Rotterdam Live: Liveblog Repetities 12 mei [3]

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Nordman schreef:

  Israel moet door. En ik ben er nog steeds zeker van dat het gaat gebeuren. Leuk fris liedje gezongen door een zeer sympathieke zangeres. Ik vind het erg jeugdig en fris ogen. Roemenië daarentegen….oi oi oi, dat klinkt en ziet er niet goed uit. België verwacht ik ook door, met vooral dank aan de jury. Kwaliteitslied!

 2. Dimi schreef:

  België moet gewoon door, wordt zwaar ondergewaardeerd. Ik hoop dat België de grote verassing zal zijn van de eerste semi en hopelijk van de finale!

 3. Rojukas schreef:

  Die whistle note van Israël! Als ze deze op de avond zelf net zo nailed, dan gaat zij zeker door!

 4. Richard schreef:

  Israel zou wel eens last kunnen krijgen van het sentiment wat er op dit moment heerst. Politiek en muziek zouden los van elkaar moeten staan..maar of dat gaat gebeuren

  • dave schreef:

   Het zal alvast een excuus zijn als ze niet doorgaan… Er is maar weinig song aan “Set me free” om eerlijk te zijn…

 5. Max Mark schreef:

  België gaat het zeker redden. Ik heb natuurlijk geen glazen bol 😆, maar volgens mij gaat Hooverphonic veel hoger eindigen dan verwacht. In deze semi verwacht ik dat het bij de top 3 van de jury zit. Toi toi toi, buren.

  Die whistle note van Israël is inderdaad indrukwekkend. Vind het ook een erg leuk nummer, dus graag door. Roemenië is mooi en vindingrijk gestaged, maar wat zingt ze slecht. Poe dit wordt onderste regionen op deze manier.

  Azerbaijan is goed, maar valt het genoeg op? Is dit dan het land dat het onderspit gaat delven in al het uptempo-dance-geweld? Ik dacht altijd dat Kroatië en Israël het niet zouden redden, maar die optredens schijnen toch veelbelovend te zijn.

 6. Björn Grooten schreef:

  België gaat het niet halen. Een saai nietszeggend nummer wat gewoon een album opvullend nummer is. Het eind van het lied is raar, je krijgt het idee van o de drie minuten zijn om. Azerbaijan, Israel en Kroatië zullen gaan vechten om plaats 9 en 10. Bij de bookmakers staat België op de twaalfde plaats met een behoorlijke afstand tot de boven drie genoemde landen. Van die drie verwacht ik dat Azerbeidzjan en Kroatië door gaan. Oekraïne is sinds de repetities hard gestegen de top 10 in. Noorwegen, Zweden en Roemenië zijn een aantal plaatsen gedaald. Waar ze hier van de redactie negatief zijn over sommige optredens zijn ze bij de Belgen positiever, vooral over Roemenië

 7. HJ schreef:

  Opvallend: israel vind ik juist erg energiek! Erg goed gezongen ook en een heerlijk positief (😜) liedje.

  Wat slaat België met Hooverphonic enorm de plank mis zeg. Het geheel ziet er niet uit. Erg goedkoop door het hoofd van de zangeres als achtergrond te kiezen. Daarnaast kinkt Geike net niet recht de camera in. Verder zien we shots vanaf de rug. Braderie-niveau helaas. Geen finale. Al hoop ik het wel, want ik wil Hooverphonic zien en ik ben er bij in Rotterdam. 😜

  • dave schreef:

   Eens naar het concept luisteren van de staging. En het past volledig bij het nummer.Stijlvol en vocaal on top!

 8. HJ schreef:

  Het lied van Oekraïne vind ik fantastisch, maar de act zeer rommelig en nietszeggend. Hopelijk naar de finale graag. Ondanks de meest rommelige act van de dag.

 9. HJ schreef:

  Kroatie playbackt. Zingr alleen Oh Nooooh live. Jammer.

  • Maarten schreef:

   Als ik het zo hoor dan lijkt het wel of ze niet live zingt. Misschien is het zo dat voor nu playback is. Straks moet het echt wel live.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Nee, stukjes worden door een achtergrondzangeres gezongen die als pre-recorded op de band staat. Ja, dat krijg je….

 10. robbert-rotterdam schreef:

  Natuurlijk haalt België het wel. De kijker wordt murw om de oren geslagen met steeds dezelfde act: een zangeresje met vier dansers, Op een gegeven moment veert de kijker op als er iets anders gebeurt op het podium. Laat dat nu juist het moment zijn dat België ten tonele verschijnt….

 11. Gilles schreef:

  Ik lees net op een andere site dat de stand-in zangeres bij Oekraïne de Nederlandse Emmie van Stijn is. Ze wordt alom geprezen voor haar zang en haast accentloze Oekraïens. Way to go, girl!

 12. Jang schreef:

  De visuals van Ukraine zijn van een andere planeet!

 13. Jellybean schreef:

  Deze semi wordt een slagveld: Roemenië, Israel, Azerbaijan, Kroatië, en Noorwegen zullen moeten gaan knokken voor een finaleplek. Ligt allemaal erg dicht bij elkaar (als je de bookies tenminste moet geloven)
  België daarentegen zie ik gewoon doorgaan naar de finale.