Frankrijk opent inschrijving voor selectie 2022

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. RiaNL schreef:

  Dat er maar net zo ’n pareltje gekozen gaat worden als “Voila”

  • Peter schreef:

   En dat Nederland hierin volgt en een Nationale finale organiseert i.p.v. een keuze door 5 personen.

   • Maarten schreef:

    Als we willen dat Nederland weer 8 jaar of langer de finale haald. Dan moeten we dat zeker doen.

   • xxx schreef:

    Dat ligt aan de kwaliteit wat men aan zo’n nationale finale laat deelnemen. De bijdragen van Italië en Frankrijk kwamen ook uit een voorronde. Italië, en Zweden scoren al jaren goed op die manier.

   • Peter schreef:

    De laatste NSF’S was er niet heel veel keus, artiest was meestal al bepaald. Bij goede selectie kan het heel goed werken

 2. Wim1970 schreef:

  In 1990 en 1991 had Frankrijk gewoon moeten winnen, al was ik in 1991 ook wel blij geweest als Israël won, maar niet dat vreselijke nummer van Carola.

  • Inez schreef:

   Pardon vreselijk nummer jij hebt geen smaak in muziek

   • Wim1970 schreef:

    Frankrijk is anders wel 2e geworden in 1990 en 1991, dus zo vreselijk is mijn smaak niet. Alles beter dan dat huppelk*tnummer van die homofobe Carola.

 3. dick schreef:

  Ik denk dat de discussie over wel of geen NSF zinloos is. De omroep bepaalt. Voor interne keuzes is veel te zeggen maar heeft ook zeker argumenten die tegen werken maar dat geldt zeker ook voor een NSF. Een goed resultaat op een ESC staat en valt bij kwaliteit en daar ontbreekt het vanuit NL regelmatig aan. Persoonlijk ben ik voor een frisse wind door de selectiecommissie.

  • Peter schreef:

   Dat wat de selectiecommissie betreft: helemaal mee eens. Die mag ook wel groter zijn dan de 5, 6 personen die er nu zitting in hebben.

  • Bjorn schreef:

   Dries Roelvink is een aanfluiting, geliefd in bepaalde kringen, maar zeker niet bij het grote publiek. Hopelijk dat de commissie op het aanbod van Afrojack in gaat. Of er moet al een parel van een nummer binnen zijn. Of dan gezongen wordt door een nieuwkomer of door een bekend persoon maakt mij niet uit, als het nummer en de act maar goed zijn.

 4. Eddy schreef:

  Het begint allemaal met een objectieve keuze van songs en zangers.
  Frankrijk heeft al alles geprobeerd en is, tot nu toe, altijd op z’n bek gegaan.
  Van ‘nonsens’ muziek (maar wel leuk) zoals ‘Moustache’ van ‘Twin Twin’ via politieke en sociale indoctrinatie (het militante pro-migratie lied ‘Mercy’ van het links/groene duo ‘Madame Monsieur’) tot de ‘obligatoire’ LGBTQIA+ kandidaat (Bilal Hassani, een ‘beur’ die z’n blonde pruiken koosnaampjes geeft) en de vriendin van Jean-Paul Gaultier (Anggun) … allemaal désastreux.
  En zie, ze vinden dan toch een zangeres die echt kan zingen en die een 100% klassiek Frans liedje zingt en het resultaat is verbluffend. Bijna de winst!
  Ik hoop dat ze in Frankrijk inzien dat het niet met ‘statements’ of ‘performances’ is dat je scoort maar, zo simpel en zo moeilijk tegelijk, met kwaliteit.

 5. Rob schreef:

  Het wordt Ilse De Lange , let maar op……..

  • Peter schreef:

   Succes uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst

   • Bas schreef:

    Ik zie Ilse de Lange eerder voor Duitsland gaan.. De commissie moet inzetten waar jonge televoters voor gaan, dus meer 3FM/ KINK FM achtig en minder 538 (lees Coen en Sander)/ NPO Radio 2. Ofwel niet te veilig en gelikt, maar eigentijds, stoer en opvallend. Wie het nieuws omtrent Dries R. serieus neemt moet zichzelf overigens even achter de oren krabben.

   • Peter schreef:

    Tjonge, het gevoel voor humor is weer ver te zoeken. En wat als Driex nou een beregoed nummer heeft, wat dan nog. De heiligverklaring van bepaalde artiesten hier heb ik nooit begrepen. Een Afrojack, Davinia , het hangt allemaal bij het nummer. Van mij mag Rolf Sanchez met een top Spaanstalig nimmer of Elske ter Wal in het Fries. Het gaat ten eerste om het nmer.

