Rotterdam Live: Jeangu vertelt verhaal op podium

Dit vind je misschien ook leuk...

75 reacties

 1. Daan schreef:

  Ah, nog steeds de nummer 1 voor de laatste plek in de finale.

  • ronnie schreef:

   helemaal mee eens bij de laatste 5 daar gaat deze podiumact niets aan veranderen

   • sandra schreef:

    ha ha nog 1 plek lager bij de laatste 4 zoals verwacht 0 punten bij televoting een echte flop en dat gezwam ja hij heeft het zo goed gedaan pardon zeg het nummer was bij voorbaat al kansloos pfffff

  • Hans schreef:

   Een inzending om trots op te zijn! Laat zuurpruimen maar weer zeuren over de terugkomst van het nationaal songfestival met de daarbij behorende Amambandas en Turidus. Ik ben blij dat Nederland ook dit jaar weer gaat voor kwaliteit, een lied met inhoud, en geen goedkoop riedeltje dat speciaal geschreven is om het goed te doen bij het songfestivalpubliek. Bravo Jeangu!

 2. Tippy2 schreef:

  Een danser die zo uit de act van Waylon weggelopen kan zijn… beloofd niet veel goeds. Het zal best een strakke uitvoering zijn maar of dat genoeg is om het nummer naar en hoger level te hijsen, ik weet het niet.
  Begin al stiekem te dromen over volgend jaar… Floor Jansen met een dijk van een nummer lijkt me de beste papieren hebben :-)

 3. Steve schreef:

  Ik heb net bij wiwibloggs live meegeluisterd naar de repetities en vocaal sta het als een huis. Maar dat was ook wel de verwachting. Een van hun reporters was heel enthousiast, maar zij is Nederlands. De Amerikaanse zat een beetje verveeld E kijken en over haar arm te krabben.

  • All W schreef:

   Wiwi zit ook uitgebreid verslag te doen over de inhoud van een doos met chocolaatjes!! Zegt ook helemaal niks. Op ESCUnited waren de reacties wel vol lof.

 4. RoBo schreef:

  Bij onze vrienden van songfestival.be uitvoeriger verslag.

 5. Joyce schreef:

  Netherlands (15.55-16.25 BST)
  James – This is really special. Jeangu’s vocals are crystal clear and the movements and voices of the backing singers at the beginning of the song add such a richness to the performance. This is so colourful and feels like such a celebration. This is easily the best home country entry for a good many years and likely to get our hosts into the Top 10 for the first time in a good many years! I love it, bravo Jeangu!

  John – If you wanted the definition of a decent, safe, home country entry, then the Dutch have hit the mark. There’s a beautifully colourful stage, and it’s matched by the slogans (so we don’t think of a certain green vegetable), the sympathetic dancing and Jeangu’s silky vocal. I like this a lot. It ain’t winning, but you can’t write this off of a top five placing.

  Richard – The Dutch have come back fighting after winning the last Contest back in 2019. Jeangu has great vocals and provides a wonderful stage show. While it starts quite darkly lit, we soon gets bursts of colour – like we seen in the official video. This will be one of the best home entry we have seen for years.

 6. Hitzound schreef:

  De performance is ge-wel-dig. Kleurrijk, Top zang en dans.

  • kees schreef:

   maar het blijft een draak van een lied daar gaat goede zang en dans niets aan veranderen

   • han schreef:

    En dat blijft een kwestie van smaak. Als je van Shine en Sieneke houdt, dan vindt je dit niks.

   • kees schreef:

    wat een onzin Han alle 9 liedjes die de finale niet hebben gehaald vond ik ook niksen daar voeg ik Birth of a new age aan toe ,inderdaad kwestie van smaaak

   • robbert-rotterdam schreef:

    Nou ja, Han. Daar zit nog wel wat tussenin.

 7. Celine schreef:

  Ik moet toegeven dat ik nu wat meer begin te geloven in onze inzending… Zeer mooie professionale staging, Jeangu zingt geweldig. Het ziet er allemaal heel mooi uit..

 8. dick schreef:

  Voor zover ik het kan beoordelen op deze beelden vind ik het een uitstekende rehearsal. Vocaal staat het als een huis, Jeangu is goed bij stem en die laatste minuut met het koor op tape is het sterkste gedeelte. In tegenstelling tot wat velen vinden denk ik dat het resultaat nog voor velen mee gaat vallen. De eerste reacties op YouTube zijn ook overwegend positief heb ik het idee. Is het mijn ding? Nee dat niet maar dit kon nog wel es de top 10 in gaan……

 9. jos schreef:

  veel kleuren maakt nog geen meesterwerk……wat een onzin allemaal……het is gewoon geen goed lied…dit gaat een Treintje worden.

