Ierland laat tv-kijker weer meebeslissen

9 reacties

 1. Peter schreef:

  Ook Nederland moet weer overgaan tot een Nationale finale. Dat 6 mensen kunnen beslissen over de inzending is werkelijk van de zotte.

  • Maarten schreef:

   Het Nederlandse publiek de inzending te laten kiezen is niet zo slim. Dan zijn er ook artiesten die afhaken. Dat 6 mensen over de inzending kunnen beslissen vind ik wel weinig.

  • Wim1970 schreef:

   Ach ja, Ierland. Land dat 6 van de 7 keer onterecht gewonnen heeft en dat allemaal dankzij de Engelse taal en de vakjury die voor die oubollige inzendingen gingen. Na invoering van vrije taal en televoting is het over en uit met de successen voor Ierland.

   • dick schreef:

    6 van de 7 onterecht nou nou…. Ik vond de The Voice fantastisch, Hold me Now was ook een prima winnaar maar ik begrijp wel een beetje wat je bedoelt… Why Me was ok maar ook niet meer dan dat en In Your Eyes en vooral Rock n Roll Kids kun je als gedateerd (ook toen al) beschouwen. Het waren met name in de jaren 90 dat de engelse taal en dan met name de behoudende inzendingen het heel goed deden. Gelukkig is het Songfestival op dat gebied toch wel volwassen geworden.

   • Wim1970 schreef:

    Ik vond alleen Dana mooi, All kinds of everything. The voice vond ik vreselijk, en de rest vond ik ook niet veel aan.

   • Wim1970 schreef:

    Ierland heeft inzendingen gehad die ik liever had zien winnen dan de 6 onterechte winnaars die ik hierboven noemde.

 2. Bas schreef:

  Je kunt publiek ook maar voor 1/3e of 1/4e mee laten beslissen… vakjury’s en buitenlandse jury’s kun je ook een stem geven. En is genoeg talent in Nederland, maar je moet er wel energie in steken om ze te benaderen. Zowel de artiesten als de componisten. Zoals Van Beusekom in 1998 deed..

 3. xx schreef:

  @Wim1970: Smaken verschillen. Maar welke Ierse liedjes had jij dan graag zien winnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *