in de stemming inderdaad!

 15. Thijn schreef:

  Yes wat is je bent negatief ineens positief!!! Rotterdam here we come!!

 16. Robinson schreef:

  Mijn 4 absolute favorieten van vanavond zijn Finland, Italië, Noorwegen en België, dit zijn de 4 nummers die mij het meest aanspreken. Zwitserland, Bulgarije en Grikenland vind ik ook nog goed en daarna volgen San Marino, Cyprus en Portugal, dat is tevens mijn top 10. Alle overige nummers variëren van doen me niet zo veel tot heel slecht. Ik hoop niet dat Frankrijk wint, is totaal niet mijn smaak, Malta vind ik ook niet goed. Oekraïne, Servië, Rusland, Azerbeidzjan, IJsland en Moldavië vind ik helemaal slecht, mogen van mij onderaan eindigen.

  • Jan schreef:

   Servië vond ik een mooi lied hebben, mooi vlot en mooie vlotte meiden. Italie malta en frankrijk vind ik juist niks aan

 17. Nordman schreef:

  Vanavond krijgen we toch eindelijk dan een nieuwe opvolger van onze Duncan. Ik blijf het zo sneu vinden dat Duncan er zelf niet bij is. Ik hoop dat ze Ilse alsnog hebben gevraagd om de trofee vanavond te overhandigen en anders laat het Nikkie maar doen.

  Ik heb genoten van beide shows op dinsdag en donderdag en ik verwacht dat dat vanavond niet anders zal zijn met zo’n sterke line up.

  Ik zelf denk dat Malta of Frankrijk gaat winnen waarbij ik meer neig naar Frankrijk. Italië, Oekraine, Bulgarije zou ik ook geweldige winnaars vinden. Zwitserland daarentegen niet. Het gaat hoe dan ook zo ontzettend spannend worden!

  Nederland krijgt denk ik meer punten van de jury dan van het thuispubliek. Ik gok op een plek tussen 13-18. Laatste worden we niet. Ik denk dat het de Engelsen zijn die laatste zullen eindigen. Dat lied valt compleet weg in dit deelnemersveld.

  Iedereen veel plezier, of je nu thuis kijkt of vanuit Ahoy zelf, geniet van deze laatste paar uren dat het ESF nog in Nederland is. En hopelijk doen we het binnen 10 jaar eens over met alles erop en eraan. Goed, dat is pas voor dan. Nu gauw boodschappen doen want geen ESF zonder iets lekkers erbij!

 18. Beer schreef:

  Misschien ben ik raar, maar ik gun het vrijwel elk land in de bookmaker top 6 om te winnen. Niet zo zeer omdat de nummers mijn smaak zijn, maar omdat ze allemaal volledig voor de winst gaan. Ze verdienen het! Fijne avond iedereen.

  • rob schreef:

   Dat vinden wij niet raar, maar juist heel bijzonder.

  • Robinson schreef:

   Dat klopt, maar het lijkt mij dat alle landen voor de winst gaan, dus dan zou je het ze alle 26 moeten gunnen

   • Jellybean schreef:

    ??

   • Beer schreef:

    Eigenlijk gun ik het ze alle 26 ook. Als je genoeg punten krijgt, heeft dat een reden. (Oké – misschien liever geen Zweden. Beetje klaar mee.)

 19. rob schreef:

  Mocht Portugal er met de winst vandoor gaan, dan hebben de Bookmakers het volkomen mis. Wees eerlijk allemaal……de gemiddelde tv kijker zal Italië vooral zien als een “ bak
  Pleuris herrie”. Portugal heeft juist het geluid en een act die de gemiddelde tv kijker erg waardeert, denk even terug aan “ Fly on The Wings of Love “, het Deense winnende lied, die had niemand zien aankomen……..

  • Jellybean schreef:

   Wat zullen ze dan destijds bij Lordi hebben gedacht?
   Bovendien moet de gemiddelde tv kijker dan ook wel daadwerkelijk gaan stemmen natuurlijk.