  • All W schreef:

   Dit is gelukkig wel een wat beter afgeleverd product dan Trijntje!!
   Gaat veel reacties veroorzaken en hopelijk ook eenboel punten!!
   Gefeliciteerd #teamjeangu

  • Paysbart schreef:

   Als je dit gaat vergelijken met een Trijntje…dan heb je er niets van begrepen.

 10. JvE schreef:

  Zou Nederland de “dark horse” van dit jaar zijn?? Winnen gaan we niet, maar in top 10 eindigen zou wel heel leuk zijn! Het is iig wel authentiek en eigen, in tegenstelling tot een aantal dance-riedeltjes die dit jaar vertegenwoordigd zijn. Het kleine stukje van de repetitie ziet er stukken beter uit dan de presentatie toendertijd, ben heel benieuwd

 11. Joost schreef:

  Ik begin er ook steeds meer in te geloven. Ik ben echt benieuwd hoe dit uitpakken in de grote finale. Ik verwacht geen overwinning, maar een mooie middenmoot zal ik al blij mee zijn. Het verdient niet om laatste te worden. Laten we die plek maar aan Duitsland geven.

 12. robbert-rotterdam schreef:

  Ik denk dat ik me maar moet verlaten op wat gezegd wordt door degenen die het liedje in zijn geheel hebben zien/horen repeteren. Zij zijn veelal positief. Wat ik zelf kan waarnemen via het rehearsal- videootje is dat de projectie mooi en kleurrijk is. Maar het bevestigt me ook weer hoe repetitief het nummer is. Dus wordt de kwestie hoe goed de led en de performance kan afleiden van het bloedeentonige deuntje.

 13. Tippy2 schreef:

  Mijn eerste reactie is puur afgegaan op het commentaar, na de beelden moet ik mijn mening bijstellen. Het ziet er mooi uit, ik kan niet anders zeggen. Goed gedaan Jeangu! Krijg een beetje Ruth Jacott vibes :-)

  • han schreef:

   Ik mag het vast niet zeggen, maar ik vond en vind Vrede een heel matig liedje. Maar Ruth’s optreden was geweldig.

 14. Bert schreef:

  Dit IS de darkhorse van dit jaar!! 👊🏻👊🏻

  • Johan schreef:

   Denk dat je gelijk krijgt, op youtube hele positieve reacties, zelf over het opnieuw hosten, maar dat wordt moeilijk :-)

 15. Ed schreef:

  Zoveel mensen zoveel kleuren ! Ik heb het vanaf het begin een hele mooie en goede inzending gevonden.ALs je de hele line up ziet is het toch heel veel van hetzelfde – oostblok – dames solo – strakke choreo – glitter swarowski – ACT’tje. Jeangu met zijn groep zal de broodmodige – orginele – cross over etnische bijdrage zijn : HEERLIJK !

  Ik kan me er prima mee associeren, en vind het heerlijk dat we een andere kleur laten zien, het is nergens in your face – Black life matters – maar een mooie invoelbare bijdrage, waar je hart van opnegaat.
  Je voelt de noodzaak van Jeangu om hier een song van te maken, en wat voor een !

  Vind het fanatstisch dat deze inzending aan de mooie line up van de afgelopen – bijna – 10 jaat te voegen.
  Pareltje !!! Op naar een prachtige klassering !

 16. Roel schreef:

  Staging is wel fijn om te zien. Hoop voor hem dat hij nog iets stijgt op het scorebord.

 17. rob schreef:

  Indrukwekkend goed! Dit lied heeft de wereld nodig in deze pandemie tijd!

 18. Jellybean schreef:

  Staging is gewoon goed en mooi kleurrijk zoals gehoopt en verwacht! Geen 13 in een dozijn zoals nogal wat andere liedjes, vocaal goed gezongen, live backings en een mooie boodschap. Dit kunnen er niet zoveel zeggen in deze competitie en daarom alleen al zou een respectabele plek meer dan verdiend zijn!

 19. Mike B schreef:

  Van wat ik kan zien, beter dan verwacht. Kan nog wel eens aardig punten scoren bij jury’s west en Zuid Europa.

  • All W schreef:

   Ben dat met je eens, want OOst europa stemt nog steeds Xenofobisch!! Dus wie weet gaat dit dat breken?? Laten we het hopen. In deze moeilijke tijd zou meer verbroeder/-zustering heel fijn zijn!! It’s the birth of a new age
   Yu no man broko mi
   Yu no man broko mi
   Yu no man broko, broko mi
   Yu no man broko mi
   Yu no man broko mi
   Yu no man broko, broko mi (oh-oh

 20. riccardo schreef:

  Van de wat saaie primeur, naar de mooie kwaliteit in de clip tot aan deze rehearsal. En die klinkt en oogt best lekker. Knap!

