Rotterdam Live: Wie wint het 65e Eurovisie Songfestival?

Dit vind je misschien ook leuk...

71 reacties

 1. rob schreef:

  Portugal gaat er met de winst vandoor, Nederland wordt 4e.

  • Ron schreef:

   Zal prachtig zijn !!!

   • Wim1970 schreef:

    Zou Portugal erop zitten te wachten om na 4 jaar alweer het songfestival te hosten? ;-)

  • Max Mark schreef:

   Haha! Zou ongelofelijk en een enorm verrassende uitslag zijn, maar ik teken er voor!

   Rob, jij roept al weken dat Nederland hoog eindigt. Ik hoop van harte dat je gelijk krijgt. Ook ik denk dat Jeangu hoger eindigt dan voorspeld wordt.

  • ALL W schreef:

   Zo prima kunnen. Dit jaar is alles anders.
   Nederland gaat verrassen met de act van Jeangu Macrooy – Birth Of A New Age.

   “Ahoy”World we are calling you from Rotterdam!!
   “OPEN UP”
   This is the Birth Of A New Age…………………………

  • HJ schreef:

   Oef. Vierde? Nee, ik denk 15e of lager. Portugal kan idd wel eens dé verrassing van de avond worden. Al sluit ik Oekraïne zeker niet uit. Ook Israel kan hoog eindigen.

 2. Nordman schreef:

  Ik voorspel dat het tussen Malta en Frankrijk zal gaan. Oekraïne is een gevaarlijke outsider. In Italië geloof ik niet zo, maar tegen een ESF in Italië zeg ik zeker geen nee.

  • Wim1970 schreef:

   Ben je 1991 vergeten? Dat was echt een drama qua presentatie. Hoop dat ze dan wel presentatoren neerzetten die wel Engels spreken.

  • HJ schreef:

   Italië wordt enorm gehypet. Nog geen songfestival-liefhebber (stemmer) tegengekomen die dit écht een tof nummer vindt.

   De meeste publiekspunten zie ik naar Portugal gaan.
   Jury kiest Oekraïne.

 3. Max Mark schreef:

  Voorspelling Top 5:
  1. Frankrijk 2. Italië 3. Portugal 4. Oekraïne 5. Malta

  Zwitserland, Rusland, Litouwen, Nederland en San Marino maken de top 10 compleet.

  • Max Mark schreef:

   Mijn persoonlijke favorieten: Frankrijk, San Marino, Portugal, Rusland en Litouwen.

   Italië ga ik steeds meer waarderen. Hun live optreden is wel weergaloos.

 4. jos schreef:

  Nederland laatste slechtste nummer ooit.

  • Steve schreef:

   ??

  • Han schreef:

   Leuke kwisvraag Jos! Ik denk dat het laatste slechtste nummer ooit van Sieneke was. Gelukkig hoeven we ons sindsdien niet meer te schamen voor de Nederlandse inzendingen: integendeel dit jaar, Jeangu heeft een optreden waar we trots op kunnen zijn.

   • @lbert schreef:

    Sieneke was zeker niet onze slechtste inzending, en de Nederlandse inzending van di jaar is een topper !

   • HJ schreef:

    De 3Js presteerden slechter. En dat lied was ook werkelijk superslecht. Sha la lie is nog steeds een meezinger! Net als Joan Franka’s You and Me.

   • Bas schreef:

    Sieneke heeft het maximale er uit gehaald. Dat valt zeker niet te zeggen van de 3JS en de Toppers. Die 2 inzendingen zijn voor mij het slechtste van de afgelopen 20 jaar. Ook bij Trijntje zat er meer in.. maar die leefde toen ze meedeed nog in 1986 wat het songfestival betreft

  • Wim1970 schreef:

   Slechtste inzending ooit is wel erg overdreven, maar goed is het inderdaad niet. Glennis Grace bijv. was erger en Hind. Ik kan zelfs Calm after the storm niet afluisteren.