  • Björn Grooten schreef:

   Lordi won door televoting, als de jury voor de helft had meegeteld was er mogelijk een andere winnaar uit de bus gekomen. IJsland was in 2019 volgens velen ook een bakherrie maar scoorde goed bij de televoters en veel minder bij de vakjury. Zwitserland, Frankrijk, Portugal & Malta zullen bij de juries goed scoren en bij de televoters Malta, Italië, Rusland & Oekraïne.

 20. Nena schreef:

  Ik ben heel bang dat NL bij de onderste drie eindigt. Dat zou ik vreselijk voor Jeangu vinden.

  • Max Mark schreef:

   Zeker niet! Scoort voldoende bij jury’s.
   Niet bij de laatste 3. Ook niet laatste 6. Ik denk top 15.

 21. Max Mark schreef:

  Elk jaar zit er een enorme verrassing bij de jury’s! Dat moet dit jaar toch ook? In 2019 was het Noord Macedonië, in 2018 Oostenrijk, terwijl beide landen bij de bookies rond de 18/19e plek stonden. Zou het Nederland zijn dit keer? Ik heb wel zin in iets onverwachts.

 22. Richard schreef:

  Ik denk dat bij het televoten Servië flink gaat verrassen en hoog gaat scoren, denk alleen niet bij de vakjury’s.
  Hun optreden van de 2e halve finale is inmiddels ruim 5 miljoen keer bekeken op YouTube en de rest volgt op grote afstand …

 23. Björn Grooten schreef:

  Volgens de 9 redacteuren van de Belgische site songfestival.be is dit hun top 10
  1. Cyprus
  2. Malta
  3. Rusland
  4. Zwitserland
  5. IJsland
  6. Oekraïne
  7. Griekenland
  8. Frankrijk
  9. Bulgarije
  10. Italië

  Het wordt denk ik een erg spannende avond, omdat er geen duidelijke favoriet is.

 24. Ricardo schreef:

  Gaat Servië de televoot sensatie worden vanavond?
  Hun optreden van de 2e halve finale staat inmiddels op 5,1 miljoen views op YouTube en rest blijft daar ver op achter.

  • Björn Grooten schreef:

   Dat zegt niet alles. Bij Juries gaan ze niet hoog scoren. En je moet bij beide wel goed scoren om te kunnen winnen. Dat zagen we met Noorwegen in 2019 toen zij met overmacht de televoting wonnen en bij de Juries weinig punten kregen.

  • @lbert schreef:

   lijkt me sterk dat ze hoog eindigen, de zang was ondermaats !

