Rotterdam Live: Vandaag dress rehearsal + juryshow semi 1

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. rob schreef:

  Het gaat nu voor het “ echie “, morgenavond zit
  Ik zelf in de Zaal. Ben erg benieuwd!

 2. Inez schreef:

  Komen er meer seconden van de dress rehearsal op YouTube

 3. Maarten schreef:

  Van mij mogen de volgende 10 landen door. Het is een spannende halve finale. Er zullen hier wel paar landen zitten die wel afvallen.

  Litouwen
  Ierland
  Cyprus
  Noorwegen
  België
  Israël
  Roemenië
  Azerbeidzjan
  Oekraïne
  Malta

 4. Tippy2 schreef:

  Ik denk dat België, Noorwegen en Israël zullen afvallen uit jouw lijstje Maarten

 5. Beer schreef:

  Misschien kunnen we allemaal beter afwachten i.p.v. een gedoe maken om elkaars voorspellingen.

 6. Dennis schreef:

  De landen die doorgaan zijn
  Litouwen
  Rusland
  Zweden
  Cyprus
  Noorwegen
  België
  Oekraïne
  Malta

  Dan nog 2 te gaan en die zijn denk ik voor Kroatië en Ierland ( op de valreep)
  Ik denk dat Israel door de hele politieke situatie op weinig stemmen kan rekenen op dit moment maar dat is mijn voorgevoel.

  Kortom we gaan weer beginnen en ik heb er zin in!

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Ik ben heel erg benieuwd hoe de presentatoren het zullen doen. Zijn er, heel verfrissend, echt geen flauwe gescripte grapjes te horen? Weet Jan Smit zijn zware accent te ontnederlandsen? Ook kijk ik uit naar de modeontwerpen van Nederlandse bodem. De kleding van de presentatoren is de laatste jaren nogal traditioneel en truttig geweest. Meestal de fantasieloze glitterjurken. Zie al uit naar kleurige strakke ontwerpen. En dan de liedjes. Zou ik bijna vergeten. Maar ik verwacht België dus wel door. Ik verwacht vooral slachtoffers in de categorie van nummers met dansers, omdat het volgens mij niet anders kan dan dat daar maar een deel van doorgaat (principe van waar velen vissen in dezelfde vijver leggen de zwaksten het loodje).

  • Peter schreef:

   @robbert-rotterdam, wat maak jij je druk om een accent. Dat zal bij jou ook te horen zijn .

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik maak me in het algemeen niet druk om accenten, zie daar zelfs de charme van in. Maar soms gaan accenten elke grens te boven, in dit geval bij Jan Smit. Storend, vind ik.

 8. Max Mark schreef:

  Ik denk dat doorgaan (in specifieke volgorde): 1. Malta, 2. Litouwen, 3. België, 4. Rusland, 5. Cyprus, 6. Noorwegen, 7. Zweden, 8. Ukraine, 9. Kroatië, 10. Israël of Slovenië

  Het is koffiedik kijken, maar dit is wat ik verwacht. België véél hoger dan nu bij de wedkantoren wordt voorspeld, denk ik.

  Ik wens iedereen een fantastische songfestivalweek toe.

  • Jellybean schreef:

   Eens! Alleen geef ik Azerbeidzjan iets meer kans dan Slovenië of Israël. Ben benieuwd!
   Jij heel veel plezier gewenst in Ahoy!

 9. Bas schreef:

  Ik vermoed dat Daniël Dekker en/of Coen Swijnenberg in de jury zitten

 10. Richard schreef:

  Mijn favorieten voor deze halve finale zijn in studioversie Litouwen, Slovenië, Zweden, Noord-Macedonië, Ierland, België en Oekraine. Verder hoeven van de vijf liedjes 1 dame en 4 dansers (Cyprus, Kroatië, Israel, Azerbaijan en Malta) niet alle liedjes door. Kroatië is daarvan mijn favoriet.

 11. Ben schreef:

  Nee dan dat Rotterdams accent dat is pas echt om te kotsen. Ik hoop dat Jan Smit blijft zoals hij is en klinkt. PUUR en niet aangepast aan de grillen van Rotjeknorrrrr. Jeetje wat een gezeik.

  • Peter schreef:

   +1

  • riccardo schreef:

   Bij een wedervraag of opmerking als host met je mond vol tanden te staan is wel erg ongemakkelijk om naar te kijken. Accent en beroerde intonatie nog daargelaten. Jan is aardig maar ongeschikt, vind ik.

 12. riccardo schreef:

  Ik hoop tegen beter weten in dat Slovenië erbij zit. Volgens mij is Ana’s staging ook niet heel bijzonder, het zal dus wel niet.
  Litouwen, Rusland, Cyprus, Roemenië, Oekraïne en Malta lijken me zeker. De rest mag het uitvechten.