  • ricardo schreef:

   nou ik blijf Bill van Dijk en de Toppers nog slechter vinden

 5. MarkusRotterdam schreef:

  Een voorspelling durf ik niet te doen, wel mijn favorieten:
  1. Oekraïne 2. Frankrijk 3. Zwitserland 4. Cyprus 5. Noorwegen

  Voor Malta zou het leuk zijn een keer te winnen, maar moet dat per sé dit jaar zijn? Ik hoop het niet.
  Ook met een winst van Finland of Italië zou ik niet blij zijn. Maar ja, mijn favorieten komen haast nooit hoog of winnen …☺

 6. Richard schreef:

  Persoonlijk hoop ik Frankrijk of Zwitserland.
  Maar ik denk dat Italië het wordt. Ik had in 2006 ook niets met Lordi maar ja we weten ook hoe dat afliep.

 7. Marc schreef:

  Italië staat bij mij bovenaan!
  Zwitserland en Oekraïne mogen uitvechten wie er op 2 en 3 komen, en dan mogen Finland (of Malta) en Portugal de top 5 compleet maken! Frankrijk vind ik te veel kleinkunst, en ik kan, eerlijk gezegd, dat Voilà, nu al niet meer aanhoren. NL zie ik geen top 15 notering, hoe goed hij zijn best ook doet…. het nummer wordt er niet beter door. Wel een hele fijne finale dit jaar, lekker divers, en waanzinnige volgorde!

 8. JvE schreef:

  Ik hoop dat Malta of Frankrijk wint! Heb zelf niks met Italië en Oekraïne… Mijn top 5 bestaat uit Malta, Frankrijk, Noorwegen, IJsland en Litouwen

 9. RiaNL schreef:

  Ik hoop op Frankrijk, Zwitserland of Malta. Al zou ik het ook wel leuk vinden als Noorwegen of Portugal met de trofee naar huis gaat. In elk geval vind ik het een leuke finale al zitten er altijd een aantal liedjes bij die ik met liefde had omgeruild. Ik ben benieuwd en verheug me al op morgenavond.

 10. ALL W schreef:

  Skin as rich as the starlit night
  Your rhythm is rebellion, your rhythm is rebellion (oh-oh)
  Deep currents running in the rivers of your eyes
  Your rhythm is rebellion, your rhythm is rebellion (oh-oh)
  They spat on your crown and they poisoned your ground
  Your rhythm is rebellion, your rhythm is rebellion (oh-oh)
  They burned your heroes at the stake
  But your voice will echo all their names
  This ain’t the end, no
  It’s the birth of a new age

 11. Beer schreef:

  Ik ben er eigenlijk helemaal niet klaar voor. Op zondag begint het gewone leven weer.

  Bah.

 12. GerardMartin schreef:

  Natuurlijk gaat Nederland winnen, steekt met kop en schouders boven de rest uit!?Dan komt er een tijdje niks en dan Frankrijk, Zwitserland, IJsland, Noorwegen, Portugal, Litouwen, Rusland, Oekraïne en misschien nog België. De rest kan de koffers pakken?

 13. Br@m schreef:

  Mijn hoop voor morgenavond:

  1. Malta
  2. Zwitserland
  3. Frankrijk

  En Servië, Cyprus en Griekenland graag in de middenmoot.

  Italië verwacht ik in de 2e helft top 10 en Nederland bij de laatste 6 landen in de eindrankschikking.

 14. Thomas schreef:

  Ik vind het een leuk jaar. Zelfs een dag voor de finale kunnen er gewoon 5 of 6 verschillende landen winnen! Hoe lang is dat wel niet geleden? Frankrijk, Italië, Zwitserland, Bulgarije, IJsland mogen het van mij allemaal worden. Persoonlijk denk ik dat het Frankrijk wordt. Verrassingen in de top 10: Portugal, Noorwegen en Servië.

  Hoe goed ik Nederland en België ook vind, helaas vermoed ik dat er voor beiden niet meer dan een bijrol is weggelegd. Persoonlijk denk ik dat ze erg content mogen zijn met plek 15 – 19 :(. De laatste plaats voor deze inzendingen zou zwaar onterecht zijn!

  En dan nu mijn volledige voorspelling voor de top 10:
  1. Frankrijk
  2. Zwitserland
  3. Italië
  4. Oekraine
  5. Malta
  6. Portugal
  7. Bulgarije
  8. IJsland
  9. Noorwegen
  10. Rusland

 15. riccardo schreef:

  Ja, ehm, nog steeds geen idee dus. Ook wel eens verfrissend. Jeangu is top. Waar het ook eindigd.