 25. Eddy schreef:

  Het songfestival is een familievriendelijk programma dus, zullen de organisatoren gedacht hebben, starten we meteen met een Cypriotische vals blonde paaldanseres die met de benen gespreid haar liefde voor de duivel ‘bezingt’.
  Alhoewel, zingen is hier een wel heel groot woord.
  De componisten hebben een beetje ‘pick and mix’ gespeeld met het repertoire van Lady Gaga en Rita Ora … Kortom, een uiterst originele ‘opener’ en 12 punten van Griekenland.
  De titel van de Albanese bijdrage zou wel eens pijnlijk kunnen uitkomen … ‘Karma’ … als je na een sataniste het podium op moet .. O, het is allemaal maar om te lachen. We lachen ons dood!
  Gelukkig komt Eden Alene, het lachebekje van dit jaar, een beetje leven in de boel brengen .. en wedden dat ze de hoge noot haalt!
  Met België dalen we terug in duistere krochten, die van ice queen Geike en haar glamourboys (en girl). Wat zijn ze mooi en wat klinken ze uplifting. Dit moet gewoon winnen, want artistiek verantwoord. Durf daar nu eens iets verkeerd over te vertellen.
  De Russische heeft een boodschap. Dit jaar regent het boodschappen (zelfs het weer doet mee).
  Manizha doet dat met veel verve en heeft meer persoonlijkheid in haar kleine teen dan de IJslandse boomlange zanger is zijn hele lijf (O, kijk hem met zijn handen wapperen .. kunst!!).
  Malta wil winnen. Malta zal winnen. Malta moet winnen.
  Malta … heeft, helaas, een foeilelijke act. Je krijgt spontaan zin om je woonkamer in aardetinten te verven na het zien van de fluokleuren die het Maltees team gekozen heeft (om op te vallen).
  Op een gegeven moment had ik de indruk dat Destiny in een etalage in een of ander red-light district stond. Misschien was het geen indruk en echt de bedoeling dat we dat dachten. Ze mag de etalage delen met Elena (womanpower!!).
  Destiny heeft, vanzelfsprekend, ook een boodschap … maar die komt niet echt tot haar recht als je iedereen doet grijpen naar een zonnebril om niet ziek te worden van het kleurenpalet van de act.
  En dan, o wonder, o zalig, de suave in ‘saudade’ gemarineerde bijdrage van Portugal. Hier is over nagedacht, dit is gewoon een streling voor het oog. De groep heeft een hoog ‘Wet Wet Wet’-gehalte en bewijst dat goede smaak ook, zelfs, op het songfestival kan. Mag voor mij winnen. Graag zelfs.
  Servië komt met echte ‘womanpower’. Drie madammen die er letterlijk de beuk inzetten. Dit is -in zijn genre- het beste van de avond. Bovendien kan het trio echt zingen. Drie Shakira’s voor de prijs van een.
  Engeland …. brexit?
  Griekenland … de special fx-afdeling heeft flink haar best gedaan. Je kan je afvragen of het een videoclip on stage-wedstrijd is of een songfestival. Hoe dan ook, hoogstwaarschijnlijk 12 punten van Nederland en Cyprus.
  Zwitserland, meneer ‘Tears’ is het knuffelbeertje van deze editie.
  Ik blijf zijn stem afschuwelijk vinden, zijn divaposes potsierlijk en zijn outfit (met stip) waardig voor de Barbara Dex-Award. Maar, iedereen zegt het, dit is ‘a work of art’. Het zal dus wel zijn.
  Recht vanuit de computer komt dan die andere sublieme, hoogwaardige, niet te evenaren qua originaliteit, bijdrage van de IJslandse kleuterklas.
  Ze hebben in hun hotelkamer ongetwijfeld à volonté mogen knutselen en met haarverf spelen.
  Maar, Oh Oh Oh Oh wat zijn ze geweldig.
  En zielig want er is er eentje besmet met corona. Zoals tientallen miljoenen andere mensen. Die tellen efkens niet mee, want hier gaat het om jongen of meisje die gedurende 3 minuten op een kartonnen instrument infantiele danspasjes moet doen. Daar moeten we even de wereld voor stil zetten. Haal de zakdoeken boven, medelijden volstaat niet .. laten we gewoon allemaal twaalf punten geven aan deze nitwits en volgend jaar het songfestival organiseren naast een geiser.
