Stefan voor Estland naar Eurovisie Songfestival met ‘Hope’

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Sake schreef:

  Leuk! Finale, zeker!

 2. Harm schreef:

  Ik luister hier graag naar en de podiumact zag er geweldig uit. Goed gedaan Estland.

 3. Kenny schreef:

  Van alle landen die hun liedjes bekend hebben gemaakt vind ik Estland tot nu toe het beste liedje hebben

 4. xxx schreef:

  Mooi dit, doet even aan Ennio Moricone denken. Dat pruimen ze in Italië wel.

 5. Mike B schreef:

  Erg leuk beetje Dotan ish met vleugje Moricone. Kanshebber.

 6. Tippy2 schreef:

  Zeker een leuke bijdrage, goed gedaan!

 7. Hitzound schreef:

  Origineel? Nee. Maar: ik denk een verademing op het Eurovisiesongfestival. Finale!!

 8. Samson schreef:

  Goeie zanger, goeie act, slecht camerawerk.

  Het lied vind ik wat gedateerd, dus de zang zal hem in de finale helpen….maar memorabel wordt het toch niet denk ik.

 9. Peter schreef:

  Originele bijdrage, jammer van het slechte Engels.

 10. J. schreef:

  Goeie inzending van Estland, gaat hoog eindigen zegt mijn gevoel

 11. Jan de Taalregelman schreef:

  Koeienjongen-Duncan Lawrence kloon in slecht Engels.

 12. riccardo schreef:

  Leuk nummer. Slecht verstaanbaar. Doe dan maar in het Ests. Had vwb de populariteit van het genre denk ik een paar jaar eerder gemoeten voor de hele hoge plaatsen maar zal het alsnog redelijk goed doen.

 13. René schreef:

  Yes! Leukst gekozen nummer van de avond. Gaat het goed doen in mei! Niet origineel genoeg voor echt top 5 denk ik, maar blijft lekker hangen.

 14. Pietje schreef:

  Leuk nummer dit, en hij heeft een hele prettige stem. Maar aub wel wat lessen verstaanbaar Engels. Kan het moeilijk ontcijferen, tenzij er stukken Ests tussen zitten?

 15. Jan de Taalregelman schreef:

  Stefan’s win with his English-language, spaghetti western-themed song https://news.err.ee/1608498512/stefan-to-represent-estonia-at-eurovision-song-contest-2022

 16. Br@m schreef:

  Dit is het beste nummer wat vanavond uitgekozen is voor Turijn. Heeft inderdaad een hoog Ennio Morricone gehalte. Deze muziek is vrij tijdloos; hier kun je over 20 jaar ook nog mee aankomen. Dit gaat in de finale de top 10 wel halen vermoed ik.

  • Br@m schreef:

   Inmiddels zijn er 13 liedjes bekend voor Turijn. Van deze 13 vind ik er 4 echt goed (Estland, Moldavië, Italië en Spanje). Twee vind ik redelijk (Tsjechië en Litouwen). En de rest is zwak tot zeer slecht.

 17. Jellybean schreef:

  Dit is een opvallende bijdrage; het heeft een typische Spaghettiwestern sound die me gelijk laat denken aan “ My name is nobody” met Terence Hill of iets in dat straatje. En, zoals hierboven al iemand aangaf, overgoten met een Dotan sausje. Ik verwacht hier wel wat van. Hij heeft gelukkig nog even tijd z’n erbarmelijke Engels te verbeteren; dat is echt dramatisch. Hij zingt net als een cowboy die zijn mond vol pruimtabak heeft🙃

 18. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vraag me af of hij weet wat hij zingt. Het lijkt net of hij fonetisch klanken heeft geleerd en nog een beetje door moet oefenen. De show en de leds is veel in geïnvesteerd, maar ik vind het ook tamelijk afleidend allemaal. De jongen zingt goed. Hij zal vast niet onderaan eindigen, i.t.t. de Litouwse. Maar aan de Italianen tippen kan hij wat mij betreft niet. Daarvoor is dit net wat te veel bedacht

 19. Remco schreef:

  Laten we het er op houden dat hij een heel knappe jongen is. En een goede stem heeft. Liedje is waardeloos en zijn Engels en podium presentatie ook.

 20. GerardMartin schreef:

  Ik vind het wel een leuk liedje maar dat engels is afschuwelijk, hij kan beter in z’n eigen taal zingen!

 21. RiaNL schreef:

  Ik vind het ook een leuk lied, maar zijn Engels kan wel wat lessen gebruiken.

 22. Ben schreef:

  Geweldig lied van Estland. Zeker finale waardig en top 10 notering. Mooie stem trouwens.

 23. Bandido - Georgia schreef:

  Het is een van de betere liedjes tot nu toe, maar dat zegt ook vooral veel over wat er tot nu toe is gekozen. Vooralsnog is alleen het Italiaanse nummer de moeite waard. Maar goed, dit is best okay, maar dat Engels is wel heel slecht. Een accent is echt geen probleem, maar ik krijg het gevoel dat hij echt niet weet waarover hij zingt. Beetje zoals de meeste Wit-Russische inzendingen. Daardoor is het ook ineens een stuk minder authentiek., maar al met al vind ik dit wel finalewaardig.

 24. Inez schreef:

  Geweldig hier hou ik van top Estland

 25. Jan de Taalregelman schreef:

  Is dit nu het vierde lied in een fantasietaal in de geschiedenis van het songfestival? (na 2x Belgie en Treble)

 26. Jang schreef:

  Hij kan tenminste zingen, top 10

 27. Tippy2 schreef:

  Heerlijke stem heeft deze jongen, op dit moment mijn favoriet :-) gevolgd door Italië, Oekraïne op 3. Verder zit er niet veel soeps tussen..

 28. P. schreef:

  Leuke winnaar en eveneens finale, alleen snap ik die Fuego kloon niet incl syberisch windje😉

 29. Joss schreef:

  Muziek en stemmen op band ….. ik blijf het jammer vinden !
  Bovendien valt ‘alles ‘ op band hier heel erg op en dat maakt het kwalitatief veel minder voor mij !
  Past volledig in huidig eurovisie circus !
  Finale zeker mogelijk !

 30. Nana schreef:

  Mijn favoriet tot nu toe. Heerlijk nummer. Goede zang. Alleen zijn Engels is wel erg slecht, maar dat vind ik ook wel weer leuk. Helemaal top dit.

 31. dick schreef:

  Lekker nummer. Klein minpuntje: de tekst komt niet goed over…. maar wat mij betreft tot nu toe mijn nr 1.

 32. Max Mark schreef:

  Goed nummer hoor! Heerlijke stem ook. Ik vind dat Engels niet zo storend; ik luister gewoon naar een goed lied. Staging moet wel echt anders. Ik denk dat dat veel beter kan. Ik zou wegblijven van de letterlijke ‘vertaling’ van de spaghettiwestern-klanken. Veel meer close-ups, veel licht en tegenlicht, gouden gloed, gelige/gouden kleuren, silhouettes op de achtergrond, werken met lange schaduwen. Begin mysterieus, sober, intiem uitlichten met lichtpunten om hem heen. Ik sla door, ik weet het haha. Maar het nummer is erg sterk en vraagt om een mooie vormgeving die het lied nóg beter overbrengt. Wat mij betreft: goed gedaan, Estland!

  • Jellybean schreef:

   Wie weet zoeken de Esten nog een stage director en kun je per direct beginnen🤩
   Zo te lezen gaat dat dan helemaal goed komen😉

   • Max Mark schreef:

    Haha! Mijn Ests is niet zo goed 😉

    Benieuwd hoe het plaatje wordt. Song is iig goed. Vast wel een finale. Met of zonder westerntaferelen 🤣

 33. Andre Geurtsen schreef:

  13 in een dozijn liedje, heel onorigineel met heel aangename stem

 34. robbert-rotterdam schreef:

  Dit is bijna David Guetta met ‘Lovers on the sun”. Is dit pik ken of je laten inspireren?

  https://www.youtube.com/watch?v=CiBjkRfZmFw

 35. HJ schreef:

  Eindelijk een goed nummer! Naast Brividi dan. Duncan look a like met heerlijk liedje.

  Maar waar doet het begin me toch aan denken? 🤔

  • Jellybean schreef:

   In je reactie bij de inzending van Moldavië noem je Estland in één adem met Noorwegen als circus act?? 🤔