Sofie van den Enk vervangt Paul de Leeuw in Eurovision Village

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. rob schreef:

  Oh jee, hoop niets ernstig met Paul of is er een conflict ?

 2. Steve schreef:

  Alles beter dan Paul de Leeuw.

  • rob schreef:

   Beetje respect graag voor Paul. Hij heeft in de jaren 90 er wel voor gezorgd dat het songfestival weer erg populair werd met het presenteren van bv 1993,1994 en 1998. Ook zijn after shows droegen daar aan bij. Bv de hit Blijf bij Mij is mede door hem een grote hit geworden.

   • Han schreef:

    Klopt, maar het blijft altijd de Paul de Leeuw show als hij in the house is. Het is wel zo leuk als anderen ook even kunnen uitpraten. En ik wed dat hij van plan is ook nog zelf te gaan zingen, en dat moet je toch niet willen. Alleen Jeroen van der Boom is erger.

  • HJ schreef:

   Helemaal mee eens. Sorry, Paul de Leeuw is zooo 1990.

 3. hitzound schreef:

  Jammer dat Paul niet presenteert. Hij heeft zichzelf teruggetrokken. Maar waarom?

  Ik lees dat de organisatie de keuze van Paul betreurt: “We vinden het jammer, maar hebben er uiteraard alle respect voor dat Paul deze beslissing heeft genomen. Het besluit is in goed overleg tot stand gekomen”, aldus een woordvoerder tegenover Songfestival Update.

 4. Roel schreef:

  Het idee is matig uitgewerkt. De landingpage is al een drama. Klikken op totaal willekeurig gekozen punten op een soort landkaart. En vervolgens verdwalen in zaken die je niet zocht. Een project dat vast geld heeft gekost, maar geheel nietszeggend is. We hebben Nikkie en haar Looklabs en dat is niet te overtreffen.

  • HJ schreef:

   Eens. Leuk geprobeerd hoor, dat Eurovillage, maar lastig in gebruik. Zonde!

 5. Nordman schreef:

  Verstandige keuze. Paul de Leeuw z’n Engels is nogal slecht en grapjes vallen ook niet altijd in goede aard bij buitenlandse gasten. Koos van Plateringen hadden ze trouwens ook nooit moeten vragen voor de persconferenties en het turquoise loper evenement. Beide gekeken en het was nogal ongemakkelijk. Hij kan geen gesprekken voeren met de deelnemers. Ze hadden hem naar de nonnen moeten sturen. Hila en Samya deden het uitstekend overigens!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Precies. Plaatsvervangende schaamte bij het horen van het Engels van Koos van Plateringen(Ik lees het ook terug op internationale sites). Leuke man maar voor een internationaal evenement is goed Engels vereist. En Paul de Leeuw spreekt nog veel minder goed, dus alleen al om die reden ongeschikt voor een internationaal programma. Voor het festival vrees ik ook voor het Engels van Jan Smit. De autocue kan hem nog redden, maar als er iets onverwachts gebeurt en hij moet improviseren, dan wordt het hakkelen, zoals tijdens het Wiwiblogs interview…
   Nicky staat op eenzame hoogte, gevolgd door de dames van de persconferenties en de donkere mevrouw in de gele jurk tijdens de openingsceremonie. Mocht Nederland nog eens in de nabije toekomst het festival mogen organiseren, dan hoop ik dat taalvaardigheid Engels hoger in profielschets staat. Met alleen ‘liefde voor het festival’ overtuig je geen groot internationaal publiek.

   • rob schreef:

    Ga er dan zelf staan……….

   • Wim1970 schreef:

    Dus je mag geen kritiek hebben? Ga er dan zelf staan, is wel een heel makkelijk antwoord.

   • red schreef:

    U heeft groot gelijk. Toen ik bij het noemen van de namen exact deze voorspelling deed, kreeg ik op dit forum de walgelijkste jijbakken naar me toe. Presenteren is een vak. Daarbij horen inhoudelijke kennis, taal skills in dit geval – liefst meer dan perfect Engels – en dan nog charisma en interviewskills. Ik mocht er niks van zeggen. Maar tot nu toe komt het allemaal uit. Ik begrijp ook echt niet wat Jan Smit er te zoeken heeft. Hij is totaal niet bekend om zijn talenknobbels en zelfs zijn Nederlands is Volendams. Voor de looks of het charisma hoeft het ook niet. Het is allemaal intern gelik vrees ik. Nicky Tutorials, ben niet haar doelgroep, maar mijn god wat een professional op de juiste plek is zij. Een enorme aanwinst, om het positief af te sluiten. Verder zullen die mensen hartstikke lief en leuk zijn hoor, maar je moet ook je plaats weten. Koos en Jan zullen vast schatjes zijn en enorm goed voor het presenteren van roddels over Maan en Marco, waar ik toch al geen behoefte aan heb. kusjes!

 6. Peter schreef:

  De presentatie van het Songfestival is al jaren tenenkrommend slecht, zowel de Engelse uitspraak als het gehele plaatje, niemand uitgezonderd. Je hoort nou eenmaal het accent van land van herkomst er tussendoor, niks om je voor te schamen. En ach dat rode loper gebeuren daar kijkt niemand naar. Vindt het perfect gaan opdit moment. Maar ja Nederlanders, ze moeten WAT te zeiken op social media, daar zijn ze goed in.

  • Wim1970 schreef:

   Met als dieptepunt 1991. Maar ook 2002 en 2005 (veel geschreeuw) waren om te huilen.

  • dick schreef:

   Ik heb nooit begrepen waarom Koos van P die rol gekregen heeft terwijl we zoveel talent (oud en jong) rond hebben lopen in Nederland. En over Jan S is alles wat mij betreft al gezegd. Ik hoop dat de laatste ons positief verrast tijdens de live shows.

  • dick schreef:

   Overigens waren er ook best jaren waarin de presentatie prima was wat mij betreft: met als groot voorbeeld Petra Mede uit Zweden. Dieptepunt vond ik de presentatie in Lissabon en Wenen. Waar ik vooral naar uitkijk is het commentaar van Cornald Maas en Sander Lantinga, beetje humor kunnen we wel gebruiken denk ik.

 7. riccardo schreef:

  De kenmerkende en erg Nederlandse manier van doen van Paul gaat of kan in buitenlandse ogen en oren verkeerd vallen en niet worden begrepen. Moet je je daar iets van aantrekken of gewoon je eigen ding doen? Anyways, we krijgen nu Sofie, die ken ik nie.

 8. Christina schreef:

  Blijkbaar gaat er op vage wijze het een en ander op die site verschijnen, gebaseerd op Vimeo-techniek. Ik kan er geen chocola van maken, terwijl ik graag de gesprekken met Sofie had gezien. Het geheel chromecasten naar m’n tv lijkt me ook nog lastig, als ik er wél uit zou komen. Waarom kan zoiets niet gewoon op YouTube?

 9. Esmee schreef:

  Gelukkig geen Paul de Leeuw. Een vervelende ouwe vent met nogal eens te enge grapjes. Not my cup of tea.

 10. Esmee schreef:

  Ik heb trouwens gedroomd dat Nederland op nr. 2 komt te staan, en soms zelf voor de eerste plaats meedoet. :-) Merkwaardig!