Zwitserland ook in 2022 met interne selectie

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. RiaNL schreef:

  Hopelijk komen de Zwitsers volgend jaar met net zo ‘n pareltje als ” Tout L’Univers ” .

 2. Peter schreef:

  Misschien een idee voor Nederland, dezelfde procedure als in Zwitersland

 3. jos schreef:

  hopelijk dan met floor Jansen

 4. Rob schreef:

  Ik vraag mij wel eens af of de Dolly Dots toendertijd met Love me Just a little bit more een Songfestival succes had geweest.

  • Björn Grooten schreef:

   In 1983 was Vulcano met vrolijke ‘n beetje van dit bijna ons land vertegenwoordigt. Ook zo’n commercieel nummer. Was ook een hit in Nederland terwijl het liedje sing me a song van Bernadette een bescheiden hitje was. Het nummer van de Dolly Dots had nooit kunnen gaan omdat het Engelstalig was. In 1982 koos Nederland voor het verschrikkelijke nummer jij en ik, terwijl ze met fantasy island met gemak in de top hadden geëindigd. Dit nummer was in Engeland uitgebracht door Tight Fit en scoorde daarmee een top 10 hit.

   • xxx schreef:

    Ik zal het wellicht mis hebben, maar ik denk dat in 1982 het liedje Pierement van Bonnie St. Claire op het ESF qua succes in de richting van Amsterdam/Maggie MacNeal (1980) had kunnen gaan. Een soortgelijke sfeer hangt namelijk in dit lied..

   • Tippy2 schreef:

    Jij en ik is inderdaad wel de slechtste Nederlandse uitzending ooit.

   • GerardMartin schreef:

    Een Nederlandstalige vertaling is zo gemaakt hoor…

   • Wim1970 schreef:

    Zou Vulcano het beter gedaan hebben dan Bernadette? Ik betwijfel het.

  • GerardMartin schreef:

   Met “Hou een beetje meer van mij”😉

 5. Tippy2 schreef:

  uitzending=inzending :-)

 6. GerardMartin schreef:

  Pierementen doen het niet goed, kijk naar Sieneke😂

  • xxx schreef:

   Ik had het in mijn vorige post over 1982, dat is 28 jaar voor 2010. De sfeer in het lied van Sieneke is ook heel anders.

  • robbert-canarias schreef:

   Ik vind wel significante verschillen tussen ‘Pierement’ en ‘Amsterdam’. In ‘Amsterdam’ zit veel meer opbouw, het werkt naar een hoogtepunt, ook in het arrangement. ‘Pierement’ blijft wat gelijkmatiger, ontwikkelt zich in die drie minuten veel minder, waardoor het blijft hangen in een aardig sfeerplaatje. Bovendien is en was Amsterdam een populair thema in Europa, dus herkenbaar voor internationale jury’s. Ik denk niet dat ‘Pierement’ het fantastisch gedaan zou hebben. Uiteraard wel beter dan ‘Jij en ik’, maar dat kan niet moeilijk zijn.

 7. Wim1970 schreef:

  Even off-topic; de reus van de Oekraïense inzending van 2013 is op jonge leeftijd overleden. Waarom meldt Weblog dat niet?

  • Bas schreef:

   Weblog heeft dat op 22 augustus al gemeld via Twitter. Dat nieuws lees je ook aan de rechterkant van deze site. Dus eerst goed kijken voor je wat roept ;)