Nederland loot 1e deel van 1e halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. RiaNL schreef:

  Spannend weer allemaal, ik ben benieuwd naar alle liedjes en deelnemers, dan pas kun je iets zeggen over de loting.

 2. Peter schreef:

  Fijn voor Wim1970, samen met Rusland en Oekraïne. And the 12 points from The Netherlands goes to ….. Russia.

  • Wim1970 schreef:

   Rusland gaat de finale niet halen als Poetin het in zijn hoofd haalt om Oekraïne binnen te vallen en dan voorspel ik heel veel sympathiepunten voor Oekraïne, net als in 2016.

   • Peter schreef:

    12 points from The Netherlands goes to …. Russia

   • PaysBart schreef:

    Oekraïne had in 2016 veruit het beste lied. Helemaal niets met sympathie stemmen te maken…..

   • Peter schreef:

    Jaxdat wereldberoemde nummer wat nooit merr gedraaid is. De gemiddelde ESC kijker zal de politiek een worst zijn.

   • Wim1970 schreef:

    Ik heb de Portugese winnaar ook nergens mee gehoord.

   • Wim1970 schreef:

    Rusland had in 2016 veruit het beste nummer, maar is bestolen van de overwinning door politieke sentimenten, durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.

   • Peter schreef:

    @Wim1970; zou ik niet doen. Kun je hier geen berichten meer plaatsen. Het Portugese nummer wordt wel degelijk gedraaid als ook vele malen gecoverred in vele talen.

   • Bas schreef:

    Portugal werd zeker wel gedraaid, maar niet op Kink Fm of Radio NL etc. Kijk breder dan je eigen wereld zou ik zeggen.

    En wat Rusland 2016 betreft dat is je gevoel, daar is geen enkel bewijs voor. Dus dit blijven herhalen heeft geen enkele zin.

   • Wim1970 schreef:

    Sergej Lazarev is de dupe geworden van de anti Rusland gevoelens. Niet door de televoters, maar wel door de jury.

   • Bas schreef:

    Nogmaals dat is niet te bewijzen. Kan het niet gewoon zo zijn dat de jury’s voor authentieke, goed gezongen liedjes kozen (Australië en Oekraïne) en dat men minder waardering had voor plastic en show?

    Met het blijven hangen in complottheorieën schiet je niet zo veel op. Dus gewoon vooruitkijken en afwachten welke liedjes worden gekozen, hoe de startvolgorde en het podium er uit komen te zien, hoe in Turijn de repetities gaan etc etc

 3. riccardo schreef:

  Met een sterke act maakt de start plek niks uit. En dat wordt het, natuurlijk, zei hij hoopvol.

 4. Steve schreef:

  Ik vind die zware accenten van de hosts nu al vermoeiend. De dame valt wel mee.

 5. SVW schreef:

  Grappig dat de hele loting een kopie was van Rotterdam 2020. Kijk maar naar de set-up, maar ook naar het script! De loting van 2020 was dan ook erg professioneel.

  Blij met semi 1. Zitten dan wel niet met de directe buren, wel met veel westerse landen die ons vaak veel punten geven (ook televoting, zoals Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken en Noorwegen). En met een goede song komt het altijd goed denk ik!

 6. Eric schreef:

  Slechte loting. Van de landen waar we mee in de 1e halve finale zitten krijgen we doorgaans weinig punten. Ook met goed liedje wordt het een zware kluif.

  • Peter schreef:

   Flauwekul, een goedclied onderscheid zich, ben alleen bang dat het voor dit jaar niet gaat gelden.

  • Bas schreef:

   Oekraïne Letland Litouwen Portugal Ijsland gaven laatste jaren hoge waarderingen net als Slovenië Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland, dus ik deel je mening niet. Tevens zijn er nog te weinig liedjes bekend om er echt iets over te zeggen

  • Max Mark schreef:

   Dat is helemaal niet waar. Juist veel landen waar we doorgaans wél punten van krijgen. Veel Westerse landen ook. Dus dat is juist hartstikke goed.

   Het enige is dat de vaak goed scorende landen (die doorgaans bijna altijd naar de finale gaan) ook in de eerste finale zitten (zoals Rusland, Oekraïne, Noorwegen). Maar met een goed lied maakt dat ook niet uit. Als je een knaller hebt, overleef je elke halve finale.

   Ik heb vertrouwen in onze inzending! Ben erg benieuwd naar ons lied.

   • Wim1970 schreef:

    Alleen Oekraïne heeft tot nu toe, als enige land, nooit de finale gemist, de rest van de landen wel.

 7. Tein schreef:

  Fijn in de 1e… is de hele NL delegatie op tijd thuis om de finale op tv te kijken.

 8. xxx schreef:

  Niet dat het zo heel belangrijk is, maar ik dacht dat gastland Italië ook de startplek in de finale zou loten? Wanneer gebeurd dit nu?

 9. robbert-rotterdam schreef:

  Ach. Hoe vaak hebben we in voorgaande jaren al niet gehoord dat we in ‘de poule des doods’ zaten? En bijna altijd toch de finale gehaald.
  Het hangt dus uiteindelijk helemaal van het liedje af en de manier waarop het op het podium wordt gebracht, incl camerawerk en regie. En m.i. zal ze wel buiten haar eigen gebruikelijke repertoire moeten stappen, want donkere, depressieve ballades en dan nog in het Nederlands lijken me op een internationaal podium totaal kansloos. Dan heb je van Ransbergen en Kaart hard nodig om de laatste plaats te ontlopen. Maar op YT, zie je dat het ongebruikelijke en pittige ‘Dans mij naar huis’ al internationale lof oogst. Dus het kan wel, als ze voor sneller en meer actie gaan. Dan klinkt het zelfs in het Nederlands goed.

  • riccardo schreef:

   Je hebt natuurlijk gelijk dat het Nederlands in klank een bepaald imago aan zich heeft kleven. En toch, gebaseerd op eigen ervaring, lijkt me de taalafstand tegenwoordig minder onoverkomelijk dan een X aantal jaren geleden. Ook mensen uit andere werelddelen staan er voor open.

   • Ze stonden er al lang voor open, alleen als het om energieke muziek gaat. Uptempo’s met een goede beat. Dat is mijn ervaring. Ik zou zeggen, probeer het eens uit en stuur je buitenlandse vrienden een link naar resp Adem je in, Wacht op mij. handen van mijn moeder en Dans mij naar huis. Vraag wat ze van elk lied vinden. Grote kans dat je bij de eerste 3 nummers een ‘zzzzzzzz’ als reactie krijgt. Ik ben benieuwd…..

   • Wat ik er dus eigenlijk mee wil zeggen, Nederlands in ballad maakt vrijwel nooit indruk voor een buitenlander die het Nederlands niet beheerst. Bij uptempo’s is dat uit eigen ervaring anders.