Turijn live: Weer een goede repetitie voor S10

Dit vind je misschien ook leuk...

69 reacties

 1. Jarno schreef:

  de live reacties op ESCunited zijn alleen maar lovend!

  • Max Mark schreef:

   Ja top! De live reacties zijn erg goed. Bij de bookies ook meteen reactie en in het groen. Zegt misschien niks, maar dat is wel positief. Hopen dat het zo blijft. De beschrijving van het optreden door dit weblog maakt me in ieder geval enthousiast!

   • Peter schreef:

    Bij de bookies reactie? Gewoon nog steeds 9e met meer rood dan groen, maar ja volgens de meeste volgers hier op de weblog stelt dat al jaren niks voor.

   • Max Mark schreef:

    De livebets van Betfair en SMarkets sprongen direct (bij Winner Eurovision; plek 9) van 130 naar respectievelijk 65 en 50. Dat is toch wel een positieve reactie, lijkt me. Kijken of dat zo blijft. Maar dus wel degelijk groen.

   • Tom schreef:

    De meesten? Alleen volgens jou Peter, short memory?

   • Peter schreef:

    Max Mark: ik zie toch echt duidelijk meer rood

   • Max Mark schreef:

    Ja, je ziet rood. Dat is bij de kantoren die niet continue ‘open’ staan. De reactie bij die kantoren komt later pas. Het rood dat je ziet, is van afgelopen dag/halve dag. De kantoren die meteen reactie geven (Betfair Exchange en SMarkets) staan in het groen. Die twee zakten de afgelopen dagen naar 130. En nu dus naar 50 (Betfair) en 48 (SMarkets). Dus: een reuzesprong in het groen. Natuurlijk biedt dit geen garantie, het kan over een uurtje weer anders zijn, maar: het is leuk om te zien. Ik ben benieuwd of de ‘rode’ kantoren volgen.

   • Max Mark schreef:

    Maar goed, even los van het oeverloze betting-verhaal :-): de reacties op de repetitie van S10 zijn super en dat maakt me trots.

   • Peter schreef:

    Goh SMarkets nu weer rood staat zeker “dicht” nu. Allemaal flauwekul waar mensen op blind varen. Pure speculatie.

   • Max Mark schreef:

    Zucht. Nee, zoals ik al zei: bij de wedkantoren die continue bezig zijn, kan het zomaar weer anders zijn. Het verschilt soms wel per minuut. Waar de odds direct na de repetities in het groen schoten, is het nu inderdaad weer naar beneden. Het kan verkeren.
    Tot zover.

   • Dirruk schreef:

    Max Mark, Peter “komt uit de branche” dus probeer het hem nu niet uit te leggen….

    Ik hoop nog steeds dat Zweden wint, dan win ik namelijk geld op mijn inzet van eind maart die ik volgens Peter helemaal niet kon inzetten.

 2. Peter schreef:

  ” Na de eerste opvoering een verdiend applausje uit het perscentrum.” Is ook niet erg hoopgevend.

 3. Peter schreef:

  Er is een verschil: applaus of applausje :-)

 4. Robert schreef:

  Richard van de Crommert
  @RichardCrommert
  ·
  1m
  S10 zegt dat ze nerveus is. Maar begint aan haar derde keer. Eerst komt de Nederlandse vlag in beeld op de achtergrond. Begin op die verhoging vind ik echt mooi

  Aran Bade
  @AranBade
  ·
  1m
  Stien repeteert nu De Diepte in Turijn. Stien start wat nerveus, ze staat op een klein verhoogd podium met lichtstralen. Bij het refrein worden de lichtbundels groter en staat ze achter een groot LED-scherm. Ze eindigt klein en breekbaar.

  • Steve schreef:

   Ik moet zeggen, ze klinkt echt fantastisch. Mooier en beter dan ik het al. Oud bij eerdere live performances. Wat betreft Aran Bade, ik kan die drama queen echt niet serieus nemen. Altijd zo dramatisch. Staat bij Boulevard altijd aan de desk alsof hij wereldnieuws brengt. ??