 21. Alviarin schreef:

  Ik vond het tot ik dat filmpje van deze repetitie zag, maar “broccoli van de Aldi”. De videoclip vond ik niets en die voorstelling in maart was om van te janken. Maar ik neem het terug. Ik kreeg instant kippevel en het ontroerde me erg. Net zoals 2014 The Common Linnets bij de voorstelling saai overkwamen en de videoclip maar een hoop takken was, bracht de live voorstelling op het ESF het lied naar een hemels niveau. Jullie Nederlanders doen het weer! Super vind ik dat! Winnen, denk het niet, maar een plaats in de top 10 zou zeker verdiend zijn! Hoop stiekem dat Belgie in de finale net achter het gastland mag optreden, 6 minuten genot.

 22. Ikkie schreef:

  Ik verwacht dat we mee kunnen doen voor de winst terwijl Belgie mee zal doen voor de rode lantaarn.

  • Frits schreef:

   Dat denk ik niet, Wij gaan echt niet meedoen voor de winst, blijf realistisch aub. En Belgie haalt de finale en zet daar een mooi resultaat neer.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Sommigen worden wel erg overmoedig…

  • marga schreef:

   Nederland maakt geen schijn van kans en zal in de lagere regionen belanden televoters uit de oostbloklanden gaan niet hierop stemmen

   • Wim1970 schreef:

    Niet alleen televoters uit Oost-Europa, ik vewacht dat de televoters sowieso niet de telefoon pakken voor dit nummer. Bij de jury zal het redelijk doen, zie O’gene.

 23. Nordman schreef:

  Ik heb niks met het lied. Ik wens Jeangu wel veel succes toe voor volgende week.

 24. Dirk Marko schreef:

  Ziet er veelbelovend uit.

 25. eric schreef:

  multicultureel nummer zonder multiculturele nederlander :) het nummer is druk en de grote fout uit het verleden is dat je dan niet het optreden druk moet maken. De fout die waylon bv maakte wordt nu weer gemaakt . Dit jaar veel led maar dat is voor elk land hetzelfde hoewel ik wel denk dat al die kleurtjes afleiden. Een boodschap overbrengen in 3 min is natuurlijk ridicuul en in het oostblok zullen ze deze “black act ” niet waarderen. De nederlander staat niet echt achter het nummer net zoals afgelopen jaar. Krampachtig wordt in de media massaal achter deze zanger gestaan maar het publiek neem je niet in de maling.

  • Albert schreef:

   helemaal mee eens Eric dat is gewoon de realiteit

  • sandra schreef:

   velen uit de media en ook BNers zeggen een goede zanger en een goede performer maar weinigen durven te zeggen,dat het een matig nummer is.

   • Maarten schreef:

    Het is inderdaad een matig nummer. Zal vast geen top 10 worden, dat was met Grow ook niet gelukt en dat nummer was naar mij mening nog matiger.. Toch is wel vaker gebleken dat matig nummer in de top 10 kwam. Kijk dan maar eens naar Australië 2019 bijvoorbeeld.

   • Wim1970 schreef:

    Vooral Cornald Maas is altijd enthousiast over de Nederlandse inzending.

   • Maarten schreef:

    Volgens mij is vooral Jan Smit altijd enthousiast over de Nederlandse inzending. In de jaren dat we niet naar de finale gingen. Had Cornald ook wel twijfels.

   • Sandra schreef:

    Cornald Maas vond het lied van Sieneke en de toppers ook niks en Jan Smit had twijfels bij Joan Franka

  • Hans schreef:

   Als je van tevoren je moet afvragen of het Oostblok ergens aan toe is, pas je je dus voortdurend aan aan wat volgens jou goed gevonden wordt…en laat dat nou precies het probleem zijn geweest tot Anouk: Nederlanders dachten voortdurend liedjes in te moeten sturen die geschikt waren om het goed te doen op het songfestival.
   Overigens, toen Oostenrijk een man met een jurk stuurde, werd van tevoren gemeld dat het Oostblok daar niet aan toe zou zijn. De stemmen uit het Oostblok vertelden toch echt iets anders.
   Wat je eerste zin betreft: waarom moet dit nou een multicultureel nummer zijn? Het is een liedje van Jeangu, recht uit zijn hart. En ik blijf zeggen: we mogen trots zijn op deze inzending en op Jeangu.

 26. Herman schreef:

  en na de 1e repetitie geen stijging nu plaats 31 belooft niet veel goeds !!!!!

  • ronnie schreef:

   afwachten wat er na de 2de repetitie gebeurd als we dan nog niet gestegen zijn wordt het op 22 mei the end of a new age

  • Matje schreef:

   De focus van de pers , waar de bookies vaak op reageren , was meer op de topfavorieten Frankrijk en Italië . Als je als Nederland dezelfde middag repeteert dan sneeuw je wat onder , de aandacht blijft bij die twee andere. Vermoed dat NL pas gaat stijgen na de familieshow van de finale.

