Het is officieel: S10 voor Nederland naar Eurovisie Songfestival!

Dit vind je misschien ook leuk...

181 reacties

 1. Ik hoop juist op ‘Dans me naar huis’. Dat nummer zou me over de streep trekken. Onderscheidend, enig in zijn soort. maar ook een lied dat in het Nederlands kan stralen, omdat het niet zo ontzettend tekstueel is als haar gangbare repertoire. Ze heeft gekozen voor het Nederlands. Ze maakt mooie teksten, maar door in het Nederlands te zingen beroof je de Europese kijkers van de schoonheid van de tekst en krijgen ze er allerlei harde gutturalen voor in de plaats. Dat is het nadeel van langzame liedjes in het Nederlands, Bijvoorbeeld wordt romantisch bedoeld tot hard en blijven prachtige tekstwendingen onopgemerkt. In ‘Dans me naar huis’ staat niet zozeer de tekst centraal maar de energie , de kracht en toch ook het aparte arrangement waardoor het opvalt. Nederlands komt m.i. het beste tot zijn recht in een krachtig lied, uptempo (Hemel en aarde, Vrede) of passioneel (De Troubadour)..Ik zie bij dit lied ook heel goed voor me dat er iets mooi-theatraals kan gebeuren op het podium en op de LEDs. Ik weet zeker dat haar vriendin Wende haar hierin goed kan bijstaan of kan doorverwijzen naar de besten op dit gebied, Overigens lijkt het heel aannemelijk dat het om dit lied gaat. Als enige uit haar concerten is dit lied niet op Spotify te vinden of in clipvorm op You Tube. Het lijkt bijna een bewuste zet om niet te vroeg uit te brengen.
  Als het dit nummer niet is, lacht Cornald nu waarschijnlijk in zijn vuistje over zoveel aannames….

  • Ach man. In totaal gebruik je net zoveel regels omdat je jezelf met elke post weer herhaalt. Veel plezier met het festival in Turijn!

  • Peter schreef:

   Over in herhaling vallen gesproken, jij doetval jaren niets anders met je drammerige zogenaamd ‘ik weet alles ‘ gedrag.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Als iemand ik-weet-alles-gedrag toont ben jij het wel met je ‘ze hebben Karsu al geselecteerd’.

  • GerardMartin schreef:

   Dan zet de rest van Europa de ondertiteling maar aan, de meesten interesseert het toch geen drol waar men over zingt!

   • robbert-rotterdam schreef:

    Daar gaat het niet om. Als het een langzaam nummer is en men verstaat het niet dan vertrekt men gapend naar de keuken.

 2. tralala schreef:

  De enige negatieve reacties zijn van Nederlandse ouwe lullen en ouwe taarten, wat me alleen maar gunstig lijkt. Wat ben ik toch blij dat die smakeloze groep niet mag bepalen wat we naar Eurovisie sturen, en wat zijn er toch veel van die bekrompen types in Nederland! Niet te geloven. Het buitenland vindt dit een interessante inzending, en terecht. En daar moeten de stemmen toch vandaan komen.

  • Peter schreef:

   Alleen zijn het niet degene die het zo geweldig vonden die stemmen. Het is gewoon bagger van de bovenste plank, maar je mag hier nooit een eigen mening geven, altijd meelullen met de groep dictators hier.

   • Tippy2 schreef:

    Jeetje Peter, bekijk het wat luchtiger, ok het is niet jouw smaak, je hebt inmiddels héél duidelijk je mening gegeven. Prima dat mag je vinden, maar iedereen die het geweldig vindt mag dat ook vinden. Het is niet het einde van de wereld. Er zijn veel belangrijkere issues waar je je druk om kunt maken.

   • Peter schreef:

    Uhm hoir wie het zegt Tippy, kijk even nasr je eigen reacties

   • RobOranjeFinland schreef:

    Ik laat mij graag verrassen met wat voor lied S10 in 2022 naar Turijn afreist. Moet je ook eens doen Peter, of begint het Zeur Seizoen nu al ?

   • Ik denk dat jouw mening nu wel bekend is, toch? Of zijn er nog mensen die Peter een vraag willen stellen wat hij precies bedoelt?:)

   • Peter schreef:

    Uhm robbert-rotterdam, jpuw saaie ellenlange nietszeggende bijdrages zijn nu ook wel bekend, next.

  • Thijn schreef:

   Ik schaar mijzelf niet in de groep: ouwe lullen.
   Maar ik heb gewoon niets met de muziek en stem van S10.
   Helemaal leuk dat veel mensen er blij mee zijn.
   Ik gewoon wat minder…maar zoveel mensen…zoveel smaken.
   Ik wacht het liedje nog even af, maar als het in de stijl is van wat ik heb gehoord, is het not my cup of tea

   • Peter schreef:

    +1, en velen met ons. De rock uit Italie trekt ern veel breder publiek dan dit genre.

  • Max Mark schreef:

   Ik snap wat je bedoelt hoor! Misschien is het niet per se de leeftijd, maar het krampachtig vasthouden aan traditionele inzendingen. Of het niet willen openstellen voor nieuwe muziek. Of nieuwe manieren van muziek. Er is zoveel meer; muziek staat niet stil.

   Over smaak valt niet te twisten, maar het zou leuk zijn om nieuw geluid – of je het nu mooi vindt of niet – te omarmen en te kijken of je verrast wordt. Of dat het misschien tóch iets met je doet als je er ‘anders’ naar kijkt of luistert.

   Ikzelf vind het ook een erg interessante inzending en ik lees de internationale reacties ook. Die zijn erg positief. Erg leuk om te lezen. Ik bewonder het lef van de commissie en van S10 zelf en kijk heel erg uit naar haar bijdrage. Het is veel te vroeg om nu al conclusies te trekken. En het is ook wel erg makkelijk om meteen je mening klaar te hebben.

   En wat betreft ‘polderpop’ en ‘Nederlandse markt’: we zijn altijd al goed geweest als Nederlanders om onszelf naar beneden te halen. ‘On-Nederlands goed’ is daar een mooi voorbeeld van. Ik denk dat de muziek van S10 heel erg kan aanslaan in het buitenland. Het wordt een spannend avontuur!

 3. Richard schreef:

  Niet echt mijn stijl muziek maar dat waren Jamala, Netta en Måneskin ook niet. Ik had in die jaren meer met resp Dami im, Cesar Sampson en Barbara Pravi. Inderdaad wat ouderwetser denk ik :-)
  Als het het liedje Dans mij naar huis is doet me dat weer erg denken aan Noorwegen 2013 en daar had ik ook niets mee. Maar goed, we sturen in ieder geval weer een eigenzinnig lied en in de eigen taal. Iets wat Zweden al sinds 1999 niet meer aangedurfd heeft.

  • Maarten schreef:

   Inderdaad sinds de invoering van een taal keuze is zweden altijd voor het Engels gegaan. Nederlands is wel eigenzinnig als heb ik er niet zoveel mee. Gelukkig geen categorie levens liederen. Moet er niet aan denken.

 4. Peter schreef:

  Nou het nummer wordt derls Nederlands en deels in klanken uitgevoerd, nou dat soort ellende hebben we eerder gehad

 5. Wb die vermeende oude lullen: is er hier dan een registratielijst met geboortedata van diegenen die hier posten? Persoonlijk denk ik dat voorkeuren voor soorten muziek veel minder door leeftijd bepaald worden dan soms gedacht wordt, en mocht dat wél zo zijn: de Nederlandse kandidaat vertegenwoordigt heel Nederland en daar horen zelfs honderdjarigen bij. Dus hoe oud mensen hier ook zijn, ze hebben nog steeds recht van spreken. Dat is één en dat wilde ik even gezegd hebben,
  Dan nu mijn mening over S10: ik vind haar origineel en iemand van deze tijd. Sommige liedjes vind ik mooi, zeker ook door de eerlijke, persoonlijke teksten die onderwerpen behandelen die normaal gesproken nauwelijks aan de orde komen. Wat betreft het songfestivalliedje begrijp ik echter werkelijk niet waar het enthousiasme voor het gebruik van de Nederlandse taal vandaan komt. De zangeres wordt alom geprezen om haar sterke teksten, maar het is blijkbaar niet nodig dat de Europese kijkers iets van die teksten meekrijgen, want ze worden voorgeschoteld in een taal die ze niet kennen. Niet een beetje vreemd? De teksten zijn sterk, de doelgroep wordt gevormd niet door Nederlanders maar door mede-Europeanen. Ik zou zeggen breng het lied hier in het Nederlands uit, investeer in het maken van een goede Engelse bewerking en breng die op het podium in Turijn. Ik denk dat voor anderen heel veel van de kracht van het nummer verloren gaat als de teksten niet verstaan worden. En ‘Italié , Frankrijk en Zwitserland 2021 zongen toch ook niet in het Engels?” Inderdaad, maar het elegante Italiaans en het frivole Frans zijn toch echt niet te vergelijken met het harde Nederlands met al zijn gutturalen. Wat dat betreft hoop ik echt dat de keus op het pittige uptemponummer ‘Dans me etc’ is gevallen. Daar past het energieke en krachtige Nederlands nog wel een beetje bij en leek de tekst minder belangrijk.