 5. Carla schreef:

  Ik zie alleen maar hele positieve reacties in de livestreams. Super!

 6. Bas schreef:

  En voor wat het waard is, bij de bookmakers alles in het groen!

 7. Max Mark schreef:

  Wat een fijne reactie!

  “For her second rehearsal in Turin, the S10 evokes memories of both Belgium’s Blanche and Sweden’s Sanna Nielsen from Eurovision 2017 and 2014 respectively. Just like both of the aforementioned women, S10 stands alone centre stage and lets her voice and the spotlights do all the work. Whilst simple, it’s an impactful approach with proven success in the past. And this time around is sure to be no different. The Dutch singers is one of the few acts today to be apparently unaffected by the broken stage backing. She uses the section of functioning LED beneath the “rainbow” to create a sort of sunset effect, while she herself is shrouded in darkness. The silhouette is impressive and creates quite a moment. Following on from Ukraine and Bulgaria this is a palette cleanser that Europe is sure to appreciate.”

  Wow, klinkt echt goed!

 8. RobOranjeFinland schreef:

  Team S10: complimenten! Benieuwd naar de beelden!

 9. Tippy2 schreef:

  Het camera werk schijnt echt heel goed te zijn, top team S10 !!

 10. Siem schreef:

  Volgens mij wordt er maar bij een paar wedkantoren continu gehandeld, want bij alle landen zijn er maar een paar die verspringen. Dat zijn dan ook degenen die je in de gaten moet houden. Bij de wedkantoren waar er gehandeld wordt, gaat S10 weer omhoog waar ze afgelopen week flink omlaag duikelde. Houdt het spannend!

 11. Richard schreef:

  Volgens mij al met al vooral positieve reacties. Kwetsbaar, puur en stijlvol. We hebben wel andere jaren als Nederland meegemaakt met de repetities (2006-2012 bijvoorbeeld)

 12. Ron schreef:

  songfestival.be
  S10 staat op een klein podium dat in het midden van het grotere podium werd geplaats. Het podium heeft een ruitvorm en is omlijnd met lampen. Bij het openingsshot lijkt het dan ook of de zangeres in een kooi van licht staat. Dit levert een bijzonder mooi en intiem beeld. Als de zangeres aan het refrein begint worden de spots achteraan naar het publiek gericht. Dat geeft het geheel extra kracht en het nummer lijkt los te barsten. Tijdens de rest van het nummer spelen de overige lichteffecten zich vooral af op de achterliggende zon. Naar het einde van het nummer toe stapt de zangeres van dat kleine podium en begeeft zich dichter naar het publiek. De zwarte outfit met blote buik die ze draagt contrasteert mooi in de toch wel donkere setting die dit nummer gekregen heeft. Het lichtspel is sereen en nooit overweldigend, net wat dit nummer nodig heeft. Een puike tweede repetitie voor S10.

 13. SW schreef:

  Goede reacties zo te zien!
  En het meest betrouwbare wedkantoor (of in ieder geval: snelst uploadende), daar zijn we flink gestegen. We zakken in elk geval niet, dat is überhaupt al fijn haha.
  Benieuwd naar het filmpje van Eurovision.tv.

 14. RobOranjeFinland schreef:

  King Duncan Laurence and Queen S10

 15. Siem schreef:

  S10 is goed bij stem! Mooi! Wel valt mij op dat er een lamp kapot is en een camerashot heel vreemd is gefilmd. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Voor nu nog niet 100% overtuigd dus wie weet.

  • Peter schreef:

   Was mij ook al opgevallen, als ook de toch wel ‘lelijke outfit’. Zoals er voorstaat doet het me ook wel een beetje aan James Bond denken. Blijft staan dat het nog steeds mijn ‘cup of tea’ niet is.

  • MM schreef:

   Dat camerashot is inderdaad niet goed. In de andere repetities was het wel goed. Beetje jammer dat het dan precies in zo’n clip terecht komt. Sowieso zijn de shots nog niet def. Die veranderen nog en worden gefinetuned, dat zagen we ook in 2019.