  Spanje … zo broos, zo breekbaar, zo oprecht en zo gehaat. Het zal wel zijn dat niemand Spaans verstaat want deze song heeft inhoud en komt uit het hart. Dat telt niet want de IJslanders zitten, ocharme, in hun hotelkamer (‘t was toch niet het hotel waar gisterennacht brand uitgebroken is??).
  Moldavië en ‘sugar’, het is alleszins geen saccharine. Pittige deelname.
  Duitsland, het deksel op de vuilnisbak.
  Jendrik, evangelist van de woke-gedachte, krijgt drie minuten een podium om aan iedereen die niet denkt zoals hij (en de zijnen) te zeggen dat hij medelijden met hen heeft.
  Haat verpakt als medelijden, kortom een heel normale millennial die op geheel eigen niveau zijn boodschap verkoopt.
  Helaas is de articulatie van zijn Engels zo (Duits) belabberd dat zijn ‘message’ niet overkomt. De huppelende opgestoken middelvinger moet dat dan maar doen.
  Niveau!!! Stijl!!! Zoals mijn vrienden zeggen ‘echt eurovisie’. Dank u Duitsland.
  Finland … komt een stuk authentieker over dan Italië. Zou wel eens heel veel punten kunnen krijgen. Ik gun ze het ook.
  Na de ruwe kracht van Finland komt de Bulgaarse Victoria wel heel broos over. Van een contrast gesproken!
  Litouwen, verrukkelijke kitsch met een gigantische knipoog naar alle mensen met ”een boodschap”. Leuk, speels .. dit is old-school eurovisie. Zondermeer erg leuk.
  Oekraïne is subliem. Kwaliteit over de hele lijn. Tezamen met Portugal het beste wat we vanavond zullen zien en horen. Derde overwinning voor Oekraïne, waarom niet?
  De Franse deelneemster zou wel eens de Sobral van dit jaar kunnen zijn. Een heerlijke opzwepende wals met kracht, overtuiging en met tonnen persoonlijkheid gezongen.
  Een sobere enscenering die de intensiteit van ‘Voilà’ volledig accentueert.
  Perfect .. zou een volwaardige winnaar zijn.
  ‘Mata Hari’ zal in concurrentie moeten gaan met de ‘freaky queen’ van San Remo. Maar die heeft Flo Rida naast haar …
  Noorwegen … weer vleugels, weer een boodschap, weer duivels … en alweer een publiekslieveling. Er bestaat geen vaccin tegen de smaak van de doorsnee songfestivalliefhebber.
  Nederland .. en yep .. weer een boodschap (en weer krumping … blijf ik angstaanjagend gruwelijk vinden). Boodschap zoveel je wil, maar ik blijf een ‘Lion king’-gevoel hebben en verwacht in de plaats van een ”krumper” hyena’s en zebra’s op het podium.
  Italië! Staat op 1 bij de bookmakers. Francesco Gabbani stond ook op 1 bij dezelfde bookmakers .. dus dat wil niet zo heel veel zeggen.
  Måneskin is volgens mij meer een concept dan een muziekgroep. Kleding, make-up, tattoo’s, haardracht … alles is in functie van ‘fare la bella figura’. Of Europa zit te wachten op deze act is toch maar de vraag. Finland komt, in dit genre, alleszins een stuk authentieker over.
  Zweden. Een super generische song, vals gezongen bovendien. Maar de zanger appelleert aan de gestelde eisen van de woke-mensen. Punten gegarandeerd. Zeker van de jury’s.
  Het blijft een van de geheimen van het Vatica .. songfestival waarom de professionelen altijd Zweden zo fantastisch vinden.
  De afsluiter is een knaller. De vrolijkheid knalt van het podium en het scherm. Senhit is een brok vitaliteit en ze kan met zichzelf lachen. Ik zou het fantastisch vinden als deze ‘underdog’ wint.
  Wie gaat winnen … zolang het niet de martelaars uit IJsland zijn kan het me uiteindelijk weinig schelen. Ook al gaat mij voorkeur uit naar Portugal, Oekraïne, Frankrijk en San Remo.
  Destiny was mijn favoriet maar na alles wat ik gezien heb deze week is zij voor mij de grote verliezer … ook al gaat ze met de winst lopen vanavond.