  • Maarten schreef:

   Ben het niet met je eens om tijd en geld te gaan investeren in een Engelse bewerking. Ze is niet gewend om in het Engels te zingen en we hebben eerder al gezien dat een bewerking tot slechte resultaten heeft gezorgd.

   Wat is er hard aan de Nederlandse taal?

   Zelf had ik ook liever gehad dat ze voor het Engels talige hadden gekozen, maar dan wel van iemand die dat altijd al doet.

   • Hard zijn al die keelklanken bijvoorbeeld. De harde g’s. Deens en Nederlands worden in Europa als lelijkste talen ervaren, heb ik gelezen. Dus dat.
    En ok, jouw mening. Maar dat één keer een bewerking niet tot een goed resultaat heeft geleid, zegt toch niet dat het nooit goed uitpakt? Ding a dong won in de Engelse bewerking, dus dat is dan een tegenvoorbeeld. En je weet ook niet of de 3 JS (ik neem aan dat je die bedoelt?) in het Nederlands beter hadden gescoord, Ik denk niet dat het veel uitgemaakt zou hebben. De staging klopte gewoon van geen kanten.

  • riccardo schreef:

   Denk jij dat mensen van alle leeftijden, doorsnee televoters, voor het geluid, de stijl van juist dit nummer gaan of is het daar in de breedte en qua bereik misschien niet publieksvriendelijk genoeg voor?
   Spoken word, hip hop achtige rap passen het Nederlands goed. Sterker nog ‘men’ trekt het ook over de grens volgens mij prima.

   • Ik denk dat het breed publieksvriendelijk is (we hebben het toch nog over ‘dans, etc’? Tja, van 70+’ers weet ik het niet. Mensen kunnen Europa-breed bereikt worden zonder dat de tekst belangrijk is. Ze kunnen er op bewegen, erop dansen, kijken naar de actie op het podium. Er valt goed een schouwspel van te maken,. Een beetje zoals bij ‘shum’. . De Nederlandse taal zal hier niet nadelig zijn. Ik krijg het nu al terug van buitenlandse vrienden. Wat wij zo mooi vinden, zoals ‘Adem je in’ dat gaat meer langs hun heen. Komt denk ik doordat wij de combinatie van tekst en muziek waarnemen.

   • riccardo schreef:

    Klopt. Ik vroeg het omdat ik in één van m’n vorige reacties zo’n beetje dezelfde dingen zeg als jij. Niemand hier heeft het over de muzikaal inhoudelijke kwaliteiten van het ‘Dans me’ nummer of het internationale edgy geluid. Ik vraag me gewoon af of S10 met dit nummer heel hoog eindigen kan of dat het eerder goed zou vallen in de Euroclub, juist jury voer is of breed gedragen kan worden onder de kijkers. Je hebt me wat dat betreft voor nu een klein beetje gerustgesteld.
    Eerst maar afwachten of het überhaupt om dit nummer gaat.

  • GerardMartin schreef:

   Wat erg dat jij je moers taal zo verafschuwt Robbert! Voor de rest ben ik het wel vaak met je eens.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik verafschuw mijn moerstaal totaal niet, Waar lees je dat? Ik ben alleen mening dat tekstuele ballades in het Nederlands niet werken voor een internationaal publiek. Nederlanders denken vaak dat als zij zelf genieten van een langzaam nummer met goede tekst in het Nederlands, de buitenllanders dat ook geweldig vinden. Mijn ervaring is dat dat niet zo is. Het is mij gebleken dat pittiger nummers veelal uptempo in het Nederlands wel gesmaakt worden. En een nummer met techno invloeden in het Nederlands. Wow, toch?

 6. Tippy2 schreef:

  Helemaal waar Robbert, +1

  • GerardMartin schreef:

   Ik blijf het zeggen al zing je het telefoonboek, als het lied goed is maakt het niets uit. De gemiddelde esc fan heeft 0,0 met de tekst.

   • Hans schreef:

    Helemaal eens, Gerardmartin! Het lijkt alsof bepaalde mensen hier uitgebreid wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan naar de meest geschikte taal, stijl etc etc, terwijl iedere boerenlul al jaren weet dat er geen peil op te trekken is wat goed werkt en wat niet. Wat wel zeker is, is dat het helpt om even af te wachten wat eigenlijk het liedje zal zijn….

   • Dirk Marko schreef:

    +1)

 7. Michael schreef:

  Mwoah niet mijn ding. Maar toch veel succes ?