 16. Anonimus schreef:

  Ik ben niet echt te spreken over de eerste beelden. Het oogt ontzettend statisch, net als bij Trijntje in 2015. Er lijkt heel weinig te gebeuren, mis een beetje een wauw effect. Er had denk ik veel meer ik kunnen zitten met dit creatief team (of niet?), het lijkt een budget dingetje te zijn steeds bij NL. Heb het idee dat ze ieder jaar met het minimale moeten doen.

  • Tom schreef:

   Kwatsch, hoe verzin je het?

  • Han schreef:

   Ik heb juist het idee dat er een goed team zit dat professioneel bezig is. Terwijl de stuurlui aan wal veel dingen roepen waar hopelijk niet naar wordt geluisterd.
   Mooi outfit draagt ze trouwens.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ach joh, heb je Ilse, Waylon en Anouk zien dansen op het podium? En eindigden ze in of buiten de top-10? De staging moet zich nu eenmaal naar het liedje richten en niet andersom.

  • 4Life schreef:

   Ik mis de rode LASERSSSS!!! GRRRRRR! meer impact!!

 17. Dirk schreef:

  Nederland kruipt omhoog bij de bookies: nu 7de!!!

  • Br@m schreef:

   Ik weet niet waar je die info vandaan heb maar bij eurovisionworld staat Nederland al heeeeeeel lang op de 9e plaats in de totaalstand van alle 40 landen en 3e in de stand van de eerste halve finale.

  • Peter schreef:

   Nog steeds 9e, meer rood ook weer, tja het kan verkeren.

  • Peter schreef:

   Oei pijnlijk voor de aanhangers van de bookmakers, nog wel 9e maar steeds dieper in het rood.

 18. Br@m schreef:

  Ik vind de beelden niet echt indrukwekkend, De zang is goed maar de kleding vind ik al niks en de manier waarop het nummer in beeld gebracht is vind ik erg simpeltjes. Op deze manier wordt het hooguit rand top 10 en zeker niet hoger.

  • Tippy2 schreef:

   Less is more

   • Br@m schreef:

    Zal best maar wie weet denk je volgende week dinsdag nog eens terug aan de wijze woorden van deze Vader Abraham! ;-)

   • Tippy2 schreef:

    Of jij aan die van Tippy2! we gaan het meemaken ;-)

   • Peter schreef:

    Ja en de styling had beter gekund, sluik haar, haar te grote neus komt teveel in beeld, echt knap is ze ook niet, die buik is ook niets, net zoiets als dikke benen of kont.

   • Steve schreef:

    Vreselijk reactie van je, Peter. Ik ken je verder niet, maar het is gewoon naar. Heel naar. Door dit soort reacties heb ik Songfestivalweblog jaren geleden achter me gelaten en kom ik alleen rond deze tijd even gluren. Maar met dit soort reacties is het plezier snel weer weg.

   • Mm schreef:

    Steve, Peter bedoelt het sarcastisch. Hij reageert daarmee op de grove, beschamende dingen die Bram zei over de dame uit Albanië.

    (Dat ik ooit Peter zou verdedigen ?)

    Maar ben het met je eens dat er zeker veel te vaak rotopmerkingen worden gemaakt en die verpesten de sfeer hier.

   • Dirk Marko schreef:

    100% met je eens Steve.

   • Br@m schreef:

    @Mm: dit vermeldde ik over de Albanese deelneemster:
    Even voor alle duidelijkheid, ik veroordeel Ronela niet en haar nummer al evenmin want daar is gewoon niks mis mee. Ik vind alleen de presentatie gewoon niet zo flatteus overkomen en ik vind dat ik dat hier kenbaar mag maken.
    Wat is er mis met deze mening; dat is dus helemaal niet grof en beledigend. Ik vind dit getuigen van een tere zieltjes mentaliteit. Iedereen heeft het recht om hier eerlijk voor zijn mening uit te komen en dat hoeft zeker niet eenzelfde mening als die van mij te zijn. Zolang het altijd maar wel met respect is. Oh ja, ik verpak mijn mening ook nog wel eens met wat humor; dat houdt de schwung er hier een beetje in. Moet je ook van houden. Maar vind je ook dat niks, haal de schouders op en lees gewoon verder.