 27. Esmee schreef:

  Ik ben blij dat er veel close-ups komen, want hij heeft een mooi gezicht. Dat is mooi meegenomen!
  Misschien dat de totaalact bij de finale ervoor gaat zorgen dat het liedje ineens leuker wordt. :-)

 28. RiaNL schreef:

  Ik heb “Birth of a new age vanaf het begin al mooi en bijzonder gevonden. Deze repetitiebeelden zien er erg mooi uit. Ik heb alle vertrouwen in Jeangu en zijn team dat ze er iets moois van gaan maken.

 29. rob schreef:

  https://youtu.be/ALeIIQSqE-0

  Recensie Birth of A New Age op Noorse TV

  Trots op Team Jeangu

 30. Roel schreef:

  na de 1e repetitie is Nederland naar nummer 31 gezakt ,daar gaat een 2de repetitie niks meer aan veranderen,wat een afgang zeg

  • Maarten schreef:

   Volgens mij staat hij al dagen op 31. We moeten maar denken als hij de top 20 haalt moeten we blij zijn.

 31. Martijn S. schreef:

  Ieder zijn mening uiteraard. Ik vond het goed overkomen en ben dan vooral benieuwd naar de reacties op niet-Nederlandse sites. Een bloemlezing:

  On Europe: The Netherlands – majestic power and beauty

  ESC Fan TV: Jeangu decked out in royal blue and black attire, starts all dark and concrete grey/black, before the LED grows and changes into an explosion of bright colours and warmth. Very powerful and heart warming

  Eurovision Clubhouse: great staging, the leds work incredibly well, so does the color explosion (see Moldova?) Cool choreo, nice vocals, powerful message. Overall surprisingly good!

  Simplethings: The Netherlands First Rehearsal Dramatic opening He is wearing a cropped blue suit jacket. Contemporary dancer. Lyrics on screen a concrete effect. Colours warm up throughout the performance. Satellite Stage. A Burst of Colour. Wow. A moment on stage.

  eurovisionworld: The host country next! The performance starts off with a close shot of Jeangu and two backing vocalists behind him. Soon after the backing vocalists switch to Jeangu’s front and later on each side of the singer. The backdrop of the main stage is of a wall trying to be broken with cracks and as the first chorus hits, lyrics of the song appear. Later during the performance a dancer appears in front of Jeangu and later appearing on the second stage doing a chorography. As the song progresses, Jeangu, the dancers and backing vocalists all gather on the catwalk in between stages and the LED screen behind them turns to orange. Towards the last chorus, a blast of colors are shown not only on the LED but also on the stage which gives it a tribe feeling. Jeangu himself is wearing a leather outfit topped with a blue jacket. Vocally he is quite good and song is different from the rest of the songs this year.

  EurovisionIreland:
  James – This is really special. Jeangu’s vocals are crystal clear and the movements and voices of the backing singers at the beginning of the song add such a richness to the performance. This is so colourful and feels like such a celebration. This is easily the best home country entry for a good many years and likely to get our hosts into the Top 10 for the first time in a good many years! I love it, bravo Jeangu!
  John – If you wanted the definition of a decent, safe, home country entry, then the Dutch have hit the mark. There’s a beautifully colourful stage, and it’s matched by the slogans (so we don’t think of a certain green vegetable), the sympathetic dancing and Jeangu’s silky vocal. I like this a lot. It ain’t winning, but you can’t write this off of a top five placing.
  Richard – The Dutch have come back fighting after winning the last Contest back in 2019. Jeangu has great vocals and provides a wonderful stage show. While it starts quite darkly lit, we soon gets bursts of colour – like we seen in the official video. This will be one of the best home entry we have seen for years.

  Dus ja, zeg het maar…

 32. riccardo schreef:

  Ik zie best veel hele positieve reacties op de diverse platforms. Wat me wel opvalt is dat ook onder de positievelingen letterlijk niemand denkt dat BIrth of a new age zou kunnen winnen. Dergelijke respons heb je wel nodig om demense straks voor je aan het stemmen te krijgen, die kunnen niet bellen voor 8 punten.
  Een lage uitslag kan dus ook een vertekend beeld geven. Dat is niet per se een afgang. Wel jammer.

 33. Thijn schreef:

  Het zou wel bijzonder zijn als de vakjury’s hiervoor geen punten gaan geven.

  • Steve schreef:

   Hoe weet je dat de backings op tape staan? Check even zijn optreden bij Beau van een aantal dagen geleden. Tien was hij ook met dezelfde twee backings. Akoestisch. Was ook een mooi, vol geluid.

 34. GerardMartin schreef:

  Hij doet het goed, en wat men ook van het lied vindt het onderscheidt zich zeer van de vele aanwezige computerdeuntjes.