Litouwen opent voorrondeseizoen in 2022 [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  Litouwen was een van mijn minst favoriete landen binnen Eurovisie maar de laatste twee jaar vond ik de voorrondes sterk en de act The Roop stond als een huis. Lastig om op te volgen maar hopelijk volgt het de positieve lijn.

  • Peter schreef:

   Blijft jammer dat Nederland geen voorrondes meer doet. Het maakt het toch veel leuker.

   • Tippy2 schreef:

    Het zou zeker leuker zijn, maar dat is helaas bittere noodzaak. Nederlanders hebben er in de regel geen smaak voor, kiezen eerder voor populariteit in dit land dan voor kwaliteit, zo zou Roelvink het ook nog kunnen redden.. moet er niet aan denken
    Zie Noorwegen afgelopen jaar.

   • Peter schreef:

    Dat geldt voor elk land, dus is geen goed argument. Je kunt als organisatie ook tekstschrijvers en componisten uitnodigen en dan de artiesten erbij vragen. Maar men vindt dat het slecht betaald of zijn bang af te gaan.

   • Peter schreef:

    En intern kiezen door 5 personen lijkt meer op een dictatuur. Verder heeft intern kiezen ook niet veel opgeleverd voor Nederland, buiten de finale plaatsen om. 1 maal winnen en ook nog eens door inbreng van Ilse en vergeet niet het drama Nederland vorig jaar.

   • Tippy2 schreef:

    We hebben het de laatste jaren erg goed gedaan, en nee elk jaar winnen is geen enkel land gelukt dus dat lukt ons ook niet. Realistisch blijven, er doen meer dan 40 landen mee. Ik heb meer vertrouwen in de commissie dan in het doorsnee Nederlandse publiek. En al de voorrondes in het buitenland leveren statistisch geen betere resultaten op.

   • Dirk Marko schreef:

    Tippy2 +1)

   • Peter schreef:

    Ik vind een commissie van 5 man niet echt representatief voor Nederland, zeker niet als je ziet wie daar inzitten,. Vergeet Trijntje en Jeangu niet, en de plekken buiten de top 10. Voor mij is deelname pas geslaagd bij een top 5 notering. Verder zou na al die jaren het eens goed zij de procedure tegen het licht te houden, en sommigen zich misschien moeten terugtrekken.

   • Dirk Marko schreef:

    6.

   • Tippy2 schreef:

    Dan zijn er elk jaar minimaal 35 landen die hun doelstelling niet halen, terwijl er vaak toch meer dan 5 hele goede nummers tussen zitten? Je zult echt je verwachtingspatroon moeten bijstellen. Een heel goed nummer kan ook verdwalen op het ESF. En noem mij 1 land dat elk jaar een top 5 notering scoort? Dat is echt een utopie.

   • Peter schreef:

    O jah, 6, ene Joyce, wereldberoemd in Nederland..

   • Dirk Marko schreef:

    Stem des volks😄

 2. Harm schreef:

  In deze ronde zat voor mij geen winnaar.

 3. RiaNL schreef:

  Het enige liedjes waar ik van onder de indruk was kwam van Urtė Šilagalytė met Running Chords