  • Peter schreef:

   Net als S10 iedereen verdient een kans en je kunt pas oordelen als je het nummer hebt gehoord, zoals 99% hier roeptoetert. Misschien had hij ook een overrompelend nummer, who knows?

 8. HANS schreef:

  S10 heeft geen kans…….totaal niet!!!!! polder Nederland en dan ook nog holland hip hop………vreselijk wat een keuze…het nummer zal wel maar let op mijn woorden, ze gaat de finale niet eens halen!!!!

  • barbara schreef:

   helemaal mee eens soms hoef je niet eens het songfestivalnummer te horen,maar kun je al vaak qua muziekstijl en deelnemer inschatten wat de kansen zijn voorbeelden genoeg qua nederlandse inzendingen ook hier zeg ik volstrekt kansloos !!!!

   • sandra schreef:

    nederlandse hiphop is puur voor de nederlandstalige markt maar niet voor Europa dus next !!!!

  • Peter schreef:

   +1

  • Hans schreef:

   Toch getuigt het wel van enig fatsoen om even het liedje af te wachten voordat je met jouw wijsheid bepaalt dat het liedje de prullenbak in kan. Respectloos en kortzichtig. Het is dat je HANS heet, anders zou ik het niet waard hebben gevonden op je te reageren.

   • Dirk Marko schreef:

    +1) en zo is het precies.

   • pater schreef:

    maar Hans 1 heeft wel gelijk…..haar stijl van muziek is wat haar maakt wie ze is en de muziek is echt niet voor europa…..oh ja nu in het Nederlands en gewaagd en zo…hou op en stuur iemand die internationaal wil scoren en niet wil blijven optreden op `Hollandse feestent festivals

 9. Maarten schreef:

  Ik wil niet hard zijn, maar ik denk dat zo ongeveer alle Nederlandstalige muziek dat de laatste jaren gemaakt wordt geen kans zou maken op het Eurovisie podium. Dan denk ik dat het misschien alleen maar kan mee vallen, omdat toch de verwachting is dat het niks zal worden.

 10. Bert schreef:

  Volgens mij gaat het om het liedje, toch??
  Laten we eerst afwachten met wat voor nummer ze komt…voordat we het al helemaal afbranden

  • Zeikerd. Ik brand haar helemaal niet af. Ik heb gezegd dat ik denk dat haar reguliere repertoire in het Nederlands niet kansrijk acht in een internationaal festival. Maar heb een uitzondering gemaakt voor ‘Dans me naar huis’, een nummer dat ik juist heb opgehemeld.
   En meestal kloppen mijn inschattingen. Voor Anouk en Duncan had ik erg goede woorden over. De inzendingen van Trijntje en Jeangu heb ik destijds zwaar bekritiseerd, en naar later bleek, zeer terecht. Og3ne leek me wel een juryding, maar geen televoting-hit. Allemaal bij het juiste eind gehad.
   S10 wordt in Europa niets als ze zich in mei houdt aan haar huidige repertoire van Nederlandstalige luisterliedjes in een hiphop-sausje. Gaat ze echter komen met ‘Dans mij naar huis’ dan zal ze zelfs in het Nederlands tot de top-10 doordringen. Schrijf mijn voorspelling maar op. Half mei zullen we zien wie hier in deze groep gelijk krijgt.

  • Peter schreef:

   Nou applaus, staande ovatie. Of je de enige was. Je bent gewoon een irritant mannetje, met je oersaaie ellenlange epistels. S10 wordt helemaal niets in mei, dat heeft niks met het Nederlandstalige te maken.

  • Peter schreef:

   En trouwens top 10 is niet genoeg. Enkel de overwinning telt.

 11. eerste zin : minus ‘denk dat’.

 12. Esmee schreef:

  Waarom zingt ze in haar badpak?

 13. Hein schreef:

  Bah…die Peter respecteert geen een mening.
  Zijn idee over dingen zijn geweldig en zodra er iemand het tegenoverstaande beweert wordt er weer een sneer gegeven.
  Ik zie een ouwe zure alleenstaande lelijke nicht voor me
  Bah

  • Peter schreef:

   Hey magere Hein ook weer terug, of is het gewoon Wim1970, nou dan weten we ook wel wie hier de ouwe zure lelijk nicht is.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Haha. Misschien is het wel een knappe jongeman met in werkelijkheid een blij karakter. Of misschien een acteur die hier een typetje speelt:)

 14. Gert schreef:

  Wat wordt er hier op een leuke manier met elkaar van gedachten gewisseld. Je krijgt daardoor echt zin om ook even iets te zeggen in deze groep.

 15. Rob schreef:

  Het wordt dus niet “ dans mij naar huis” .