   • Peter schreef:

    @Br@m: even teruglezen wat je bij Albanië schreef over de zangeres en je aanval op Inez.

 19. Ron schreef:

  Songfestival.be heeft nog een stukje geschreven over S10
  De tweede repetitie voor onze noorderburen is vlekkeloos verlopen. S10 stond zelfzeker op het podium.

  De act begint met de zangeres die op een klein, ruitvormig podium in het midden van het grotere podium staat. Het podium is omlijnd met witte lampen en bij het openingsshot lijkt het daardoor net alsof de zangeres in een kooi van mistig licht staat. Dit levert een bijzonder mooi en intiem beeld op. Naarmate het nummer vordert worden steeds meer lampen om en achter de zangeres aangestoken. Bij de aanzet van het refrein worden de lampen naar het publiek gericht waardoor de act een soort bijzondere kracht lijkt te krijgen. De overige lichteffecten spelen zich daarna hoofdzakelijk op de kunstmatige zon af. Soms vormt die een effectieve gloedbol, op andere momenten wordt gespeeld met verschillende patronen in het licht. Naar het einde van het nummer toe stapt de zangeres van het podium en zoekt ze toenadering tot het publiek. Haar zwarte outfit met ontblote buik zijn stijlvol en, ondanks alle donkere kleurtinten op het podium, toch opvallend genoeg. Het nummer wordt heel mooi neergezet in een sereen spel tussen licht en donker en dat werkt. Nederland levert met dit nummer en deze act opnieuw een ijzersterke kandidaat af voor een toppositie.

  • Peter schreef:

   Ohw S10 had zelf nogal stress over de outfit en liet dat schijnbaar duidelijk horen

   • Ron schreef:

    wees eens lief en hou het leuk en gezellig hier pfff……. je mag wat vinden van S10 en haar nummer, maar een andere toon en woord keuze zou fijn zijn.

   • Tom schreef:

    Ron +1
    Peter is alleen vol van zichzelf, vermoeiend

  • Max Mark schreef:

   Zo! Dat is een mooie reactie van songfestival.be!! Wow, heerlijke opsteker.

   • Peter schreef:

    Even jezelf verdiepen in S10 en wat ze te zeggen heeft. Je ‘verdiepen’ best wel hilarisch.

   • Siem schreef:

    Heel vervelend om tussen al dat gekibbel de reacties eruit te moeten vissen die daadwerkelijk over de optredens gaan. Ik kom hier juist om meningen te lezen over de optredens. Dus: kunnen we weer terug naar de inhoud?

 20. Mm schreef:

  Op een andere site zag ik een interessante post van Gert:
  https://twitter.com/patrickjfl/status/1521872786490339330?s=20&t=56-9AxbRYKBLukGiI-IIUw

  Staat je dus niet blind op het clipje, maar vaar op de enthousiaste reacties van de mensen ter plaatse en de diverse websites en weblogs die mooie reviews geven.

 21. Hans schreef:

  En daar ben jij er een van Peter…

  • Peter schreef:

   Nope, ik ageer juist tegen deze personen en dat wordt niet in dank afgenomen. Je moet jier meewaaien met een aantal personen. Ik geef mijn mening, dring deze niet op in tegenstelling tot een paar hier.

 22. Marijn schreef:

  Het ziet er vrij simpel uit… bijna saai? Geef mij maar het optreden met de lasers

  • Han schreef:

   Dan heb je pech. Maar heel knap dat je op grond van zo’n kort fragment een heel optreden beoordeelt.

   • Han schreef:

    Iemand die het hele optreden heeft gezien: “Just a note on the 30 second Netherlands clip: there are some camera shots which need work but the full 3 minute version looks much better than that clip”

 23. riccardo schreef:

  Behalve dat ik denk dat het visueel goed wordt hoop ik ook dat het van het soort goed is waar de gemiddelde songfestival kijker wat mee heeft. Anders dan dat, geen twijfel.