 16. Jellybean schreef:

  Mijn persoonlijke favorieten: Noorwegen, Italië,Rusland, Frankrijk en Portugal. U.K. is bij mij weggevallen door de zeer matige act; Zwitserland daarentegen heeft indruk op me gemaakt in de semi.
  Top 5 voorspelling: Italië,Frankrijk, Malta,Oekraïne en Portugal.
  Hoop op een plekje in de top 10 voor mijn vriend Tix. ( beetje dromen mag?)

 17. Juuul schreef:

  Ik hoop eigenlijk nog steeds op Litouwen maar ik denk niet dat ze hoger dan de top 5 halen

 18. Inez schreef:

  Geef mij Portugal wat een song prachtige

 19. Dirk Marko schreef:

  Ik sluit niet uit dat Oekraïne er met de winst vandoor gaat.

  • Wim1970 schreef:

   Al is het alleen maar om Rusland te pesten.

  • alex schreef:

   is niet te hopen maar wel een gevaarlijke outsider persoonlijk vind ik het kattengejammer door merg en been

 20. Maarten schreef:

  Ik denk dat Italië of Frankrijk gaat winnen. Die landen hoor ik toch het vaakst voorbij komen. Het is niet mijn persoonlijke keuze. Als dit inderdaad zo is dan hebben we dus volgend jaar een finale met 25 nummers in plaats van 26.

 21. Nicky schreef:

  Bookmakers vs Vakjury !

 22. Sietske schreef:

  Ik weet een ding zeker. Sietske wil pas over een paar jaar het weer organiseren.

 23. Mike B schreef:

  Bulgarije wordt de sluipmoordenaar, sprokkelt van elk land punten en eindigt prompt eerste ;)

  • Wim1970 schreef:

   Met sprokkelen win je niet, je moet echt wel gemiddeld 7 a 8 punten scoren om te winnen. BG is te saai, slaapverwekkend.

 24. Hebbuzz schreef:

  Portugal was vanavond minder indrukwekkend dan donderdagavond.

  Griekenland en Zwitserland daarentegen beter.
  In deze volgorde sneuvelen Bulgarije, Finland en IJsland helaas wel.

 25. Wim1970 schreef:

  Ik heb echt geen idee wie er met de winst vandoor gaat, het is nog nooit zo onzeker geweest, het kan alle kanten op. Italië, Spanje, UK (wordt laatste), Duitsland en Nederland worden het sowieso niet. Als Cyprus wint, dan wordt het land beschuldigd van plagiaat, want het ligt er wel heel dik bovenop. Rita Ora zal stappen ondernemen.

 26. Harm schreef:

  Ik vindt het geweldig dat er geen absolute winnaar is. Maakt de puntentelling veel spannender. Iedereen heel veel kijk en luister plezier. Voor de mensen die er live bij zijn vandaag, zet Ahoy op zijn kop.

 27. Leo schreef:

  Ik verwacht winst voor Italië, ik hoop Frankrijk, zou balen van Oekraïne of Zwitserland. Vind Malta niks. Guilty pleisters voor mij zijn Griekenland, San Marino en Cyprus. Nederland verwacht ik op plaats 20 ongeveer net als België. Ik schij de enige te zijn die Duitsland leuk vindt en in de top 10 wil hebben. Maar veel plezier allemaal vanavond!

 28. Hein schreef:

  Nederland 19de en Belgie 23ste

 29. HJ schreef:

  We hopen hier samen heel veel. Maar waar ga je op stemmen? Ik ga op Israël en Oekraïne stemmen!

 30. Placide schreef:

  Echte kwalitatieve liedjes zoals Zwitserland of Frankrijk zouden moeten gaan winnen.

 31. Schoen schreef:

  Frankrijk de nieuwe Edith Piaf
  Het gaat om het lied.
  Prachtig en prima bijzonder gezongen
  12 points.

 32. Roosje schreef:

  Geweldige show…maar ik vind dat de backing vocals ook weer live moeten en niet op tape.
  Nog even en er is niks meer live gezongen zo jammer