  • Jellybean schreef:

   San Remo heb ik geloof ik gemist tot dusver?

  • Han schreef:

   Heel interessant om te weten wat je van alle liedjes vindt Eddy, maar wat een nare ondertoon heeft je stukje. Niet alleen tegenover artiesten en liedjes die je niet graag hoort, maar ook tegenover mensen die wel van die muziek houden. Waarom is een artiest ‘woke’ als hij een idee uitdraagt waar jij moeite mee hebt. Ik zou zeggen, Open up, doe niet zo bekrompen. Maar dat zul je dan wel weer woke vinden.

   • @lbert schreef:

    precies Han !

   • Eddy schreef:

    Ik kon het niet beter zeggen.
    Het gebrek aan humor (noem het cynisme … vies vies vies woord) bij de wokemensjes is pijnlijk. Kijk eens naar ‘Monty Python’ of (voor de Nederlanders die het zich nog herinneren) Sjef van Oekel of ‘Koefnoen’ in plaats van Oprah (die … opgelet hier komt iets aanstootgevend … ondertussen in breedbeeld moet getoond worden).
    Mensen hebben recht op een eigen mening ook al past die niet in jouw straatje en je moet ook niet zo bekrompen, evangelistisch reageren op mensen die een kat een kat durven noemen … Open up Han.

   • Han schreef:

    He gezellig, dat songfestival. Brengt mensen tot elkaar.

   • Peter schreef:

    Mij interesseert het totaal niet wat 1 iemand van iets vindt. Dat heb ik bij Angela de Jong van het AD nou ook. Eddy kopieert haar, slecht geschreven en beneden alle peil.

  • MarkusRotterdam schreef:

   In het AD stond vroeger ook een dergelijk commentaar, hoewel die van Eddy misschien nog wel scherper is.
   Of ze het nu nog steeds doen weet ik niet want ik mijd de mainstream media als de pest.
   Ben het niet op alle vlakken eens met het commentaar, maar is wel de humor en de hardheid die ik kan waarderen. Die fluwelen handschoentjes van tegenwoordig en alles maar geweldig moeten vinden komt op mij juist kitsch en vooral hypocriet over.
   Nu we hier toch zijn, waar zijn de hunks dit festival? Uku en Benny zijn we halverwege al kwijtgeraakt. Verder alleen maar verwijfde, over de top acterende, nagellakliefhebbende figuren die het liefst op hakken lopen. . Daar kan je toch niet warm van worden? De enige mooie man komt uit Spanje. Waar zijn de Sergeys’, de Mikis’ en de Sakis’ gebleven?

   • Wim1970 schreef:

    Cornald Maas is zo iemand die alles geweldig vindt wat Nederland stuurt.

 26. Jellybean schreef:

  Het zou zomaar eens kunnen dat we vanavond voor de 1e keer in de eurovisie historie een liefdesverklaring op het podium krijgen?
  Voor de romantici onder ons een leuk filmpje met Tix, Efendi en Tusse?
  https://youtu.be/06GHC1nuEKQ

  • RiaNL schreef:

   Ik heb het filmpje al verschillende keren bekeken en ik vind het zo lief !! Wat zou het geweldig zijn als er echt iets moois zou opbloeien tussen TIX en Efendi. Ik denk dat ze daarom ook achter elkaar geplaatst zijn met hun optreden in de finale. Ik wens ze alvast alle geluk toe !!

 27. Ricardo schreef:

  @ Björn, ik heb het niet over winnen hoor wat betreft Servië ;-) maar verwacht wel dat veel mensen hier op gaan stemmen .

 28. Björn Grooten schreef:

  Voor de liefhebbers de Belgische inzending is op vinyl te verkrijgen als single. Leuk voor de verzameling. Verkrijgbaar onder andere bij Bol. Ik heb hem vandaag binnen gekregen.

 29. Dirk Marko schreef:

  Ik wil de redactie alvast bedanken voor de voortreffelijke informatievoorziening het afgelopen jaar. Met veel plezier alle ontwikkelingen gevolgd.

 30. Esmee schreef:

  Oh, Jeangu heeft het goed gedaan! Op een schaal van 1 t/m 10 geef ik hem een 9!

 31. Gerard schreef:

  La France douze points!

 32. Robinson schreef:

  1 Finland
  2 Italië
  3 Noorwegen
  4 België
  5 Zwitserland
  6 Bulgarije
  7 Griekenland
  8 San Marino
  9 Cyprus
  10 Portugal

 33. Roel schreef:

  Lieve help! Wie oh wie… ik verwacht ineens Portugal met hun gave ledshow