   • Wim1970 schreef:

    Kan zo op een spreukentegeltje, Peter.

  • Tippy2 schreef:

   Ik denk en hoop ook dat het Ilse wordt of Floor Jansen

 6. Starkoo schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=H9XBOwdsGoA&list=RDH9XBOwdsGoA&start_radio=1 wow tijd voor topic juniorsongfestival wat een goed lied!

  • RiaNL schreef:

   Inderdaad, ik heb het liedje een paar dagen geleden ook gehoord en vind het heel goed. Ik hoop dat zij de finale in Nederland gaat winnen en ons land mag vertegenwoordigen in Parijs. Ook van de andere 3 liedjes zijn al stukjes te horen , maar dit is voor mij het beste liedje wat er bij zit

   • dick schreef:

    Ze omzeilt de taalregels op een prima manier zonder dat het irritant is of zo. Wat is het toch jammer dat we geen orkest meer hebben bij het ESC (nooit gehad ook bij het junior helaas) want dan wordt het nummer nog beter. Het enige kleine kritiekpuntje wat ik heb is de enigzins wat goedkoop aandoende arrangementen maar het is een goed liedje wat slim in elkaar zit.

 7. Tippy2 schreef:

  Ik ben wel voor een selectie commissie, maar deze is wat mij betreft nu veel te vrijblijvend. Bij wanprestatie, 0 punten van vak en/of publieksjury zou de gehele commissie vervangen moeten worden. Zo is er altijd een stok achter de deur en wordt vriendjespolitiek of een zeer dubieuze keuze voorkomen en zo niet afgestraft.

 8. Tippy2 schreef:

  Zo is er altijd een stok achter de deur en wordt vriendjespolitiek of een zeer dubieuze keuze voorkomen, en zo niet, afgestraft.

 9. Roel schreef:

  Er is helaas geen geld voor een NSF. De intern gekozen artiest krijgt vast niet meer dan 5000 euro van AVROTROS om te gaan produceren. Omdat iedere ESF kijker nu Davina Michelle kent is dat de beste optie. Winnen hoeven we niet, maar met Davina kom je gewoon het hoogst in de finale. Een top tien is niet waarschijnlijk met een andere bekende/onbekende artiest. Daar heb je geen selectiecommissie voor nodig.

  • Peter schreef:

   Wat een onzin. Haar optreden tijdens het ESF is ban eennandere categorie, met iets anders wil niet zeggen direct finale plek. Eerst maar eens het nummer

  • Wim1970 schreef:

   We doen toch mee om te winnen? Of zie ik dat verkeerd.

   • Tippy2 schreef:

    Dat lijkt mij de enige juiste insteek Wim, voordat we het weten zijn we anders weer 44 jaar verder…

 10. RiaNL schreef:

  Ware het niet dat Davina al eerder heeft aangegeven nog niet naar het ESF te willen gaan volgend jaar, dan moeten ze toch op zoek naar iemand anders, ik zou Emma Heesters wel graag zien.

  • Maarten schreef:

   Waarschijnlijk gaat Davina helemaal nooit en nooit van plan geweest ook. Zo arrogant is ze wel.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Je hoeft niet arrogant te zijn om niet te willen deelnemen.

 11. robbert-rotterdam schreef:

  Die namennoemerij, daar schiet je echt niets mee op. Waar het om gaat is een goed liedje gezongen door een goed artiest, en geproduceerd door een getalenteerde producer. Ik ben erg benieuwd welke liedjes er binnen komen, mogelijk ingezongen door verrassende artiesten, bekend of onbekend.. En hopelijk roept de commissie de hulp in van het commerciële circuit dat beter kan inschatten dan de leden van de commissie zelf wat indruk kan maken op het publiek. Want de commissie weet misschien wel een zekere kwaliteit te herkennen , maar is nog niet in staat gebleken om een televoting-kanon te herkennen.

 12. Maarten schreef:

  De eerste indruk die ik van haar heb is arrogantie. Ik ken haar verder ook niet.

  • rob schreef:

   Ik vind haar helemaal niet arrogant, eerder keihard werkend om steeds beter te worden!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik zie geen arrogantie. Het eerste woord dat in me opkomt is gedrevenheid en professionaliteit. Moeten we nu altijd iemand zenden die ‘altijd zo gewoon is gebleven”?